Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
27
16%
Blagaj
2
1%
Zapadna Hercegovina
16
9%
Planine u BiH
19
11%
Turska
30
17%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
28
16%
nešto drugo ?
50
29%

Ukupno glasova: 172

Arvid
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la Arvid » 18 dec 2024, 13:47

I found freedom. Losing all hope was freedom.

Zaniolo2
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo2 » 19 dec 2024, 14:43

Zna li neko ako osoba sa BiH pasošem ima putovanje od 10.apr. do 21.apr. 2025. (Estonija, Finska, Latvija, Litva, Norveška, Švedska i Danska), a pasoš ističe 04.08.2025, da li bi moglo biti kakvih problema?

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 19 dec 2024, 14:57

Zaniolo2 je napisao/la:
19 dec 2024, 14:43
Zna li neko ako osoba sa BiH pasošem ima putovanje od 10.apr. do 21.apr. 2025. (Estonija, Finska, Latvija, Litva, Norveška, Švedska i Danska), a pasoš ističe 04.08.2025, da li bi moglo biti kakvih problema?
Treba ti pasoš važiti još min 3 mjeseca od dana povratka (iz EU)

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 19 dec 2024, 17:15

Zaniolo2 je napisao/la:
To je baš knap, bolje izvaditi u Martu novi pasoš.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024.,
Sanjam fanfare, slavlje najvece, jesen blistavu i zlatno proljece.
“The energy is about to shift”
Celtics 2024 World Champions.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 19 dec 2024, 19:46

emir18 je napisao/la:
19 dec 2024, 17:15
Zaniolo2 je napisao/la:
Zar nije 3 mjeseca prije isteka problem ? Znači do 4 maja je " siguran " je li tako ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 19 dec 2024, 21:37

VensanKasel je napisao/la:
19 dec 2024, 19:46
emir18 je napisao/la:
Zaniolo2 je napisao/la:
Zar nije 3 mjeseca prije isteka problem ? Znači do 4 maja je " siguran " je li tako ?
Za Tursku je ne problem, nego te vraćaju s granice ako ti je pasoš validan manje od 6 mjeseci.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 19 dec 2024, 23:06

numanumaye22 je napisao/la:
18 dec 2024, 13:33
Pozz iz centra svijeta. :salut:
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
Nisam zadovoljan, sir i puter i kod amera otisli u vasionu. :kafa:
slika

slika

slika
Preporucujem posjetu definitivno, ali ne manje od 2 sedmice da bi se sve fino vidjelo i ne zurilo, ocekujte nekih cca 20km hoda po danu cak iako je NYC jako dobro povezan subwayom i autobusima. Ja sam odlucio i da produzim boravak. :salut:

Ameri gospoda, spucali pecat do kraja maja. :clap:
Ako volis pivo otidji u other half brewing u brooklyn. Oni prave dobre NEIPA, medju najboljim u USA. Imas i evil twin, oni imaju dobre BA Stouts. Blizo mostova u Brooklynu isto.
Imas Una pizza napoletana, proglasena najboljom pizzom u svijetu. A imas bruka dobrih pizza, ove new york style.
Navrni na neki diner, za dorucak. Pastrami sendvici su isto nesto sto se treba probati. Ako pijes, svakako probaj old fashion. Ima u williamsburgu dobar bar, sky lounge ako te to zanima. Viski itd

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 19 dec 2024, 23:10

soko je napisao/la:
19 dec 2024, 23:06
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
slika

slika

slika
Preporucujem posjetu definitivno, ali ne manje od 2 sedmice da bi se sve fino vidjelo i ne zurilo, ocekujte nekih cca 20km hoda po danu cak iako je NYC jako dobro povezan subwayom i autobusima. Ja sam odlucio i da produzim boravak. :salut:

Ako volis pivo otidji u other half brewing u brooklyn. Oni prave dobre NEIPA, medju najboljim u USA. Imas i evil twin, oni imaju dobre BA Stouts. Blizo mostova u Brooklynu isto.
Imas Una pizza napoletana, proglasena najboljom pizzom u svijetu. A imas bruka dobrih pizza, ove new york style.
Navrni na neki diner, za dorucak. Pastrami sendvici su isto nesto sto se treba probati. Ako pijes, svakako probaj old fashion. Ima u williamsburgu dobar bar, sky lounge ako te to zanima. Viski itd
Probao sam Lombardi, prva pizza u Americi jel, i u Joe Pizza, sto je Spiderman raznosio, dosta razvikana po okusu. Za dorucak vecinom uzimam bagelse ili nesto u Levain Bakery.

Btw pastrami sendvic u Katz Deli nesto najbolje u zivotu sto sam jeo. 32 dolara je jedan sendvic ali vrijedi svakog dolara :tokralju:

Hrana brutalno raznovrsna, nema sta, sad je i jasno sto vecina hotela i ne nudi uopste hranu, eventualno dorucak nude, ali je steta i to uzeti. Nathan's famous hotdog s ulice isto razvikan ali mora se probat uvijek to ybg. :salut:

Cucurella
Kontakt:

Post Postao/la Cucurella » 19 dec 2024, 23:22

Pa imam te na instagramu covjece. :rol:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 19 dec 2024, 23:24

19 dec 2024, 23:10
soko je napisao/la:
19 dec 2024, 23:06
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
slika

slika

slika

Probao sam Lombardi, prva pizza u Americi jel, i u Joe Pizza, sto je Spiderman raznosio, dosta razvikana po okusu. Za dorucak vecinom uzimam bagelse ili nesto u Levain Bakery.

Btw pastrami sendvic u Katz Deli nesto najbolje u zivotu sto sam jeo. 32 dolara je jedan sendvic ali vrijedi svakog dolara :tokralju:

Hrana brutalno raznovrsna, nema sta, sad je i jasno sto vecina hotela i ne nudi uopste hranu, eventualno dorucak nude, ali je steta i to uzeti. Nathan's famous hotdog s ulice isto razvikan ali mora se probat uvijek to ybg. :salut:
U americkim hotelima je dorucak jako los. Hot dog je tanak, to se europskim ne mozes porediti. Al eto da se proba.
Ako ti se svidio pastrami sandvic onda otidji na bbq, ima house bbq ili tako nesto. Trebali bi vikendom imati beef ribs, to svakako probaj. Brisket takodjer. Samo trazi bbq sauce on the side, vecina stranaca ne voli. Nije teksas ili kansas city ali dobro je i tu.
Pogledaj donuts. Doughnut plant je pravo dobar, samo glazed i ako naletis na cronuts da imaju, to je nesto najbolje sto sam jeo sto se tice slatka.

Zaniolo2
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo2 » 20 dec 2024, 18:18

VensanKasel je napisao/la:
19 dec 2024, 19:46
emir18 je napisao/la:
Zaniolo2 je napisao/la:
Tako bi trebalo da bude za EU.

Turska nije u EU.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 20 dec 2024, 22:23

Je li isao ko na krstarenje negdje kako to ide, vrijedi li ta prica? :)

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 10 jan 2025, 20:27

Neka preporuka/upozorenje za Tunis, gl grad (5 dana).? Hvala unaprijed.
embrace the chaos

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 11 jan 2025, 00:01

Bio ja prije dvadesetak godina, ne znam kako je sada, ali tada mi se nije svidjelo, doduše sami veliki bazar mi je bio ok, inače nula bodova… još ako ideš curom ili ženom, koja je svijetlijeg tena i plava, neće ti se svidjeti…

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 11 jan 2025, 00:03

bavariapivo je napisao/la:
11 jan 2025, 00:01
još ako ideš curom ili ženom, koja je svijetlijeg tena i plava, neće ti se svidjeti…
Znaci oni ko i Turci na Kapali čaršiji, samo nek je plavka i odmah polude :D

I ja sam čuo za Tunis da nije nešto...
1909.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 11 jan 2025, 00:12

kraljttbvb je napisao/la:
11 jan 2025, 00:03
bavariapivo je napisao/la:
11 jan 2025, 00:01
još ako ideš curom ili ženom, koja je svijetlijeg tena i plava, neće ti se svidjeti…
Znaci oni ko i Turci na Kapali čaršiji, samo nek je plavka i odmah polude :D

I ja sam čuo za Tunis da nije nešto...
Ma gori od Turaka!!!

hugoviana
Kontakt:

Post Postao/la hugoviana » 11 jan 2025, 01:11

Preporuka za Grčku s dvoje male djece, bitno da imaju hoteli na obali s privatnom plažom?

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 11 jan 2025, 09:48

Denno je napisao/la:
10 jan 2025, 20:27
Hoćeš li biti 5 dana u glavnom gradu ili si negdje drugog. Sto se tice nekih upozorenja nema baš nešto posebno, nema nekog kriminala po ulicama i slično, vojske i policije ima po ulicama, nemaju brige oko toga. Sigurna je zemlja.
Sto se tiče sta vidjeti, imaš naravno Kartagu, rimske terme, tačnije ostatci tih termi. Raja ide u Sidibu said, mada meni nije nešto ali eto moze se prošetati popiti kafa sa pogledom na Mediteran. Imaš glavnu ulicu duž cijelog grada, fino za prošetati, na početku ulicu su Vrata Afrike, to im je kao neka atrakcija, liči na onaj Pariški luk, od toga počinje njihova Kapali čaršija, ali 10 puta neogranizovanija ako se tako može reći nego turska. Treba prošetati i proći to sve. Tu ti je i Ez Zejtuna džamija i Univerzitet, najstariji u Africi i jedna od najstarijih škola koje još uvijek rade u cijelom svijetu. Nađi tu nekog lokalca da te kroz soping centar provede na vrh, ima fin pogled na cijeli grad, daš mu nekih 5 dinara. To je neke 3 KM. Predlažem da jedan dan odeš do Susa ili Kairoana, imaš bus ture, neka 3 sata vožnje. U Kairoanu se nalazi najstarija džamija u Africi, te se smatra 4 svetim mjestom u islamu.
Također, za Tunizane džamije nisu turistička mjesta kao za Turke. Nisu oduševljeni turistima u džamijama niti se u iste može uči kada hoćeš. Imaš tačno određeno kada možeš turistički doći, ali opet kažem nisu oduševljeni sto te vide. Njima su džamije za molitvu.
Iz nekog mog iskustva, a bio sam 2 puta, Turci su gori. Ovi nisu toliko nametljivi, ponude te da kupiš ako neće ok je, ne jure kao Turci ili Egipćani koji su najgori. Tunis nije skup, 1 euro su 3 dinara, valuta im je bas stabilna, i zabranjeno je novčanice iznijeti iz zemlje, ako ti nađu na izlazu oduzet će ti. Ljubazan su narod, i oduševljeni kada čuju da si iz BiH.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 11 jan 2025, 19:33

LegendKiller je napisao/la:
11 jan 2025, 09:48
Denno je napisao/la:
10 jan 2025, 20:27
Hoćeš li biti 5 dana u glavnom gradu ili si negdje drugog. Sto se tice nekih upozorenja nema baš nešto posebno, nema nekog kriminala po ulicama i slično, vojske i policije ima po ulicama, nemaju brige oko toga. Sigurna je zemlja.
Sto se tiče sta vidjeti, imaš naravno Kartagu, rimske terme, tačnije ostatci tih termi. Raja ide u Sidibu said, mada meni nije nešto ali eto moze se prošetati popiti kafa sa pogledom na Mediteran. Imaš glavnu ulicu duž cijelog grada, fino za prošetati, na početku ulicu su Vrata Afrike, to im je kao neka atrakcija, liči na onaj Pariški luk, od toga počinje njihova Kapali čaršija, ali 10 puta neogranizovanija ako se tako može reći nego turska. Treba prošetati i proći to sve. Tu ti je i Ez Zejtuna džamija i Univerzitet, najstariji u Africi i jedna od najstarijih škola koje još uvijek rade u cijelom svijetu. Nađi tu nekog lokalca da te kroz soping centar provede na vrh, ima fin pogled na cijeli grad, daš mu nekih 5 dinara. To je neke 3 KM. Predlažem da jedan dan odeš do Susa ili Kairoana, imaš bus ture, neka 3 sata vožnje. U Kairoanu se nalazi najstarija džamija u Africi, te se smatra 4 svetim mjestom u islamu.
Također, za Tunizane džamije nisu turistička mjesta kao za Turke. Nisu oduševljeni turistima u džamijama niti se u iste može uči kada hoćeš. Imaš tačno određeno kada možeš turistički doći, ali opet kažem nisu oduševljeni sto te vide. Njima su džamije za molitvu.
Iz nekog mog iskustva, a bio sam 2 puta, Turci su gori. Ovi nisu toliko nametljivi, ponude te da kupiš ako neće ok je, ne jure kao Turci ili Egipćani koji su najgori. Tunis nije skup, 1 euro su 3 dinara, valuta im je bas stabilna, i zabranjeno je novčanice iznijeti iz zemlje, ako ti nađu na izlazu oduzet će ti. Ljubazan su narod, i oduševljeni kada čuju da si iz BiH.
Hvala ti puno na prijedlozima i informacijama :thumbup:. Ovo mi je ispalo sasvim slucajno i idem "poslovno", cak sam prihvatio i prije nego sam se informisao gdje idem, iskreno mislio sam da su dole te sve zemlje jako striktne i treba biti oprezan, ali na par dana zamijeniti ovu zimu ovdje i vjetar ce doci tako dobro :tokralju: . Ponedeljak i utorak moram ostati u glavnom gradu radi obaveza, utorak cetvrtak budem provjerio tako to do 3 sata voznje izvan glavnog grada sto da ne ako vrijedi. Hvala jos jednom.
embrace the chaos

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 11 jan 2025, 22:12

Ima li neko preporuku za neki boravak na Bjelasnici, nekih 5 dana? Nevezano za skijanje, vise da se provodi vrijeme gore, setnja. Ili jednostavno hotel uzeti? Hvala.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 9 gostiju.