feniksptica je napisao/la: ↑10 jan 2025, 23:13
ljevak je napisao/la: ↑10 jan 2025, 22:57
feniksptica je napisao/la: ↑10 jan 2025, 22:45
Pa naravno, vidis price, smanji nam namete. Nema smanji radniku nemate, nego meni..
Kao sto je poslodavcu potreban radnik tako vazi i obrnuto.
Previse dizes u nebesa radnike, ako imas tako misljenje o poslodavcu razmisli malo da probas biti isti, pa onda uzivaj u tom rahatluku kako si sebi stvorio sliku.
Pises danima kao da su to meleci i masine u jednom, a s druge strane azraili.
Odvadi malo, nije svijet crno-bijel.
Pa sta je pogrešno sto sam reko da su nameti ostali isti ??
Ne bih se ni osvrnuo na sve ovo da poslodavci nisu zakukali ko da ih vode na giljotinu.
Taj poslodavac je godinama dizo cijene robe i usluga sto opravdano sto ne.
Godinama utajivao poreze, tlačio radnika. Svi su šutjeli.
Prva odluka koja im i ne bi skodila da su i pije nje PAZI BILI POŠTENI i oni se uzdigli.
Samo mi reci, sutra kad bi im drzava zamrznula doprinose na one prijašnje i povecala min plate jos 150 misliš da ne bi tjerali radnike da im vraća ?? Samo to ništa više
Isto cu ponoviti da svijet nije crno-bijeli. Uvijek ce biti stoke koja bi to radila. No, kao sto ces ti potencirati ruznu stranu poslodavaca tako cu ja potencirati suprotnu, argumentovano podrazumijeva se. Sto nam dodje da je istina negdje na sredini.
Da sam vlast i da cu u ponedjeljak zamrznuti osnovicu na npr. 700, ugradio bih clan da se razlika 1000-700=300 doda na 1000.
Za utaju poreza, tlacenje ima drzava da se brine. Nemojmo se praviti da ne vidimo svojim ocima. Drzava je pustila takvim da rade sto im je volja. A znamo da je to sve SDA stranka napravila.
Ako ces pak moj licni stav, budala sam bio sto sam placao doprinose. Nikakvu, ali bas nikakvu korist nemam i necu imati. Penzije nece biti kad/ako dodjem na red, zdravstvo je u takvom kurcu da ne mozes izvaditi najprostije ljekarsko uvjerenje. Ponavljam da govorim o sebi.
denimb je napisao/la: ↑10 jan 2025, 23:14
[quote=ljevak post_id=10051191 time=<a href="tel:1736546249">1736546249</a> user_id=49183]
[quote=feniksptica post_id=10051185 time=<a href="tel:1736545513">1736545513</a> user_id=46666]
Pa naravno, vidis price, smanji nam namete. Nema smanji radniku nemate, nego meni..
Kao sto je poslodavcu potreban radnik tako vazi i obrnuto.
Previse dizes u nebesa radnike, ako imas tako misljenje o poslodavcu razmisli malo da probas biti isti, pa onda uzivaj u tom rahatluku kako si sebi stvorio sliku.
Pises danima kao da su to meleci i masine u jednom, a s druge strane azraili.
Odvadi malo, nije svijet crno-bijel.
[/quote]
Gazda je druze jedan i ima mogucnost da sebi isfiltrira radnika koji valja, niko mu to nije zabranio, kad ga nadjes da valja plati ga da ne trazi drugi posao, ako nije ok pusti ga da ide dalje i to je to.
Po tvojoj prici ispade sada ne valja ni radnik, a komentarises koliko 300k ljudi jbt.
[/quote]
Radnik je jedan. Ima slobodu da bira poslodavca. Nikad necu shvatiti stanje uma osobe koja pristaje na neljudske, nezakonite, nemorale uslove poslodavaca koji se ovdje prepricavaju.
Nemoj generalizirati moj upis, rekoh da ima svega na obje strane.