"Pomoc u vezi PC-a"

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88,Donnie Darko

Avatar
kraljttbvb
Postovi: 2221
Pridružen/a: 28 dec 2011, 16:32
Kontakt:

PostPostao/la kraljttbvb » 30 apr 2019, 17:01

Kako cu saznati sifru od wi fi-ja?

Modem je ZTE H108N od BH Telecoma?
Moja zemlja, mala brana;
Vel'koj rijeci ludila...

Avatar
Denchi
Postovi: 4226
Pridružen/a: 28 nov 2018, 15:13
Kontakt:

PostPostao/la Denchi » 30 apr 2019, 19:01

Puma WroteColonDa ne zna neko kako da udjem u postavke ovog routera - ZTE ZXHN H108N

Kad probam preko IP-a automatski mi ulazi u postavke drugog(Tp-link), jer imam dva routera u kuci.


pa promjeni ip tom tp-linku
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Avatar
keno94
Postovi: 2272
Pridružen/a: 11 apr 2012, 22:04
Kontakt:

PostPostao/la keno94 » 30 apr 2019, 19:21

kraljttbvb WroteColonKako cu saznati sifru od wi fi-ja?

Modem je ZTE H108N od BH Telecoma?


Ako nemaš u papirima, ili nije napisano na ruteru/modemu uzmeš ethernet kabal (lan) spojiš laptop na modem, otvoriš browser, odeš na 192.168.1.1

Kod njih je uglavnom
username: admin
Password: admin

Dalje u postavkama vidiš koji je password za wifi
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Avatar
Puma
Moderator
Postovi: 11878
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:53
Lokacija: The Nags head
Kontakt:

PostPostao/la Puma » 30 apr 2019, 19:30

Denchi WroteColon
Puma WroteColonDa ne zna neko kako da udjem u postavke ovog routera - ZTE ZXHN H108N

Kad probam preko IP-a automatski mi ulazi u postavke drugog(Tp-link), jer imam dva routera u kuci.


pa promjeni ip tom tp-linku


Mozel kakav kraci tutorijal ? :mrgreen:

Avatar
Denchi
Postovi: 4226
Pridružen/a: 28 nov 2018, 15:13
Kontakt:

PostPostao/la Denchi » 30 apr 2019, 19:35

Puma WroteColon
Denchi WroteColon
Puma WroteColonDa ne zna neko kako da udjem u postavke ovog routera - ZTE ZXHN H108N

Kad probam preko IP-a automatski mi ulazi u postavke drugog(Tp-link), jer imam dva routera u kuci.


pa promjeni ip tom tp-linku


Mozel kakav kraci tutorijal ? :mrgreen:


jbg
standardna ip za routere je 192.168.1.1
promjeni taj tp-link, znači loguješ se i promjeniš u postavkama IP da bude npr. 192.168.1.2 ili slično
i onda možeš na taj drugi se logovat bez da ti se "sudaraju"

https://www.tp-link.com/us/support/faq/67/
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 30 apr 2019, 19:42, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Avatar
Denchi
Postovi: 4226
Pridružen/a: 28 nov 2018, 15:13
Kontakt:

PostPostao/la Denchi » 30 apr 2019, 19:39

keno94 WroteColon
kraljttbvb WroteColonKako cu saznati sifru od wi fi-ja?

Modem je ZTE H108N od BH Telecoma?


Ako nemaš u papirima, ili nije napisano na ruteru/modemu uzmeš ethernet kabal (lan) spojiš laptop na modem, otvoriš browser, odeš na 192.168.1.1

Kod njih je uglavnom
username: admin
Password: admin

Dalje u postavkama vidiš koji je password za wifi


ako nije, resetuj ga na fabričke, ima negdje iza onu rupicu kojom brišeš sve postavke
i onda će opet biti admin oboje :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Avatar
Penaltiky
Postovi: 14006
Pridružen/a: 14 maj 2017, 17:04
Kontakt:

PostPostao/la Penaltiky » 30 apr 2019, 19:47

user
user je sad za ZTE ne resetuj nista
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Avatar
Puma
Moderator
Postovi: 11878
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:53
Lokacija: The Nags head
Kontakt:

PostPostao/la Puma » 30 apr 2019, 19:57

Denchi WroteColon
pa promjeni ip tom tp-linku


Mozel kakav kraci tutorijal ? :mrgreen:[/quote]

jbg
standardna ip za routere je 192.168.1.1
promjeni taj tp-link, znači loguješ se i promjeniš u postavkama IP da bude npr. 192.168.1.2 ili slično
i onda možeš na taj drugi se logovat bez da ti se "sudaraju"

https://www.tp-link.com/us/support/faq/67/[/quote]

Promijenio sam IP za TP link ali i dalje ne mogu uci u podesavanja ovog ZTE jer kad pokusam preko ovog standardnog IP-a (192.168.1. ili 192.168.0.1/ ) samo mi izbaci Site cannot be reached u browseru.

Yebiga dao sam bio sifru wifija komsiji jer sam kontao da se lako moze promijeniti kao kod ovog TP linka.

Sad sam provjerio u postavkama Tp Linka medju client list da je dodijeljeni IP ovome ZTE-u 192.168.0.107 ali i on mi nista ne otvara u browseru.
Zadnja izmjena: Puma, dana/u 30 apr 2019, 20:02, ukupno mijenjano 1 put.

Avatar
Denchi
Postovi: 4226
Pridružen/a: 28 nov 2018, 15:13
Kontakt:

PostPostao/la Denchi » 30 apr 2019, 20:01

Puma WroteColon
Promijenio sam IP za TP link ali i dalje ne mogu uci u podesavanja ovog ZTE jer kad pokusam preko ovog standardnog IP-a (192.168.1. ili 192.168.0.1/ ) samo mi izbaci Site cannot be reached u browseru.

Yebiga dao sam bio sifru wifija komsiji jer sam kontao da se lako moze promijeniti kao kod ovog TP linka.


pa onda ga je možda komšo promjenio :D

hajde rebootaj sve, i modem i komp s kojeg pristupaš
pa probaj opet

ako ne ide
-ugasi skroz tp-link
-zakači se na wifi tog drugog
-probaj pristupit

ako opet ne ide vrati taj drugi na fabričke(pa će opet bit 192.168.1.1 iako je mjenjao on nešto)
mreža će se zvat nešto bezze i bit će otvorena
pa opet probaj
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Avatar
Penaltiky
Postovi: 14006
Pridružen/a: 14 maj 2017, 17:04
Kontakt:

PostPostao/la Penaltiky » 30 apr 2019, 20:04

Ustekaj lan kabal u racunar i kec od zte i ta-da
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

edvinrz
Postovi: 34
Pridružen/a: 26 avg 2018, 15:20
Kontakt:

PostPostao/la edvinrz » 30 apr 2019, 20:30

poz jel zna neko da mi otvori portove koristim Adsl nek se javi

Avatar
Denchi
Postovi: 4226
Pridružen/a: 28 nov 2018, 15:13
Kontakt:

PostPostao/la Denchi » 30 apr 2019, 20:41

edvinrz WroteColonpoz jel zna neko da mi otvori portove koristim Adsl nek se javi


Adna Helić maderoterapija na instagramu javi se
sve otvara :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Avatar
Puma
Moderator
Postovi: 11878
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:53
Lokacija: The Nags head
Kontakt:

PostPostao/la Puma » 01 maj 2019, 17:37

Denchi WroteColon
Puma WroteColon
Promijenio sam IP za TP link ali i dalje ne mogu uci u podesavanja ovog ZTE jer kad pokusam preko ovog standardnog IP-a (192.168.1. ili 192.168.0.1/ ) samo mi izbaci Site cannot be reached u browseru.

Yebiga dao sam bio sifru wifija komsiji jer sam kontao da se lako moze promijeniti kao kod ovog TP linka.


pa onda ga je možda komšo promjenio :D

hajde rebootaj sve, i modem i komp s kojeg pristupaš
pa probaj opet

ako ne ide
-ugasi skroz tp-link
-zakači se na wifi tog drugog
-probaj pristupit

ako opet ne ide vrati taj drugi na fabričke(pa će opet bit 192.168.1.1 iako je mjenjao on nešto)
mreža će se zvat nešto bezze i bit će otvorena
pa opet probaj


Izgleda da nemam mogucnost da sa desktopa pristupim wifi-ju.

Nista jedino da njih zovnem neka vrate na fabricka podesavanja.

Avatar
Denchi
Postovi: 4226
Pridružen/a: 28 nov 2018, 15:13
Kontakt:

PostPostao/la Denchi » 01 maj 2019, 17:46

Puma WroteColon
Izgleda da nemam mogucnost da sa desktopa pristupim wifi-ju.

Nista jedino da njih zovnem neka vrate na fabricka podesavanja.


ma jok ba
uzmi obični lan kabl i skopčaj na ruter tako

a ako ćeš vraćat na fabrička hemijsku u ruke i traži na njemu reset dugme(obično rupica i pored piše reset) obično nazad ili ispod, špicem hemijske pritisneš i držiš minutu...i resetovan fabrički...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Avatar
Puma
Moderator
Postovi: 11878
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:53
Lokacija: The Nags head
Kontakt:

PostPostao/la Puma » 01 maj 2019, 18:05

Odradio sam taj reset ali isto je sve.

Evo kako su mi povezani routeri, prva slika je ovaj ZTE, druga slika je TPlink.

Ovaj LAN kabal iz TPlinka ide u racunar.

slika

slika

Avatar
Azpi
Postovi: 1918
Pridružen/a: 17 maj 2018, 13:26
Kontakt:

PostPostao/la Azpi » 01 maj 2019, 18:18

Pa da bi ušao u ZTE postavke moras iz njega lan u PC pa ćeš moci
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Avatar
GracanicaAA
Moderator
Postovi: 3173
Pridružen/a: 18 maj 2013, 17:55
Kontakt:

PostPostao/la GracanicaAA » 01 maj 2019, 18:33

Puma WroteColonOdradio sam taj reset ali isto je sve.

Evo kako su mi povezani routeri, prva slika je ovaj ZTE, druga slika je TPlink.

Ovaj LAN kabal iz TPlinka ide u racunar.

slika

slika


Ja imam wifi od Telemaha i jos sam spojio TP Link. I pristupim preko mobitela TP linku. Posto nmg na PC od telemaha. Jednostavno je izvesti. ;)
Ovo sam skontao davno i tako komsije zezam i mjenjam im password. :urnebes:
Ukucas IP adresu od tp linka i eto.
www.facebook.com/BratstvoGracanicaOfficial

Avatar
Puma
Moderator
Postovi: 11878
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:53
Lokacija: The Nags head
Kontakt:

PostPostao/la Puma » 01 maj 2019, 23:36

Azpi WroteColonPa da bi ušao u ZTE postavke moras iz njega lan u PC pa ćeš moci


Uspjelo je ovo, napokon jbt. :thumbup: :mrgreen:

Hvala momci.

Avatar
Derdiyok
Postovi: 14235
Pridružen/a: 10 maj 2015, 04:48
Lokacija: Σαράγεβο
Kontakt:

PostPostao/la Derdiyok » 02 maj 2019, 02:57

Denchi WroteColon
edvinrz WroteColonpoz jel zna neko da mi otvori portove koristim Adsl nek se javi


Adna Helić maderoterapija na instagramu javi se
sve otvara :D


Jel skupa :mrgreen:
Tony Stark has a heart !

filip13
Postovi: 29244
Pridružen/a: 09 okt 2012, 18:26
Kontakt:

PostPostao/la filip13 » 13 maj 2019, 14:28

imam problem,nekim cudom,ne znam kako,opcija paste mi nestala,kako to popraviti?


Natrag na “Diskusije”

Online

Trenutno korisnika/ca: cala i 9 gostiju.