"Pomoc u vezi PC-a"

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 34881
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
x 121
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 feb 2020, 18:48

Blejzer10 je napisao/la:
28 feb 2020, 18:30
rio_Ferdy88 je napisao/la:
28 feb 2020, 13:19
Ma to se najvise primjeti na vecim dijagonalama, ta razlika, plus i zvuk ako imas i neki kvalitetan sistem, jer je dolby surround 5.1 ili 7.1 standard a sad se ide na Atmos, tako da je to jos veca razlika. Imam 8 TB disk pa ga polako punim, kad napunim mozda sljedeca investicija pored projektora bude i kakav NAS, tipa DS218.
I meni je iduća investicija NAS. Mada sam razmišljao da uzmem QNAP prije nego Synology. A nemam nikakav zvučni sistem tako da mi ne igra pretjeranu ulogu kvaliteta zvuka, mada primjetim kad ga braća yts prekompresuju :mrgreen:
Imaš li možda iskustva (ili miki) sa privatnim trackerima?
Imao sam dosta tih privatnih, od IPTa, TDa, i sad najvise Torrent Leech koristim, iako su ova prva dva laksa za odrzavanje ratia. Imao sam i Karagargu jedno vrijeme, al nisam odavno nista skidao. To je vise za stare i opskurne filmove, onako specijalizirani tracker. Pokusavao sam upasti na PtP al to je nemoguca misija, ne daju ni da kupis.

Mada za ove bolje moras imati seedbox, makar mjesec uzeti samo da nabijes ratio, jer su kod nas upload brzine katastrofa.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
Sage
Postovi: 4175
Pridružen/a: 08 jan 2013, 11:07
x 57
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 29 feb 2020, 09:10

Imal neka stranica na netu da mogu preko nje skidat videa sa youtubea il cak jos bolje sa Live leaka??
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Avatar
Radioglava
Postovi: 124
Pridružen/a: 05 sep 2009, 18:11
Kontakt:

Post Postao/la Radioglava » 29 feb 2020, 12:31

Sage je napisao/la:
29 feb 2020, 09:10
Imal neka stranica na netu da mogu preko nje skidat videa sa youtubea il cak jos bolje sa Live leaka??
Koristi youtube-dl.

Avatar
Illmatic09
Postovi: 1357
Pridružen/a: 11 feb 2014, 18:14
x 6
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 29 feb 2020, 12:40

Sage je napisao/la:
29 feb 2020, 09:10
Imal neka stranica na netu da mogu preko nje skidat videa sa youtubea il cak jos bolje sa Live leaka??
Uzmeš link od videa yt, izbrišeš samo ube pa enter, recimo ovako.

www.yout.com.........

Avatar
Sage
Postovi: 4175
Pridružen/a: 08 jan 2013, 11:07
x 57
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 29 feb 2020, 13:05

Hvala
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Avatar
f0rest1946
Postovi: 1039
Pridružen/a: 18 maj 2016, 15:11
Lokacija: Sarajevo
x 3
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 05 mar 2020, 23:01

Zna neko rijesiti ovaj problem? :(
slika

Juce mi radio OBS sve okey i samo odjednom mi se ovo pojavi?
-Gojko Cimirot-

Avatar
leorey
Postovi: 13516
Pridružen/a: 23 maj 2010, 16:20
x 117
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 mar 2020, 13:39

Bas sam se iznenadio kad sam vidio da RTX ima samo jedan HDMI port. Ostalo sve DP pa kad spajas TV ili druge monitore moras konverter uzimat iz DP to HDMI. Ali shvatam, polako i HDMI odlazi u historiju
PACOVE MRŠ IZ SVETINJE!

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 12745
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
x 355
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 10 mar 2020, 15:56

leorey je napisao/la:
10 mar 2020, 13:39
Bas sam se iznenadio kad sam vidio da RTX ima samo jedan HDMI port. Ostalo sve DP pa kad spajas TV ili druge monitore moras konverter uzimat iz DP to HDMI. Ali shvatam, polako i HDMI odlazi u historiju
Ne spajaš preko HDMI-ja stvari na grafičku iz nextgena koju i kupuješ radi pogodnosti koje nudi poput višeg refresh ratea ili GSync/FreeSync podrške.

Ništa od toga HDMI ne podržava, već DisplayPort. Jedan HDMI port je i više nego dovoljno.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
leorey
Postovi: 13516
Pridružen/a: 23 maj 2010, 16:20
x 117
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 mar 2020, 15:59

Pa znam ja to, ali recimo sad kad hocu da spojim na TV preko DP ne mogu jer nema TV taj izlaz, ili bar mislim da nema.

Dakle konverter ybg.
PACOVE MRŠ IZ SVETINJE!

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 12745
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
x 355
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 10 mar 2020, 16:01

leorey je napisao/la:
10 mar 2020, 15:59
Pa znam ja to, ali recimo sad kad hocu da spojim na TV preko DP ne mogu jer nema TV taj izlaz, ili bar mislim da nema.

Dakle konverter ybg.
Pa što ne spojiš TV preko HDMI-ja?
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
leorey
Postovi: 13516
Pridružen/a: 23 maj 2010, 16:20
x 117
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 mar 2020, 16:04

bodi123 je napisao/la:
10 mar 2020, 16:01
leorey je napisao/la:
10 mar 2020, 15:59
Pa znam ja to, ali recimo sad kad hocu da spojim na TV preko DP ne mogu jer nema TV taj izlaz, ili bar mislim da nema.

Dakle konverter ybg.
Pa što ne spojiš TV preko HDMI-ja?
Zato sto mi je monitor spojen preko HDMI, imam i DVI ali nece da prepozna iz maticne, ne daje sliku monitor. A mislim i da je kvalitetnija slika na HDMI nego na DVI

Sad mi ostaje nabavit konverter da spojim i TV
PACOVE MRŠ IZ SVETINJE!

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 12745
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
x 355
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 10 mar 2020, 16:07

leorey je napisao/la:
10 mar 2020, 16:04
bodi123 je napisao/la:
10 mar 2020, 16:01
leorey je napisao/la:
10 mar 2020, 15:59
Pa znam ja to, ali recimo sad kad hocu da spojim na TV preko DP ne mogu jer nema TV taj izlaz, ili bar mislim da nema.

Dakle konverter ybg.
Pa što ne spojiš TV preko HDMI-ja?
Zato sto mi je monitor spojen preko HDMI, imam i DVI ali nece da prepozna iz maticne, ne daje sliku monitor. A mislim i da je kvalitetnija slika na HDMI nego na DVI

Sad mi ostaje nabavit konverter da spojim i TV
Kako onda imaš 144hz na monitoru ako ti je preko HDMI-ja? Prespoji to na DP a HDMI ostavi za TV-a.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
Azpi
Postovi: 2960
Pridružen/a: 17 maj 2018, 13:26
x 39
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 10 mar 2020, 16:15

Pa samo on je igrao RDR2 na toliko hz i sa milion fps a sve spojeno hdmi kablom :tokralju: :tokralju:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Avatar
leorey
Postovi: 13516
Pridružen/a: 23 maj 2010, 16:20
x 117
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 mar 2020, 16:25

bodi123 je napisao/la:
10 mar 2020, 16:07
leorey je napisao/la:
10 mar 2020, 16:04
bodi123 je napisao/la:
10 mar 2020, 16:01


Pa što ne spojiš TV preko HDMI-ja?
Zato sto mi je monitor spojen preko HDMI, imam i DVI ali nece da prepozna iz maticne, ne daje sliku monitor. A mislim i da je kvalitetnija slika na HDMI nego na DVI

Sad mi ostaje nabavit konverter da spojim i TV
Kako onda imaš 144hz na monitoru ako ti je preko HDMI-ja? Prespoji to na DP a HDMI ostavi za TV-a.
Pa nisam rekao nigdje da mi je 144 Hz, rekao sam da cu pokusati :mrgreen:

Zapravo nisam apsolutno nista dirao u postavkama ali mi je sve na max, mogu slikat, ide smooth sve fkt i nema errora nikakvih

Jucer je i update jedan bio
PACOVE MRŠ IZ SVETINJE!

Avatar
leorey
Postovi: 13516
Pridružen/a: 23 maj 2010, 16:20
x 117
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 mar 2020, 16:38

Hmm mislim da ovaj asus monitor nema ulaz DP, samo dvi, vga i hdmi
PACOVE MRŠ IZ SVETINJE!

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 12745
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
x 355
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 10 mar 2020, 16:46

leorey je napisao/la:
10 mar 2020, 16:25
Pa nisam rekao nigdje da mi je 144 Hz, rekao sam da cu pokusati :mrgreen:

Zapravo nisam apsolutno nista dirao u postavkama ali mi je sve na max, mogu slikat, ide smooth sve fkt i nema errora nikakvih

Jucer je i update jedan bio
Nemaš šta pokušat. Čekaj jbt... pa nisi zar monitor koji si pričao da si kupio od 144hz spojio na HDMI? :lol:

HDMI je limitiran na 60hz, ne možeš na njemu išta više dobit. 1.2 ovaj klasični.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 10 mar 2020, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
Blejzer10
Postovi: 5376
Pridružen/a: 03 nov 2016, 00:58
x 77
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 10 mar 2020, 16:49

bodi123 je napisao/la:
10 mar 2020, 16:46
leorey je napisao/la:
10 mar 2020, 16:25
Pa nisam rekao nigdje da mi je 144 Hz, rekao sam da cu pokusati :mrgreen:

Zapravo nisam apsolutno nista dirao u postavkama ali mi je sve na max, mogu slikat, ide smooth sve fkt i nema errora nikakvih

Jucer je i update jedan bio
Nemaš šta pokušat. Čekaj jbt... pa nisi zar monitor koji si pričao da si kupio od 144hz spojio na HDMI?

HDMI je limitiran na 60hz, ne možeš na njemu išta više dobit.
Zar ti ovakve neistine da širiš :mrgreen:

Nije mu monitor 4k koliko znam tako da nije limitiran na 60HZ.

Na 1440p mozes dobiti 144hz sa HDMI 2.0 i preko, a to je kod njega.

Avatar
leorey
Postovi: 13516
Pridružen/a: 23 maj 2010, 16:20
x 117
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 mar 2020, 16:50

bodi123 je napisao/la:
10 mar 2020, 16:46
leorey je napisao/la:
10 mar 2020, 16:25
Pa nisam rekao nigdje da mi je 144 Hz, rekao sam da cu pokusati :mrgreen:

Zapravo nisam apsolutno nista dirao u postavkama ali mi je sve na max, mogu slikat, ide smooth sve fkt i nema errora nikakvih

Jucer je i update jedan bio
Nemaš šta pokušat. Čekaj jbt... pa nisi zar monitor koji si pričao da si kupio od 144hz spojio na HDMI? :lol:

HDMI je limitiran na 60hz, ne možeš na njemu išta više dobit.
https://www.asus.com/us/Monitors/VA326H/


Mogu ga svakako spojiti samo na HDMI, DVI i VGA. Zasto onda lazu na official stranici
Note: 1920 x 1080 @ 144Hz only works with Dual-link DVI and HDMI port.
:rol:

Konverter samo ostaje da uzmem ybg


eto @Blejzer sve ispravio :thumbup:
PACOVE MRŠ IZ SVETINJE!

Avatar
leorey
Postovi: 13516
Pridružen/a: 23 maj 2010, 16:20
x 117
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 mar 2020, 16:52

Problem mi je samo sto ne mogu sad da spojim na TV, zato cekam konverter, DP to HDMI da mogu i TV spojiti. Nema drugog nacina za ovaj monitor. Isto kad budem spajao drugi monitor, gledat cu da ima DP izlaz i to je to.
PACOVE MRŠ IZ SVETINJE!

Avatar
leorey
Postovi: 13516
Pridružen/a: 23 maj 2010, 16:20
x 117
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 mar 2020, 17:00

BTW


slika
PACOVE MRŠ IZ SVETINJE!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Online

Trenutno korisnika/ca: dijabola, Grk1234, hule_barca, Rigoletto, terrinho i 33 gosta.