Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Ulje u motoru i mjenjacu, servo tecnost i filter zraka 620 maraka. U neovlastenom servisu. Kad smo vec kod ulja 

Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347
- Fantasista
- Kontakt:
Jutros da upalim auto i neće. Vergla ali ne pali. Na guranje upalio odmah. Akumulator je nov, pred zimu uzeo u Motorexu. Šta bi moglo biti? Ako me i sutra bude zezalo vjerovatno ću majstoru da ga vozim. Prije me zezao razvodnik paljenja ali nov je stavljen. Kontam da nije to.
-
- Kontakt:
Najprije da je sam akumulator. I ja sam tako uzeo nov pred zimu, poslije mjesec nisam mogao upaliti. Isti slucaj kao kod tebe. Odvezao, prazan akumulator i punili ga preko dan. Ocigledno je slab akumulator. Moze biti i alneser i alternator, ali ja tipujem na akumulator.Fantasista je napisao/la: ↑16 mar 2020, 18:56Jutros da upalim auto i neće. Vergla ali ne pali. Na guranje upalio odmah. Akumulator je nov, pred zimu uzeo u Motorexu. Šta bi moglo biti? Ako me i sutra bude zezalo vjerovatno ću majstoru da ga vozim. Prije me zezao razvodnik paljenja ali nov je stavljen. Kontam da nije to.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Mogu bit i grijači. Može bit da si imao malo goriva pa pri paljenju da je povuklo mulja i otišo naftni filter. Ako si tanak s gorivom bio moguće da je naftni filter. A ako bude verglao struja.Fantasista je napisao/la: ↑16 mar 2020, 18:56Jutros da upalim auto i neće. Vergla ali ne pali. Na guranje upalio odmah. Akumulator je nov, pred zimu uzeo u Motorexu. Šta bi moglo biti? Ako me i sutra bude zezalo vjerovatno ću majstoru da ga vozim. Prije me zezao razvodnik paljenja ali nov je stavljen. Kontam da nije to.
Tako blizu, a tako daleko.
- Fantasista
- Kontakt:
Benzinac je u pitanju. Goriva ima dosta. Na akumulatoru ima ona lampica i zelena je. Ma do struje nešto yebe sigurno.
-
- Kontakt:
I kod mene je benzinac i bilo je goriva. Verglao ali nije mogao upaliti sem na kablove ili guranje. Kad das kontakt fino gorile lampice i svjetla se mogla paliti. Na kraju prazan akumulator. I ja sam mislio da je do neceg drugog.Fantasista je napisao/la: ↑16 mar 2020, 22:11Benzinac je u pitanju. Goriva ima dosta. Na akumulatoru ima ona lampica i zelena je. Ma do struje nešto yebe sigurno.
I am not yet born; O hear me.
- Fantasista
- Kontakt:
Ja se nadam da je akumulator, to je lako rješivo. Sutra ako ne bude htio probat ću drugi akumulator stavit da vidim.
Drug me neku noć zvao, nije mogao upaliti. Otišli kupili akumulator, postavili. Pali "ko mina". Ujutro on da upali, ni da čuje.Fantasista je napisao/la: ↑16 mar 2020, 22:34Ja se nadam da je akumulator, to je lako rješivo. Sutra ako ne bude htio probat ću drugi akumulator stavit da vidim.
Cijelu noć radio ventilator hladnjaka, spoj neki. I eto, napravio to i riješeno, s tim da eto od novog akumulatora sada ima akumulator kapaciteta 80%.
Nov akumulator moze praviti probleme, zavisno od proizvodjaca kao sto moze doci do praznjenja cak i kvalitetne marke zbog neipravnosti neke elektro komponente. Nekad i alternator slabije puni pomenuti akumulator (tacnije naponom manjim od dozvoljenog).Fantasista je napisao/la: ↑16 mar 2020, 18:56Jutros da upalim auto i neće. Vergla ali ne pali. Na guranje upalio odmah. Akumulator je nov, pred zimu uzeo u Motorexu. Šta bi moglo biti? Ako me i sutra bude zezalo vjerovatno ću majstoru da ga vozim. Prije me zezao razvodnik paljenja ali nov je stavljen. Kontam da nije to.
Kada vergla ali ne pali kod benzinaca osnove sumnje bacas na svjecice, kablove i bobine (kod starijih vozila bila je jedna bobina i razvodna kapa).
Kod benzinaca koji imaju elektro paljenje moze biti i do senzora radilice i bregaste.
Uglavnom ovakve stvari traze detaljnu analizu.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
@Asteriks
Seat Ibiza 2008 1.4 benzin plin 75kw , valja li cemu taj motor ?
Seat Ibiza 2008 1.4 benzin plin 75kw , valja li cemu taj motor ?
Dobar motor pogotov oni 1.4 benzinci manje snage. To su atmosferci. Ovaj sto te zanima ima remen a msm da je interval velikog servisa svakih 100k za dato godiste i starije ove kubikaze.
Sad problem su imali oni benzinci TSI zbog pogonskog lanca.
Bilo je tu nekih problema pogotovo onih glede ABS lampice (otisao senzor) te indikatora koji pokazuje stanje goriva. Na to, izmedju ostalog, obrati pažnju.
Bilo je tu nekih problema pogotovo onih glede ABS lampice (otisao senzor) te indikatora koji pokazuje stanje goriva. Na to, izmedju ostalog, obrati pažnju.
Hvala drugAsteriks je napisao/la: ↑17 mar 2020, 11:37Dobar motor pogotov oni 1.4 benzinci manje snage. To su atmosferci. Ovaj sto te zanima ima remen a msm da je interval velikog servisa svakih 100k za dato godiste i starije ove kubikaze.

Asterikse - imam Seat Ibizu 2010 - 1.9tdi 66kw - u finom je stanju.Propisali amortizeri , motor dobar , cuvano auto.Dobijam ga ispod cijene.Ja bi to derao neke 2 godine po gradu , kako se prodaje to auto ? Jel ga nauka prodati 12 godina starog.Naravno cijena ide dole ali bez obzira , nisam siguran da se prodaju nesto...
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Ma brate Bosnjo kesira 6 hiljada za 1.9 tdi star 20 godina u golfu cetvorci, da auto 10ak godina staro ne kupe s tim motorom. Nije benzinac pa da se sekiras hoce li se prodat 

Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Legendarni VW dizelasi ove kubikaze idu ko halva, pogotov ove zadnje verzije 1.9 tdi. Poslije su ih zamijenili sa 1.6 tdi.
Meni je covjek za Golf 2 benzinca '84. 1.6, znaci pocetna serije dvice date kubikaze, nudio 1400 KM. Bilo je cak nekih ludjih ponuda, al ova je ozbiljna. Ne bi mu je dao za 4000.Jel ga nauka prodati 12 godina starog
- MisterGuardiola
- Kontakt:
Škoda Octavia a7 2013/14
Pokazuje žuti trougao sa uzvičnikom na instrument tabli
Zna li neko šta može biti problem?U uputstvu imam sve znakove objašnjene samo taj nema.
Zna li neko šta može biti problem?U uputstvu imam sve znakove objašnjene samo taj nema.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Jako mi je zanimljiv auto Chevrolet Captiva..ovi 2,4 benzinci izgledaju primamljivo..Zna li neko malo vise o njemu?Mislio sam uzeti ovo,ili mozda neku Toyotu Auris 1,6 benzin..
Edit:nasao sam Captivu presla 80 hiljada za 6k eura..Fino auto pravo,jest da je registracija veca ali bombona auto
Edit:nasao sam Captivu presla 80 hiljada za 6k eura..Fino auto pravo,jest da je registracija veca ali bombona auto
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- majestic24
- Kontakt:
pri paljenju auta ujutro osjetim da mi smrdi benzin par minuta (dok se auta ne zagrije). Imam 2 potencijalna problema,pa me zanima da li oni mogu biti uzrok tome. Prvi je lambda sonda a drugi su svjecice.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Pa ne cekaj nista, kakvo uputstvo!?? Idi u servis nek ocitaju i pregledajuMisterGuardiola je napisao/la: ↑18 mar 2020, 21:47Škoda Octavia a7 2013/14
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Možda bi čovjek i otišo al ne rade servisi pretpostavljam. Evo i mene baš sad počeo auto da zeza ali nemam gdje da odemSage je napisao/la: ↑20 mar 2020, 13:50Pa ne cekaj nista, kakvo uputstvo!?? Idi u servis nek ocitaju i pregledajuMisterGuardiola je napisao/la: ↑18 mar 2020, 21:47Škoda Octavia a7 2013/14

Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.