Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan
Znaci toliko igraca koji igraju i ljudi koji gledaju najveci turnir u LoL-u i nisu u stanju skupiti vise od 2.5 miliona dollaraAjsKjub je napisao/la: ↑05 nov 2022, 23:38ne znam za ostale igre jer me ne interesuje, ali u lolu pobjednici svjetskom imaju pravo na 5 skinova za svoje role i 100% prihoda od toga. Još i ako si top igrač, imaš masne sponzore sa svjetskim brendovima. A i ugovori igrača su mnogo visoki
A najpopularnija igra decenije će uvijek imati hypa oko finalsa, da se ne lažemo.
Evo i oficijalnih brojki za peak istovremenih gledatelja da unazade ovo (prošlogodišnji turniri):
CS:GO: 2.57m (PGL)
Dota: 2.74m (Inv.)
Lol: 73.86m (svjetsko)
Fortnite: oko 2m isto (svjetsko)
Sam babuka faker je veći od tvoje dote, jbg![]()
Ne. Objektivno gledano LoL nije ni blizu Doti kad je kompetativna scena u pitanju. Naveo sam ti par stvari gore. Jednostavno broj osoba koje prate LoL World nije nikakva metrika, ako nisu aktivno ukljuceni u sam event. Druga stvar mecevi LoL-a kompetativno su dosadni jer kao sto sam naveo u 30 minuta ima max 2 teamfighta i nekih 15-ak killova dok u Doti imas bruku teamfightova. Mecevi znaju trajati i po 2 sata i zna biti pravo napeto.
Nisu. Lol je rezultat orginalne Dote minus kompleksna mehanika. Imas tri lejna u obje igrice i 5 rola.U Lol-u imas Barrona u Doti Roshana. U Lol-u je cilj unistiti Nexus u Doti Ancient.Mislim slicnosti su toliko ocigledne. Razlika je u tome sto u LoL-u nemas kompleksne mehanike, svi heroji su skoro na isti fazon ( meni ono dosadno djeluje) i sto je brzi pace.
Ovo je samo tvoja pretpostavka. Znam ja dosta o LoL-u. Ne igram ga jer mi ne odgovara. Nije moj cilj pisati koja igrica je bolja svako voli jedno ili drugo, ali cinjenica je da je Dota mnogo bolja kompetativno.
Nije bas tako. I u Doti ti je isto kao i u LoL-u. Imas sponzore, imas team bundlove koje mozes kupiti da supportas svoj omiljeni tim i 80% ja mislim ide tom timu, imas skinove igraca (ne moraju osvojiti TI) , imas partnershipe kao sto su onaj PSG-a i LGD-a itd
Ovo ti odaje prika. Draft, a pogotovo pick order su pola igre.30 minuta za 12 killova i mozda 1-2 teamfighta ?
Draft nebitan, mehanika previse jednostavna, mogao bi da nabrajam do sutra sto LoL competativno nije ni blizu Dote ni u pogledu gameplaya , ni u pogledu mehanicki sposobnosti igraca a bgm ni prizepool-a.
Nisam gledao ni meč, malo sažetke jutros. Generalno slabo gledam lol i esport općenito u zadnje vrijeme. U jednom trenutku sam izgubio želju i bacim pogled samo na finala i balkanske EUM timove. Nešto mi je dosadno postalo pratiti regularnu sezonu bez relegacija. Ako išta mrzim, to je liga iz koje se ne može ispasti.AjsKjub je napisao/la: ↑06 nov 2022, 09:48
@otelo
Meni poslije lestera najjača stvar u sportovima generalno. Ovo kažem kao T1 fan i fejkerov lojakni dikrajder. Nego bješe panika kad najaviše onaj promptni faker intervju daleko nakon finala. Kontam penzija. Sreća nijeSamo malo čudan tajming i to što zayebavaju momka nakon onako teškog poraza. Trebaju hitno mijenjati trenerski tim jer ovo ne valja ničemu. Problem je evo već par godina. Roster je uigran i super mješavina novajlija i iskustva ali loši dreftovi često unazade. Nije ni noćas faker bio toliko loš koliko je bio limitiran i primoran da igra Azira i ne bana Sylasa.
Nego jesi pogledo onaj filmić pred susret? Meni je ono perverzija što su napravili![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.