Nakon operacije prepona, i procesa oporavka koji je trajao do sredine februara, Suba je u poslijednje 3 tekme (Padeborn,Duisburg,Bochum) bio na klupi za rezervne igrače, s tim da je u tekmi protiv Duisburga ušao u igru u 77 min. umjesto povrijeđenog Schuppana koji je već iduću tekmu opet bio starter na lijevom beku.
Do sada je sakupio 12 nastupa (3 gola) u 24.kola 'cvajte'. Kao što sam rekao i za Vranješa, tako i smatram za njega, da treba da bude adekvatno riješenje na poziciji lijevog beka A reprezentacije u skorijoj budućnosti.
Po mom mišljenju, kada/ako Papac (31 god.) odmara, igrač br.2 na lijevom beku trebao bi biti Suba, a Lulića vratiti na poziciju lijevog veznog (kao što radi u Laziju), i ne trpati Salihovića na LB, nek' se nametne Papetu na pozicijama koje igra u klubu (centralnog/zadnjeg veznog), iako je tu konkurencija ruku na srce velika.
"Sarajevo je varoš belosvetska.Ono što valja - valja...Ima i budala, kao i svugde, ne kažem, ali njih sam sretao samo u literaturi.Oni drugi, koje sam sretao na koncertima, "moji" Bosanci, bili su prava ekipa. Tri su boga pomirili..."