Kajzer10 WroteColonmike10 WroteColonBrazilski ili popularno receno pravi Ronaldo(

) je kompletniji, bolji igrac od Cristiana. To se ne bi trebalo dovoditi u pitanje. Bio je u stanju prije dvadesetak godina zabiti oko pedeset golova na klupskom nivou, zasto ne bi mogao danas zabiti koliko i Cristiano kad vec znamo kakav je golgeter bio? Naravno, ovim ne zelim stati niti na jednu stranu(strani ili moderni fudbal).
Nikad on nije zabio 50. Jednom je presao brojku od 40, dok je Portugalac to radio 7 puta. Konstanta je sve, i tu ga Portugalac pisa.
Cristiano je bolji, kompletniji, trofejniji, ukupno gledano veci igrac. Move on
Nisam to ni tvrdio, rekoh "oko pedesetak" sto je u to doba bilo "vau", pogotovo u jacim ligama kao sto je "vau" i ovo sto radi Cristiano.
Po cemu je bolji? Dakle, pricamo o njihovom arsenalu oruzja koji posjeduju, ne o tome ko je trofejniji od njih dvojice.
Stari Ronaldo je daleko bolji dribler i koliko god vi pokusali svesti dribling na nesto ne toliko bitno-sam pogled na imena koja se spominju kao najbolja kroz historiju uvidjet cete da je itekako bitan, tj ta sposobnost napraviti visak na terenu, i da isti odvaja majstore zanata od dobrih, sjajnih igraca. E drugo je sto biste vi ocijenili dribling kroz prizmu Denilsona, Okoche i sl., ciji driblinzi nisu imali imali tu tezinu jer nisu bili popraceni drugim bitnim fudbalskim stvarima koje je npr. Ronaldo imao. Dalje, da pricamo o golgeterskom ucinku kroz njihovu karijeru i tu bismo imali bara-bara rezon, gledajuci postotke, je l'. Ako ja u deset sezona zabijem 100 golova, to i nije nesto bajno, ali ako ja to ucinim u 150 tekmi onda sam ja strasan golgeter. S tim da treba spomenuti, kad smo se vec dotakli "golgeterstva", i to da stari Ronaldo nije, a ne vjerujem da je i bilo ko drugi u blizoj proslosti, uzimao sedam suteva po tekmi kao Cristiano. Na stotine tekmi to je mnogo suteva, zar ne?
Da je Cristiano postigao vise u klupskom fudbalu-jeste, ali je i igrao u zdravijoj sredini i s daleko zdravijim koljenima. Da mozes/ete birati izmedju Ronalda i Cristiana na vrhuncu koga biste izabrali i zasto? To ce vam mnogo toga reci.
Halal'te ako potpomazem spamanju ove teme.