Gradovi domaćini ovogodišnjeg prvenstva su Kopenhagen,Herning,Hamburg,Munchen,Koln i Berlin.
Titulu brani selekcija Francuske koja će vjerovatno i ove godine jurišati na prvo mjesto, domaćini prvenstva Danci i Njemci će im željeti pomrsiti račune kao i stalni favoriti u vidu naših susjeda Hrvata i uvijek neugodnih Španaca i Šveđana a kao favorit iz sjene slovi i mlada ekipa Norveške koja je na posljednjem SP bila srebrena.
Format takmičenja je isti kao i prethodnih godina imamo četiri grupe iz kojih po tri najbolja tima prolaze dalje i formiraju se nove dvije grupe i prva dva tima iz te dvije novoformirane grupe igraju za medalje dok se ostali bore za plasman od 5-8 mjesta

Grupe izgledaju ovako:
Grupa A
Prvi favorit aktuleni prvaci Francuzi, drugi favorit su domaćini Njemci, a za treće mjesto bi se trebali potući naši susjedi Srbi i Rusi
Grupa B
Hrvati i Španci borba za prvo mjesto, Makedonija i Island borba za treće mjesto, to je neko moje subjektivno mišljenje

Grupa C
U ovoj grupi su Danci i Norvežani apsolutni favoriti za prva dva mjesta, moja neka očekivanja su da u međusobnom okršaju odluče prvoplasiranog sve ostale protivnike bi trebali dobiti, za treće mjesto se bore Austrija i Tunis blaga prednost Austriji
Grupa D
Švedska i Mađarska bi trebali proći kao prva dva iz ove grupe, dok bi se Argentina,Egipat i Katar trebali potući za to treće mjesto, ja malu prednost tu dajem Argentini
Sve utakmice sa ovog prvenstva možete pratiti na kanalima ArenaSporta