Ako će pratiti onu da ne može nekoga ostaviti na klupi, a Havertz ne da je propalitet onda neće ni JN dugo dogurati, sreća pa je prijateljska gdje može pokušavati ideje.
Moderatori/ce: Monolog,_dreamer_,ribery,hammers,geronimo
Da ne bude ipak ovde Voller spašavao pred sami EURO.dirkules je napisao/la: ↑18 nov 2023, 22:49Eksperiment JN-a Havertz na beku protiv turaka koji igraju napaljeno kao da je finale Eura![]()
Ako će pratiti onu da ne može nekoga ostaviti na klupi, a Havertz ne da je propalitet onda neće ni JN dugo dogurati, sreća pa je prijateljska gdje može pokušavati ideje.
Gledao sam ih i protiv Meksika i ekipa je djelovala stabilno, vruće gostovanje, Meksiko bio isto nabrijan kao i Turska, ali se djelovalo dosta dosta bolje.effe_sa je napisao/la: ↑18 nov 2023, 23:23Da ne bude ipak ovde Voller spašavao pred sami EURO.dirkules je napisao/la: ↑18 nov 2023, 22:49Eksperiment JN-a Havertz na beku protiv turaka koji igraju napaljeno kao da je finale Eura![]()
Ako će pratiti onu da ne može nekoga ostaviti na klupi, a Havertz ne da je propalitet onda neće ni JN dugo dogurati, sreća pa je prijateljska gdje može pokušavati ideje.![]()
![]()
Činjenica je da je Elf djelovao razdrmanije i nekako svježije, ono protiv Amerikanaca djelovalo i sa strukturom i ekipa se i trudila. Protiv Meksika sam samo neke highlightse pogledao, ali i tu se pokazao moral i došlo se do remija.
Večeras dobar početak, a poslije i dosta padova, oscilacija u igri. I ono nije bilo pametno sa Havertzom na beka, ne znam što će mu taj eksperiment. I isto tako se čini da Groß u sredini puno bolje funkcioniše sa Gundoganom u odnosu na Kimmicha.
Čudno je i to što DFB izabere da protiv Turske igraju baš u Berlinu i u drugim gradovima bi bilo turskih navijača, ali ne bi to bilo kao večeras. Prijateljska utakmica, oni više zainteresovani za karte, plus u Berlinu ih najviše ima. I DFB sebi često u zadnje vrijeme puca u nogu...
A glavna činjenica je za sad da je najuvjerljiviji nastup nakon otkaza Flicku bio onaj protiv Francuza kada je Völler vodio Elf, jer ipak je to bio najjači protivnik od svih ovih, a najstabilnije i najkompaktnije ekipa djelovala. Takvom protivniku dozvoljeno najmanje šansi da napravi i baš se igralo i kompaktno i dobro na rezultat.
Bitan je sada test protiv Austrijanaca za koji dan, jer oni su u dobroj formi, igra se kod njih, vodi ih Rangnick, atmosfera bi se u Njemačkoj opet dobro poljuljala ako ne bude dobrog rezultata.
Objasnio.Ilkay Gündogan: "We started the game very well. Even after taking the lead, in the first 15 to 20 minutes, we had enough chances to decide the game. After that we weren't determined enough and didn't move the ball well. The Turks played man-to-man well and we couldn't find any solutions. We weren't aggressive enough and their goals came from our mistakes. We were just too passive and weren't able to put pressure on their build-up play. It feels like we lost the game in the first half."
Julian Nagelsmann says Havertz at left-back is not just a one-time experiment, but a plan for the Euros: "Kai said he wanted to do it, wanted to try it. I don't see this as a risk for him, but as a very, very big opportunity to play a key role at the Euros. For a first time in an unfamiliar position, he did extremely well and probably was our best player" [via @SkySportDE]
Neće sigurno na dobro. Obrukat će se na još jednom prvenstvu, ali ovaj put kod kuće. Ako pogledaš prethodne osvajače velikih prvenstava, Argentina i Italija, obje ekipe su došle na šampionat sa nekim bolesnim nizovima pobjeda sa preko 30 utakmica bez poraza i slično. Znači ekipe koje se uigravaju godinama. Također i prije njih Francuska 2018, Portugal 2016, Njemačka 2014, Španija 2012 itd pa to su sve ekipe koje su nastajale godinama unazad i gdje se u pola noći zna 11 igrača i 3 izmjene koji 100% igraju. Ova Njemačka, evo 5 godina ne zna se ko šta igra, samo se uigravaju, rezultata ni na vidiku, generacija 95-96 instant generacije, da im bi uspjeh preko noći napraviti, malo LGBT, malo promovisati mir, malo snimati filmove...ledar je napisao/la: ↑19 nov 2023, 00:55Čak je i Flick imao bolji početak od Nagelsmanna. Domaćinska atmosfera za Turke ne može bit nikakvo opravdanje, a još manje to da su oni bili nabrijaniji za utakmicu. Pa šta elf nije bio jednako nabrijan? Nagelsmann je nastavio sa eksperimentima ko i njegov prethodnik, čudi me da od toga ništa nije naučio. Ako se po jutru dan poznaje neće bit dobro.
Vozim se u autu i slusam radio i gost je tad bio tadasnji trener reprezentacije - period 2-3 sedmice do pocetka SP. i u razgovoru koji je trajao oko 45 minuta 30 minuta je bila rasprava kako ce se boriti protiv ugrozenih ljudskih prava (jer su ovi bili rekli da je zabranjeno duginu boju staviti kao kapitensku traku) i jedno 10-15 minuta povrsno su se dotakli fudbala. to je pokazatelj u kojem pravcu razmislja trenutna njemacka reprezentacija - u sportskom ne i to im je u glavu usadio dugogodisnji kapiten i najpoznatiji peeder medju fudbalerima i sportistima opcenito Neuer.coelho41 je napisao/la: ↑21 nov 2023, 00:02Neće sigurno na dobro. Obrukat će se na još jednom prvenstvu, ali ovaj put kod kuće. Ako pogledaš prethodne osvajače velikih prvenstava, Argentina i Italija, obje ekipe su došle na šampionat sa nekim bolesnim nizovima pobjeda sa preko 30 utakmica bez poraza i slično. Znači ekipe koje se uigravaju godinama. Također i prije njih Francuska 2018, Portugal 2016, Njemačka 2014, Španija 2012 itd pa to su sve ekipe koje su nastajale godinama unazad i gdje se u pola noći zna 11 igrača i 3 izmjene koji 100% igraju. Ova Njemačka, evo 5 godina ne zna se ko šta igra, samo se uigravaju, rezultata ni na vidiku, generacija 95-96 instant generacije, da im bi uspjeh preko noći napraviti, malo LGBT, malo promovisati mir, malo snimati filmove...ledar je napisao/la: ↑19 nov 2023, 00:55Čak je i Flick imao bolji početak od Nagelsmanna. Domaćinska atmosfera za Turke ne može bit nikakvo opravdanje, a još manje to da su oni bili nabrijaniji za utakmicu. Pa šta elf nije bio jednako nabrijan? Nagelsmann je nastavio sa eksperimentima ko i njegov prethodnik, čudi me da od toga ništa nije naučio. Ako se po jutru dan poznaje neće bit dobro.
Ovdje treba stari kov trenera da vrati na stare postavke. Neko ko se neće glupirati sa formacijama i stavljanjem igrača mimo prirodne pozicije. Voller je trebao biti taj.
Meho Kodro, pa Savo Milošević
A izmedju Nico i Roby Kovach, eto čisto ono da se svi zadovolje
Ja pamtim iako mlad sam ono Euro '04 u Grčkoj i to mi je bio najgori Elf dosada. Ali kući sa ovim što sad tableta eksperimentiše, ima ideje, podržaje Havertza na ovoj poziciji, govori u izjavama da je to za Euro i još se može nabrajati i nabrajati bojim se da će biti neviđena bruka.Centre forward je napisao/la: ↑21 nov 2023, 22:23Teško je bit' pametan. Ovakvo nešto se moglo naslutit' još prije pet godina kada u Rusiji, kada po prvi put u historiji, nisu prošli grupu.
Mislio sam da će se dohavizat', al' ovo je čak još i gore neg' tad, strašno nazadovanje.
Ima ovih dosta starijih koji prate Elf, al' što se tiče mene ja ih ne pamtim lošije, bez da se vidi neko svjetlo na kraju tunela.
Elf se doveo do toga, da bi sutra mog'o izgubit' od jedne Engleske u nekoj ključnoj tekmi. Dotle je došlo.
@dirkules, ostaje nam samo Bayern i sve nade polažemo u januar.![]()
Bayern are willing to spend up to €75m in January. Targets: centre-back & right-back (or CB that can also play RB) as well as a holding midfielder. Palhinha remains a target, but the club wants to bring down the fee. [@SPORTBILD]
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.