Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Barbarossa WroteColonRazgoropadit cemo se poslije ovog. Konacno mnogi mnogi talentirani veznjaci mogu dobiti svoje mjesto, kao i krila koja su zbog gusenja po pozicijama bili uskraceni za mjesto
Havert, Meyer, Gnabry,Amiri
Ramiy WroteColonBarbarossa WroteColonRazgoropadit cemo se poslije ovog. Konacno mnogi mnogi talentirani veznjaci mogu dobiti svoje mjesto, kao i krila koja su zbog gusenja po pozicijama bili uskraceni za mjesto
Havert, Meyer, Gnabry,Amiri
"Neću više igrati za reprezentaciju Njemačke dok imam ovaj osjećaj rasizma i nepoštovanja. Nekada sam nosio dres Njemačke sa ponosom, ali to više nije slučaj. Kada su me visoko pozicionirani funkcioneri u Njemačkom savezu tretirali tako kako su me tretirali, nepoštujući moje turske korjene i sebično me ubacili u političku propagandu, onda je dosta - dosta. Ovo nije razlog zbog kojeg igram fudbal i neću se povuči i ne učiniti ništa povodom toga. Rasizam nikada, nikada ne bi trebao biti prihvaćen. Ja sam Nijemac kada pobijedimo, a imigrant kada izgubimo".
"Neću više podnijeti da budem žrtveni jarac zbog svoje nesposobnosti i nesposobnosti da radim pravilno svoj posao. Postoje li kriteriji da se postane pravi Nijemac, a da se ja ne uklapam u njih? Moji prijatelji Lucas Podolski i Miroslav Klose nikada se ne nazivaju Nijemci - Poljaci, zašto sam onda ja Nijemac - Turčin. Je li to zbog Turske? Je li to zato što sam musliman?", između ostalog je napisao Ozil u svom pismu.
S-Y-L-A-R WroteColonKao što rekoh, umjesto da mu se zahvale jer fudbalski više ne zadovoljava i ne zaslužuje biti član reprezentacije, oni ga otjeraše pritiskom i ovim "nebitnim" razlozima. Naravno, koliko god ovo ružno djelovalo, makar je pozitivno da su ga se riješili. Čovjek stvarno nije na nivou reprezentativca Njemačke već duže vrijeme. Opet, drago mi je da je i on pokazao m*da(nek me neko ispravi ako griješim, ali čini mi se da je prvi put u životu) i ovako fino opleo po svima. Apsolutno ga podržavam u ovom obraćanju. Kad ste kukavice i ne znate fino prići problemu i riješiti ga, daj onda što veći skandal, te uključivanje rasizma i islamofobije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.