Jest` da me sinoc, na opste iznenadjenje, oborise na kladari ali naletih danas na ovaj njihov clip.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BR6enmzaV_Y[/youtube]
Da ne skrenemo puno s teme. Hajmo malo i o razvoju situacije na vrhu.
Corinthians-Vasco
Do kraja nije jos puno ostalo a ova dva tima ce vjerovatno do posljednjeg kola voditi mrtvu trku za naslov. Sada oba tima imaju gostovanja na redu. Corinthians ide na nezgodno gostovanje Cearei, a koje nije u Brazilu, dok ce Vasco u goste Palmeirasu. Na ruku Corinthiansu neide bas poraz domacina u ovom kolu od Santosa tako da ce se morati vaditi upravo sada, oba daju gol

. Ovo je mozda i jedno od kljucnih kola do kraja Brazilske lige, u ovom kolu oba tima mogu kiksati i to je kljucno. Ceara ima solidan skor na domacem terenu kao i Palmeiras tako da ce ovo biti jedno od zanimljivijih kola na fudbalskom planu ove sedmice.
Iduce kolo donosi relativno lake zadatke za oba tima, moguce nagazne mine ali misljenja sam da ce i Corinthians i Vasco de Gama slaviti kod kuce protiv Atletico Mineira i Avaia. Vasco kuci ima na papiru laksi zadatak, Avai je vec ispao po meni i nemaju sta traziti u Riu. Corinthians bi takodjer trebao uzeti kuci 3 boda protiv Mineira s obzirom na vaznost utakmice za domacina.
Nakon toga ide definitivno najzanimljivije kolo do kraja, oba tima se suocavaju do jucerasnjim konkurentima za naslov i timovima koji, matematicki, nisu jos ispali iz utrke za naslov. Oba tima idu dvjema najboljim domacim ekipama u sezoni, Corinthians ce na megdan Figueirensea dok ce Vasco imati tezak ispit kod gradskog rivala Fluminensea. Fluminense i Figueirense su dva najbolja domacina lge tako da ce oba tima koja pretenduju na naslov imati strasno tezak posao i onaj koji odnese pobjedu u ovim susretima bit` ce u debeloj prednosti pred zadnje kolo kada Vasco docekuje Flamengo (jednog od boljih gostujucih timova u Brazilu) a Corinthians na svom Pacembu docekuje Palmeiras, sto je jedan od najvecih Brazilskih derbija.
Sve u svemu misljenja sam da ce na kraju Corinthians podici pehar ali ostavimo prostora da utakmice odluce. Jbga,
oduzi se malo al` hajd`, da "ozivimo" temu pred kraj sampionata u Brazilu.