Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
arelinho WroteColoninvincible1921 WroteColonTo za aperturu i clasuru glupost obicna...ako nema nekog krajnjeg trofeja?
Ako su različiti pobjednici aperture i clausure igra se utakmica između dva pobjednika za konačnog pobjednika. Bar ja mislim da se to igra ako se ne varam.
badblueboylivno WroteColonarelinho WroteColoninvincible1921 WroteColonTo za aperturu i clasuru glupost obicna...ako nema nekog krajnjeg trofeja?
Ako su različiti pobjednici aperture i clausure igra se utakmica između dva pobjednika za konačnog pobjednika. Bar ja mislim da se to igra ako se ne varam.
Ovisi, od lige do lige. Neke imaju to superfinale, neke nemaju.
Za Meksiko znam da se igra tako jer TV-tržište diktira taj format: više naslova u igri > više zanimljivosti i šanse za iskakanje novog prvaka svako malo > više sponzora > više love > zadovoljniji klubovi.
Čile je ove godine ukinuo aperturu i clausuru pa se igra normalna liga, kao kod nas. 16 klubova dvokružno, dva zadnja ispadaju, nema više ni prosjeka bodova.
Trenutno se igra sjajno finale peruanskog verana (proljeća), Huancayo - Cristal.Oni su pak ligu za tu "polusezonu" podijelili u dvije skupine pa prvaci skupina igraju finale.
invincible1921 WroteColonKakav cirkus boze sacuvajsta ima fali da igraju ko citav svijet
Sabinho WroteColonSantos Laguna es el nuevo campeon del Mexico.![]()
Cestitke i svaka cast, Djanini i Furch prekucali ligu. @fuerza bujrum brate nas, ja tipujem na Atletico Nacional ili Palmeiras. Kao neke ekipe za koje bi bilo iznenadjenje da osvoje mogli bi River ili cak Cerro Porteno...
THEC WroteColonSabinho WroteColonSantos Laguna es el nuevo campeon del Mexico.![]()
Cestitke i svaka cast, Djanini i Furch prekucali ligu. @fuerza bujrum brate nas, ja tipujem na Atletico Nacional ili Palmeiras. Kao neke ekipe za koje bi bilo iznenadjenje da osvoje mogli bi River ili cak Cerro Porteno...
ova Toluca lagano preuzima ulogu Monterreya, regularna sezona top rezultati, prvo mjesto, cim dodje playoff izgube se, s tim sto su sad i dobri bili cak su i u finale usli, mislim da bi u potencijalnom finalu Toluca-Monterrey neki meteor pao u sred utakmice
THEC WroteColona eto promijenili su trenera otisao je Antonio Mohamed, mozda im je on maler bio, vidjet cemo sad kakve ce srece biti Diego Alonso, sa Pachucom se i znalo ponesto osvojiti
edit: Sad vidim da je Antonio Mohamed prije njih osvojio tri titule, sa Tijuanom i Americom dva puta, dakle ipak je do njih
Fuerza WroteColonJa sam se nadao da Tijuana moze nesto da uradi, ako ni zbog cega drugog onda zbog Milera, ali nista naravno. Nezainteresovani protiv Toluce, posebno posle prvog crvenog. Tad mi je Toluca izgledala kao da moze da uzme, ali opet nista. Preaktivno sam usao u temu, al dbr. Vjerovatno necu imati kad pisati uskoro pa da se ispucam.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.