NBA sezona 2010\2011

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Avatar
KK_Bosna
Moderator
Postovi: 7636
Pridružen/a: 11 mar 2008, 15:55
Kontakt:

Re: NBA sezona 2010\2011

Post Postao/la KK_Bosna » 31 dec 2010, 15:11

Wolverine je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:A koga su doveli je tek posebna prica: J-Rich (WTF?!?)


sta bi ovo trebalo znacit :roll: richardson je daleko najbolji igrac koji je u ovom trejdu zamjeno stranu.


j-rich je igrac koji se ama bas nikako ne uklapa u orlandov koncept igre.

on je idealan igrac za R&G ekipe, kad ima slobodu pucati po 20 suteva po utakmici. evo sad u orlandu kada u prosjeku sutira 10,7 suteva po mecu (pogadja samo 4,6) ima samo 11,7 ppg. o beku koji tokom karijere ima prosjek 2,8 asista je suvisno govoriti kao o clanu ekipe koja igra organizovanu kosarku.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Avatar
alfarouqaminu
Postovi: 4918
Pridružen/a: 25 nov 2010, 15:13
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 31 dec 2010, 15:37

KK_Bosna je napisao/la:
Wolverine je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:A koga su doveli je tek posebna prica: J-Rich (WTF?!?)


sta bi ovo trebalo znacit :roll: richardson je daleko najbolji igrac koji je u ovom trejdu zamjeno stranu.


j-rich je igrac koji se ama bas nikako ne uklapa u orlandov koncept igre.

on je idealan igrac za R&G ekipe, kad ima slobodu pucati po 20 suteva po utakmici. evo sad u orlandu kada u prosjeku sutira 10,7 suteva po mecu (pogadja samo 4,6) ima samo 11,7 ppg. o beku koji tokom karijere ima prosjek 2,8 asista je suvisno govoriti kao o clanu ekipe koja igra organizovanu kosarku.

Pa logicno je da sutira manje,kada igra u ekipi sa Howardom, Arenasom,Turkogluom,pa cak i reddicom, koji su sposobni da daju vise od 20poena, u Phoenixu nije imao skim igrat,sem nasha, koji je jedini znao pogoditi,turkoglu nije nimalo licio na sebe,izgleda da mu prija samo ekipa orlanda,hill previse mator,ali svaka cast za njega i njegove godine

Avatar
Wolverine
Postovi: 6293
Pridružen/a: 08 avg 2009, 15:35
Lokacija: nicaZe
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 31 dec 2010, 16:11

KK_Bosna je napisao/la:
Wolverine je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:A koga su doveli je tek posebna prica: J-Rich (WTF?!?)


sta bi ovo trebalo znacit :roll: richardson je daleko najbolji igrac koji je u ovom trejdu zamjeno stranu.


j-rich je igrac koji se ama bas nikako ne uklapa u orlandov koncept igre.

on je idealan igrac za R&G ekipe, kad ima slobodu pucati po 20 suteva po utakmici. evo sad u orlandu kada u prosjeku sutira 10,7 suteva po mecu (pogadja samo 4,6) ima samo 11,7 ppg. o beku koji tokom karijere ima prosjek 2,8 asista je suvisno govoriti kao o clanu ekipe koja igra organizovanu kosarku.


zasto bi kao bek morao asistirati? njemu je posao zabijati otvorene suteve koje mu stvori playmaker. on je off ball igrac, klasicni spot up suter kojem ne treba lopta u rukama da bi bio efektivan (kao arenasu i hedi). on je ustvari savrsen fit u orlandu, jer njima ne treba igrac koji carini loptu (carter), kao ni playmaker (ne point guard, vec organizator igre, a vec ih imaju dvojicu u petorci u hedi i nelsonu).

jos plus richardson u playoffu podigne razinu svoje igre, za razliku od recimo igraca kojeg je zamjeno, koji je klasicni choker.

Avatar
dema
Postovi: 6885
Pridružen/a: 21 apr 2009, 17:58
Kontakt:

Post Postao/la dema » 31 dec 2010, 17:39

hehe zasto bi onda Rose morao skakati,al et ne slazem se s tim da je Orlando uopste pogresio evo u ovoj ekipi vec pobjedjuje Boston itd,znaci da ce bit opasni naci ce oni reuervnog centra
Hedo igra jako dobro otkad je opet u Orlandu

Avatar
dema
Postovi: 6885
Pridružen/a: 21 apr 2009, 17:58
Kontakt:

Post Postao/la dema » 31 dec 2010, 19:23

KK_Bosna je napisao/la:dema, vidim da pozivac ljude da se ukljuce na ovaj topic, pa da se javim ;)

iako mrzim bullse, pozlatio ti se daBogda taj avatar, koliko mi je samo para donio taj covjek :D

prije pocetka sezone moji favoriti za titulu su bili 1. LAL, 2. BOS, 3. MIA, 4. ORL, 5. SAS, no sada je taj raspored malo drukciji: 1. LAL, 2. SAS, 3. MIA, 4. BOS, 5. UTA

- Lakersi su i dalje moj prvi izbor, ovi porazi im dobro dodju da malo "stanu", neka se Kobe ispucava i ispromasuje u ovim regular-season mecevima, bice on pravi u PO. Sto se tice pojacanja, Barnes se jos nije dovoljno uklopio (Blake ionako nikome nije potreban) ali on je doveden radi PO meceva jer je on jedini koji moze zaustaviti Ginobilija/Cartera na Zapadu i u finalu Wadea/Allena.

- Spursima svake sezone dajem sve manje i manje sansi ali Pop uvijek pronadje neke "debile" iz rukava (Udoka, Mason, sada Neal) koji "ubijaju" ofanzivno/defanzivno iz sjene. Pametna stvar je sto se Timmy ne forsira , bice svjez za PO, a ako TP i Manu budu zdravi, mogu jedini skinuti LAL sa Zapada,

- Miami ima srecu sto je na Istoku ostala jedna ekipa da valja, Boston. Ekipa bez centra tesko da moze doci do titule, ali ajde, red je da Bosh pokaze da nije looser. E da, i da King ostavi svoje kompleksaske karakteristike kod kuce prije nego sto izadje i podje na utakmicu. No, i dalje smatram da gospodin PR treba sici na klupu umjesto onog indijanca.

- Boston kad bi bio kompletan, osvojio bi ovo lagano. No, i prije pocetka sezone sam bio uvjeren da ce ih povrede iskasapiti. Pocelo je sa O'Nealovima i Perkinsom, nastavilo se sa Rondom, sada i sa KG-om. Jedini koji se ne moze povrijediti je PP. JEDINA sansa da dodju do finala je da se svi oporave do All-Star pauze, kako bi imali vremena da se uigraju.

- Utah ne "mirisem", no kada je Sloan u pitanju, morate ih staviti u favorite. Deron je, po mom misljenju, najprecijenjeniji igrac u ligi (mogu nabrojati odmah sada 5 zahvalnijih PG od njega), ali eto, uklapa se savrseno u tiranski sistem. DAli su Boozera, ali su dobili boljeg igraca. Boozer nije bio kopija Mailmana i tu je najvise stvari "stekalo" u proteklim godinama. Niko ne moze biti ni blitu Maloneu, ali Al je taj tip igraca.

- Orlando mi je bio na 4. mjestu, no ovim tradeom su sve sjebali. OK, dali su vjecitog gubitnika i igraca koji nije za velike utakmice (da, o VC je rijec), krilnog igraca koji nema nista osim suta (Sharda), no najveca greska im je, pazite sad - Marcin Gortat. Ma koliko mnogi smatrali Poljaka obicnom letvom, radi se o igracu koji ima mjesta da bude starter u barem 10 ekipa. Howard je zvjer, ali i zvjer se treba odmoriti 10 minuta, da ne govorim sta ako se povrijedi?? A koga su doveli je tek posebna prica: J-Rich (WTF?!?), Arenas (mogli su sa njim dovesti i AI i Starburyja, pa i T- Maca, cisto da kazu da imaju "zvijezde"), Turkoglu (nije to taj Hedo od prije 2 sezone)???

drago mi je da si tu i da pises,a vidjecemo daj mi reci gdje vidis Bullse koje ne volis hehe sta mislis mogu li u drugi krug play offa poslije dugo vremena

Avatar
alfarouqaminu
Postovi: 4918
Pridružen/a: 25 nov 2010, 15:13
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 31 dec 2010, 21:23

dema je napisao/la:hehe zasto bi onda Rose morao skakati,al et ne slazem se s tim da je Orlando uopste pogresio evo u ovoj ekipi vec pobjedjuje Boston itd,znaci da ce bit opasni naci ce oni reuervnog centra
Hedo igra jako dobro otkad je opet u Orlandu

dema hedo izgleda igra samo dobro u orlandu :D

Avatar
dema
Postovi: 6885
Pridružen/a: 21 apr 2009, 17:58
Kontakt:

Post Postao/la dema » 31 dec 2010, 21:25

alfarouqaminu je napisao/la:
dema je napisao/la:hehe zasto bi onda Rose morao skakati,al et ne slazem se s tim da je Orlando uopste pogresio evo u ovoj ekipi vec pobjedjuje Boston itd,znaci da ce bit opasni naci ce oni reuervnog centra
Hedo igra jako dobro otkad je opet u Orlandu

dema hedo izgleda igra samo dobro u orlandu :D

tako je,odgovara mu ta igra koju forsira orlando,kao da je drugi igrac kad igra za njih

Avatar
alfarouqaminu
Postovi: 4918
Pridružen/a: 25 nov 2010, 15:13
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 31 dec 2010, 21:42

dema je napisao/la:
alfarouqaminu je napisao/la:
dema je napisao/la:hehe zasto bi onda Rose morao skakati,al et ne slazem se s tim da je Orlando uopste pogresio evo u ovoj ekipi vec pobjedjuje Boston itd,znaci da ce bit opasni naci ce oni reuervnog centra
Hedo igra jako dobro otkad je opet u Orlandu

dema hedo izgleda igra samo dobro u orlandu :D

tako je,odgovara mu ta igra koju forsira orlando,kao da je drugi igrac kad igra za njih

da bas tako gledao sam ih protiv new yorka i iskusno i pametno igra picken rol igru privlaci na sebe howardovog cuvara a howardu ostaje nizi igrac i Hedo spusta loptu na howarrda gde je 90% faul ili kos...Nema neku brzinu,atletizam...ali ima ono sto 80% igraca u NBA nema a to je glavu

Avatar
dema
Postovi: 6885
Pridružen/a: 21 apr 2009, 17:58
Kontakt:

Post Postao/la dema » 31 dec 2010, 21:49

o aminu lijepo si to zapazio,pisi vise takvih postova s ovim si me prijatno iznenadio znaci ipak znas vise nego sto pokazujes nastavi tako,hedo jednostavno je idealan za orlando

Avatar
alfarouqaminu
Postovi: 4918
Pridružen/a: 25 nov 2010, 15:13
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 01 jan 2011, 03:35

O Boze ovaj Vilanueva i Daye nisu ni za sta...vilanueva primi loptu i sutira...aj da ima neki sut razumem ...daye nema ga 50 kg sa sve patikama i ide na gortata koji moze u zube da ga drzi :roll:

Avatar
alfarouqaminu
Postovi: 4918
Pridružen/a: 25 nov 2010, 15:13
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 01 jan 2011, 04:03

totalni raspad detroita,izgleda da se oni napale na timove iz vrha,a protiv timova kao sto su phoenix mrze ih da igraju :roll:

Avatar
Ted Mosby
Postovi: 6367
Pridružen/a: 14 nov 2009, 18:47
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 01 jan 2011, 04:57

Prekid crne serije Sunsa, nadam se da je ovo početak jednom pozitivnog niza
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Avatar
alfarouqaminu
Postovi: 4918
Pridružen/a: 25 nov 2010, 15:13
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 01 jan 2011, 04:59

Ted Mosby je napisao/la:Prekid crne serije Sunsa, nadam se da je ovo početak jednom pozitivnog niza

samo se nadaj,ovo su crni sansi i tesko ce do playoffa ove godine

Avatar
Ted Mosby
Postovi: 6367
Pridružen/a: 14 nov 2009, 18:47
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 01 jan 2011, 05:01

Aminu, nada umire posljednja. Sretna ti nova godina
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Avatar
alfarouqaminu
Postovi: 4918
Pridružen/a: 25 nov 2010, 15:13
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 01 jan 2011, 05:10

Ted Mosby je napisao/la:Aminu, nada umire posljednja. Sretna ti nova godina

jest upravu si...Hvala puno takodje ;)

Avatar
KK_Bosna
Moderator
Postovi: 7636
Pridružen/a: 11 mar 2008, 15:55
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 jan 2011, 14:53

alfarouqaminu je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:j-rich je igrac koji se ama bas nikako ne uklapa u orlandov koncept igre.

on je idealan igrac za R&G ekipe, kad ima slobodu pucati po 20 suteva po utakmici. evo sad u orlandu kada u prosjeku sutira 10,7 suteva po mecu (pogadja samo 4,6) ima samo 11,7 ppg. o beku koji tokom karijere ima prosjek 2,8 asista je suvisno govoriti kao o clanu ekipe koja igra organizovanu kosarku.

Pa logicno je da sutira manje,kada igra u ekipi sa Howardom, Arenasom,Turkogluom,pa cak i reddicom, koji su sposobni da daju vise od 20poena, u Phoenixu nije imao skim igrat,sem nasha, koji je jedini znao pogoditi,turkoglu nije nimalo licio na sebe,izgleda da mu prija samo ekipa orlanda,hill previse mator,ali svaka cast za njega i njegove godine
igrao je on u phoenixu kada je i amare bio tu pa je opet divljao i sutirao i iz mogucih i iz nemogucih pozicija.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Avatar
KK_Bosna
Moderator
Postovi: 7636
Pridružen/a: 11 mar 2008, 15:55
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 jan 2011, 15:00

Wolverine je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:j-rich je igrac koji se ama bas nikako ne uklapa u orlandov koncept igre.

on je idealan igrac za R&G ekipe, kad ima slobodu pucati po 20 suteva po utakmici. evo sad u orlandu kada u prosjeku sutira 10,7 suteva po mecu (pogadja samo 4,6) ima samo 11,7 ppg. o beku koji tokom karijere ima prosjek 2,8 asista je suvisno govoriti kao o clanu ekipe koja igra organizovanu kosarku.


zasto bi kao bek morao asistirati? njemu je posao zabijati otvorene suteve koje mu stvori playmaker. on je off ball igrac, klasicni spot up suter kojem ne treba lopta u rukama da bi bio efektivan (kao arenasu i hedi). on je ustvari savrsen fit u orlandu, jer njima ne treba igrac koji carini loptu (carter), kao ni playmaker (ne point guard, vec organizator igre, a vec ih imaju dvojicu u petorci u hedi i nelsonu).

jos plus richardson u playoffu podigne razinu svoje igre, za razliku od recimo igraca kojeg je zamjeno, koji je klasicni choker.


molim te, reci da se zajebavas sa pitanjem "zasto bi kao bek morao asistirati?"... pa de mi reci vrhunskog beka koji ima samo 2 apg?

o ovome da je on KLASICNI spot-up suter bi se dalo diskutovati. meni pojam klasicnog spot-up sutera predstavlja kyle korver.

jedino se slazem da je richardson ,malo manji choker od VC, koji je bas dno dna sto se tice toga,
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Avatar
KK_Bosna
Moderator
Postovi: 7636
Pridružen/a: 11 mar 2008, 15:55
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 jan 2011, 15:08

dema je napisao/la:drago mi je da si tu i da pises,a vidjecemo daj mi reci gdje vidis Bullse koje ne volis hehe sta mislis mogu li u drugi krug play offa poslije dugo vremena


ma sve zavisi od toga ko ce im biti protivnik. sto se tice ekipe, fino to sve izgleda sa boozerom, jer je ustvari on rasteretio d-rosea, a ja sam mislio da ce ga sjebati jer je rose ipak igrac koji voli imati loptu u rukama 15-tak sekundi.

nedostatak sutera im je jedina mana jer su i bogans i brewer smijesni igraci, jedino korver sto zna pogoditi otvoren sut ali to je jedino sto i zna, ali posto thibodeau voli defanzivce zato mu je beskoristan...

kad bi se spojio napadacki potencijal korvera i defanzivni brewera, to bi bio bek kakvog bullsi trebaju :D
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

kakavdanakneiskustvu
Postovi: 4952
Pridružen/a: 27 dec 2009, 13:43
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 01 jan 2011, 15:59

westbrook triple double protiv atlante-23-10-10

Avatar
D1n0
Postovi: 906
Pridružen/a: 03 feb 2010, 01:49
Lokacija: Metković
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 01 jan 2011, 22:44

Danas prava tekma za otvaranje 2011, Spurs protiv Thundera 8-)
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.