Sportsko društvo Dinamo

Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 24330
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Sportsko društvo Dinamo

Post Postao/la SiamoNoi » 24 maj 2016, 21:59

Ukratko...radi sprječavanja daljnjih neželjenih susreta (i aktiviranja korisnika u bojkotu) slagačima taktike GNK praonice novca jedna tema,nama ostalima koje zanima što se zaista događa oko nekada gospodskog kluba,druga.

Ili slikovito:
slika


BORBA ZA DEMOKRATSKI I TRANSPARENTAN KLUB

Građanska inicijativa Zajedno Za Dinamo:
Prije svega, smatram da je važno reći da se mi NE borimo protiv jedne osobe, nego ZA zakonit i demokratski normalan klub udrugu građana (što Dinamo i je), kakvih ima svuda u Europi, i to vrlo uspješnih. Borimo se za Dinamo u kojem više nikad neće predsjednika postavljati ni partijski komitet ni generalštab, niti jedan čovjek, njegova obitelj i partneri. Mi želimo klub u kojem će na poštenim izborima predsjednika birati članovi kluba, on će pak postavljati ključne ljude i odgovarati Skupštini za njihov rad (kao što je određeno zakonom o udrugama).

Dinamo ima golemu, neiskorištenu i poniženu bazu i potencijal navijača i članova, marketinški gotovo potpuno ne funkcionira, što zbog potpunog amaterizma, što zbog lošeg imidža kluba. Ima budućnost u omladinskim školama koje financiraju građani Zagreba iz proračuna, kao i održavanje stadiona i ‘radne zajednice’ koju, zajedno s novcem, nelegalna uprava prisvaja bez da je do sada odgovarala za ijedan svoj postupak.


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=630Qhm9VpcM&feature=player_embedded[/youtube]

Podignuta prva u nizu optužnica protiv kriminalaca u kojoj ih se tereti da su oštetili klub za 115.8,a proračun za 12.2m kn:
Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti:

Nakon istrage, provedene na temelju kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, USKOK je pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana M. P. (1970.), Z. M. (1959.), Z. M. (1971.), D. V. (1959.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, zlouporabe položaja i ovlasti u pokušaju, davanja i primanja mita, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, te pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Optužnicom se I. okr., poreznom inspektoru Porezne uprave, Područnog ureda Zagreb, Ispostave Sesvete, stavlja na teret da je, od svibnja do prosinca 2012. godine, tijekom poreznog nadzora poreza na dohodak kod III. okr za 2009., 2010. i 2011. godinu, kojim nadzorom je trebao utvrditi ima li III. okr. dokazane izvore prihoda za cjelokupnu imovinu i sve izdatke koje je imao u razdoblju od 1. siječnja 2009. do 31. prosinca 2011., te na utvrđeni nerazmjer i neprijavljeni dohodak obračunati zakonom propisane iznose poreza, a nakon što je saznao da je III. okr. na račun NK Dinamo 7. ožujka 2011. uplatio 3.083.324,56 kuna, te dan kasnije 21.000.000,00 kuna na ime povrata pozajmica, na traženje III. okr., uz obećanu novčanu naknadu, u cilju pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi III. okr. nije poduzeo potrebne radnje radi utvrđivanja porijekla navedenih novčanih iznosa, što je bio dužan učiniti, na koji način nije utvrdio sve okolnosti relevantne za utvrđivanje zakonitih prihoda i izdataka o kojima ovisi obveza plaćanja poreza na dohodak.


Na traženje III. okr., I. okr. je 16. srpnja 2012. sastavio zapisnik o obavljenom poreznom nadzoru, a nakon čega je 21. prosinca 2012. sačinio i parafirao zaključak kojim se obustavlja postupak poreznog nadzora. Na opisani način I. okr. nije obračunao porez na dohodak i prirez za 2011. godinu u iznosu od 12.209.650,67 kuna za koji iznos je III. okr., na štetu proračuna Republike Hrvatske, pribavio nepripadnu imovinsku korist, za što mu je III. okr. kao nagradu isplatio novčanu naknadu.

Nadalje, III. okr. je od I. okr., tijekom veljače 2015. godine, zatražio da mu, nakon što je utvrđeno i od nadležnih institucija pravomoćno potvrđeno da je III. okr. dužan platiti porez i pripadajuće kamate u iznosu od 1.070.622,03 kune, uz obećanu novčanu naknadu, neosnovano i protivno rješenjima i odlukama, umanji obvezu poreza na dodanu vrijednost, na dobit te kamate utvrđene tijekom poreznog nadzora. U cilju realizacije navedenog I. okr. je, iako nije bio zadužen za predmetni spis, isti uzeo u rad te je sačinio rješenje kojim je III. okr. neosnovano umanjio navedene obveze za 919.297,46 kuna, za što mu je III. okr. kao nagradu isplatio novčanu naknadu.

Međutim, do pribavljanja imovinske koristi III. okr. nije došlo jer je voditeljica porezne Ispostave Sesvete, nakon provedenih knjiženja te uvida u predmet, utvrdila da je rješenje koje je sačinio I. okr. protivno odluci nadležnih institucija, te je po njezinom nalogu 6. ožujka 2015. doneseno rješenje kojim se poništava rješenje koje je sačinio I. okrivljenik.


Osim navedenog, nakon što je, tijekom provođenja poreznog nadzora na dodanu vrijednost, te poreza na dohodak i doprinose po osnovi pozajmica, zajmova i kredita pravnim i fizičkim osobama za razdoblje od 1. siječnja 2008. do 31. srpnja 2010., utvrđeno da je NK Dinamo III. okr. davao više pozajmica u ukupnom iznosu od 24.083.324,56 kuna, te nakon što je utvrđeno da se nevraćene pozajmice trebaju tretirati kao prividni pravni posao i da na iste NK Dinamo treba obračunati porez na dohodak i prirez, II. okr., kao izvršni dopredsjednik i član Uprave NK Dinamo, i IV. okr., kao glavni direktor i član Uprave NK Dinamo, su od siječnja do ožujka 2011. godine, zajednički i u dogovoru s III. okr., u cilju da III. okr. na teret NK Dinamo osiguraju novčana sredstva za vraćanje pozajmica, te mu time pribave znatnu nepripadnu imovinsku korist, poduzeli radnje radi realizacije navedenog.

U tom cilju, a nakon što je IV okr. potpisao dokument pod nazivom „Anex ugovora o profesionalnom igranju“, kojim se neosnovano utvrđuje pravo jednog nogometaša na isplatu 50 posto budućeg transfera, iako su znali da je taj nogometaš potpisao Zapisnik o raskidu ugovora kojim je potvrdio da nema nikakvih potraživanja prema NK Dinamo, II. okr. je u ime i za račun NK Dinamo jednoj banci podnio zahtjev za kredit koji je u iznosu od 4.400.000 eura odobren i 7. ožujka 2011. doznačen na račun NK Dinamo. Sukladno navedenom Anexu, II. i IV. okr. su 7. ožujka 2011. naložili plaćanje 25.894.262,83 kuna s računa NK Dinamo na račun navedenog nogometaša, čime je za NK Dinamo nastala neosnovana obveza plaćanja predujma poreza i prireza u iznosu od 5.492.722,42 kune koji iznos je plaćen iz navedenog kredita, nakon čega je nogometaš, sukladno dogovoru, 25.894.262,83 kune istog dana proslijedio na račun III. okr. koji je odmah iznos od 24.083.324,56 kuna proslijedio na račun NK Dinamo, i to na ime povrata dobivenih pozajmica, dok je ostatak zadržao za sebe.


Na taj su način neistinito prikazali da je III. okr. svojim sredstvima vratio predmetne pozajmice, zbog čega u daljnjem tijeku provođenja poreznog nadzora kod NK Dinamo nije utvrđeno da se radi o prividnom pravnom poslu. Na opisani je način III. okr. pribavljena protupravna imovinska korist od 25.894.262,83 kune, dok je NK Dinamo oštećen na ime ukupnog troška kredita u iznosu od 35.840.396,14 kuna.

Nadalje je II. okr., kao izvršni dopredsjednik NK Dinamo, od lipnja 2008. do kolovoza 2012. godine, u namjeri da sebi pribavi znatnu nepripadnu imovinsku korist, na štetu NK Dinamo, potpisao dokument pod nazivom „Anex ugovora o profesionalnom igranju“, kojim se neosnovano utvrđuje pravo jednog nogometaša na isplatu 50 posto budućeg transfera, iako je znao da je navedeni nogometaš potpisao Zapisnik o raskidu ugovora kojim je potvrdio da nema nikakvih potraživanja prema NK Dinamo.

Sukladno navedenom Anexu, II okr. je nalagao isplate s računa NK Dinamo na račun navedenog nogometaša u ukupnom iznosu od 80.030.927,25 kuna, čime je za NK Dinamo nastala neosnovana obveza plaćanja predujma poreza i prireza na drugi dohodak u iznosu od 14.233.064,27 kuna što je plaćeno iz navedenog iznosa. Potom je nogometaš, sukladno uputama II okr. i Ugovoru o podjeli 50 posto transfernog obeštećenja koji je potpisao s II okr., podigao 52.037.435,73 kune, koji novac je predao II. okr., te prema njegovim uputama i članovima njegove obitelji. Drugookrivljenik je na opisani način pribavio protupravnu imovinsku korist od 52.037.435,73 kune, dok je NK Dinamo oštećen za iznos od 80.030.927,25 kuna.


Na opisani je način II. okr. pribavljena nepripadna imovinska korist u iznosu od 52.037.435,73 kune, III. okr. u iznosu od 38.103.913,50 kuna, dok je NK Dinamo oštećen za ukupan iznos od 115.871.323,39 kuna, a proračun Republike Hrvatske za iznos od 12.209.650,67 kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. Slijedom navedenog, predloženo je oduzimanje nepripadne imovinske koristi od II. i III. okrivljenika, dok je u odnosu na I. okr. podnesen prijedlog za prošireno oduzimanje imovinske koristi.

Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je prijedlog Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, te je umjesto Županijskog suda u Zagrebu, za vođenje postupka u ovom predmetu odredio Županijski sud u Osijeku.


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WvL0WqIY5Ow[/youtube]

Dnevnik jednog kriminala: Zdravko Mamić
Zdravko Mamić već je više od 10 godina apsolutni vladar nogometa u Hrvatskoj, a više od 20 godina „zabavlja“ širu javnost cijelim nizom skandala i afera koji ga prate gdje god se našao. Upravo sva ta djela najviše i govore o izvršnom predsjedniku GNK Dinama. Zdravko Mamić, njegov lik i djelo, i njegov modus operandi u Dinamu i hrvatskome nogometu, odavno su poznati.

Kada bi krenuli analizirati sve afere i skandale kojima je šokirao ne bi stigli daleko, no i ovih bitnih afera, pa čak i kriminalnih radnji ima dovoljno da popuni naš – dnevnik jednog kriminala.

1959.
Izvršni predsjednik Dinama i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Zdravko Mamić rođen je 16. srpnja 1959. godine u Bjelovaru. Njegovi roditelji, pokojni otac Josip i majka Lucija, podrijetlom su iz Zidina u susjednoj BiH.

1992.
Postaje glavni direktorom Dinama što je njegov prvi ozbiljni ulazak u klub. Iz tog vremena pamti ga se kao partnera Ćire Blaževića u pokušaju prve privatizacije Dinama. Mamić je u to vrijeme bio vlasnik dijela bjelovarske tvrtke Česma, koja je Ćiri posudila 1,5 milijuna DEM za kupnju Dinama.

Od kraja 1992. do kraja 1995. bio je član Upravnog odbora Česme, a od tada do kraja 1999. član Nadzornog odbora. Prema nalazima Državne revizije, sumnjivim poslovanjem upravljača Česmom Državni proračun je oštećen za oko 14 milijuna kuna. Prema javno objavljenim informacijama, županijska državna odvjetnica potvrdila je da su u srpnju 2002. uputili istražni zahtjev protiv Mamića i ostalih, no sud je zahtjev odbio obrazloživši da se kupnja dionica provodila u skladu sa Zakonom o pretvorbi. Državna revizija je otkrila i da je žiroračun tvrtke neprekidno blokiran od travnja 1998. godine.

1994.
Dvogodišnji mandat u Dinamu završava obračunom u Auxerreu nakon utakmice Dinama i Auxerrea. Prema tvrdnjama Dinamovih navijača, Zdravko Mamić je napao delegata utakmice nakon europskog sraza Dinama i Auxerrea zbog čega je Dinamo drastično kažnjen. Zbog tog ispada Dinamu su zabranjena europska natjecanja na godinu dana. Nikada nije otkriven počinitelj kojeg je UEFA imenovala Majanom Dabićem.

2000.
Na „mala vrata“ ulazi u Dinamo nakon smrti bivšeg predsjednika Hrvatske dr. Franje Tuđmana i odlaska Zlatka Canjuge sa mjesta predsjednika Croatije. Od strane novog predsjednika kluba Mirka Barišića biva imenovan u Izvršni odbor Dinama.

Iz tog vremena možemo notirati i spornu i nedemantiranu izjavu iz izdanja SN od 14.9.2000.:
„Nekad sam plaćao suce, a danas kradu mene.“

2001.
Prvi veliki Mamićev menadžerski posao bila je prodaja Boška Balabana u Aston Villu u ljeto ove godine za približno 8 milijuna eura od čega je 80% iznosa pripalo Mamiću i Balabanu, a samo 20% Dinamu. U vrijeme tog transfer Mamić se nalazio u Izvršnom odboru Dinama što ga dovodi do klasičnog primjera sukoba interesa čime je obilježena cijela njegova vladavina Dinamom.

U međuvremenu je Zdravko svoju menadžersku agenciju MSA za prodaju igrača prebacio na sina koja je sudjelovala u mnogobrojnim transferima igrača iz Dinama. Najupečatljiviji su zasigurno transferi Luke Modrića, Vedrana Ćorluke i Eduarda da Silve.

2003.
U zagrebačkom gradskom poglavarstvu sukobio se s pročelnikom gradskog Zavoda za planiranje Miljenkom Mesićem kada mu je odbijen zahtjev za dozvolom za gradnju poslovnih nebodera.

2006.
U Maksimirskoj loži, za vrijeme obnašanja funkcije izvršnog dopredsjednika Dinama, sukobio se sa šefom riječke POA-e Nikolom Mandekićem.

Svoje je menadžerske poslove Mamić radio preko “Mamić Sport Agency”, agencije koja je osnovana u rujnu 2000. godine, a izbrisana iz sudskog registra u travnju 2006. Na adresi Fijanova 4a, gdje je nekad bilo sjedište MSA-a, nalazile su se mnoge tvrtke Zdravka Mamića van nogometnih aktivnosti. Najvažnije tvrtke Mamićevih izvan nogometa su: KF projekt, Sikuma, Steradijan, Steradijan građenje, Aqua MM, Nautika Mamić i Komos Građenje. Tvrtke su u gubicima ili u blokadi. Jedino Borej Gradnja ima minimalnu dobit. Tvrtka Steradijan projekt ugašena je 2013. godine, kao i tvrtka Mamić nekretnine.

2007.
Sve vrijeme vladavine Dinamom, točnije sve do otvaranja fronte prema SDP-u, Mamić je uživao zaštitu političkih moćnika. Milan Bandić bio je godinama najizdašniji Dinamov sponzor, dok je 2007. godine Zdravko Mamić u svoje ime i uime igrača Dinama dao potporu Ivi Sanaderu i HDZ-u uoči parlamentarnih izbora. I danas je Mamić pristaša najjače oporbene stranke te bliski prijatelj predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

U vezi odnosa Milana Bandića i Zdravka Mamića zanimljiva je i izjava Tomislava Jelića u vezi afera oko zemljišta u gradu Zagrebu:

-Govoriti o Zdravku Mamiću i Milanu Bandiću, a ne spominjati štetne zamjene zemljišta u Zagrebu, bio bi veliki grijeh. Vrlo je zanimljiva afera iz 2002., famozna Lučićeva ulica. Tada je Zdravko Mamić, da bi formirao parcelu za gradnju svojeg nebodera, od grada Zagreba kupio tu jednu parcelu za 200 eur/m2, da bi 2003. isto to zemljište kupio grad Zagreb za gotovo 1000 eur/m2 kako bi mogao izgraditi Lučićevu ulicu. Možda zvuči nemoguće, ali on je u ovih 12,13 godina oštetio Zagreb za najmanje milijardu kuna, napominje Tomislav Jelić.

2008.
Na općinskom sudu u Zagrebu 2008. kažnjen je s 50 000 kuna kazne zbog vrijeđanja novinarke Romane Eibl na konferenciji u rujnu 2007. godine.

2010.
Vrlo sličan događaj dogodio se i u prosincu 2010. godine kada je nakon skupštine Dinama izvrijeđao novinara Boruta Šipsa za što je također kažnjen s 50 000 kuna kazne.

U veljači 2010. tužiteljstvo je zatražilo istragu protiv Mamića zbog sumnje da je prijetio novinaru tjednika "Nacional" Berislavu Jeliniću nakon televizijske emisije "Otvoreno" u kojoj su raspravljali o namještanju utakmica i "Nacionalovom" tekstu o navodnim sumnjama UEFA-e da je, među ostalim, i Mamić povezan s tim nezakonitostima.


2011.
Nakon odlaska u Arsenal 2007. godine, bivši igrač Dinama Eduardo da Silva se konzultirao s odvjetnicima i zaključio da, unatoč potpisanom ugovoru, nije dužan dalje isplaćivati novac. Nervoza je rasla i eskalirala je prošle zime kada je Mamić najavio da će zbog neisplate dogovorenog tužiti Eduarda, sada već igrača Šahtara.

Dudu je putem medija hladno odgovorio: 'Neka samo izvoli', ali priča je dobila drukčiji tijek. U svibnju ove godine podnesen je zahtjev za ovrhu više od pet milijuna kuna imovine hrvatskog Brazilca, koji je odobren već nakon pet dana. Eduardo je uložio žalbu, ali još nije dobio odgovor i odlučio se na vlastitu tužbu. Mamića tuži pred hrvatskim pravosuđem navodeći da je potpisani ugovor u neskladu s hrvatskim zakonima te traži poništenje potpisanoga.

Iste godine je u kolovozu priveden zbog ometanja službene osobe u obavljanju dužnosti tijekom utakmice Dinamo-Malmo.

Pod povećalom DORH-a Mamić je bio i 2011. nakon što je u emisiji 'Nedjeljom u 2' mahao papirima s 'dosjeima' vođa navijačke skupine Bad Blue Boys. Istraživalo ga se zbog sumnji u počinjenje kaznenog djela odavanja službene tajne.

2012.
Na zagrebačkom sudu odbačena optužba za homofobiju koju su protiv njega podnijele gay udruge zbog izjave kako „gay osobe ne mogu igrati za reprezentaciju“.

2013.
Bivši ministar Željko Jovanović prvi je među ministrima prepoznao stanje u hrvatskom nogometu koje je nazvao – močvarom. Negativni i direktni nastupi ministra Jovanovića nisu dobro sjeli Zdravku Mamiću koji ga je žestoko napao na nacionalnoj i vjerskoj osnovi za što je dobio i prijavu. Mamić je ustvrdio kako „Srbin koji nije radio u školstvu i sportu ne može voditi važan resor“. Izjavio je i da je Jovanović Srbin koji „mrzi sve hrvatsko“. Sud jena kraju zaključio da taj Mamićev šovinizam nije govor mržnje. Sudac Rafael Krešić odbacio je optužbe. Kad je priveden zbog uvreda Jovanovića, Mamić odmah je i pušten iz pritvora. Nakon noći provedene u pritvoru, sutkinja istrage Ljiljanka Maletić pustila ga je na slobodu ne uvaživši objašnjenje tužiteljstva da je Mamić višestruko evidentiran za razne prekršaje protiv javnog reda i mira te sigurnosti u prometu što ukazuje na to da ne poštuje i ne priznaje pravni poredak.

Zbog ovog slučaja HNS je bio primoran, sukladno statutu, procesuirati Zdravka Mamića, no na kraju je jednoglasnom odlukom IO HNS-a obustavljen postupak koji je sam pokrenuo. Odluku IO HNS-a nije obrazložio, tek ju je notirao.

Na suđenju u sporu između Mamića i Eduarda lakši za deset tisuća kuna zbog sudske kazne i sa još jednom uvredom u svojem "životopisu" izašao je Zdravko Mamić sa sudskog ročišta protiv Eduarda Da Silve. Prijavu je podnio Ivica Crnić, odvjetnik hrvatskog nogometnog reprezentativca koji Zdravka i Maria Mamića tuži zbog lihvarskog ugovora.

„Što mucaš lažove? Ti si monstrum“, samo su neke od uvreda koje je Mamić uputio odvjetniku Crniću kojeg je, između ostalog, optužio da po instrukcije prije suđenja ide kod ministra Željka Jovanovića.

2014.
Zdravko Mamić proglašen je krivim za klevetu. Odlučio je tako u siječnju 2014. Općinski kazneni sudu u Zagrebu. Mamić je kažnjen s 350 dnevnih dohodaka, što je ukupno 128.310 kuna. Kaznu mora platiti u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude. Mora platiti i paušalni iznos sudskih troškova u iznosu od 2500 kuna. Sutkinja je Mamića osudila za klevetu jer smatra da su u tom kaznenom djelu sadržana i ostala dva, uvreda i sramoćenje.

Sutkinja Općinskog građanskog suda Jesenka Jurić Šojat 17. siječnja proglasila je građanski ugovor između Eduarda i Mamića, prema nepravomoćnoj presudi, ništavnim. Ništavni su ujedno i aneksi ugovora o posredovanju i zastupanju koji su potvrđeni kao i prethodni ugovor o ulaganju u uredu javnog bilježnika Milke Čergar iz Sesveta. I na kraju Zdravko Mamić i njegov sin, drugooptuženi Mario Mamić, moraju podmiriti Eduardu da Silvi troškove parničnog postupka u iznosu od 182.000 kuna u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.

U siječnju prošle godine i DORH je pokrenuo istragu protiv Zdravka Mamića zbog prijetnji smrću Željku Pakasinu, Davoru Ćurkoviću i Branku Muriću, ocu Dinamova mladog nogometaša Roberta (17). „Pobit ću vas, iščupat ću ti grkljan“, grmio je bijesni Mamić. Bijesan je bio jer je mladi nogometaš htio otići iz Dinama uz minimalnu odštetu.

U svibnju je zaradio prekršajnu prijavu i novčanu kaznu zbog sukoba s navijačem Dinama, na kojega je prema navodima medija u BiH nasrnuo nakon što ga je ovaj isprovocirao na tribinama stadiona Grbavica u Sarajevu. Mamić je na nogometni susret u Sarajevu navodno došao kako bi promatrao igru dvojice nogometaša Srđana Stanića iz Željezničara i Amera Dupovca iz Sarajeva.

Na Prekršajnom sudu u Splitu protiv Mamića se vodio postupak zbog izazivanja nereda u svečanoj loži stadiona Poljud u ožujku 2014. Na prvom ročištu se nije pojavio, ali su u ulozi svjedoka pojavila dvojica policajaca koja su dala iskaz potpuno suprotan prijavi koju je podnijela njihova vlastita policijska uprava. Splitska policija, podsjetimo, nakon višednevne istrage utvrdila je da je Zdravko Mamić tijekom utakmice s Hajdukom u ožujku 'remetio javni red i mir tako što je odmah na početku drugog poluvremena ni s čime izazvan vodstvu splitskog kluba pokazivao srednji prst i bosanski grb, a potom petnaest minuta kasnije ustao iz sjedalice te počeo vikati i galamiti'.

2015.
Policijski istražitelji su po nalogu Državnoga odvjetništva početkom ove godine pregledavali su i izuzimali dokumentaciju u Zagrebačkom holdingu zbog sumnji na financijske malverzacije s novcem iz gradskog proračuna. Prema pisanju medija, istražitelje su posebno zanimali sponzorski ugovori Grada Zagreba s HNK-om Dinamo. Jednostavnije, novac koji je godinama Zdravko Mamić dobivao od Milana Bandića za svoj nogometni klub i to za različite stavke. Taj iznos je, u zadnjih 12 godina Bandićeva mandata iznosi oko 250 milijuna kuna. Uplate iz gradskog proračuna bile su predmetom istrage Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja temeljem prijave devetorice dioničara Hajduka. AZTN je zaključio kako je Grad Zagreb u cijelosti postupao u skladu sa Zakonom o sportu.


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VXVXD-ch_hk[/youtube]

slika

Bivsa tema za futsal:http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=76&t=9682
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 15 nov 2016, 21:23, ukupno mijenjano 3 puta.
37. kolo Joma-Inter,proslava 19. naslova

+2

#noexcuses
#olujasaistoka
#vjetaridaljepuše

MCOIS

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 24330
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 27 maj 2016, 22:26

Nakon što je klub očekivano kažnjen zbog kršenja FFPa objavljena je i kompletna dokumentacija vezana za nagodbu koju je klub morao potpisati.

U potpisanom sporazumu ističe se kako je Dinamo prekršio Financijski fair play (Članak FFP-a, 53. - 68.), ali mu se prema Članku 15. i Aneksu XI FFP-a daje posebna dozvola za nastup u UEFA klupskim natjecanjima zbog potpisane nagodbe.Dinamo je prezentirao plan kojim bi do kraja 2016. godine u potpunosti ispunio sve zahtjeve FFP-a.

Prema nagodbi, UEFA će u periodu predloženog plana stalno nadgledati poslovanje u svim segmentima kluba, sve operativne, financijske i sportske obaveze, koje se moraju prilagoditi trenutnoj situaciji.

Kako su ovom nagodbom oštećeni drugi klubovi u UEFA natjecanju jer se Dinamu dopušta nastup iako je kršio pravila FFP-a, klub neće dobiti potpuni financijski iznos koji ga pripada natjecanjem (umanjit će ga za 200.000 eura) te mu se ograničava broj registriranih igrača umjesto na 25, na 23 (pri tome ne uključujući u to potreban broj od 8 lokalno treniranih igrača). UEFA ističe kako je sama nagodba napravljena na način kako bi klub značajno promijenio dosadašnji način poslovanja.

Dalje se navodi kako se ovaj sporazum odnosi na sezonu 2016./2017 te da u posljednjem nadgledanju iduće sezone klub mora u potpunosti ispuniti sve zahtjeve FFP-a, a koji se odnose na 2014., 2015. i 2016. godinu. Za razdoblje te tri godine deficit ne smije biti veći od 5 milijuna eura. Na žalost javno nije objavljeno koliko taj minus trenutno iznosi, s obzirom da u klubu barataju sa 6.9 milijuna eura, dok izvještaji Ministarstva financija ukazuju da je on trenutno oko 20 milijuna eura.

Ako Dinamo ne bude mogao ispuniti obaveze ovom nagodbom, glavni istražitelj CFCB-a slučaj prosljeđuje Sudbenoj komori CFCB-a koja izriče daljnje disciplinske mjere. Dinamo se nastavlja nadgledati i ako ispadne iz daljnjeg UEFA natjecanja, a financijsko poslovanje se računa po UEFA pravilima, koja isključuju nerealno financiranje napuhanim ugovorima i sestrinskim tvrtkama.

http://pokit.org/get/img/4621c1bc5c3ffbfc5857f7aedb0d32a1.jpg


Ne znam za vas,ali meni poslovanje mafijaškog legla u granicama ovog dopuštenog deficita izgleda kao science fiction.Kako objasnit Tatticarima da moraju stegnut remen iako posluju megasuperultragiga uspješno?

#punikobrod
#najboljimenadzerugalaksiji
#nelegalnaprivatizacija


Barcelona prodala Halila za 7m nakon dobre sezone u Gijonu.Kako sad to ako su ga za 15 uzeli iz Prcije? :hmmmmm:
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 05 jun 2016, 00:43, ukupno mijenjano 1 put.
37. kolo Joma-Inter,proslava 19. naslova

+2

#noexcuses
#olujasaistoka
#vjetaridaljepuše

MCOIS

Avatar
badblueboylivno
Postovi: 8621
Pridružen/a: 01 jul 2010, 17:57
Lokacija: EU :rolajz:
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 28 maj 2016, 17:13

Da su reagirali na vrijeme pa doveli Tattu, mogli su ga prodat za 70 milijOna.
Hayley <3

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 24330
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 jun 2016, 17:28

slika

Zoran Mamić ipak nije Che Guevara, a nije ni drug Lenjin
Prodaja igrača koji se u ovom trenutku drže kao udarnu snagu momčadi, bez obzira o kojem klubu i momčadi radilo, može se definirati isključivo kao slabljenje momčadi ako gledam samo sportski segment, dakle ne uzimamo u obzir zaradu od transfera, životnu dob i slično. Ako imate dva najbolja igrača momčadi, kad ih prodate, više nemate dva najbolja igrača u momčadi, ne može biti jednostavnije.

Možda ste već prepoznali o čemu je riječ, ovog tjedna Zoran Mamić je kazao kako nije nerealno da i Pjaca i Soudani napuste Dinamo, što bi značilo da ostaju bez dva najbolja krilna napadača. O transferu Pjace smo već dovoljno pisali, najbolji igrač Dinama čiji transfer je očito tempiran za ovo ljeto, dok je priča Soudanija ipak nešto drugačija, ima nekoliko razloga za ostanak i odlazak, ali najveći ponder je svakako ugovor koji ističe u ljeto 2017. godine. Uz to, Soudani je u najboljim godinama karijere odnosno na vrhuncu karijere, s navršenih 28 godina treba biti svjestan kako će mu cijena na tržištu ići samo u jednom smjeru (a znamo koji je to), pa ako do sada nije on, menadžer mu, ili klub dobio zadovoljavajuću ponudu onda bolju neće nikad ni dočekati. Ako tome uračunamo još samo godinu dana važećeg ugovora te ne pretjeranu želju da ostane pred praznim tribinama do sudnjeg dana, može se zaboraviti na san o višemilijunskoj zaradi koja se sanja svakog prijelaznog roka, u najboljem slučaju povratit će se uloženo u njegovu odštetu, plaće i premije. Osim njega, klub napušta i golman Eduardo koji je također preskup, pogotovo kad još tri vratara čekaju njegov odlazak.

Za razliku od Soudanija, u momčadi je još jedan preskupi krilni napadač čija je plaća navodno i duplo veća, riječ je Junioru Fernandesu no njegov odlazak se ne potencira pretjerano, budući da su svi uključeni svjesni da bi time ostali oštećeni. Naime, željena odšteta nikad neće sjesti na račun kluba ili nekog off-shore računa u većem iznosu od onoga koji je plaćen Bayer Leverkusenu prije dvije godine koji je očito bolje znao procijeniti neperspektivnog igrača. Isto tako nigdje neće biti plaćen koliko i ovdje igrač koji je imao tešku ozljedu, nije starter u momčadi i sklon je oscilacijama u formi, a ugovor mu vrijedi do 2018. godine. Slično vrijedi i za još neke igrače koji jesu preskupi i ne doprinose u tolikoj mjeri, ali nemaju namjeru napuštati ovako dobro plaćen posao koji ne zahtijeva pretjerane napore. Nigdje bolji omjer (dobivena plaća/uloženi trud) neće dobiti.

Iako će vas uvjeravati da je riječ o revoluciji te uzročno-posljedično promjeni formacije, ipak imamo više razloga vjerovati kako je riječ o „kresanju proračuna“ o čemu ste mogli čitati prošli tjedan u Plavim kronikama. Malo je izgledno kako se prodaja i rješavanje igrača (kojih se može riješiti) s preskupim ugovorima te potencijalna promjena formacije može svesti pod zajednički nazivnik neke revolucije, Zoran Mamić ipak nije Che Guevara niti drug Lenjin, a tražena riječ nije revolucija nego racionalizacija, u narodu poznata i pod nazivom „rezanje“ koje kratkoročno ne nudi ništa dobroga, ali nudi mogućnost da doživite dugoročno.

Možda ne razumije engleski, ali zato se dobro pravi „Englez“
Milan Bandić ovog se tjedna čudom čudio gostujući u jednoj radijskoj emisiji zašto „udruga“, ne pojašnjavajući koja, ne preuzme Dinamo!? Kakvo preuzimanje!? Kakva udruga!? Dinamo je udruga građana sam po sebi i nema potrebe za ikakvim preuzimanjem, tek ima potrebe za demokratskim izborima već učlanjenih članova. I potrebe za učlanjivanjem novih članova, budući da ih je Dinamo nekad imao na desetke tisuća. Naravno, naš gradonačelnik to sve jako dobro zna, i to sve jako dobro financira iz gradskog proračuna već cijelo desetljeće, i sve to preko gradskih ureda drži na životu. Milan Bandić jedan je od najodgovornijih za trenutno stanje u klubu, sve što se događa, događa se s njegovim blagoslovom, uostalom takav odnos je uspostavljen i u ostalim zagrebačkim sportskim „svetinjama“. Apsurd je tim veći što je gradonačelnik počasni predsjednik kluba, što znači da ne razumije što mu se događa u vlastitom klubu. Osobno ne vjerujem u to.

Milan Bandić ovog se tjedna čudom čudio gostujući u jednoj radijskoj emisiji zašto „udruga“, ne pojašnjavajući koja, ne preuzme Dinamo!? Kakvo preuzimanje!? Kakva udruga!? Dinamo je udruga građana sam po sebi i nema potrebe za ikakvim preuzimanjem, tek ima potrebe za demokratskim izborima već učlanjenih članova. I potrebe za učlanjivanjem novih članova, budući da ih je Dinamo nekad imao na desetke tisuća. Naravno, naš gradonačelnik to sve jako dobro zna, i to sve jako dobro financira iz gradskog proračuna već cijelo desetljeće, i sve to preko gradskih ureda drži na životu. Milan Bandić jedan je od najodgovornijih za trenutno stanje u klubu, sve što se događa, događa se s njegovim blagoslovom, uostalom takav odnos je uspostavljen i u ostalim zagrebačkim sportskim „svetinjama“. Apsurd je tim veći što je gradonačelnik počasni predsjednik kluba, što znači da ne razumije što mu se događa u vlastitom klubu. Osobno ne vjerujem u to.

Pazi šta ovaj kriminalac izjavljuje :tokralju: Udruga da preuzme :tokralju:
37. kolo Joma-Inter,proslava 19. naslova

+2

#noexcuses
#olujasaistoka
#vjetaridaljepuše

MCOIS

Avatar
Lillard
Postovi: 23904
Pridružen/a: 28 mar 2013, 23:46
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 04 jun 2016, 23:49

slika


Dolje lijevo. Nema nkih problema :opaopa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 24330
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 jun 2016, 23:54

Samo jako.U skorije vrijeme očekuje se i druga optuznica slika
37. kolo Joma-Inter,proslava 19. naslova

+2

#noexcuses
#olujasaistoka
#vjetaridaljepuše

MCOIS

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 24330
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 05 jun 2016, 01:18

Uredilo se malo prvi post (kratko i jasno) za one kojima nije sve jasno kako,šta.

Imamo čak 3 pre*ebene pjesme.
37. kolo Joma-Inter,proslava 19. naslova

+2

#noexcuses
#olujasaistoka
#vjetaridaljepuše

MCOIS

Avatar
UltrasNotRed
Postovi: 967
Pridružen/a: 14 apr 2015, 12:30
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 08 jun 2016, 11:05

Uskoro nas na Županijskom sudu u Osijeku očekuje jedan od najočekivanijih sudskih procesa u zadnje vrijeme u Lijepoj našoj. Naravno, radi se o prvoj optužnici protiv Zdravka i Zorana Mamića, te Damira Vrbanovića i Milana Pernara. Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, dopredsjednik istog, trener Dinama, savjetnik Dinama, član uprave Dinama. Brojne su funkcije koje optuženici obavljaju, što jasno, u slučaju pravomoćne presude, dovodi u kompromitirajući položaj i spomenuti savez, odnosno udrugu građana.

>>> Kronologija Afere Godot

U Osijeku se "Fantastic Four" suočava s optužbama DORH-a da su Dinamo i Republiku Hrvatsku oštetili za najmanje 100 milijuna kuna. Prema pisanju Večernjeg lista, predmet rasprave biti će i Dinamova pozajmica treneru Mamiću u iznosu od 24 milijuna kuna. Da bi ta pozajmica ugledala svijetlo dana, poslužio je bankovni kredit težak 4,4 milijuna eura, koji je Zdravko Mamić 4. ožujka 2011. tražio u ime Dinama. Spomenuti je iznos tri dana kasnije sjeo na račun Dinama, a istog dana su Zdravko i Vrbanović naložili da se gotovo 26 milijuna kuna prebaci na račun odnedavno nepoželjnog reprezentativca - Dejana Lovrena. Nakon primitka iznosa na svoj račun, Lovren je kompletnu svotu proslijedio na račun Zorana Mamića, a on je, zaključno s 8. ožujka 2011., na račun Dinama uplatio 24,8 milijuna kuna i tako Dinamu vratio pozajmicu novcem od kredita koji je podignuo - Dinamo. Vješto, nema što.

Da bi prebacivanje na Lovrenov račun pokušali opravdati, iskoristili su aneks Lovrenovog ugovora, sklopljen 2007. godine (kasnije se pokazalo da je aneks antidatiran), prema kojem je Lovren imao pravo na 50 posto od budućeg transfera. U iskazu istražiteljima, Lovren je rekao da je prvi profesionalni ugovor potpisao u siječnju 2007., ali da prema njemu nije imao pravo na postotak od budućeg transfera, već da je aneks potpisan nekoliko mjeseci prije njegovog prelaska u Lyon, 2009. godine. Kompromitirajuć je za Lovrena dokaz koji posjeduje tužiteljstvo, a to je predočenje aneksa ugovora, u kojem stoji da je postotak dogovoren 9. siječnja 2007., prilikom potpisivanja prvog profesionalnog ugovora, za što Lovren tvrdi da se ne sjeća da je potpisao.

Nije se Zoran Mamić jedini osladio pozajmicama od Dinama. Klub je na isti način pomogao i Krešimiru Vlajčeviću, tadašnjem Disciplinskom sucu HNL-a, podebljavši njegov bankovni račun sa 140 tisuća kuna. Tužiteljstvo također smatra da ista pozajmica nije vraćena, usprkos suprotnoj tvrdnji Vlajčevića.

>>> Krešimir Vlajčević 2009. pozajmio novce od Dinama, ne zna je li ih vratio

U istom se košu nalaze još najmanje četiri osobe, primatelji pozajmica od Dinama. I tu je svoje mjesto našao sveprisutni Damir Vrbanović, doduše sa, za ovaj slučaj sitnih, 126 tisuća kuna. Osim njega, u nezavidnoj poziciji dokazivanja da su vratili pozajmice Dinamu, biti će i Slavko Ištvanić (278 tisuća kuna), Štef Deverić (40 tisuća kuna), te Vlatka Peras (milijun kuna).

A da cjelokupni slučaj dobije još zanimljiviju crtu, pobrinuo se i naš reprezentativac, miljenik nacije - Luka Lukica, kako ga je onomad nazvao Božo Sušec, zahvaljujući istome na uspješno realiziranom kaznenom udarcu protiv Austrije. Lukica je istražiteljima posvjedočio kako je ugovor s njim antidatiran, odnosno potpisan nakon što je on sam već bio transferiran Tottenhamu. Prije toga, Mamići su se istražiteljima kleli se kako su aneksi ugovora, koji su definirali koliko iznosa otpada nogometašima od prodaje, s Lovrenom i s Modrićem potpisani prije prodaje u strane klubove. Prema aneksu ugovora, Modriću pripada 50% od ukupnog obeštećenja, teškog 21 milijun eura. Ukupno mu je na račun isplaćeno 66 milijuna kuna, a on je taj iznos podizao i postepeno predavao obitelji Mamić na ruke, sve s ciljem zametanja traga novca. Gdje je onda pošlo po zlu? Vrlo jednostavno, iznose prethodno podignute od Modrića, u isto su vrijeme i u istoj poslovnici banke uplaćivali na svoje račune. Nakon što su izveli sve pravne manevre s brojnim aneksima ugovora, ovo je, složit ćete se, poprilično jeftin način pada.

>>> Modrić utopio Mamića

To bi, ukratko, bio sukus cijele optužnice. Hobotnica sa stotinu krakova, međusobno povezanih i zapetljanih u stravične manevre s ciljem zamračivanja astronomskih iznosa novaca. Uz dvojicu svjedoka pokajnika, Luku Modrića i Dejana Lovrena, čini se kako su čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza i GNK Dinama doista u teškoj situaciji, ali živimo u Hrvatskoj, zemlji u kojoj je, koliko god to izlizano i jeftino zvučalo, doista sve moguće.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 24330
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 19 jun 2016, 13:27

slika
slika

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GsMeIaMViys[/youtube]
Gol sezone :tokralju:
37. kolo Joma-Inter,proslava 19. naslova

+2

#noexcuses
#olujasaistoka
#vjetaridaljepuše

MCOIS

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 24330
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 jun 2016, 23:03

Pobjegao Zemunac kod Saudijaca gdje nema izrucenja.
37. kolo Joma-Inter,proslava 19. naslova

+2

#noexcuses
#olujasaistoka
#vjetaridaljepuše

MCOIS

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 24330
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 22 jun 2016, 09:36

Nova optužnica
Prema pisanju Večernjeg lista, novooptužena u aferi je voditeljica poslovnice Hypo banke I.P. (41). Nju se tereti da je 13. svibnja 2015. godine nakon što joj je nadležno državno odvjetništvo dostavilo zahtjev za uvidom u račune osoba i društava uključenih u istragu afere, o istome obavijestila osobu na koju se zahtjev odnosio.

Iako je upozorena da informaciju o podacima koje je državno odvjetništvo tražilo mora čuvati u tajnosti, te da je odavanje tih podataka kazneno djelo, I.P. to nije spriječilo da o zahtjevima odvjetništva obavijesti člana obitelji Mamić.

Prema optužnici u aferi Godot, koja se vodi protiv braće Mamić, Damira Vrbanovića i Milana Pernara, upravo u jednoj od poslovnica Hypo banke u Zagrebu proknjiženje su uplate koje je Dinamo uplatio na račun Luke Modrića, koji je taj novac potom podizao i vraćao članovima obitelji Mamić. Na taj način je preko jedne poslovnice s računa Dinama, preko računa Luke Modrića, članovima obitelji Mamić isplaćeno oko 52 milijuna kuna.
37. kolo Joma-Inter,proslava 19. naslova

+2

#noexcuses
#olujasaistoka
#vjetaridaljepuše

MCOIS

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 24330
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 23 jun 2016, 22:51

Mamić ne zna odakle izvještaj optužene bankarice kod njega
Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo još jednu optužnicu u sklopu Afere Godot, i to protiv Ivane Petrak, voditeljice poslovnice Hypo banke u Zagrebu, slučaj je dobio novi nastavak. Podsjetimo, Petrak se tereti da je 13. svibnja 2015. godine, nakon što joj je nadležno državno odvjetništvo dostavilo zahtjev za uvidom u račune osoba i društava uključenih u istragu afere, o istome obavijestila osobu na koju se zahtjev odnosio, konkretno, Marija Mamića.

Kako prenosi Ivana Jakelić iz Večernjeg lista, Petrak se tijekom istrage branila šutnjom, no zato je iskaz dao Mario Mamić, u čijem su mobitelu nađene fotografije dopisa koje je USKOK proslijedio banci kada je tražio podatke koji su ih zanimali. Na upit o tim fotografijama, Mamić je dao vrlo zanimljiv odgovor:

- Ne znam jesu li fotografije preslika tih zahtjeva bile u mom mobitelu, a ako jesu, ne znam kako su dospjele u moj mobitel.

Pritom je napomenuo kako poznaje Ivanu Petrak, no da mu ona nije poslala nikakve dokumente povjerljivog sadržaja. Taj iskaz bi bio nemjerljivo vjerodostojniji da istraga nije utvrdila veoma kompromitirajuće informacije po Mamića i Petrak. Naime, u trenutku kada su sporne fotografije pronađene u mobitelu Marija Mamića nastale, isti se nalazio u poslovnici Hypo banke. Pogađate, radi se o poslovnici čija je voditeljica upravo Ivana Petrak. Sasvim sigurno stvar im ne olakšava niti činjenica da je utvrđeno da su telefonski kontaktirali prije nego su fotografije preslike USKOK-ovih dokumenata osvanule u mobitelu Marija Mamića.

A da optužena bude dovedena u još težu poziciju, pobrinuo se iskaz njezine kolegice. Ona je istražiteljima potvrdila da je Ivana Petrak tražila da se dokumenti proslijeđeni od USKOK-a i fizički isprintaju. Osim toga, tvrdi da je zahtjev USKOK-a za provjerom bankovnih računa, imao oznaku strogo povjerljivog, što znači da se dokumenti s takvim oznakama ne smiju davati neovlaštenim osobama ni klijentima na koje se takav zahtjev odnosi.

Općinsko državno odvjetništvo za optuženu Ivanu Petrak traži kaznu zatvora od dvije godine, kao i plaćanje troškova sudskog postupka.

Ne znam jesu li fotografije preslika tih zahtjeva bile u mom mobitelu, a ako jesu, ne znam kako su dospjele u moj mobitel.

Podmetnuli mu crveni kuknjava
Općinsko državno odvjetništvo za optuženu Ivanu Petrak traži kaznu zatvora od dvije godine, kao i plaćanje troškova sudskog postupka.
37. kolo Joma-Inter,proslava 19. naslova

+2

#noexcuses
#olujasaistoka
#vjetaridaljepuše

MCOIS

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 24330
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 27 jun 2016, 20:49

ISTRAGA PROTIV MAMIĆA PROŠIRILA SE I U ŠVICARSKU
U središtu istrage je tvrtka iz gradića Alpnacha preko koje je Mamić, kako sumnjaju istražitelji, vrtio Dinamov novac te provodio fiktivne kupoprodajne poslove. Prema izjavi javnog tužitelja u Alpnachu istraga je otvorena u siječnju, nakon što je USKOK zatražio pomoć od švicarskih pravosudnih organa.

Podsjetimo, u veljači je treći put proširena istraga protiv Zdravka Mamića, članova njegove obitelji te bliskih suradnika zbog izvlačenja novca iz Dinama, a Zdravko je tada podnio ostavku na mjesto predsjednika kluba.Tom istragom uz Zdravka su obuhvaćeni i njegov brat Zoran, sin Mario, bivši glavni direktor i član Uprave Dinama Damir Vrbanović te poduzetnici Igor Krota i Sandro Stipančić, zbog sumnje da su se udružili u zločinačko udruženje kako bi zloupotrebama u ekonomskom poslovanju preko firmi u inozemstvu i off shore kompanija izvukli novac od transfera Dinamovih igrača i isplaćivali ga jedan drugome, a na temelju fiktivnih usluga.

Istraga koja se trenutno provodi u Švicarskoj vrlo vjerojatno je nastavak te priče, ali za to je u ovoj fazi nemoguće dobiti službenu potvrdu hrvatskih organa. Međutim, USKOK je prilikom proširenja istrage krajem 2015. godine objavio da ispituje jesu li Mamić i Vrbanović isplaćivali Dinamov novac tvrtkama u Velikoj Britaniji, Hong Kongu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima te Švicarskoj, koja se nalazi na popisu europskih poreznim oaza.

Švicarski list Luzerner Zeitung u tekstu pod naslovom "Nogometni skandal: Tragovi vode u Švicarsku" piše o Mamićevom klanu i predstavlja opus "vulgarnog vladara hrvatskog nogometa zbog kojeg bijesni navijači na Euru prekidaju utakmice bakljama".

"Zdravo Mamić najveći je nogometni trgovac u Hrvatskoj. Sa svojim klanom optužen je za korupciju, pranje novca i izbjegavanje poreza. Pod istragom je kompanija iz gradića Alpnacha, preko koje su Mamići navodno obavljali nelegalne financijske transakcije i stjecali korist, vjerojatno preko fingiranih odšteta i usluga pri transferima Dinamovih nogometaša.

"Ovo je vrlo težak slučaj"

Javni tužitelj iz Obwaldena potvrdio je provođenje istrage u tri švicarska kantona, Zuerichu, Ticinu i Ženevi.

"Ovo je vrlo opsežan i težak slučaj", rekao je tužitelj Esther Omlin.

Istražitelji su u Švicarskoj proteklih mjeseci češljali transakcije među bankama banaka i tvrtkama iz spomenutih regija te su se zaustavili u Alpnachu, gradiću od svega pet tisuća stanovnika.

Potvrđeno je da je pod istragom fond koji je registriran u Alpnachu, ali posluje većinom preko odvjetničkih tvrtki u Zuerichu. Do sada nije bio pod istragama zbog sumnjivog poslovanja. Pretpostavlja se da se radi o letterbox kompaniji, koje mahom služe za nelegalne transakcije i transfer prljavog novca.

Osobe koje zanimaju istražitelje su trenutno na Euru u Francuskoj

U švicarskom dijelu istrage o Mamićevom poslovanju sredinom lipnja počela su privođenja na obavijesne razgovore, no pojedine osobe koje policija želi ispitati trenutno se nalaze u Francuskoj na Europskom prvenstvu. Bit će zanimljivo vidjeti o kome se radi. Optuženik ima pravo nazočiti ispitivanju, stoga je moguće i da Zdravko Mamić nakon prvenstva posjeti Švicarsku. Švicarci navode kako bi istražne radnje u ovom slučaju trebale biti okončane u kolovozu, kada će javno izaći s detaljima i rezultatima postupka.

U travnju podignuta prva optužnica pred sudom u Osijeku

USKOK je nakon niza istraga u travnju pred Županijskim sudom u Osijeku podignuo i prvu optužnicu protiv Zdravka Mamića, Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara.

Navedena četvorka tereti se za zloupotrebu položaja i ovlasti, poticanje na zloupotrebu položaja i ovlasti, zlouporabu položaja i ovlasti u pokušaju, davanja i primanja mita, zloupotrebe povjerenja u financijskom poslovanju te pomaganja u zlouporabi povjerenja u financijskom poslovanju. U okviru te optužnice tereti ih se da su oštetili Dinamo za 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i doprinosa.

U središtu istrage je tvrtka iz gradića Alpnacha preko koje je Mamić, kako sumnjaju istražitelji, vrtio Dinamov novac te provodio fiktivne kupoprodajne poslove. Prema izjavi javnog tužitelja u Alpnachu istraga je otvorena u siječnju, nakon što je USKOK zatražio pomoć od švicarskih pravosudnih organa.
...
Švicarski list Luzerner Zeitung u tekstu pod naslovom "Nogometni skandal: Tragovi vode u Švicarsku" piše o Mamićevom klanu i predstavlja opus "vulgarnog vladara hrvatskog nogometa zbog kojeg bijesni navijači na Euru prekidaju utakmice bakljama".
...
"Ovo je vrlo opsežan i težak slučaj", rekao je tužitelj Esther Omlin.

:zviz:
37. kolo Joma-Inter,proslava 19. naslova

+2

#noexcuses
#olujasaistoka
#vjetaridaljepuše

MCOIS

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 24330
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 10 jul 2016, 14:40

Ne znam jeste čuli za Once koji se bavi analizom utakmica (naša verzija Opte)...odlicni su i dosta ih vrhunskih klubova i reprezentacija koristi...zadnjih par sezona Prcija ih je uzela da im prate utakmice i evo sad prije koji tjedan kaže ovaj jedan iz firme u klubu (krimos Svetina) mu rekli "evo vam godisnje ulaznice pa ih prodajte nekom,nemamo vam čime više placat" :rol: :tokralju:

Ali nije ni to sve...organizirana utakmica Prcija vs svi oni koji imaju godisnju ulaznicu...kažu igralo se 5 na 5 :rol:
37. kolo Joma-Inter,proslava 19. naslova

+2

#noexcuses
#olujasaistoka
#vjetaridaljepuše

MCOIS

Avatar
KingJamesMVP
Postovi: 14038
Pridružen/a: 30 mar 2016, 17:25
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 10 jul 2016, 19:38

SiamoNoi je napisao/la:Ne znam jeste čuli za Once koji se bavi analizom utakmica (naša verzija Opte)...odlicni su i dosta ih vrhunskih klubova i reprezentacija koristi...zadnjih par sezona Prcija ih je uzela da im prate utakmice i evo sad prije koji tjedan kaže ovaj jedan iz firme u klubu (krimos Svetina) mu rekli "evo vam godisnje ulaznice pa ih prodajte nekom,nemamo vam čime više placat" :rol: :tokralju:

Ali nije ni to sve...organizirana utakmica Prcija vs svi oni koji imaju godisnju ulaznicu...kažu igralo se 5 na 5 :rol:


Samo znaš žugati
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Avatar
bazero
Postovi: 517
Pridružen/a: 04 feb 2013, 13:48
Kontakt:

Post Postao/la bazero » 11 jul 2016, 09:43

KingJamesMVP je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Ne znam jeste čuli za Once koji se bavi analizom utakmica (naša verzija Opte)...odlicni su i dosta ih vrhunskih klubova i reprezentacija koristi...zadnjih par sezona Prcija ih je uzela da im prate utakmice i evo sad prije koji tjedan kaže ovaj jedan iz firme u klubu (krimos Svetina) mu rekli "evo vam godisnje ulaznice pa ih prodajte nekom,nemamo vam čime više placat" :rol: :tokralju:

Ali nije ni to sve...organizirana utakmica Prcija vs svi oni koji imaju godisnju ulaznicu...kažu igralo se 5 na 5 :rol:


Samo znaš žugati

žugati, žugetanje - kukati, jaukati, tužiti se, jadati se; kukanje, jaukanje, jadanje, tužakanje

Gdje ti u svemu navedenom vidiš "žuganje"? Ovdje nema ničeg osim opravdanih ismijavanja i sprdnje...
Djelovanje udruge temelji se na načelu demokratskog ustroja, što znači da udrugom upravljaju članovi na način da unutarnji ustroj udruge mora biti zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog načina očitovanja volje članova.

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 24330
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 13 jul 2016, 16:12

Luka Modrić ponovno u USKOK-u
Prema pisanju Jutarnjeg lista, hrvatski reprezentativac Luka Modrić jučer je ponovno bio u prostorijama USKOK-a u Zagrebu.

Iako službene potvrde još nema, Jutarnji prenosi kako je više svjedoka potvrdilo da je Modrić u USKOK-u bio sat vremena. Nije poznato zbog čega je ovaj put posjetio Gajevu ulicu, no pretpostavlja se da je u pitanju dopuna iskaza kojeg je dao prošle godine.

Tada je pred USKOK-om svjedočio o načinu na koji se, prema optužnici, izvuklo 80-ak milijuna kuna iz Dinama. Potvrdio je da je aneks ugovora, prema kojem je Dinamo Modriću bio dužan isplatiti 50% odštete od transfera u Tottenham, dodan tek nakon njegovog prelaska u klub iz Londona. Taj iznos Modrić je podizao te dio vratio članovima obitelji Mamić (50ak milijuna kuna), a dio zadržao za sebe. Zbog ovih transakcija Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, prije manje od mjesec dana, podiglo je još jednu optužnicu.

Posljednja posjeta Modrića USKOK-u, osim "mrsenja računa" Mamićevoj obrani, rezultirala je i podizanjem nove optužnice. Svojim iskazom potvrdio je nesudjelovanje sporne tvrtke Real Sports Management Ltd u posredovanju prilikom njegovog transferiranja u Tottenham. Dinamo je upravo toj tvrtki isplatio proviziju od 2.2 milijuna eura za usluge posredovanja. Tužiteljstvo je utvrdilo kako je off-shore tvrtka sa sjedištem u Londonu osnovana tek mjesec dana nakon Modrićevog prelaska u Tottenham. Zbog ovih saznanja zajedno sa Zdravkom Mamićem, privedeni su i optuženi Sandro Stipančić, te Igor Krota.

Nije poznato zbog čega je ovaj put posjetio Gajevu ulicu, no pretpostavlja se da je u pitanju dopuna iskaza kojeg je dao prošle godine.

Iz Pariza s ljubavlju: Nakon o Mamiću, L’Equipe izvjestio i o Modrićevoj "kavici" u USKOK-u
Sjećate li se kako je ugledni francuski L'Equipe krajem prošle godine čak dvije stranice svojeg tiskanog izdanja posvetio priči o hrvatskoj nogometnoj močvari, koju predvodi Zdravko Mamić?Očito je da su potencijalne muljaže i kriminalne radnje u hrvatskom nogometu vrlo zanimljive Francuzima, pošto su u vrlo kratkom roku prenijeli i današnje informacije iz hrvatskih medija, o tome kako je Luka Modrić odnedavno bogatiji za još jednu predasistenciju u uredu USKOK-a. Istražitelji se nadaju da će Lukina predasistencija uroditi plodom, te raspetljati slučaj u kojem se vodeće ljude Hrvatskog nogometnog saveza, Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića, tereti da su zajedno sa suradnicima oštetili Dinamo i proračun Republike Hrvatske za nekoliko stotina milijuna kuna.

Iako su brojni hrvatski mediji, pa i građani, pokazali zavidnu ravnodušnost prema situaciji u vlastitom dvorištu, lijepo je vidjeti da je Europa itekako informirana, jer, ne zaboravimo, o silnim aferama Zdravka Mamića, HNS-a, Dinama i Luke Modrića, redovno i vrlo iscrpno izvještavaju vodeći njemački, engleski, francuski, američki, švedski i mediji iz drugih zemalja svijeta.

Iako su brojni hrvatski mediji, pa i građani, pokazali zavidnu ravnodušnost prema situaciji u vlastitom dvorištu, lijepo je vidjeti da je Europa itekako informirana, jer, ne zaboravimo, o silnim aferama Zdravka Mamića, HNS-a, Dinama i Luke Modrića, redovno i vrlo iscrpno izvještavaju vodeći njemački, engleski, francuski, američki, švedski i mediji iz drugih zemalja svijeta.


:kafa:
37. kolo Joma-Inter,proslava 19. naslova

+2

#noexcuses
#olujasaistoka
#vjetaridaljepuše

MCOIS

Avatar
Insect_terminator
Postovi: 467
Pridružen/a: 13 apr 2011, 20:10
Kontakt:

Post Postao/la Insect_terminator » 13 jul 2016, 16:53

I sto ima novoga?
Vidim jos jedna godina prolazi, uskoro ce 2017 a tatta slobodno seta ulicama grada, nije pomoglo niti sto se promijenilo xyz stranaka na vlasti.
Makar sada bi se trebao pojacati pritisak ponovo za uredjeni, od politike imuni, transparentni klub jer ima vise od 50 mil razloga za to :urnebes: :beba: :guz: :tralala: :bih:

Avatar
badblueboylivno
Postovi: 8621
Pridružen/a: 01 jul 2010, 17:57
Lokacija: EU :rolajz:
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 13 jul 2016, 21:28

Strpi se još malo. :kafa:
Hayley <3

Avatar
bazero
Postovi: 517
Pridružen/a: 04 feb 2013, 13:48
Kontakt:

Post Postao/la bazero » 14 jul 2016, 17:12

Insect_terminator je napisao/la:I sto ima novoga?
Vidim jos jedna godina prolazi, uskoro ce 2017 a tatta slobodno seta ulicama grada, nije pomoglo niti sto se promijenilo xyz stranaka na vlasti.
Makar sada bi se trebao pojacati pritisak ponovo za uredjeni, od politike imuni, transparentni klub jer ima vise od 50 mil razloga za to :urnebes: :beba: :guz: :tralala: :bih:

Ovaj ga online popuši mafijaškom ratnom profiteru pred svima i misli da je nekog isprovociro i izdominiro :rol:
Djelovanje udruge temelji se na načelu demokratskog ustroja, što znači da udrugom upravljaju članovi na način da unutarnji ustroj udruge mora biti zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog načina očitovanja volje članova.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.