Laktaši
Rudar Prijedor
Leotar
Drina
Borac
Kozara
Modriča
Slavija
Romanija
BSK
Velež
Ljubić
Radnik
Željezničar
Sutjeska
Omarska
Famos
Sloboda

"Podsjetimo, nakon što FK Krupa kao prvak m:tel Prve lige RS nije dobila licencu za nastup u elitnom rangu bh. fudbala, čelni ljudi kluba iz kanjona Vrbasa odlučili su da istupe iz takmičenja zbog, kako je rekao predsjednik kluba Draško Ilić, sramnog odnosa N/FSBIH prema ovom klubu.
Mislim da su Laktasi za nijansu bolji jer su uigrani, a imaju isto dobru ekipu.
pitanje je sad kod Leotara ko će ostati, jer imaju dosta igrača sa strane a da li imaju para da plačaju?
Silva i Amoah iz Rudara su super igrači.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑29 avg 2023, 18:26Ova vasa liga je puna nekih egzoticnih igraca iz Argentine, Brazila, Ghane itd… zanima me pratili to neko da ukratko napise kakvi su imali ko da odskace?
upratio sam da hvale tog Silvu iz Rudara, a ostali klubovi?montolivo18 je napisao/la: ↑29 avg 2023, 18:29Silva i Amoah iz Rudara su super igrači.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑29 avg 2023, 18:26Ova vasa liga je puna nekih egzoticnih igraca iz Argentine, Brazila, Ghane itd… zanima me pratili to neko da ukratko napise kakvi su imali ko da odskace?
ma vjeruj mi da nije tako, kod nas od desetak takvih igraca meni su dva bila solidna, golman Willy i Asprilla bek mislim da je prije nas igrao u Dubici ili tako nesto.
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske razmatrao je danas situaciju oko liste klubova učesnika Prve lige Republike Srpske u fudbalu.
Za sedamnaest klubova nije bilo dileme, šesnaest ekipa koje su bile tu i prethodne sezone, te Drina HE iz Višegrada kao prvak drugoligaškog "istoka". Nepoznanica je bio 18. klub, gdje je Sloga iz Trna imala poteškoća prilikom licenciranja, te je konstatovano da nije ispunila rokove licenciranja (24. jun), o čemu su i obavijestili Savez.
Za njihovo mjesto kandidati su bili pretposljednja u prošloj sezoni Prve lige, Alfa Modriča, te Tekstilac iz Dervente 13. ekipa prošle sezone u drugoligaškom "zapadu", odnosno Sloboda iz Novog Grada, pretposljednja, 15. ekipa, drugoligaškog "zapada".
Izvršni odbor FSRS je imao pravo da odredi ko će biti 18. ekipa, a na kraju je odlučeno da pozivnica ponovo ode Slobodi iz Novog Grada.
Klub sa "Mlakvi" sada ulazi u proces licenciranja i treba da ispuni sve zahtjeve u skraćenom postupku licenciranja, a ukoliko to ne učine, onda će pozivnica biti upućena Alfa Modriči ili Tekstilcu.
koji cirkus...Fudbalska javnost u Republici Srpskoj, naizgled, ostala je zatečena i zaprepašćena odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske da specijalnu pozivnicu, u skladu sa važećim aktima, dodijeli Slobodi iz Novog Grada.
U konkurenciji su, nakon što trnska Sloga kao prvak drugoligaškog zapada nije mogla da stigne licencirajuće rokove, ostali Modriča Alfa i Tekstilac iz Dervente. Sva tri pomenuta kluba, takmičarski, nisu ispunili kriterijume Prve lige, a na kraju je „fudbalska vlada“ Republike Srpske presudila u korist Slobode.
-Nadamo se da se ova situacija nikada više neće ponoviti i da će plasman na tabeli da odlučuje aktere rangova takmiičenja. Kada smo dodjeljivali specijalnu pozivnicu Slobodi vodili smo se činjenicama i mislim da nismo pogriješili – rekao je Vico Zeljković, predsjednik FS Republike Srpske.
Fudbalski klub Sloboda je prije tri godine takođe dobio specijlanu pozivnicu za prvoligaško takmičenje i sve je opravdao borbom za titulu i plasmanom u Premijer ligu BiH do koje je bio na korak dva puta, samo nesrećnim spletom okolnosti na „Mlakvama“ nije bilo Premijer lige (jeste, kada je igrao Borac).
Sloboda je na osnovu te pozivnice bila najprijatnije osvježenje u fudbalu Republike Srpske, istinski hit, kao klub koji živi 12 decenija u kontinuitetu i piše istoriju ove igre, od Trebinja...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.