Europsko prvenstvo 2024 - Kvalifikacije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Epidaurus
Kontakt:

Re: Europsko prvenstvo 2024 - Kvalifikacije

Post Postao/la Epidaurus » 28 mar 2023, 10:27

jedanjeborac je napisao/la:
27 mar 2023, 22:43
Bio sam siguran da je dogovoreno, ali ispostaviće se da ipak nije bilo.
Rutinska pobjeda.

P.S. Nadam se da je Samir preteko.
I mi se nadamo da ces se u skladu sa avatarom pridruziti zlocniackoj braci u Ukrajini pa da te poklopi kakav HIMARS il Leopard :salut:

jedanjeborac
Kontakt:

Post Postao/la jedanjeborac » 28 mar 2023, 10:29

Čudi me da ti kao veliki patriota odavno nisi u Bahmutu da braniš ukrajinsku nejač. A da, nisi branio ni sarajevsku kad je trebalo.
Za Srbiju!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 mar 2023, 10:56

Ja svoju pomoc u borbi za slobodu protiv koljaca iskazao u donacijama zadnjih godinu dana dok je takvim ko ti lajanje na zvijezde maksimum :salut:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 28 mar 2023, 10:59

samocelik je napisao/la:
28 mar 2023, 08:51
Jel Bugari inače igraju u ovom Razgradu ili je to samo za duel sa Srbijom? Ta mi je zemlja generalno najgori miks balkana i Turaka i nekako mi u glavi samo Sofia je normalna
Bugari su do ovog ciklusa sve svoje domaće utakmice igrali na Nacionalnom stadionu Vasil Levski u Sofiji. Međutim, od početka ovog ciklusa su se preselili u Razgrad. Protiv CG su igrali tamo, a evo kako reče sinoć komentator na Areni, i protiv Srbije će igrati tamo.

Epidaurus je napisao/la:
28 mar 2023, 10:27
jedanjeborac je napisao/la:
27 mar 2023, 22:43
Bio sam siguran da je dogovoreno, ali ispostaviće se da ipak nije bilo.
Rutinska pobjeda.

P.S. Nadam se da je Samir preteko.
I mi se nadamo da ces se u skladu sa avatarom pridruziti zlocniackoj braci u Ukrajini pa da te poklopi kakav HIMARS il Leopard :salut:

tuđe avatare kometariše lik koji je ne tako davno na svom avataru imao britansku zastavu... :lolno: :roll:
Zemljo otvori se :rol: :rol: :rol:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

jedanjeborac
Kontakt:

Post Postao/la jedanjeborac » 28 mar 2023, 11:08

Epidaurus je napisao/la:
28 mar 2023, 10:56
Ja svoju pomoc u borbi za slobodu protiv koljaca iskazao u donacijama zadnjih godinu dana dok je takvim ko ti lajanje na zvijezde maksimum :salut:
Ostalo ti pet urmi što im je rok istekao, a što su braća Saudi poklonili kad vakcina nije bilo, pa si morao u mrski Beograd na pelcovanje. Jaka donacija.
Za Srbiju!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 mar 2023, 11:09

Gledaj čopora sto se brane.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 28 mar 2023, 11:15

MunjirkaPFC je napisao/la:
28 mar 2023, 08:55
FoSte95 je napisao/la:
28 mar 2023, 05:32
Gdje da bude problema kad je sve snimano dronovima
Ovo je definitivno sprijecilo :mrgreen:
Elem, prosipas nam ovde svoju tugu sto nije doslo ni do kakvih nereda. A sad nam reci zasto? Koja budala je ocekivala nekakve nerede brate dragi? :D
Koja je smisao nereda? Ne pripadas ni jednima, ni drugima, nije bilo tenzija, obicna utakmica. Kakav je sklop bolesnog fasistickog uma, poremecenog u svakom pogledu, koji je sinoc ocekivao nerede??? Kako se moze zivjeti sa takvim umom? Mislim da su takvi mozgovi adekvatniji za kakvog svinjca, mada su i svinje daleko inteligentije zivotinje od onih koji su ocekivali i prizeljkivali nerede :kafa:
Naravno da nisam ocekivao nerede, jer su Crnogorci normalan i civilizovan narod, dok se za Srbe to bas i ne moze reci, i sinoc su krenuli zvizdati na pocetak himne CG, a himna Srbije ispracena aplauzom. Ali nebitno, i sinoc smo imali priliku vidjeti da Srbi ne mogu bez uplitanja politike, pa cak ni na sportskim manifestacijama. Drzavljani Srbije podizu parole o politci u CG, jos prozivaju Milu da je "razdvojio bracu", a ispod parole imena crnogorskih gradova ispisana na srpske trobojke...sigurno je onda do Mila, on je razdvojio bracu :rol:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 28 mar 2023, 11:18

Ne volim ulaziti u te vaše dječije političke diskusije.
Ali pitanje za ove koji su priželjkivali nerede i potenciraju tu priču o Srbima koji prave incidente.
Kada su srpski navijači (u svim sportovima) na utakmici sa Crnom Gorom u Srbiji napravili neki incident? Je li imate ijedan iole relevantan podatak o tome ili samo pišete da bi pisali?

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 28 mar 2023, 11:46

19vendetta87 je napisao/la:
28 mar 2023, 11:15
28 mar 2023, 08:55
FoSte95 je napisao/la:
28 mar 2023, 05:32
Gdje da bude problema kad je sve snimano dronovima
Ovo je definitivno sprijecilo :mrgreen:
Elem, prosipas nam ovde svoju tugu sto nije doslo ni do kakvih nereda. A sad nam reci zasto? Koja budala je ocekivala nekakve nerede brate dragi? :D
Koja je smisao nereda? Ne pripadas ni jednima, ni drugima, nije bilo tenzija, obicna utakmica. Kakav je sklop bolesnog fasistickog uma, poremecenog u svakom pogledu, koji je sinoc ocekivao nerede??? Kako se moze zivjeti sa takvim umom? Mislim da su takvi mozgovi adekvatniji za kakvog svinjca, mada su i svinje daleko inteligentije zivotinje od onih koji su ocekivali i prizeljkivali nerede :kafa:
Naravno da nisam ocekivao nerede, jer su Crnogorci normalan i civilizovan narod, dok se za Srbe to bas i ne moze reci, i sinoc su krenuli zvizdati na pocetak himne CG, a himna Srbije ispracena aplauzom. Ali nebitno, i sinoc smo imali priliku vidjeti da Srbi ne mogu bez uplitanja politike, pa cak ni na sportskim manifestacijama. Drzavljani Srbije podizu parole o politci u CG, jos prozivaju Milu da je "razdvojio bracu", a ispod parole imena crnogorskih gradova ispisana na srpske trobojke...sigurno je onda do Mila, on je razdvojio bracu :rol:
Kakvi drzavljani Srbije, 99% gostujuceg sektora su bili domaci momci iz Crne Gore.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 28 mar 2023, 11:47

deantinho je napisao/la:
28 mar 2023, 11:18
Ne volim ulaziti u te vaše dječije političke diskusije.
Ali pitanje za ove koji su priželjkivali nerede i potenciraju tu priču o Srbima koji prave incidente.
Kada su srpski navijači (u svim sportovima) na utakmici sa Crnom Gorom u Srbiji napravili neki incident? Je li imate ijedan iole relevantan podatak o tome ili samo pišete da bi pisali?
Takodje se isto pitam, jer se evo konkretno sto se fudbala tice igralo se u LN prije 5 god na Marakani i nijedan incident nije bio, iako su bili gostujuci navijaci... :zviz:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

mirza12345
Kontakt:

Post Postao/la mirza12345 » 28 mar 2023, 11:56

Ako Turska dobije veceras Hrvate Bgm hrvati ce onda morat ubacit u višu brzinu

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 28 mar 2023, 11:56

marconato je napisao/la:
28 mar 2023, 11:47

Takodje se isto pitam, jer se evo konkretno sto se fudbala tice igralo se u LN prije 5 god na Marakani i nijedan incident nije bio, iako su bili gostujuci navijaci... :zviz:

Igralo se i u košarci, rukometu, vaterpolu. Nikada nijedan incident. Vidim da su se ućutali oni koji su par dana ovdje pisali o Srbima koji prave incidente protiv CG. To apsolutno nije tačno, a ulazit u političke diskusije nema smisla.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 mar 2023, 11:58

27 mar 2023, 22:57
Srbi dobili lagano na kraju, na tribinama bez problema, fer-plej na terenu, a ovde se kmeci :urnebes: :rol:
Srbija prvo poluvrijeme nije dosla na utakmicu, neki lijevi eksperiment sa postavom, bez trcanja uopste, staticna igra. U nastavku rotacije, svaki igrac dodje na svoje mjesto i lagana tri boda. Mitar van forme. I bez Kostica to dosta losije izgleda generalno. Primicemo vrlo malo golova u ovoj grupi, ali veliki problemi u odbrani ostaju :kafa:
Crna Gora pruzila maksimum, borbenost na nivou, disciplinovano su agirali, Radulovic radi dobar posao, pobjeda u Sofiji im je dala krila ocigledno.
U ovoj grupi jedini pravi duel je komsijski derbi sa Madjarima, u ostalim utakmicama ocekujem neupitnih 5-6 pobjeda Srbije.
Zanimljivo da nas kritikuju oni koji se sastavit ni u jednim kvalama ne mogu, a izgleda nece proc ni sada ovu grupu sa Slovacima, Islandima, Luksemburzima, ne postoje u sportu :kafa:
Mislim da ce i Litvanci mnogima ovde pomrsit racune, iako su nominalno najtanji tim u grupi.

Izuzev ceskog kiksa, svi ostali opravdali ocekivanja veceras :kafa:
De posto vidim da sve znas, reci ko ce uzet EP, pa da uzmem pare na kladionici :facepalm:
Lik daje prognoze na osnovu 2 odigrana kola.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 28 mar 2023, 12:12

Evo mali rezime nakon prva dva kola u većini grupa:
Grupa B: Francuzi su očekivano sigurni putnici na Euro, a Nizozemska je pokazala da je prilično ranjiva. Grčka ili Irska bi morali imati savršene kvalifikacije da se kvalifikuju, a vjerujem da će biti tu rasipanja bodova svakako. Nizozemska ima i siguran baraž, koji će biti lagan, pa je to olakšavajuća okolnost. Grci čak djeluju skroz pristojno nakon dugo vremena, zanimljiva grupa.
Grupa C: Razočarala me Ukrajina u Londonu, ko da su Lihtenštajn, a imaju dobru ekipu. Engleska je završila posao, a Ukrajini će vjerovatno neutralni tereni biti otežavajuća okolnost. Ne bih ih skroz otpisao naspram Italije, ali teško.
Grupa E: Bezveze grupa, gdje čak ni kiks Čeha u Moldaviji ne znači ništa. Albaniji je maksimum da nabije Farane i Moldavce i otkine bod Češkoj. Ako i ovo mogu (nabiti Farane i Moldavce). Ovdje su Poljska i Češka sigurni.
Grupa F: Uz dosta muke, Austrija ipak riješila najlakše utakmice, a Belgija najtežu. Belgija je ovdje sigurna ipak, a Švedska/Austrija će se rješavati međusobno, mada mislim da su Švedi osjetno bolji.
Grupa G: Srbija će napokon da igra Euro, mada nisu pokazali ništa specijalno, ali grupa je takva kakva jeste. S druge strane, Mađari su fakat zaslužili sreću s ovakvom grupom i vjerujem da će izrutinirati prolazak do kraja. Crna Gora standardno, biće i dobrog i lošeg, ali teško za više od 3. mjesta. Bugarska podmladila ekipu, jedina u Evropi, pa ćemo vidjeti za par ciklusa.
Grupa H: Najgluplja grupa u univerzumu gdje niko sem Danske nema kvalitet ni za šta. Slovenija i Finska su do sada uradili dobar posao, a Sjeverna Irska usrala. Danska, i pored kiksa, ne može imati probleme u ovakvoj grupi. Šteta je za poraz Kazahstana od Slovenije, jer bi se i oni mogli uključiti i kuhati (recimo naredni prozor idu San Marinu i Sj. Irskoj i nek uzmu 4 boda, već je panika). Najneizvjesnija grupa svakako, rekao bih da su Danci 90% među prve dvije, Slovenija 50%, Finska 40%, Kazahstan 20%. Ostali nemaju šanse.
Grupa J: Portugal siguran, ostalo se svodi na borbu BiH i Slovačke. Sve ispričano.

Večeras:
Gruzija-Norveška izuzetno bitan meč. Ako Gruzija dobije, ozbiljan su kandidat za Euro. Ako ne, ipak trebaju jesti još pure.
Turska-Hrvatska u ludom momentu gdje bi bilo najzanimljivije da Turci dobiju, pa da se nešto zakuha u grupi. Mada, toliko su mi odvratni fudbalski, onolika nacija a tako traljava, da ne znam šta da mislim. Pitanje je koliko Vels može rutinirati Armeniju i Latviju na kraju.
U grupi I bi Kosovo, Švicarska i Rumunija trebali rutinirati. Na taj način priča se svodi na Kosovo/Rumunija omjer.

Helem, ako gledam ova prva dva kola, rekao bih da bi baraž mogli biti na fazon:
A: Austrija-Latvija, Vels-Estonija
B: Izrael-Ukrajina, BiH-Finska
C: Gruzija-Luksemburg, Grčka-Kazahstan

Helem, nama je opet put kroz baraž najgori i treba izbjeći to. Ili navijati da se Ukrajina plasira direktno nekim čudom, pa da nama za protivnike ostanu Izrael, Škotska, Finska, eventualno Island itd. To je nekako prihvatljiva opcija.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 28 mar 2023, 12:21

Svaka cast zaostrog vise ovoga manje politike ljudi
Zelio bih dodati da sam ponovo provjerio BiH je trenutno druga najmladja repka od 53 repke u ovim kvalifikacijama
Samo Bugarska je mladja doduse oni su u rasulu
Mi imamo ogoroman potencijal plus kad izbace ove +26 bilbija , mesanovic,sanicanin,kovacevic, pa i gojak i dulja bi trebalo otpast
S hamulicem, barisicem, jasic,menalom i iskusni zola ja mislim da nikad necemo mladji ekipu imati u historiji
Cak cemo biti i najmladji u ovim kvalifikacijama
Nije to taraba ekipa svi imaju odredjeni kvalitet i ogoroman potencijal da se napravi nesto vise

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 mar 2023, 12:33

Ko sve Hrvatima nedostaje večeras?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 28 mar 2023, 12:37

Livaja i Petković 100% fale, možda još neko.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 28 mar 2023, 12:43

DamirT je napisao/la:
28 mar 2023, 11:58
Srbi dobili lagano na kraju, na tribinama bez problema, fer-plej na terenu, a ovde se kmeci :urnebes: :rol:
Srbija prvo poluvrijeme nije dosla na utakmicu, neki lijevi eksperiment sa postavom, bez trcanja uopste, staticna igra. U nastavku rotacije, svaki igrac dodje na svoje mjesto i lagana tri boda. Mitar van forme. I bez Kostica to dosta losije izgleda generalno. Primicemo vrlo malo golova u ovoj grupi, ali veliki problemi u odbrani ostaju :kafa:
Crna Gora pruzila maksimum, borbenost na nivou, disciplinovano su agirali, Radulovic radi dobar posao, pobjeda u Sofiji im je dala krila ocigledno.
U ovoj grupi jedini pravi duel je komsijski derbi sa Madjarima, u ostalim utakmicama ocekujem neupitnih 5-6 pobjeda Srbije.
Zanimljivo da nas kritikuju oni koji se sastavit ni u jednim kvalama ne mogu, a izgleda nece proc ni sada ovu grupu sa Slovacima, Islandima, Luksemburzima, ne postoje u sportu :kafa:
Mislim da ce i Litvanci mnogima ovde pomrsit racune, iako su nominalno najtanji tim u grupi.

De posto vidim da sve znas, reci ko ce uzet EP, pa da uzmem pare na kladionici :facepalm:
pa zar ne kontas da je ovo onaj retardirani bhtelecom bot vidis da klocina pokusava ubaciti ekavicu gdje treba i ne treba al mu nesto ne ide :urnebes: :urnebes: :mrgreen:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 mar 2023, 12:47

Robust je napisao/la:
28 mar 2023, 12:43
DamirT je napisao/la:
28 mar 2023, 11:58

pa zar ne kontas da je ovo onaj retardirani bhtelecom bot vidis da klocina pokusava ubaciti ekavicu gdje treba i ne treba al mu nesto ne ide :urnebes: :urnebes: :mrgreen:
Ma jok, ovo je onaj Epategui. Jos veci bolesnik od telekom bota. I na proslom profilu je brkao ekavicu i ijekavicu, imao iste ovakve sizofrene ispade. Jedina razlika je sto je na prvom profilu navijao za Zvezdu, na ovom navija za Partizan :rol:

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 28 mar 2023, 13:40

Manijakalnost99 je napisao/la:
28 mar 2023, 12:21
Svaka cast zaostrog vise ovoga manje politike ljudi
Zelio bih dodati da sam ponovo provjerio BiH je trenutno druga najmladja repka od 53 repke u ovim kvalifikacijama
Samo Bugarska je mladja doduse oni su u rasulu
Mi imamo ogoroman potencijal plus kad izbace ove +26 bilbija , mesanovic,sanicanin,kovacevic, pa i gojak i dulja bi trebalo otpast
S hamulicem, barisicem, jasic,menalom i iskusni zola ja mislim da nikad necemo mladji ekipu imati u historiji
Cak cemo biti i najmladji u ovim kvalifikacijama
Nije to taraba ekipa svi imaju odredjeni kvalitet i ogoroman potencijal da se napravi nesto vise
Bugari su prvi put u historiji napravili pametnu stvar i pokušavaju izgraditi nešto smisleno. Naravno, slažem se za nas i za odbacivanje tih starijih igrača koji već nisu afirmisani. Nego, da se vratim na Bugare. Imaju Ilieva (2004) koji je već potpisao za Inter, te Krasteva (2003) za Fiorentinu. Minchev (2001) igra u praškoj Sparti. Gruev (2000) je u Werderu, a Antonov (2000) u Monzi. Yankov (2000) ima već preko 100 nastupa za Ludogorets, Petkov (2003) slično za Levski, Petrov (2002) i Shopov (2002) redovni u CSKA, s tim da se ovaj drugi zeznuo jer je godinu izgubio u Heerenvenu. I ovoga ima još. Plus, Georgiev (2005) je u Barceloni i najavljuje se kao strašan igrač sljedeće generacije. Helem, oni su podmladili ekipu i sad čekaju. Ako iole ovo poslože i naprave koji ok transfer, biće to solidna reprezentacija za neki od narednih ciklusa (kad ćemo ih mi garant izvući, pa će svi pljuvati kako nas mrtvi Bugari dobijaju :D ).

I ovo govorim ko pozitivan primjer naspram drugih reprezentacija koje igraju, znaju neće se kvalifikovati, a neće ništa ni dobiti (kao što smo mi bili prošli ciklus recimo). Evo na pamet mi pade Estonija, jer sam ih gledao. Vasiljev sa 39 godina prvotimac. Masa igrača 30+ koji ništa specijalno u životu nisu napravili, ali tu su. S druge strane, U21 igrači mahom u inostranstvu i mogli bi ih izgurati za neki naredni ciklus. Pa čak je i ova Slovačka takva. Njima je još uvijek Kucka prvotimac, Maka dovlače iz Australije, Pekarik kao zvijezda, Weiss se vrti tu itd. Al hajd, oni se ko i mogu plasirati pa da shvatim.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.