Europsko prvenstvo 2024 - Kvalifikacije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

marconato
Kontakt:

Re: Europsko prvenstvo 2024 - Kvalifikacije

Post Postao/la marconato » 28 mar 2023, 13:54

mirza12345 je napisao/la:
28 mar 2023, 11:56
Ako Turska dobije veceras Hrvate Bgm hrvati ce onda morat ubacit u višu brzinu
Cijenis da su s Welsom bili pod rucnom?!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

MunjirkaPFC
Kontakt:

Post Postao/la MunjirkaPFC » 28 mar 2023, 14:19

Epidaurus je napisao/la:
28 mar 2023, 10:56
Ja svoju pomoc u borbi za slobodu protiv koljaca iskazao u donacijama zadnjih godinu dana dok je takvim ko ti lajanje na zvijezde maksimum :salut:
Nema tebe pas za sta da ujede dijete drago :kafa:
Nirton je napisao/la: ↑
29 jan 2023, 11:40
Tsitsipas se vraca u ovom mecu, zapisite sta sam rekao :kafa:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 mar 2023, 14:29

Bice Epategui i tebi za lijecenje. Samo skupi hrabrosti da potrazis pomoc, red bi bio napokon. Tuzno je da su ti sizofreni ispadi i orgijanja po komsijskim forumima jedina satisfakcija :salut:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 mar 2023, 15:56

A kakav je to mentalni sklop da ode po drugim forumima pisat neke nigdje veze stvari i gluposti :rol: :clap:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 28 mar 2023, 16:15

zaostrog je napisao/la:
28 mar 2023, 13:40
Manijakalnost99 je napisao/la:
28 mar 2023, 12:21
Svaka cast zaostrog vise ovoga manje politike ljudi
Zelio bih dodati da sam ponovo provjerio BiH je trenutno druga najmladja repka od 53 repke u ovim kvalifikacijama
Samo Bugarska je mladja doduse oni su u rasulu
Mi imamo ogoroman potencijal plus kad izbace ove +26 bilbija , mesanovic,sanicanin,kovacevic, pa i gojak i dulja bi trebalo otpast
S hamulicem, barisicem, jasic,menalom i iskusni zola ja mislim da nikad necemo mladji ekipu imati u historiji
Cak cemo biti i najmladji u ovim kvalifikacijama
Nije to taraba ekipa svi imaju odredjeni kvalitet i ogoroman potencijal da se napravi nesto vise
Bugari su prvi put u historiji napravili pametnu stvar i pokušavaju izgraditi nešto smisleno. Naravno, slažem se za nas i za odbacivanje tih starijih igrača koji već nisu afirmisani. Nego, da se vratim na Bugare. Imaju Ilieva (2004) koji je već potpisao za Inter, te Krasteva (2003) za Fiorentinu. Minchev (2001) igra u praškoj Sparti. Gruev (2000) je u Werderu, a Antonov (2000) u Monzi. Yankov (2000) ima već preko 100 nastupa za Ludogorets, Petkov (2003) slično za Levski, Petrov (2002) i Shopov (2002) redovni u CSKA, s tim da se ovaj drugi zeznuo jer je godinu izgubio u Heerenvenu. I ovoga ima još. Plus, Georgiev (2005) je u Barceloni i najavljuje se kao strašan igrač sljedeće generacije. Helem, oni su podmladili ekipu i sad čekaju. Ako iole ovo poslože i naprave koji ok transfer, biće to solidna reprezentacija za neki od narednih ciklusa (kad ćemo ih mi garant izvući, pa će svi pljuvati kako nas mrtvi Bugari dobijaju :D ).

I ovo govorim ko pozitivan primjer naspram drugih reprezentacija koje igraju, znaju neće se kvalifikovati, a neće ništa ni dobiti (kao što smo mi bili prošli ciklus recimo). Evo na pamet mi pade Estonija, jer sam ih gledao. Vasiljev sa 39 godina prvotimac. Masa igrača 30+ koji ništa specijalno u životu nisu napravili, ali tu su. S druge strane, U21 igrači mahom u inostranstvu i mogli bi ih izgurati za neki naredni ciklus. Pa čak je i ova Slovačka takva. Njima je još uvijek Kucka prvotimac, Maka dovlače iz Australije, Pekarik kao zvijezda, Weiss se vrti tu itd. Al hajd, oni se ko i mogu plasirati pa da shvatim.
Mudro zboris dobice zato za repku za buducnost
Sljedece vec godine bice nagazna mina za sve repke

MunjirkaPFC
Kontakt:

Post Postao/la MunjirkaPFC » 28 mar 2023, 16:27

DamirT je napisao/la:
28 mar 2023, 15:56
A kakav je to mentalni sklop da ode po drugim forumima pisat neke nigdje veze stvari i gluposti :rol: :clap:
Places od muke i na sav glas sto ce Srbi na EURO? :D
Crkni od muke :lol:
Kako ono ide, vasa liga jaca od srpske :urnebes:
Nasa ima samo ucesnike u grupama LS, LE i LK iduce sezone, a tvoja? :wave:

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 28 mar 2023, 16:37

"Podmladjivanje" reprezentacija je teski supljak. To ne postoji. Pozivas one koji su najbolji trenutno, mozda par onih koji su potencijal iako jos nisu stasali, odstranis one problematicne koji kvare atmosferu i to je to.

Igraci se stvaraju u klubovima, selektorovo je samo da ih pozove u pravom momentu i da dodaje jednog po jednog na vec formiran kostur ekipe.

To odstrani sve starije pa cemo za par ciklusa vidjeti gdje smo sa klincima ne vodi nigdje.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 28 mar 2023, 16:53

Ma pusti to
Ovi mladji svakako imaju vece karijere s 20 godina
Nego ovi neki sto imaju preko 27
I vec su bolji igraci i bice jos bolji
Bilbija i Mesanovic da cine jednog igraca i da igraju jos 100 godina nece dogurat do poljske, a kamoli biti prvi strijelci iste
A da klupu griju u touluse to ni da sanjajuu ne mogu

MunjirkaPFC
Kontakt:

Post Postao/la MunjirkaPFC » 28 mar 2023, 17:22

Nista cudno od Krstajica. I sa Srbijom je posle Rusije uveo dosta mladih lica u reprezentaciju, mahom Novozelandjane.
Ocigledno je da ima takav dogovor sa savezom. Da li ce to uspjeti? Ne znamo.
Za Bugare je tragicno da su nekonkurentni u ovoj grupi. Sa Srbijom kao ucesnikom mundijala ne mogu, u redu, ali sa ostalima su se morali poklat za drugo mjesto :kafa:

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 28 mar 2023, 17:25

MunjirkaPFC je napisao/la:
28 mar 2023, 17:22
Nista cudno od Krstajica. I sa Srbijom je posle Rusije uveo dosta mladih lica u reprezentaciju, mahom Novozelandjane.
Za Bugare je tragicno da su nekonkurentni u ovoj grupi. Sa Srbijom kao ucesnikom mundijala ne mogu, u redu, ali sa ostalima su se morali poklat za drugo mjesto :kafa:
S kim bola da se pokolju s madjarskom?
Srbija je mozda bolja na papiru, ali ko tim madjari ce bez poraza zavrsiti i deleko su iznad ostalih u ovoj grupi

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 28 mar 2023, 17:27

Bugarska je toliko losa da ni Anceloti nista ne bi uradio. Ni na vidiku ozbiljnog talenta.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 28 mar 2023, 17:28

Gori ste vi što ovom šizofreničaru odgovarate na postove, stavite ga na ignore i riješen problem. Momak je zalutao sa psihijatrije na forum.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 28 mar 2023, 17:37

Suvorov je napisao/la:
28 mar 2023, 16:37
"Podmladjivanje" reprezentacija je teski supljak. To ne postoji. Pozivas one koji su najbolji trenutno, mozda par onih koji su potencijal iako jos nisu stasali, odstranis one problematicne koji kvare atmosferu i to je to.

Igraci se stvaraju u klubovima, selektorovo je samo da ih pozove u pravom momentu i da dodaje jednog po jednog na vec formiran kostur ekipe.

To odstrani sve starije pa cemo za par ciklusa vidjeti gdje smo sa klincima ne vodi nigdje.
Apsolutno ne. Ne pričamo o podmlađivanju kao u klubovima, ali zbog našeg nakaradnog razmišljanja (ne našeg, nego selektora i ljudi koji odlučuju), mi vazda kasnimo s ekipom. Zar nije bilo smisleno da smo halalili kvalifikacije za SP 2022. što je dio nas pozivao i gradili ekipu za ove kvalifikacije koje su kud i kamo lakše? Recimo, da si se kutarisao već tada Matea Sušića, a ubacio Dedića, Gazibegovića, Jašića. Vrlo je jednostavno, Sušiću znamo šta je maksimum i ako je možda u boljoj formi u tom trenutku od ovih mladića, smisleno je uigravati i s ostatkom tima, a ne da upadnu ko s neba bačeni.

Slična stvar ti je evo i sada po srijedi. Zvati u ekipu Nemanju Bilbiju kao debitanta praktično, koji ima 32 godine, je teška budalaština. Zvati Jasmina Mešanovića, koji ima 31, da debitira, je teška budalaština. U ovo ti spada i Kodro, a može se razmisliti i o Kovačeviću, Miličeviću i sl. Umjesto ovih, koji nemaju nikakvu ulogu zapravo i koji su tu potpuno besmisleni, mogao si zvati Hamulića, Ivana Bašića, Barišića i sl.

Niko ne priča o podmlađivanju u smislu da se riješiš najjačih igrača nego prosječnih starijih igrača kojim je zenit karijere nedovoljno dobar, a na uštrb mladih koji mogu daleko i kojim će to uigravanje značiti. Ali, konstantno kasnimo (kao i veliki broj drugih reprezentacija). Evo Gruzija je isto podmladila ekipu dosta i daće rezultate.

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 28 mar 2023, 17:42

Bih ima kakav takav potencijal. Bugarska nema. To je sustina.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 28 mar 2023, 17:42

Bas tako zaostrog istina ziva
upravo za 18 minuta Gruzija-Norveska ocekujem keca
Bugarska upravo ima plan da halali ove kvalfikacije zbog buducnosti
Vidjet ce te za godinu dvije bugarsku ako nastave u ovom smjeru
Imaju kiki potencijal, nego nemaju trenutno kvaliteta da pariraju ostalima
Pogotovo ne Madjarskoj,Srbiji ili Crnoj gori

MunjirkaPFC
Kontakt:

Post Postao/la MunjirkaPFC » 28 mar 2023, 17:48

28 mar 2023, 17:25
MunjirkaPFC je napisao/la:
28 mar 2023, 17:22
S kim bola da se pokolju s madjarskom?
Srbija je mozda bolja na papiru, ali ko tim madjari ce bez poraza zavrsiti i deleko su iznad ostalih u ovoj grupi
Tukli smo te tvoje Madjare u sred Budimpeste u martu :kafa:

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 28 mar 2023, 17:55

Nisu moji i to je prijateljska tekma bila
Napisao sam da je Srbija kvalitetnija na papiru, ali madjari su timski slozenija ekipa i kod njih nema zvijezda
Moguce i Srbija da tim putem krene, vidjet cemo sljedece dvije tekme
Bugarska u gostima i Madjarska kuci
To su im kljucne tekme
Ovo je rutinski za sad

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 28 mar 2023, 18:20

Szoboszlai jest zvijezda, Paolo Rossi je taktičar, Mađari par godina postojani, ravnopravni s više najboljih reprezentacija svijeta, no Srbija je favorit za 1. mjesto. I da, razlog zašto bi suludo bilo osim tog što bi se otkrilo i bili neviđeno kažnjeni da seljački dogovoriš 3 za3 s "braćom" koja su nivo ispod je i da je bitno za koeficijent, tj potove na euru biti što bolje plasiran i skupljati bodove.

MunjirkaPFC
Kontakt:

Post Postao/la MunjirkaPFC » 28 mar 2023, 18:34

28 mar 2023, 17:55
Nisu moji i to je prijateljska tekma bila
Napisao sam da je Srbija kvalitetnija na papiru, ali madjari su timski slozenija ekipa i kod njih nema zvijezda
Moguce i Srbija da tim putem krene, vidjet cemo sljedece dvije tekme
Bugarska u gostima i Madjarska kuci
To su im kljucne tekme
Ovo je rutinski za sad
Kakve kljucne, zar mislis da iko vjeruje u Srbiji da se necemo plasirat?
Pa to se osjetilo i u odnosu igraca prema protivniku, protiv Litvanije cijeli mec i prvo pouvrijeme u Podgorici.
Igrali smo sa odnosom, sklonite se sa terena, bolji smo dosta od vas. Neodgovorno.
Protiv Madjara ce Srbija igrati dosta ozbiljnije, sa vecim fokusom, ne brini ti za to. I Bogdanovic sinoc isto rece. Ovo ostalo je da se odradi posao, otalja, uzmu bodovi i da se niko ne povrijedi.
Crnogorci su sinoc ginuli za svaku loptu, uklizavali, tukli, a Srbija se cuvala, zuti karton dobi samo Mladenovic pri kraju, i to rezervista inace, koji rijetko dobija sansu pored Kostica.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 28 mar 2023, 18:41

Ljudi pokusavaju od Mađara napravit Francusku. Igrali smo tu prijateljsku i ajmo reci bili bolji za taj jedan gol. Jos nismo imali Vlahovića npr na raspolaganju...

Sanse za to prvo mjesto 50-50 % s ovakvim nasim pristupom. Ukoliko se dignemo, a mozemo, 60-40% za nas!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.