bordobijeli je napisao/la:
Svi kazu kako je Dzeko a ne vide drugi 50 koji su propali. Evo Kapic recimo otisao s 18 igrao 2 godine u Sloveniji jako dobro ode u Grashopers izgubi se još nije otisao bez iskustva i vrati se kod nas i bum napravi evo sad ide u Bundesligu al sad mu je 22. rijetkost je Mbape, ovi par iz Ajaxa i Dinama ostale ekipe tesko ces naci momke od 18 - 19 godina. Gledam Španiju prvaci europe kapiten stoper Halo kapiten Španije U 21 igra drugu ligu Španije na posudbi. Zato me nekad nervira ovdje na forumu zele odma da igra i Mujakic i Mustafica, Pidro, Šabanovic, Kovačević, Salcin, Smajlagic, Heric, Hadzic - Suarez, Sadiku, Djokanovic, Dizdarevic, Resic svi da igraju i da sve pobjedjujemo i puno golova dajemo. Ne ide to tako majstori 2 mlada u sezoni ako budemo izbacivali to je vrh vrhova.
Ti si meni bas simpatican momak(covjek-ne znam koliko god.imas). Ne dijelimo ista misljenja ,ali ne mogu se nekako naljutiti na tebe . Branis svoje , yebiga(izvini) i ja bih . Uglavnom si kulturan i to treba postovati . Izvini ,ali mislim da bar malo drugacije pises , nego sto mislis . Ako imas prilike poselami mi Vahidina . A sad o Akademiji , moje misljenje , a vjerujem da i ti slicno razmisljas :
- Imali smo srecu sto covjek koji je zasluzan za kontakt sa Tanom je navijac FKS.
- Tad je Amidza rekao otprilike: Iz postovanja nasih predsjednika drzava i njihovog prijateljstva opredjelio se da pogura sport u BiH .
- Da je covjek kontakta navijao za Zelju , ko zna kako bi bilo. Premda Amaw ne da svoje . Tako da Bog nas nagradi .
- Logika govori da 15-20 momaka sa 19 god. izadje iz Akademije. Neki su bas nadareni i ti dobijaju ugovore . Ostali su dobili dobru obuku i na njima je da pokusaju naci sebi selameta. Najbolji junior ne znaci i dobrog profesionalca i obratno .
- E ti koji nisu bas talentovani (recimo ova 2 momka sto odose u Gorazde) imaju sansu da sa jos vise predanosti, dodju u situaciju da igraju u nekom klubu PL BiH(nije to za podcijeniti,kako drugi misle) ili jos bolje Austrija2,Slovenija,Slovacka,Ceska .
- Za Akademiju FKS je vaznije da od jedne generacije uzme 1milE , sto ce pokriti troskove za narednu godinu. Hoce li to biti od jednog ili sest igraca nebitno. Sto vise to bolje. mogao bih jos , ali shvatit ces , dovoljno je ovo