FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
91
18%
2. Borbu za Evropu
188
37%
3. Sredinu tabele
90
18%
4. Borbu za opstanak
137
27%

Ukupno glasova: 506

MukiBek
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MukiBek » 05 avg 2026, 22:25

Prošle sezone smo imali 25 puta jaču ekipu, bilo je vise navijaca nego sto ce biti u petak to je sigurno, pa nema ko nas nije pobijedio.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 05 avg 2026, 22:26

"Također, "naslijedili" smo dogovoreni koncert The Prodigyja 13. augusta na Grbavici za koji smo već dobili prvi dio novca. Bina i publika će tokom tog koncerta biti smješteni na travnjak našeg stadiona, koji će biti zaštićen na isti način na koji je to bio teren Koševa na koncertu Dine Merlina."

Izgleda taman dok malo poprave Koševo, tamo ćemo igrat, teren će biti kupusnjak.
Mada, i Zenica je realnija opcija, kako god belaj koji nam nije trebao.
Željezničar za život cijeli!

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 05 avg 2026, 22:41

Dobijes 60 hiljada za koncert a šteta bude 100 hiljada. To je to

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 05 avg 2026, 23:09

svrakino1921 je napisao/la:
05 avg 2026, 23:03
slika
Čekam komentar Deene Ba, j li je Govedar u žvalje
Željezničar za život cijeli!

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 05 avg 2026, 23:14

3.2 m duga za par mjeseci ako sam dobro skontao :hmmmmm: :hmmmmm: pa da ste barbuta igrali nema sanse da bi toliko nabili :)

Mirvicu mrtve ti J*** i ovoj kuravi
Zadnja izmjena: ELDIABLO20, dana/u 05 avg 2026, 23:16, ukupno mijenjano 1 put.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 05 avg 2026, 23:15

Lokomotifa je napisao/la:
05 avg 2026, 21:47
Obavezno pročitati intervju Klixa sa Odborom za hitnost. Ko god je iole razuman, a nije Saninov bot će vidjeti razmjere katastrofe strateškog partnerstva. 3,2 miliona duga za 6 mjeseci pa to može napraviti samo neko ko je došao sa namjerom da ugasi klub. Ovdje ima posla za istražne organe, ali da se Saninov mandat prvo pretrese, jer do njegovog dolaska u klub je koliko-toliko bilo dobro stanje. I oni koji su Sanina uveli moraju se imenovati i odgovarati. Pa ovo nam ni najveći neprijatelji ne bi uradili što su oni uradili.

Mislite šta hoćete, ali puna podrška Odboru za hitnost i vidjet ćete protiv BSK na čijoj strani su navijači.
Koliko je ljudi iz ovog odbora bilo u klubu kad se birao investitor ? Bez ikakve provokacije pitam, ja ih vise ne mogu pofatat kad se mijenjaju jbg haman k'o i igraci.
Koliko ih je bilo u klubu do sad i sta su konkretno dobro uradili ?
Da napomenem, ja sam od rijetkih ovdje koji nismo bili sto posto za investitora.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 05 avg 2026, 23:21

Pase gazela

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 05 avg 2026, 23:22

Sve mi je jasno al da se ljudi raspravljaju i repliciraju žensku ne mogu da skontam. Fakat

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 avg 2026, 23:23

Arma00 je napisao/la:
05 avg 2026, 22:26
"Također, "naslijedili" smo dogovoreni koncert The Prodigyja 13. augusta na Grbavici za koji smo već dobili prvi dio novca. Bina i publika će tokom tog koncerta biti smješteni na travnjak našeg stadiona, koji će biti zaštićen na isti način na koji je to bio teren Koševa na koncertu Dine Merlina."

Izgleda taman dok malo poprave Koševo, tamo ćemo igrat, teren će biti kupusnjak.
Pa teren nam je kupusnjak vec najmanje godinu dana, a nakon Prodigyja ce biti njiva spremna za sijanje krompira.

Ovaj klub je potonuo na svim mogucim nivoima. Jos ga samo navijaci drze malo iznad vode, samo pitanje je dokad.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 05 avg 2026, 23:35

Zalis se na Odinaku, a dobijes Daba :mrgreen: pa sta je ono covjece, on se sam spetlja ne trebas ga ni markirati

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 05 avg 2026, 23:50

let3 je napisao/la:
05 avg 2026, 23:23
Arma00 je napisao/la:
05 avg 2026, 22:26

Pa teren nam je kupusnjak vec najmanje godinu dana, a nakon Prodigyja ce biti njiva spremna za sijanje krompira.

Ovaj klub je potonuo na svim mogucim nivoima. Jos ga samo navijaci drze malo iznad vode, samo pitanje je dokad.
Teren je krenuo propadati tj. Unisten kad je strucnjak pustio bager da udje i cisti snijeg.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 06 avg 2026, 00:03

godrina je napisao/la:
05 avg 2026, 23:15
Lokomotifa je napisao/la:
05 avg 2026, 21:47
Obavezno pročitati intervju Klixa sa Odborom za hitnost. Ko god je iole razuman, a nije Saninov bot će vidjeti razmjere katastrofe strateškog partnerstva. 3,2 miliona duga za 6 mjeseci pa to može napraviti samo neko ko je došao sa namjerom da ugasi klub. Ovdje ima posla za istražne organe, ali da se Saninov mandat prvo pretrese, jer do njegovog dolaska u klub je koliko-toliko bilo dobro stanje. I oni koji su Sanina uveli moraju se imenovati i odgovarati. Pa ovo nam ni najveći neprijatelji ne bi uradili što su oni uradili.

Mislite šta hoćete, ali puna podrška Odboru za hitnost i vidjet ćete protiv BSK na čijoj strani su navijači.
Koliko je ljudi iz ovog odbora bilo u klubu kad se birao investitor ? Bez ikakve provokacije pitam, ja ih vise ne mogu pofatat kad se mijenjaju jbg haman k'o i igraci.
Koliko ih je bilo u klubu do sad i sta su konkretno dobro uradili ?
Da napomenem, ja sam od rijetkih ovdje koji nismo bili sto posto za investitora.
Upravni odbor imenovan 2.10.2024
Admir Tunović – predsjednik
Senad Hadžić
Stanislav Ćubela
Ahmet Salčin
Almir Hadžiosmanović
Jusuf Tanović
Ante Matijević

Tu su bili jos Adi Bikic i Almir Gredic kad se pregovaralo, mozda jos neko, ne znam tacno.

Oni su vodili klub u prosloj godini do sjednice 26.12. Sto se tice finansija uspjeli su koliko-toliko stabilizovati klub, s tim da je transfer politika bila trazenje igle u plastu sijena.

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 06 avg 2026, 00:12

PointBlank je napisao/la:
05 avg 2026, 21:58
12tiigrac21 je napisao/la:
05 avg 2026, 14:44
IronTurtle je napisao/la:
05 avg 2026, 14:27

Pitari + interesne skupine, takvih je svakako pola ovdje sto pisu.
Oko 5% nas je samo na ovom forumu iskrenih Željinih navijača. Ostalo interesno vezani i pitati. Prvi hulahopka sada muki, marokanci, Admir74 ali je on glup, Nodi isto glup, pointblnk, blap, kako li vec pitarcnina mrtva, bhsport pitarcina, sve pitar do pitara, ima ih kamion...
Osobo registrovana ove godine, frisko, otkud ti to da sam ja pitar svega ti na svijetu? Volio bih vas agenturu iz rajlovca upoznavat jednog po jednog, samo da vas vidim. Cim je neko protiv Misketa, a za Amara, za vas je pitar. Fuj csmradu..
E smradu teski pitarski, godinama ti ovdje dodatno zbunjujes neinformisane, sreća, pa pratimo dešavanja i tačno znamo kada je ko i koliko oštetio naš klub. Hinjski to radiš i maliciozno i bez ikednog jedinog argumenta do sada ti je prolazilo ali od sada neće sigurno.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 avg 2026, 00:18

Pljuvati upravu je ok, al pljuvati manijake ne smijete na ovom forumu. Momci idu svaku utakmicu, dok nas vecina prati sa tva i mi kao da nesto laprdamo. Ja nazalost ne mogu, medjutim ko moze sramota je da ne ode na utakmicu
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 06 avg 2026, 00:20

Bilo bi lijepo da ekipa koja pregovarala sa Sanjinom da nam objasne sta su dogovorili sa njim, da li se pregovaralo usmeno "na rijec" ili su dogovori potpisani sa obje strane.
Mirvic i spasioci svasta lupetaju ,ali nema nigdje da neko pokaze papir , uglavnom svaljuju krivicu jedni na druge.
Uglavnom kao razisli se zbog kredita, da li je taj kredit bio dogovor od starta ili je Mirvic naknadno dosao na tu ideju.
Koliko je obecao Mirvic uloziti novca u klub , da li ima neki papir kao dokaz.
Cijela prica mutna od samog starta ili su ovi sto su pregovarali zesci levati (nisu ,sigurno znam).
Ovo na klixu je alibi ako nas BSK dobije , iskreno ja njima nista nevjerujem.

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 06 avg 2026, 00:21

Posebno pročitati prezadnji pasus. Ovaj je isao svjesno da nas zavali, jer je znao koliko smo ranjiv klub. I članske što je uplatio i njih ćemo mu vratiti. Kakav smrad i ubleha.
PUNA PODRŠKA ODBORU ZA HITNOST!
kako će mu to klub vratiti?
Klub je utvrdio da je na klupski račun evidentiran ukupan iznos uplata po osnovu pozajmica od strane
Sanin Mirvić Football Holdings, LLC u iznosu manjem od 310.000 dolara, uz napomenu da su nakon uvida u prateće ugovore o zajmu od strane članova aktuelnog
Nadzornog odbora i skupštine kluba utvrdene
odredene nepodudarnosti, koje se ogledaju u
činjenicama da iznosi u ugovorima o pozajmicama i
izvršene uplate nisu istih iznosa, odnosno uplate su
manje od iznosa navedenih u ugovorima, te da u klub nisu dostavljeni potpisani ugovori od strane druge strane.
U klub je krajem juna stigao i dopis od pravnog zastupnika gospodina Mirvića sa nacrtom novog
ugovora o pozajmici kojim bi se obuhvatila, izmedu
ostalog, i navodna lična plaćanja prema stručnom štabu, Upravnom odboru, sportskom direktoru i njegovom timu, te za usluge njegovog pravnog
zastupnika.
O prethodno navedenim stvarima su na sjednici
skupštine održanoj dana 06.07.2026. godine upoznati i članovi skupštine. Klub će po ovom pitanju poduzeti
aktivnosti u narednom periodu.

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 06 avg 2026, 00:23

TMmanija2012 je napisao/la:
06 avg 2026, 00:20
Bilo bi lijepo da ekipa koja pregovarala sa Sanjinom da nam objasne sta su dogovorili sa njim, da li se pregovaralo usmeno "na rijec" ili su dogovori potpisani sa obje strane.
Mirvic i spasioci svasta lupetaju ,ali nema nigdje da neko pokaze papir , uglavnom svaljuju krivicu jedni na druge.
Uglavnom kao razisli se zbog kredita, da li je taj kredit bio dogovor od starta ili je Mirvic naknadno dosao na tu ideju.
Koliko je obecao Mirvic uloziti novca u klub , da li ima neki papir kao dokaz.
Cijela prica mutna od samog starta ili su ovi sto su pregovarali zesci levati (nisu ,sigurno znam).
Ovo na klixu je alibi ako nas BSK dobije , iskreno ja njima nista nevjerujem.
Ti si izgleda lično Mirvić tako i on piše, nevjerujem, neznam, nemogu. Ljudi pokazali izvještaj i on nešto smrdi priča hahahaha

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 06 avg 2026, 00:25

A zasto klub ne organizuje recimo PLAVU NOC, pozoves sponzore, navijace, legende i organizujes nesto? Jel problem skontati to?

Budes imao tu i par privatnika koji su jaki i da recimo ulaznica bude 2-5 milja i skupili bi solidnu cifru.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 avg 2026, 00:26

Ja sam prvi podrzavao mirvica i investitora, medjutim njega vise nema iz nebitno kojeg razloga. Da je neki navijac kluba ostao bi i borio se da nesto napravi. Ko ga J**+, idemo dalje, postojao je Zeljo i prije njega, a bice i poslije njega.
Sto se tice sadasnje uprave, skupstine ako hoce podrsku neka skupe sve legalne ozbiljne biznismene u kantonu i neka Zeljo stane na noge. Mora se napraviti neki plan da bude i povrati novca, jer danas je nemoguce uzeti pare na lijepe oci. Pare treba da se ulazu isljucivo u kamp, trenere za op i infrastukturu stadiona, a ne za igrace koji ce biti tu par mjeseci. Kad imas ozbiljan OP, imaces i ozbiljan prvi tim, a kad imas ozbiljan tim, imas sansu za trofej i milione koje mozemo uzeti u Europi.Tad ce svi biti zadovoljni od navijaca, skupstine, igraca, uprave do tih koji nesto uloze.
Sto se tice kluba i navijaca, treba stvoriti i unaprijediti neke odnose iskljucivo sa Celikom i Sturmom. Celik je velik klub koji ima veliki kanton pod sapom i mnogi talenti kruze Zenicom, a realno velika navijacka baza bi odgovarala i nasim navijacima .
Zaboravi proslost, novi ljudi i nova djeca su tu, trazimo pozitivne strane jedni drugima. Mislim da manijaci sa jakim robijasima bi kontrolisali region, pomozite im da stanu na noge i zajedno harajte, a na to dodaj Sturm i njihove navijace, takodjer GAK i njihove navijace s kojima su Celik i robijasi dobri, dobijes vezu i ekipu od Austrije do BiH kojoj ne mogu prici ni najjace svjetske ekipe. Jednostavno s Celikom kad bi se uvezali , to je odmah cetiri kluba i cetiri grupe u dobrim odnosima, a to bi valjalo svima od naseg kluba do nasih navijaca
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Emindoks20, MukiBek i 34 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []