FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Lijepe teme večeras. Od toga kako privuci navijace, finansije do stogodišnjice kluba, nek smo se malo makli od kukanja na igrački kadar.
Evo, pošto je neko od spomenuo finansije, pitanje forumašima. Na koji način, a da je koliko toliko realan dići Želju na jedan viši finansijski nivo? S budžetom od 4-5 miliona KM teško se pomjeriti mimo okvira BiH. Patnja je i u BiH ostvariti nekakvu dominaciju s tim parama.
Pretpostavljam da će otprilike odgovori biti u smislu generiranja prihoda od budućih prostora na istoku, generalnog sponzora itd. ali volio bih da to nekako upakujete fino u post pa da pročitam vaša neka vidjenja jačanja finansijskog aspekta kluba budući da je zanimljiva i bitna tema. Naravno ukoliko je neko od vas za privatizaciju nek napiše i to, liberalan smo podforum.
Evo, pošto je neko od spomenuo finansije, pitanje forumašima. Na koji način, a da je koliko toliko realan dići Želju na jedan viši finansijski nivo? S budžetom od 4-5 miliona KM teško se pomjeriti mimo okvira BiH. Patnja je i u BiH ostvariti nekakvu dominaciju s tim parama.
Pretpostavljam da će otprilike odgovori biti u smislu generiranja prihoda od budućih prostora na istoku, generalnog sponzora itd. ali volio bih da to nekako upakujete fino u post pa da pročitam vaša neka vidjenja jačanja finansijskog aspekta kluba budući da je zanimljiva i bitna tema. Naravno ukoliko je neko od vas za privatizaciju nek napiše i to, liberalan smo podforum.

Ako ovi iz vlasti ispune obecano i ako klub uspije svoj dio da osigura, uz jos dosta pomoci,...itd. i sve to da se desi, pa i dozvole, odobrenja,,,,itd, a onda tek da krenu radovi kako prizeljukuju pred kraj ove godine.

Mjau !
Ja sam za privatizaciju a ne da mi hadzija glumi gospodina i potrosi 5 miliona al ne njegovih para.
Neka kupi klub, posto je on gospodin al da ulozi svojih 20 miliona i zdrao. Sto da ne, al hoce u prknu.
Lako je tudjim ku.rcem gloginje mlatiti, da ti tribinu prave navijaci, da kad potrosis lovu na raskide ides u zirat po kredit i tako.
Privatizacija druze itekako, pa izvoli hadzi miske ili bilo ko drugi.
Neka kupi klub, posto je on gospodin al da ulozi svojih 20 miliona i zdrao. Sto da ne, al hoce u prknu.
Lako je tudjim ku.rcem gloginje mlatiti, da ti tribinu prave navijaci, da kad potrosis lovu na raskide ides u zirat po kredit i tako.
Privatizacija druze itekako, pa izvoli hadzi miske ili bilo ko drugi.
Zadnja izmjena: Bezideja, dana/u 01 feb 2020, 23:22, ukupno mijenjano 2 puta.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Joj @bezideja jesi brutalan. Opusti se malo bruda napet si.
Imal’ kakvog krila da onako zna zabiti go, bar jedan iz 5 sansi, rodio bi se
Imal’ kakvog krila da onako zna zabiti go, bar jedan iz 5 sansi, rodio bi se
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Ja gledam Juventus svako kolo, pa ni Ronaldo ne zabije gol iz pet sansi jbt

Milijardu kosta...
Za nesto vise iznad okvira ove lige da se ne lazemo treba investitor ili luda sreca. Problem je sto uglavnom ovi ljudi koji zele uloziti nesto u nasoj drzavi nisu pouzdani toliko. Ne mozes ti ni svakom prepustiti klub i da strepis nad svakim njegovim potezom, a nista uraditi ne mozes. Jesam za tu opciju investitora, ali bas, bas da se nadje pouzdan i da si 100% siguran da je svaka njegova odluka dobra, solidna za klub.braco je napisao/la: ↑01 feb 2020, 23:12Lijepe teme večeras. Od toga kako privuci navijace, finansije do stogodišnjice kluba, nek smo se malo makli od kukanja na igrački kadar.
Pretpostavljam da će otprilike odgovori biti u smislu generiranja prihoda od budućih prostora na istoku, generalnog sponzora itd. ali volio bih da to nekako upakujete fino u post pa da pročitam vaša neka vidjenja jačanja finansijskog aspekta kluba budući da je zanimljiva i bitna tema. Naravno ukoliko je neko od vas za privatizaciju nek napiše i to, liberalan smo podforum.![]()
A za nasu ligu dovoljni su i ovakvi neki nacini od sponzora, poslovnih prostora i slicno. Ovdje, svakako, niko nece uspostaviti dominaciju jer je jednostavno takva konkurencija. Realno Zrinjski i mi jesmo uspjeli da uvezemo nekoliko godina, ali u skorije vrijeme sumnjam da ce to neko ponoviti.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Dobar ikic, mogao bi on i spica igrati 

Mozel krilo? Ono malo stoper, malo krilo po potrebi.

Sto se tice privatluka moze ali ako Nijaz Hastor kupi klub. Mi smo radnicki klub koji treba od drzave da trazi da ga finansira. Kao npr Zvezdu Srbija ili Borac RS 

- Fareus1921
- Kontakt:
Moje neko ludo mišljenje je da bi se klub mogao povezati sa Mamićem.Čovjek Dinamo veoma dobro vodi a i mogo bi nam obezbijedit bolje igrače iz omladisnkih pogona.
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
Uvezemo se sa Mamicem i prodamo Zaima za 20 miliona plus bonusi
Ja mislim da je Maminjo vec uvezan, pa kome idu igraci na posudbu iz Dinama
Mozda i jeste uvezan,ali izgleda nista znacajno
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Pa polako, ne moze u startu sve. 

Jamak ce poslije nasih priprema na Klinickom zavrsit