Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

killafrommanilla
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la killafrommanilla » 17 nov 2024, 01:02

fanatik19 je napisao/la:
17 nov 2024, 00:52

Ja sam naveo Muharemovića kao primjer da ljudi upadaju u 1. Postavu bez ikakvog kriterija bez da sam rekao kako je taj momak kvalitetan ili nekvalitetan. 3. Put radi greške zbog kojih je ismijavao po twitteru prethodnike. Mujakić, Barišić pa sada Muharemović. Druga stvar, taj isti Muharemović je bio užasan u kvalifikacijama mlade reprezentacije i neke utakmice poput one u Sloveniji kada smo izgubili 3 0 je imao teška pomračenja gdje kod prvog gola gubi loptu kao teški amater pa nedugo nakon toga pravi penal i dobija drugi žuti odnosno crveni karton. Nakon svega toga i raspada od igre mlade reprezentacije ti nagradiš bez ikakve zasluge njega i Šošića pozivom za junske utakmice ponovo bez ikakvog kriterija i povrh svega je Muharemović iza sebe imao sezonu u 3. Italijanskoj ligi. Pa nakom onoga što je mlada reprezentacija pružala u kvalfikacijama trebalo im je dat do znanja kolektivno da će krv propišat dok dođu do iste jer se sramote više nego A reprezentacija a to nije ni najmanje lako.
U prvih 11 je barem trebalo biti 3 promjene gdje u prvi plan za preseljenje na klupu stavljam Tahirovića i Šunjića kada smo već odlučili igrati sa 3 pozadi jer nisu u životu zajedno utakmice odigrali a neće ih bog zna koliko ni odigrati i naravno šlagera Omerovića umjesto kojeg i nema razlike da postaviš 3 čunja na desni bek pa taman da niko nema igrati desnog beka.
Elšnik je u najboljim godinama karijere otišao iz Olimpije u Zvezdu nakon brutalnog Eura i njegov daljnji napredak tu staje, dok je Krunić iz Empolija koji je ispao iz Serie A prešao u Milan u njegovim godinama. Dakle, čovjek koji je igrao u Olimpiji je nosio vezni red jedne reprezentacije na Euru a u naš igrač iz Ferencvaroša najgori u historiji reprezentacije.
Blablablablablablablabla i opet nista. Trebao izbaciti Sunjica, Tahirovica i Omerovica a opet ni rijeci o tome ko treba da udje osim izlizanih gluposti kao 3 cunja. Ko je to rjesenje umjesto Muharemovica, Celik?

Cak bi uspio napraviti gorih 11 od Barbareza, cestitke :mrgreen: .

Ja vjerujem da Andy Bara zna sta je dobro za Elsnikovu karijeru bolje od tebe, ali to je totalno nebitna prica. Pitanje je ko je zdrav stoper koji je izostao i trebao igrati umjesto Muharemovica a da je bolji :D

Ja ne znam kako ga nakon takve utakmice za u21 ubaci ovaj Sassuolo u prvu postavu, neznalice talijanske. I ovaj Juventus gubi vrijeme sa skautima a gledaj tebe
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 17 nov 2024, 01:09

killafrommanilla je napisao/la:
17 nov 2024, 01:02
fanatik19 je napisao/la:
17 nov 2024, 00:52

Ja sam naveo Muharemovića kao primjer da ljudi upadaju u 1. Postavu bez ikakvog kriterija bez da sam rekao kako je taj momak kvalitetan ili nekvalitetan. 3. Put radi greške zbog kojih je ismijavao po twitteru prethodnike. Mujakić, Barišić pa sada Muharemović. Druga stvar, taj isti Muharemović je bio užasan u kvalifikacijama mlade reprezentacije i neke utakmice poput one u Sloveniji kada smo izgubili 3 0 je imao teška pomračenja gdje kod prvog gola gubi loptu kao teški amater pa nedugo nakon toga pravi penal i dobija drugi žuti odnosno crveni karton. Nakon svega toga i raspada od igre mlade reprezentacije ti nagradiš bez ikakve zasluge njega i Šošića pozivom za junske utakmice ponovo bez ikakvog kriterija i povrh svega je Muharemović iza sebe imao sezonu u 3. Italijanskoj ligi. Pa nakom onoga što je mlada reprezentacija pružala u kvalfikacijama trebalo im je dat do znanja kolektivno da će krv propišat dok dođu do iste jer se sramote više nego A reprezentacija a to nije ni najmanje lako.
U prvih 11 je barem trebalo biti 3 promjene gdje u prvi plan za preseljenje na klupu stavljam Tahirovića i Šunjića kada smo već odlučili igrati sa 3 pozadi jer nisu u životu zajedno utakmice odigrali a neće ih bog zna koliko ni odigrati i naravno šlagera Omerovića umjesto kojeg i nema razlike da postaviš 3 čunja na desni bek pa taman da niko nema igrati desnog beka.
Elšnik je u najboljim godinama karijere otišao iz Olimpije u Zvezdu nakon brutalnog Eura i njegov daljnji napredak tu staje, dok je Krunić iz Empolija koji je ispao iz Serie A prešao u Milan u njegovim godinama. Dakle, čovjek koji je igrao u Olimpiji je nosio vezni red jedne reprezentacije na Euru a u naš igrač iz Ferencvaroša najgori u historiji reprezentacije.
Blablablablablablablabla i opet nista. Trebao izbaciti Sunjica, Tahirovica i Omerovica a opet ni rijeci o tome ko treba da udje osim izlizanih gluposti kao 3 cunja. Ko je to rjesenje umjesto Muharemovica, Celik?

Cak bi uspio napraviti gorih 11 od Barbareza, cestitke :mrgreen: .
Huseinbašić, Bašić i Gigović vezni red, po mogućnosti pridodaš Đakovca i pojačaš vezni red i gore izbaciš jednog napadača jer svakako nemaš fajde ni od jednog. Drugi način, izbaciš Muharemovića ili Omerovića, Bičakčića prebaciš na poziciju jednog od njih 2 jer je neupitno iskusniji i kvalitetniji igrač od njih bez obzira na godine i klub i kreneš s 4 pozadi a nabiješ 5 veznjaka u sredinu jer si svjestan da se moraš braniti. Ali jok, mi ćemo se braniti u 3 5 2 gdje nam je svaki centaršut protivnika 100% šansa a stoperi 190+, sa Tahirovićem u veznom redu koji igra fudbal samo na reprezentativnom nivou + otpad Šunjić za kojeg ti kao i većinu drugih govoriš kako treba isprobavat. Dosta je jedna utakmica da vidiš ko može a ko ne a najbolji primjeri pozitivnog i negativnog su Bajraktarević i Omerović. I haj ćao, svakako si se već dovoljno izblamirao zajedno sa svojim portparolom GG3 koji te podržava u svemu jer je grobar reprezentacije kao i Vico a ti još uvijek tražiš Barbarezu opravdanja jer za Velež navijaš

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 17 nov 2024, 01:12

Bicakcic na beku da prati Njemacka krila :mrgreen:

Neki dan yebe sve po spisku Milenkovic doveo Djakovca, sad kae ubaci ga u prvu postavu :rol: Basic Huseinbasic Gigovic, trebali smo ih napasti mayku im njemacku yebem, nabacaj u sredinu i brani se bez dm klasicnog, ah da to je Basic koji to nikad nije nigdje igrao osim u tvojoj glavi, ali ima zute kartone u rusiji znaci destruktivac :rol:

Pa ti bi izgubio 18:0. Napravio si gorih prvih 11 samo da bi nesto dokazao, i opet lupio sebi samarcinu jer si osporavao poziv Djakovcu prije par dana.

Kakav komad budaletine, al nema veze, volim te isprskat
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 17 nov 2024, 01:14, ukupno mijenjano 1 put.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 17 nov 2024, 01:13

Haram je raspravljati o ovoj neznalici sa navijačem Veleža.

Čitav svijet vidi jedno, oni i dalje brane neodbranjivo. Šizofreničari, ne zovu ih džaba pijačarima :yawn:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 17 nov 2024, 01:16

17 nov 2024, 01:12

Neki dan yebe sve po spisku Milenkovic doveo Djakovca, sad kae ubaci ga u prvu postavu :rol: Basic Huseinbasic Gigovic, trebali smo ih napasti mayku im njemacku yebem, nabacaj u sredinu i brani se bez dm klasicnog, ah da to je Basic koji to nikad nije nigdje igrao osim u tvojoj glavi, ali ima zute kartone u rusiji znaci destruktivac :rol:

Pa ti bi izgubio 18:0. Napravio si gorih prvih 11 samo da bi nesto dokazao, i opet lupio sebi samarcinu jer si osporavao poziv Djakovcu prije par dana.

Kakav komad budaletine, al nema veze, volim te isprskat
Kume ti baš lud,ovaj kremacija je rastjerao pola ekipe doveo nake bogalje koji nas brukaju.Sta ti je?
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 17 nov 2024, 01:18

Pa ti bi izgubio 18:0
Vidjeli smo Omerovića kojem je prirodna pozicija bek kako to radi.
Kad ti je već normalno da probamo igrače jel logičnije probat Đakovca koji 1. Put nije dobio minute nego Šunjića koji je došao tu i odradio 3 treninga s ekipom i odmah starter. Klošaru mali, šta je Bašić igrao u Zenici protiv Njemačke negoli zadnjeg veznog? Inače, da je ovdje iole ozbiljna reprezentacija igrači poput Đakovca, Šunjića, Hajradinovića, Bičakčića i Omerovića nikada ne bi dobili poziv ovdje kao što i nisu dok je Petev bio trener i to je normalno ovim grobarima u koje i ti spadaš zasmetalo jer treba probavat komšijski otpad u reprezentaciji. Ajde, brani još malo ublehu jer ste fanovi istog kluba serem ti se usta.
Smije ti se komplet forum i ti ne odustaješ isprskam ti materu koja te okotila tako zatucanog i maloumnog

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 17 nov 2024, 01:23

Ljudi, ne zamjerite. Killu je svaki normalan navijač Veleža na temi RŠD Velez Mostar blokirao jer je zaostao pa je pokušao da se skrasi na reprezentativnim temama ali mu ne ide.
Iako te vrijeđam već neko vrijeme, ako ti zaista treba pomoć tu sam da pomognem.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 17 nov 2024, 01:28

fanatik19 je napisao/la:
17 nov 2024, 01:18

Kad ti je već normalno da probamo igrače jel logičnije probat Đakovca koji 1. Put nije dobio minute nego Šunjića koji je došao tu i odradio 3 treninga s ekipom i odmah starter. Klošaru mali, šta je Bašić igrao u Zenici protiv Njemačke negoli zadnjeg veznog? Inače, da je ovdje iole ozbiljna reprezentacija igrači poput Đakovca, Šunjića, Hajradinovića, Bičakčića i Omerovića nikada ne bi dobili poziv ovdje kao što i nisu dok je Petev bio trener i to je normalno ovim grobarima u koje i ti spadaš zasmetalo jer treba probavat komšijski otpad u reprezentaciji. Ajde, brani još malo ublehu jer ste fanovi istog kluba serem ti se usta
Pa je li ga treba otpisati ili treba u prvu postavu :mrgreen: Pa ti si napisao da treba probati igrace kad ih vec zovnes, i sad ti smeta sto se oprobao Sunjic.

Golemo si napisao ekipu koja bi izgubila 18:0, svaka cast jos jednom, veliki si znalac. Ostavio bi Bicakcica na strani samog protiv njemackih krila, izasao sa 3 ili cak 4 centralna vezna bez DM na njemacku, kakav brat pa i 18 bi bilo malo :rol:

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 17 nov 2024, 01:29

Koliko je pijačar naporan da odbrani ovog smrada i klovna na klupi, nevjerovatno.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 17 nov 2024, 01:33

Ideja je bila da nas Njemci totalno izdominiraju i da se umore od silnih napada prema nasem golu, nakon cega bi im udarili kontru preko brzog Burnica.
Ne brinite, imamo mi jos nekih ideja i snazno stojimo iza ovog projekta.
Palestina! Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 17 nov 2024, 01:36

baboedindzeko09 je napisao/la:
17 nov 2024, 01:29
Koliko je pijačar naporan da odbrani ovog smrada i klovna na klupi, nevjerovatno.
Ma zaboli me chuna za Barbareza, ne kontate to vi, i ja bih sad Keka i Jakira i svakog iskusnijeg, boljeg trenera ali bi samo lud to sad prihvatio, zapravo ne bi ni lud. Petev je opet imao 2 god mladjeg Dzeku, Krunica, Pjanica, Ahmedhodzica, ovaj nema ni to. Pa ko bi se uhvatio toga, a s Barbarezom mozemo skupljati igrace za naredne cikluse jer on i Spaha imaju to kao glavni cilj. Pa kad dodje vrijeme da imamo 8 9 i vise igraca u ligama petice, isti dan Barbarezu otkaz i onda ce te i htjeti neki normalan trener jer ce mozda moci neki rezultat napraviti.

Nego pricate kao da je mogao sastaviti reprezentaciju koja bi dobila Njemacku, a zapravo bi ubacivali igraca TSCa umjesto igraca sa 100+ utakmica u Championshipu i stavili Bicakcica da cuva Wirtza/Musialu sam na strani.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 17 nov 2024, 01:38

17 nov 2024, 01:28
fanatik19 je napisao/la:
17 nov 2024, 01:18

Kad ti je već normalno da probamo igrače jel logičnije probat Đakovca koji 1. Put nije dobio minute nego Šunjića koji je došao tu i odradio 3 treninga s ekipom i odmah starter. Klošaru mali, šta je Bašić igrao u Zenici protiv Njemačke negoli zadnjeg veznog? Inače, da je ovdje iole ozbiljna reprezentacija igrači poput Đakovca, Šunjića, Hajradinovića, Bičakčića i Omerovića nikada ne bi dobili poziv ovdje kao što i nisu dok je Petev bio trener i to je normalno ovim grobarima u koje i ti spadaš zasmetalo jer treba probavat komšijski otpad u reprezentaciji. Ajde, brani još malo ublehu jer ste fanovi istog kluba serem ti se usta
Pa je li ga treba otpisati ili treba u prvu postavu :mrgreen: Pa ti si napisao da treba probati igrace kad ih vec zovnes, i sad ti smeta sto se oprobao Sunjic.

Golemo si napisao ekipu koja bi izgubila 18:0, svaka cast jos jednom, veliki si znalac. Ostavio bi Bicakcica na strani samog protiv njemackih krila, izasao sa 3 ili cak 4 centralna vezna bez DM na njemacku, kakav brat pa i 18 bi bilo malo :rol:
Nepopravljiv si slučaj i budala sam što sam krenuo u ponovnu raspravu s tobom ali kao i puno ljudi sa ovog foruma ne mogu da gledam nebuloze koje pišeš pa odgovaram na iste. Jel čitaš ti šta ja pišem ili po nekom svom ritmu sastavljaš komentare pizda li ti materina? Rekao sam "da je ovdje iole normalna reprezentacija" za njih nema mjesta a kao što vidimo nije i kriterij ne postoji onda od go.vana(u ovom slučaju oni) moraš pokušati pravit pitu. NEMA KRITERIJA, JEL TI TREBA CRTAT? Đakovac je tu 2. Put i 3 utakmice je presjedio na klupi a Šunjić je 1. Put i odmah je starter. Ja govorim o nekriteriju kod stavljanja igrača u 1. Postavu koji se zovu i koji su tu bez obzira što ja nijednog ne bih pozvao i tvoj pileći mozak nikako da obradi te informacije. Zamisli neko si od ovih veznjaka koji svaki vikend uredno igraju po 90 minuta u svom klubu, dođeš u repku i pokeraš stavi Tahirovića ispred tebe koji grije tribine samo zato jer je član Ajaxa i mlad, kako bi ti odreagovao? Slovenija igra sa 4 pozadi konstantno od dolaska Keka i kao takvi su uspjeli da u zvaničnim tekmama svedu Portugal i Englesku na mizeran broj prilika a mi sa 3 pozadi molimo boga da što manje izgubimo.
Ma ne da mi se, otiđi i reci mami kako si sam na forumu pobijedio sve ljude koji se ne slažu s tobom.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 nov 2024, 01:42

Najgori su ovi navijaci klubova kada neko njihov igra/vodi reprezentaciju. I svima isti sindrom: klub ispred drzave. Ima li barem malo obraza i stida?
Celik!3,2,2.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 17 nov 2024, 01:58

AllGunsBlazing je napisao/la:
17 nov 2024, 01:42
Najgori su ovi navijaci klubova kada neko njihov igra/vodi reprezentaciju. I svima isti sindrom: klub ispred drzave. Ima li barem malo obraza i stida?
Ovo je najveći debakl u historiji reprezentacije, šta više reći na to.?

Dosta medija je ovo već prenijelo i prave namjerno, svjesno senzaciju od svega ovog, s ciljem da nas omalovaže što više. Rejting nam je kroz ovo pao na najmanje moguče grane. Ne znam kad je neko ovako bio isprašen kao mi danas.

Pored rezultata nam je igra bila podjednako loša, toliko loša da nema čak ni jedna svijetla tačka koja bi se mogla izdvojiti u našoj igri. Dotakli smo neviđeno dno, ne može gore od ovog i nema izgovora i relativiranja ovog užasa koji nam se desio. Ovo se zove pravim imenom, katastrofa!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 nov 2024, 02:05

E koga su prizivali da dodje..
=\_1921_/=

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 17 nov 2024, 02:21

Niko nije ocekivao da mi dobijemo Njemacku ili Nizozemsku, ali da cemo se bas ovoliko obrukati... :crazy: Sto je najgore, i u Zenici su nam ljudi dali haman 3 gola iz milimetarskog ofsajda, a vrlog Barbu je izgleda zavarao konacan rezultat.

Meni samo nije jasno zasto je morao rasformirati sve i krenuti od nule, umjesto da je na postojece stanje pokusao nadograditi ono sto fali i odbaciti ono sto nije valjalo. Covjece, mi smo protiv Ukrajine imali perfektnu defanzivnu liniju do prinudnih izlazaka Dedica i Ahmedhodzica, a on je dosao i nakon 3 treninga na tribine poslao momka koji je bio jedan od pouzdanijih u odbrani zadnjih par godina. Potom je zamijenio mjesta Jusufu i Amaru, pa bespotrebno javno pokrenuo pricu protiv Anela, pa skroz izbacio sa spiska Dennisa, pa napao novinara na pitanje o Zoloticu (liku koji je godinama standardan u top7 ligi svijeta), pa... Zbog cega sve to? Zbog Katica, Barisica i Mujakica?! Daj ba, pa imao je sasvim poslozenu liniju, na koju je samo trebalo dodati dva stopera i jednog beka kao rezerve.

U veznom redu je nabacao igraca istog profila, bez ijednog klasicnog destruktivca (vidjet cemo je li Sunjic to) i bez ijednog tehnicki potkovanog fudbalera (ne kontam zasto ne proba Amira). Potajno sam se nadao da bi ovaj Djakovac mogao pruziti to drugo, ali covjek nit ga salje na tribine kao prekobrojnog, nit mu daje bar 2 minute na terenu. Plus na sve to dodas Tahirovica, koji nikako ne igra u klubu i koji zbog toga ne treba igrati ni u reprezentaciji, taman bio najveci talenat kojeg smo ikad imali.

U napadu je doveo neke nove momke i svakako podrzavam to (pogotovo Bazdara), ali ne mogu da shvatim da ni ne pomislja igrati s krilima (barem kao C opciju), jer ocito ne trazi takav profil igraca medju potencijalnim reprezentativcima.

I na kraju ovo s golmanima, u pocetku je govorio da su mu Vasilj i Piric bukvalno na istom nivou i da je prezadovoljan obojicom, a onda ovog drugog prekrizi ko da nikad nije ni postojao samo zato sto njegov menadzer javno pise protiv selektora. Veceras je Vasilj bio direktno kriv za par golova i jos je mogao skriviti isto toliko da su Nijemci pogodili zicere, a on ne mijenja golmana u 'prijateljskoj' utakmici.

Rezime svega je da u ovih 5 utakmica LN nismo vidjeli nista pozitivno na terenu i da mu se jedino mozemo zahvaliti na novajlijama oko kojih se borio zajedno sa Spahom i ostatkom ekipe.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 17 nov 2024, 02:41

Rekoše mi pred utakmicu da sam prekritičan prema Barbarezu, trebalo je ovih 90 minuta da se priklone mom mišljenju.

Ovo je najbezobrazniji, najarogantniji i najogavniji selektor otkako postojimo kao država. Uz sve to, najveća je neznalica.

Samo stavite u perspektivu ovo: Kad je došao, svi su ga podržali, nema ko nije stao iza njega; sedam utakmica kasnije, velika većina ga tjera, jer nismo ipak tolika telad i nismo slijepi pored očiju.

Evo su ga i novinari krenuli udarati po ušima da ne zna pričati i da palamudi uprazno.

slika

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 17 nov 2024, 06:02

Ja ne znam fakat sta pojedini ocekuju
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 8 gostiju.