- Ovim skupom odajemo počast žrtvama kamenoloma u Donjoj Jablanici. Studenti u Srbiji svojom borbom nas uče kako da budemo bolji ljudi. Mi smo tu uz vas, poručili su studenti.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
E trenutno mogu samo tražiti i pojesti g.ovno što reče Maršal.Shategabri je napisao/la: ↑31 jan 2025, 14:41A vidi, možeš tražiti, al meni fakat odgovara ovakoMaroonBjelave je napisao/la: ↑31 jan 2025, 14:32Samo luk Bajo mojShategabri je napisao/la: ↑31 jan 2025, 14:17
Najbolja pljeska je Adi Mujanić na tranzitu.
Uz to odlična kupus salata uz nju bude, fino je zakiseli.![]()
![]()
Pljeska je stvarno fantazija.
Brat mi radi tu,ako mi vjerujes.
Svakako će biti sve zbrinute, barem sudeći prema riječima čelnika devastiranog BH entiteta Federacija, tako da, sve je okej.
OK vjerujem, samo mi nije jasno kako može tako lako pošamarati 20 otkaza ,ako su ugovori ovi po 3-6 mjeseci godinu onda lagano to ide, ako su pak svi na neodređeno onda idu yebade, otpremnine tužbe itd
Ostvaruje se tvoje prognoze da će samo vakcinisani moći raditi , svaka čast baš si ubo
I na neodredjeno mozes dobiti otkaz sasvim normalno, da li kao tehnoloski visak, jednostavno nema tog posla vise, ako bude zatrebalo firma mora tebi prvu ponuditi ili zbog finansijskih razloga kao sto je povecanje minimalca a firma jednostavno nema da isplati, tako da nikakve tuzbe tu ne mogu pomoci.PopravnaToljaga je napisao/la: ↑31 jan 2025, 16:12OK vjerujem, samo mi nije jasno kako može tako lako pošamarati 20 otkaza ,ako su ugovori ovi po 3-6 mjeseci godinu onda lagano to ide, ako su pak svi na neodređeno onda idu yebade, otpremnine tužbe itd
Šta ti firma mora prvo ponuditi?irfo je napisao/la: ↑31 jan 2025, 16:27I na neodredjeno mozes dobiti otkaz sasvim normalno, da li kao tehnoloski visak, jednostavno nema tog posla vise, ako bude zatrebalo firma mora tebi prvu ponuditi ili zbog finansijskih razloga kao sto je povecanje minimalca a firma jednostavno nema da isplati, tako da nikakve tuzbe tu ne mogu pomoci.PopravnaToljaga je napisao/la: ↑31 jan 2025, 16:12OK vjerujem, samo mi nije jasno kako može tako lako pošamarati 20 otkaza ,ako su ugovori ovi po 3-6 mjeseci godinu onda lagano to ide, ako su pak svi na neodređeno onda idu yebade, otpremnine tužbe itd
Pojeo sam par rijeci izgleda u postu iznad, kada dobijes otkaz kao tehnoloski visak, firma mora tebi ponuditi tu funkciju ako zeli zaposljavati nekoga u buducnosti.Pendulum je napisao/la: ↑31 jan 2025, 16:31Šta ti firma mora prvo ponuditi?irfo je napisao/la: ↑31 jan 2025, 16:27I na neodredjeno mozes dobiti otkaz sasvim normalno, da li kao tehnoloski visak, jednostavno nema tog posla vise, ako bude zatrebalo firma mora tebi prvu ponuditi ili zbog finansijskih razloga kao sto je povecanje minimalca a firma jednostavno nema da isplati, tako da nikakve tuzbe tu ne mogu pomoci.PopravnaToljaga je napisao/la: ↑31 jan 2025, 16:12
OK vjerujem, samo mi nije jasno kako može tako lako pošamarati 20 otkaza ,ako su ugovori ovi po 3-6 mjeseci godinu onda lagano to ide, ako su pak svi na neodređeno onda idu yebade, otpremnine tužbe itd
Ako u periodu od jedne godine od otkazivanja ugovora o radu u smislu stava 1. tačka a. ovog člana, poslodavac namjerava da zaposli radnika sa istim kvalifikacijama i stepenom stručne spreme ili na istom radnom mjestu, prije zapošljavanja drugih lica dužan je ponuditi zaposlenje onim radnicima čiji su ugovori o radu otkazani.
Poslodavac ti nista ne placa. Jedino ako u pravilniku o radu ili kolektivnom ugovoru ima neka stavka da dobijes odstetu u slucaju otkaza, ali sumnjam da to ima u nekoj privatnoj firmi, u drzavnim vjerovatno ima.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Jabroni, MaroonBjelave i 74 gosta.