FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
53%
Prolazak u Play off
30
19%
Grupnu fazu
45
28%

Ukupno glasova: 158

ajdohordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ajdohordas » 26 feb 2025, 01:20

Jedan momak me dojmio večeras.

KARLO BUTIĆ !

Kakvu energiju taj momak ima, kakva želja, kretnja, borba, dueli. Fakat svaka mu čast i nadam se da nije ozbiljnije povrijeđen. Izuzetno koristan špic igrač.

Beganović van forme totalno, Kuprešak limitiran (po mom mišljenju) i mal mladja verzija Tomaševića.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 26 feb 2025, 01:32

ajdohordas je napisao/la:
26 feb 2025, 01:20
Jedan momak me dojmio večeras.

KARLO BUTIĆ !

Kakvu energiju taj momak ima, kakva želja, kretnja, borba, dueli. Fakat svaka mu čast i nadam se da nije ozbiljnije povrijeđen. Izuzetno koristan špic igrač.
Uvijek se syebemo kad ih dizemo u visine.
Nejse, nama dosao Butic, jedan prosjecan spic, enigma, bez gola i zamisli koliko smo mi godinama bili ocajni u napadu da nam je on ko Drogba sad. Znaci sve sto trebas pokazati je malo volje, trke i razmisljati glavom.
Mi to od Mersudina nismo imali, kratko je Hamza prije transfera pokazao znake zivota i to je to.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 26 feb 2025, 04:55

Nadam se da je sve ok sa Buticem.

Tesko koji spic u ovoj formaci ce se nadavat golova, jer u ovoj formaci spic ima mnogo drugog posla uz davanje golova. Benko je mozda jedini tim igraca koji bi uspio dat 12+ golova jer je majstor ima snagu i brzinu.

Butic je danas assistirao borio vidjeli se koliko zalosno Turkes izgleda kad je usao, ja neznam kako ljudi iz svicaske negledaju nasu ligu. Ako je turkes tamo dao 150 golova recimo Renan bi mogao zabit 330, ahmet bilbija itd

Mujkic krdzalic djordjevic pavicic rus belgijanac kapetanovuc vrban to je 8 igraca od koji ce sigurno 5 torica imat preko 900 minuta do kraja ostala 3ica (ako ae oporave do aprila) imat preko 500 minuta..

Koliko se kuka sto je Nardin vani (radi crvenog) cuze corluka i barisic to je 4 igraca a jedan radi kartona..

Zrinjski je na isti nacin igrao u mostaru prekido tempo igre, dobio penal koji po kom misljenju nije bio , tim koji nije za 90 minuta nije imao sut na go, jednu sansu imali onaj kad je glavom sutiro pored stative a CINIMI SE DA JE SUDIJA SVIRO FAUL prije toga.

Zrinjski nije imao posjed nijeradio presing, nije igrao na kontre, sve sto su radili jeste pokusaj da zaustave nas napad negdje na 40-45 m. Zoran je i rekao da su igrali namazano i upravu je zrinjski igra taj balkanski fudbal koje nemozes igrat u evropi jer ce ti nadoknada bit 12-13 minuta a ne 4 minute, garantujem da bi 10 minuta u evropi danas produzio drugo pol i ubjedjen sam da bi zeinjski fasovo bar jos jedan go jer su pali totalno u zadnjih 15 min

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 26 feb 2025, 07:43

Bolje smo igrali i u mostaru zadnji put dole, nismo bez sansi, ali bice tesko. Helem zrinjski je pokazao kako izgleda ekipa koja ima glavu i rep.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 26 feb 2025, 07:56

Haj bogati kakva glava i rep ljudi u zadnje 3 utakmice protiv nas imali jedno dobro poluvrijeme, u sinocnjoj i pretprosloj utakmici su ganjali bod i uz mnogo srece ga izvukli.

Ovo Sarajevo koje Zekic gradi i koje polahko nadolazi je jedino sa glavom i repom, siguran sam da bismo ih sa djordjevicem sinoc unistili.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 26 feb 2025, 08:03

Jeste al su oni sinoć igrali bez Ćužea,Mulahuseinovića,Ćorluke pa se povrijedi Čavar.
Ja ne smijem ni zamisliti na šta bi mi ličili bez Gulija.
I nisu imali jedno dobro poluvrijeme nego su nas zadnju na Koševu rasuli.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 26 feb 2025, 08:06

Sinoc su nas ugasila poigravanja u zadnjoj liniji. Penal je nigdje veze, ali smo se sami doveli u situaciju da nas sudija osteti. Rogic se opasno poigrava, nije mu dosta kiks protiv Sloge. Mehmedovic je potpuno beskoristan i stvarno nema razloga da igra iako je U21. Nek i Vrban pocne nece biti gori.

Sto se tice izjave Zekica da nismo nimalo premazani, to je nama veliki problem. Ako udarimo protivnika, nijedan nas igrac to ne zna uraditi diskretno. Ne kazem da ovo treba raditi, ali liga nam je takva + to rade i veliki evropski klubovi. S druge strane, moramo znati i odglumiti/preuvelicati faul. Na derbiju se Pavicic trebao previjati i svi igraci da reaguju na onu visoko podignutu nogu i mozda bi se VAR i pogledao. Isto tako, sinoc Soldo treba pasti ko pokosen na zemlju kad ga je Malekinusic okrznuo glavom. Sve i jedna ekipa nama prodaje ove poteze vec godinama.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 26 feb 2025, 08:06

Nama u zadnje 2 utakmice dva derbija,je samo jednom protivnicka ekipa sutala po golu i to iz penala.Sta se tu ima dalje pricati.

Butic je tip napadaca ko bager robustan bori se a Turkes ja ne znam sta je ono..s noge na nogu otjerati onog jablana.

Zrinjski sinoc onako,prosjecno odigrao vecinu vremena su prekidali tempo utakmice valjanjem.Dali gol ne iz igre kao mi nego iz nase greske.
Ako ovo sudije ne budu rjesavala glat prolazimo.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 26 feb 2025, 08:18

SamoDaKazeem je napisao/la:
26 feb 2025, 08:03
Jeste al su oni sinoć igrali bez Ćužea,Mulahuseinovića,Ćorluke pa se povrijedi Čavar.
Iskusna, jako spremna, dugo na okupu ekipa, prema naprijed su ove godine dosta lošiji, ali sredina i nazad to im je ove godine nada za titulu, cvrsti jaki, agresivni..nije lahko igrati protiv ove ekipe i dosta ozbilj.ekipama od nas..

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 26 feb 2025, 08:22

Turkeš je samo tri utakmice počeo u prvih 11 (dao dva gola), treba čovjeku omogučiti neki kontinuitet, u sistemu gdje ce imati iza sebe nekoga ko će mu pakovati golove, pa onda davati ocjene.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 26 feb 2025, 08:36

vedinjo98 je napisao/la:
26 feb 2025, 08:06
Sinoc su nas ugasila poigravanja u zadnjoj liniji. Penal je nigdje veze, ali smo se sami doveli u situaciju da nas sudija osteti. Rogic se opasno poigrava, nije mu dosta kiks protiv Sloge. Mehmedovic je potpuno beskoristan i stvarno nema razloga da igra iako je U21. Nek i Vrban pocne nece biti gori.

Sto se tice izjave Zekica da nismo nimalo premazani, to je nama veliki problem. Ako udarimo protivnika, nijedan nas igrac to ne zna uraditi diskretno. Ne kazem da ovo treba raditi, ali liga nam je takva + to rade i veliki evropski klubovi. S druge strane, moramo znati i odglumiti/preuvelicati faul. Na derbiju se Pavicic trebao previjati i svi igraci da reaguju na onu visoko podignutu nogu i mozda bi se VAR i pogledao. Isto tako, sinoc Soldo treba pasti ko pokosen na zemlju kad ga je Malekinusic okrznuo glavom. Sve i jedna ekipa nama prodaje ove poteze vec godinama.
Nisu nas ugasila poigravanja, nego mi nismo mogli iznijeti loptu, pa smo je cijelo prvo poluvrijeme nabijali naprijed. Igraci zrinjskog su odlicno stajali u polju i dobro pokrivali sredinu, koju mi nismo nikako imali. Zrinjski je odigrao kako su zeljeli. Butic se cijelo vrijeme vracao po loptu, jer su se mehmedovic i lulic odjavili iz utakmice. U drugom je to vec bilo bolje, ali nedovoljno za neki povoljniji rezultat.

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 26 feb 2025, 08:43

Lucas je napisao/la:
26 feb 2025, 08:22
Turkeš je samo tri utakmice počeo u prvih 11 (dao dva gola), treba čovjeku omogučiti neki kontinuitet, u sistemu gdje ce imati iza sebe nekoga ko će mu pakovati golove, pa onda davati ocjene.
ma ne moze on trcati ovaj tempo i nema tu price ne znam cime se lik toliko priziva..Ovaj Butic je televizor u boji za njega, pa sinoc lik pogresnog pasa nije ima sve sto je islo prema njemu je pokupio odlozio, mnogo trci zatvara, pomaze odbrani, Turkes to ne moze raditi i tu se prica zavrsava, igrac za 10 minuta kad ganjas rezz da eto koo pokusa ufatiti centaršut

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 26 feb 2025, 08:49

propoklopac je napisao/la:
26 feb 2025, 08:18
Iskusna, jako spremna, dugo na okupu ekipa, prema naprijed su ove godine dosta lošiji, ali sredina i nazad to im je ove godine nada za titulu, cvrsti jaki, agresivni..nije lahko igrati protiv ove ekipe i dosta ozbilj.ekipama od nas..
Slažem se u potpunosti.
Kod nas igrači koji se najviše hvale,evo tipa Gojkovića koji jeste dobar nema govora,ali i on je napravio sinoć 2-3 grube greške.Sami sebi stvaramo probleme.
Druga stvar nama je tempo utakmice uvijek isti, vodili gubili srljamo naprijed i ostavljamo prostor protivniku.

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 26 feb 2025, 08:56

26 feb 2025, 08:49
26 feb 2025, 08:18
Slažem se u potpunosti.
Kod nas igrači koji se najviše hvale,evo tipa Gojkovića koji jeste dobar nema govora,ali i on je napravio sinoć 2-3 grube greške.Sami sebi stvaramo probleme.
Druga stvar nama je tempo utakmice uvijek isti, vodili gubili srljamo naprijed i ostavljamo prostor protivniku.

To je ono sto Zekić sinoc kaze, fali namazanosti, fali Đorđević koji je jako bitan igrac sredine, Pavičić, Bubanja i Đorđevic mislim da je to odmah druga ekipa. Gojković greske uredu bile su, al daje nevjerovatnu snagu zadnjoj liniji, na sve to i on je novi, pa mi ovim nista nismo dozvolili iz igre, osim poklonjenog penala..dobro se trcalo s obzirom na derbi od prije 3 dana
Treba Butica pohvaliti, sve sto je prema njemu islo je pokupio dalje odlozio, mnogo trcao nudio se, radi bas dosta za ekipu, ona peta na kraju mangupska, šteta ako je povreda ozbiljna...
Zadnja izmjena: propoklopac, dana/u 26 feb 2025, 09:07, ukupno mijenjano 1 put.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 26 feb 2025, 08:59

Ok, pa i mi smo igrali bez Pavičića, Đorđevića i Jovića, još se povrijedi i Butić.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 26 feb 2025, 09:10

Nisam ni zadovoljan ni nezadovoljan...

Formacijski, Ivankovic je znao nasu taktiku, vjerovatno je imao info da Pavicic nece igrati i da na njegov zgusnuti srednji red moramo igrati dugim loptama...

Zato je Sunjica ostavio na klupi a uveo Masica kako bi cijelo vrijeme imao visok i pokretan bedem koji ce zatvoriti zonu 1.

Generalno, njih izradjene akcije nisu zanimale i svu nadu su polagali u kontre po osvojenoj lopti i nase greske koje su oni nastojali inicirati provokatorskim ponasanjem.

Jedina Zekiceva greska je Beganovic na krilu, a Kyeremah na klupi...
Koliko smo bili bezidejni u toj konstalaciji govori cinjenica da je Mustafic sa Krdzalicem i Frensisom unio totalno drugaciji odnos snaga...
E sad, u prvoj postavi zaista , bar za mene nema mjesta za Unusica i Mehmedovica...
Unusic, jednostavno ne zna sta uraditi sa loptom...Sinoc, ustopava loptu na sredini terena, desna strana prazna, Kyeremah dize ruke, on ga vidi, ali prvo povede loptu, stane i automatski je igraci Zrinjskog zatvaraju...Takodjer,djeluje prilicno izgubljeno pri presingu protivnika sa dosta rizicnih pasova ka saigracima....

Mehmedovic, momak je u sastavu bio kao igrac koji je trebao pokusati te duge lopte spustati napadacima , ali on je sve drugo radio osim onog sto je morao, ali to je sve do individualnog kvaliteta...
U Mostaru ce biti isto, s tim da cemo tamo imati popunjeniji kadar i drugaciju takticku postavku, sto meni shodno prikazanoj igri Zrinjskog sinoc stvara utisak da bi se itekako moglo proci...

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 26 feb 2025, 09:21

26 feb 2025, 08:43
Lucas je napisao/la:
ma ne moze on trcati ovaj tempo i nema tu price ne znam cime se lik toliko priziva..Ovaj Butic je televizor u boji za njega, pa sinoc lik pogresnog pasa nije ima sve sto je islo prema njemu je pokupio odlozio, mnogo trci zatvara, pomaze odbrani, Turkes to ne moze raditi i tu se prica zavrsava, igrac za 10 minuta kad ganjas rezz da eto koo pokusa ufatiti centaršut
Treba njemu uruciti raskid sto prije, njegova primanja su prevelika za kvalitet koji pruza, totalni pad forme, sunoc za 20min nije nista uradio, jednom loptu spustio glavom. Bolje Ristica gurati, forsirati.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 26 feb 2025, 09:28

Pitaristok je napisao/la:
26 feb 2025, 09:21
Lucas je napisao/la:
Treba njemu uruciti raskid sto prije, njegova primanja su prevelika za kvalitet koji pruza, totalni pad forme, sunoc za 20min nije nista uradio, jednom loptu spustio glavom. Bolje Ristica gurati, forsirati.
Upravo ovo, u tih 20 minuta je 4 puta poludio Zekic na njegove poteze. Vjerujem da je i on na kraju zivaca sa tromim spicom
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 26 feb 2025, 09:34

Turkes je taraba nazalost . Da nemamo Gulija ove sezone bili bi 5-6 na tabeli

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 26 feb 2025, 09:45

Pitaristok je napisao/la:
26 feb 2025, 09:21
Lucas je napisao/la:
Baca da on ne moze ni imati formu, takav tip igraca da ne znas za koju formaciju ga imati u ekipi...

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, ErosViverosViv, keli, ubipara i 50 gostiju.