FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

AVNOJ
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AVNOJ » 03 mar 2025, 20:18

jurisicduska je napisao/la:
03 mar 2025, 16:24
Do trenera je.
Daš im instrukciju da traže igrača slobodnog tražit će ga.
Ovdje je vjerovatno u pitanju sloboda i uputa pucaj kad ti se ukaze prilika.
Ne znam jel se sječaš Rožmana kad je rekao da ga ne interesuje šta će igrači raditi zadnjoj trećini pa nas nigdje nije bilo. Po meni je apslutno pogrešno, sama završnica je isto bitna kao i začetak napada.
Treba možda i malo razmisliti o toj Gulijevoj sebičnosti možda bi bili i egikasniji evo ona tvoja treća situacija što si napisao je skoro pa identična kao kod gola, ne znam da li bi rezultat bio isti da su uloge bile zamijenjene.

Ja se nadam da više neće igrati sa dvije 8 i sa jednim napadačem.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 03 mar 2025, 20:21

AVNOJ je napisao/la:
03 mar 2025, 20:18
Do trenera je.
Ne znam jel se sječaš Rožmana kad je rekao da ga ne interesuje šta će igrači raditi zadnjoj trećini pa nas nigdje nije bilo. Po meni je apslutno pogrešno, sama završnica je isto bitna kao i začetak napada.
Treba možda i malo razmisliti o toj Gulijevoj sebičnosti možda bi bili i egikasniji evo ona tvoja treća situacija što si napisao je skoro pa identična kao kod gola, ne znam da li bi rezultat bio isti da su uloge bile zamijenjene.

Upravo to i govorim, 100% je u pitanju uputa. Guardiola isto tako igra. Ima sve nacrtano do zadnjih 30 metara i onda je na igracima. Mislim to je trend u svijetu fudbala, daje se na nekoj “čaroliji” ali možeš to kad imaš mašine i zvijeri. Kupresaku daš slobodu on se pretvori u rahmetli Elvedina Varupu
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 03 mar 2025, 20:27

Samo prestati izmisljati pozicije igracima pa da ne moramo cekati drugo poluvrijeme da krenemo igrati. Vrhunska akcija za 1:0.

Cinjenica je da Kyeremeh nema golova i asistencija ali smo bas opasni kad je na terenu i treba stalno biti u prvih 11.

Malo je reci da ovoj ekipi u napadu fali "Benko" valjda na ljeto konacno dovedemo neku masinu za golove...

Gojkovic beton, kao i parola HZ.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 03 mar 2025, 20:44

Subota 16 h derbi BIH
VELEŽ-SARAJEVO

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 03 mar 2025, 20:49

Meni je sasvim logicno ovo sto radi Zekic...
On je trener koji ima kefalo i vrlo lucidno razmislja...

Ovdje se provlace konstatacije i pitanja, kako ne treba da eksperimentise, kako ne treba da izmislja toplu vodu,da igra dobitnu kombinaciju, kako se mi pitari ne bi sekirali i strahovali...

Svaki trener, svugdje na svijetu ima isti problem, citljivost formacije...
Sjetite se Husa i njegove postavke 4-3-2-1...Imali smo, cini mi se 15 boba prednosti, ali zbog konstantnog drzanja ove formacije, skontali su je i mi zahvaljujuci onoj stativi Zrinjskog nekako jedva osvojismo titulu...

Zekic svjesno, mjesa postavke, imam osjecaj da ih nekada i sam izmislja :urnebes: , ali jednostavno ne dopusta da igramo po istom sablonu, sto uveliko zbunjuje svakog trenera...

Naravno, nekada to ne ide (Zrinja na Kosevu) ali ovo itekako fercera...

Fercera i po jos jednoj osnovi, igraci moraju znati vise formacija i to jednostavno moraju i nauciti...

Ovakvim mjesanjem taktike on protivnike zbunjuje, mrcvari, moraju u zadnji cas rokirati igrace, mjenjati zadatke, moraju se direktno na terenu prilagodjavati...
Sve u svemu, Zekic lagano, ali sigurno stvara masineriju i to se vidi...

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 03 mar 2025, 20:58

03 mar 2025, 20:21
AVNOJ je napisao/la:
Do trenera je.

Upravo to i govorim, 100% je u pitanju uputa. Guardiola isto tako igra. Ima sve nacrtano do zadnjih 30 metara i onda je na igracima. Mislim to je trend u svijetu fudbala, daje se na nekoj “čaroliji” ali možeš to kad imaš mašine i zvijeri. Kupresaku daš slobodu on se pretvori u rahmetli Elvedina Varupu
U drugom poluvremenu se vidjelo da se igrači polako navikavaju na tih 352 i da počinje funkcionisat, iskreno ne znam zašto je eksperimentisao ponovo sa Lulićem toliko visoko i bez drugog napadača i zašto to često radi npr protiv Zrinskig u prvenstvu je to sa Đorđevićem uradio.
Mislim da imamamo dovoljno igrača koji mogu pokrivati te pozicije u tom sistemu i da bezveze srljamo u nešto drugo pa se onda vadimo.
Jbg valjda standardni sistem mijenjaš kad te ne ide pa tražiš nešto drugo a ne da prvo usereš pa onda daj ono naše da se vadiš.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 03 mar 2025, 21:47

visokohz je napisao/la:
03 mar 2025, 20:44
Subota 16 h derbi BIH
VELEŽ-SARAJEVO
Zasto pises velez visokim slovima … FK SARAJEVO je babo velezu zeljki kao svim drugim klubovima pa da igramo sa Realom samo prvo velko ostalo malim..

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 03 mar 2025, 21:59

AVNOJ je napisao/la:
03 mar 2025, 20:58
03 mar 2025, 20:21
AVNOJ je napisao/la:

U drugom poluvremenu se vidjelo da se igrači polako navikavaju na tih 352 i da počinje funkcionisat, iskreno ne znam zašto je eksperimentisao ponovo sa Lulićem toliko visoko i bez drugog napadača i zašto to često radi npr protiv Zrinskig u prvenstvu je to sa Đorđevićem uradio.
Mislim da imamamo dovoljno igrača koji mogu pokrivati te pozicije u tom sistemu i da bezveze srljamo u nešto drugo pa se onda vadimo.
Jbg valjda standardni sistem mijenjaš kad te ne ide pa tražiš nešto drugo a ne da prvo usereš pa onda daj ono naše da se vadiš.
On to RADI NAMJERNO SMISLJENO I SA RAZLOGOM. Post prije tebe ti je dao 70% odgovor a ja cu ti dat ostalih 25% a onih 5 ostavljam za jos nesto sto ja nisam mogao skontat.

On igra 3-5-2 ili vraca na 3-5-2 kad rez nije dobar ili pocne cim nakuca 2-3 gola razlije vrati na neku firmaciju drugu. Prvi razlog je gospodin prije tvig posta objasnio da poremeti supranickog protivnika, drugo ovo niko nije skonto do ja ujedno DODATNI NAPON nasim igracima ides u napad na rovove bez zolje ose rucni bacaca sa limitiranin sitnim oruzijem a sve jace oruzije ostavis izabrda pa ako neuzmemo linije odes zabrdo uzmes tenkove haubice helikopter i poderes nejac..Takodje treca stvar koju sam samo ja skuzio jeste to da pokusava drzat sto veci broj (citav roster) u pripravnosti a ujedno da raspodjeli teret na sto vise igraca a ujedno da i uigra najbolje, takodje smatram da ce ovo toliko mocno bit dacemo u 3cem krugu uzet sve ijednu utakmicu

casual033
Kontakt:

Post Postao/la casual033 » 03 mar 2025, 22:04

Prosle godine nakon 20 kola smo imali 33 boda. Ove godine nakon 19 Kola 42 boda. 43 boda smo prosle godine imali tek nakon 25 kola. Dakle u odnosu na proslu godinu sa 6 utakmica manje imamo samo 1 bod manje !!!

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 03 mar 2025, 22:53

Da smo želju i Posušje barem po jednom okrenuli, a zaslužili smo, i da nismo opljačkani u lištici, koliko bi to tek bodova bilo, ne znam ni sabrati...

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 03 mar 2025, 23:36

kako ovaj renato cisti opasnosti, od tatomirovica nisam ovo gledao. Ustvari tatko jeste Sarajevo, ali ovaj je najbolji stoper u zadnjih 15 godina.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 03 mar 2025, 23:38

Velež protiv nas bez Hrkaca i Lauša , iskreno mislim da ce biti " lakše " malo jer im je Hrkac bas ono sto se kaze stub odbrane ...
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 03 mar 2025, 23:40

Valja izdurati do iduće tekme .. :yawn:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 04 mar 2025, 00:00

ErosViverosViv je napisao/la:
03 mar 2025, 23:36
kako ovaj renato cisti opasnosti, od tatomirovica nisam ovo gledao. Ustvari tatko jeste Sarajevo, ali ovaj je najbolji stoper u zadnjih 15 godina.
Dupovac u onoj jednoj polusezoni, mislim kod Vinka, bio bolji od Van Dijka

PapakIzSa
Kontakt:

Post Postao/la PapakIzSa » 04 mar 2025, 00:24

Pendulum je napisao/la:
03 mar 2025, 23:40
Valja izdurati do iduće tekme .. :yawn:
Valja izdurat do kup utakmice :roll:
DA TE VOLIM ODUVJEK SAM ZNAO

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 04 mar 2025, 01:19

nedimmmm1337 je napisao/la:
03 mar 2025, 23:38
Velež protiv nas bez Hrkaca i Lauša , iskreno mislim da ce biti " lakše " malo jer im je Hrkac bas ono sto se kaze stub odbrane ...
Lakše od Širokog. Nažalost Velež je baš loš, vezni red im tanak, odbrana loša. Napad eventualno neki šut sa distance. Mislim da nećemo imati neki težak posao sa njima.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 04 mar 2025, 03:27

H8Z7 je napisao/la:
04 mar 2025, 01:19
nedimmmm1337 je napisao/la:
03 mar 2025, 23:38
Lakše od Širokog. Nažalost Velež je baš loš, vezni red im tanak, odbrana loša. Napad eventualno neki šut sa distance. Mislim da nećemo imati neki težak posao sa njima.
Svakako to nas ne smije zavarat , znamo i ti i ja a boga mi i svi ovde da svaka ekipa ide 200% protiv nas
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 04 mar 2025, 03:38

Vanja8 je napisao/la:
03 mar 2025, 20:49
Meni je sasvim logicno ovo sto radi Zekic...
On je trener koji ima kefalo i vrlo lucidno razmislja...

Ovdje se provlace konstatacije i pitanja, kako ne treba da eksperimentise, kako ne treba da izmislja toplu vodu,da igra dobitnu kombinaciju, kako se mi pitari ne bi sekirali i strahovali...

Svaki trener, svugdje na svijetu ima isti problem, citljivost formacije...
Sjetite se Husa i njegove postavke 4-3-2-1...Imali smo, cini mi se 15 boba prednosti, ali zbog konstantnog drzanja ove formacije, skontali su je i mi zahvaljujuci onoj stativi Zrinjskog nekako jedva osvojismo titulu...

Zekic svjesno, mjesa postavke, imam osjecaj da ih nekada i sam izmislja :urnebes: , ali jednostavno ne dopusta da igramo po istom sablonu, sto uveliko zbunjuje svakog trenera...

Naravno, nekada to ne ide (Zrinja na Kosevu) ali ovo itekako fercera...

Fercera i po jos jednoj osnovi, igraci moraju znati vise formacija i to jednostavno moraju i nauciti...

Ovakvim mjesanjem taktike on protivnike zbunjuje, mrcvari, moraju u zadnji cas rokirati igrace, mjenjati zadatke, moraju se direktno na terenu prilagodjavati...
Sve u svemu, Zekic lagano, ali sigurno stvara masineriju i to se vidi...
Slažem se da Zekić često zbunjuje protivničke trenere, koji nam tako zbunjeni na kraju uzmu bodove (Posušje x2, kone x 2, Zrinjski na Koševu u prvenstvu, te u kupu).Bojim se, da ce skoro svi naši naredni protivnici, jedva čekati novo Zekićevo formacijsko-igračko iznenađenje u prvih 11.

Unknown13
Kontakt:

Post Postao/la Unknown13 » 04 mar 2025, 05:33

Zekić zbunjuje protivnike, a i nas jako često. Zadovoljavamo se sa 3. mjestom u ligi, šta je s nama? Podržavam Zorana i želio bih da ostane u Sarajevu 10 godina, ali hajmo malo biti realni.
bošnjanin

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 04 mar 2025, 06:37

vedranbadjun je napisao/la:
04 mar 2025, 05:33
Zekić zbunjuje protivnike, a i nas jako često. Zadovoljavamo se sa 3. mjestom u ligi, šta je s nama? Podržavam Zorana i želio bih da ostane u Sarajevu 10 godina, ali hajmo malo biti realni.
Hajd ne rise svega ti. Zadovoljava li te 10 ukranih bodova i ko zna koliko datih konkurentima?
Jel realno u ovakvoj konstataciji snaga očekivati 1 mjesto?
Zapitaš li se išta?

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Dave, Hajdeee, Inspiracija, SamoDaKazeem, Vaya, ŠTA_JE i 59 gostiju.