Kakvo rezonovanje pojedinaca...žele ubijediti neke da smo pobijedili samo zato sto smo igrali s 4 pozadi, zanemarujuci pri tome cinjenicu da smo igrali protiv dva najslabija protivnika otkako je Barbarez na klupi i prvi put u "punom" sastavu - svi glavni igrači zdravi, da je SS dobro skautirao protivnika a i da smo imali i dozu sreće u prvoj utakmici, kao i to da smo na kraju igrali s 5 u zadnjoj liniji, da sada imamo Sunjica koji je bitan...itd.
Po njihovoj logici, da smo igrali s 4 pozadi mi bismo lagahno uzeli Engleze, Italijane, Nizozemce a sasvim slučajno smo ispusili od Mađarske bas u toj formaciji s 4 pozadi?!
Formacije su pokusavane različite u datim trenucima (361, 352, 433, 442).
Nepravedno je svaki put zanemarivati činjenicu s koliko problema iz prozora u prozor smo nastupali protiv svjetskih velesila - zato sto neznalicama fali objektivnosti, oni ne vide te stvari.
Smjena generacije, povrede najvaznijih igraca od okupljanja do okupljanja, 15 novih igrača i bla bla, da ne nabrajam.
Stvarno moras biti idiot da ignorišeš neke stvari.
Ko ne konta zašto se u startu igralo s 3 stopera pozadi neka slobodno ostavi tastaturu po strani.
Čak i sada itekako ima elemenata za igru s 3 pozadi jer nam 7,8 glavnih igraca u klubovima igra tu postavku.
Ovaj SS ima plan A, plan B. Mijenjaju stvari na terenu shodno protivniku i potrebama. Nekada će uroditi plodom a nekada ne. Ovaj put hvala Bogu jeste.
Zato smo protiv Rumunije zaigrali 442 (a ne 433 kako su neki tvrdili), kako bi neutralisali njihova najjača oružja.
Mi smo i u toj formaciji bili inferiorni, pogotovo u 2.poluvremenu, nismo akcije mogli napraviti, a neki su osporavali 352 zbog toga...
Dakle, sterilni u 442 formaciji bas kao sto smo bivali i u 352, jos protiv naslabijeg protivnika do tada.
Da prevedem, da je umjesto Rumunije na drugoj strani bila Nizozemska, mi bismo u toj 442 formaciji lagahno izgubili bez obzira na najjači sastav.
Sto se tice Kipra, ja sam ubijeđen da bismo ih rastavili na proste faktore da smo zaigrali 352, ali SS nije želio da mijenja postavku koja je donijela rezultat u Rumuniji...iako su u obije utakmice na kraju igrali s 5 pozadi kada se rezultat čuvao.
Nit preferiram jednu, niti drugu formaciju. Ima stručni stab koji to odlučuje.
Poenta, nismo mi pobijedili samo zato sto se igralo s 4 pozadi, nego jer je dobro pripremljena utakmica, jer smo bili kompletni ali imali i vaznog igraca i destruktivca u liku Sunjica, jer su igrači imali stav, jer smo igrali protiv protivnika koji kvalitetom ne odskace od nas, jer nam se otvorilo napokon na početku utakmice (zabili prvi), jer smo imali dozu sreće...
Još je mnogo posla pred selektorom i SS.
Nije to ni izbliza poslozeno kako neki misle, izuzev rezultatski ovaj put.
Vrlo lahko se može desiti da izgubimo od Austrije a potom kiksamo na Kipru. Zbog toga se nadamo da ce se do septembra jos neke stvari posložiti, tim dodatno uigrati, pa ako ništa onda makar na naboj ne izgubiti protiv Austrije na domaćem terenu. Tu će nam od krucijalne važnosti biti da ne izgubimo. Ali o tome kada dodje vrijeme za to.
Mozda ću malo i pretjerati ali evo da objasnim pojedincima:
Sunjic je igrač na terenu koji najbolje "čita" igru protivnika...destruktivac u veznom redu kakvog nemamo, pravi pametne prekršaje, najviše trci i bori se. Imamo mi dovoljno tehničara u ekipi (mada je i to diskutabilno koliko su neki bolji od njega

)