Bas tako. Ja ne kontam sta ljudi ocekuju od Sunjica. Nama ovakav igrac vrijedi zlata.Beduin je napisao/la: ↑28 mar 2025, 13:01Dobro ja rekoh, pojma ti nemas.Diadora je napisao/la: ↑28 mar 2025, 05:49Decko neozbiljan si. Klasicnih destruktivaca u ozbiljnom fudbalu nema vec 15 godina. Svaki zadnji vezni igrac Danas pored skoka, destrukcije protivnicke igre, pametnih faulova itd mora imati dobru kontrolu lopte tj Mora biti u stanju prenijeti loptu na protivnicku polovinu. Drugo, Mora imati dobar pregled igre, dobru dugu loptu I bar prosjecnu pas igru. Pas na prvu je jedna od kljucnih stvari, tzv situational awareness, zadnji vezni u svakom momentu unaprijed Mora znati sta ce s loptom prije nego sto je dobije. Ako to nedostaje, onda dodzes u situaciju da ti smjesni kipar ocita lekciju na sredini terena. Sunjicu je karijera u konstantnom padu jer Nema ove stvari koje Sam nabrojao. Kako god, Ako dodze janelt da igra nadam se da je to to sto se Tice sunjica.
Upravo zato mu se i dodaje suigrac (u nasem slucaju Benjo, a ovdje svi znamo da treba kvalitetniji vezni od njega kako bi nadomjestio Sunjiceve nedostatke i potrebe tima) koji ce povuci loptu i iznijeti je na protivnicku polovinu, gurnuti dugu loptu u prostor, igrati neku kombinatoriku i pass igru sa ofanzivnim igracima i sl.
A ti ocekujes od j3benog Sunjica u ovakvoj reprezentaciji poput nase da ima sve kvalifikacije veznjaka svjetske klase, znas li ti sta pricas covjece dragi?
U najmanju ruku bi kao takav igrao u prvih 11 Hrvatske reprezentacije i u nekom od vrhunskih klubova lige 5.
Besic je mozda mogao dogurati do blizu toga sto on ocekuje. Pokazao je to u PL, onu tekmu protiv Man C kad je tako reci stavio Yayu u djep ali nazalost su ga povrede unistile.
Nama treba bolja verzija Tahira i jedan solidan ofaz vezni.