Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Beduin
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Beduin » 29 mar 2025, 00:59

fanatik19 je napisao/la:
29 mar 2025, 00:04
Beduin je napisao/la:
28 mar 2025, 23:52
Madal je napisao/la:
28 mar 2025, 23:27

Al su pretjerivali jbg. A onaj je posebna sorta :D
Ma to je nesorta. Obraz đon.

Jel se Fanatik javno izvinuo zbog silnog baljezganja i pljuvanja? Onako cisto iz kurtoazije da ispuni obecanje, teska srca. 😁
Znam da sam ti idol pa cu se udostojit da ti odgovorim jer evo 2. Dan me spominjes bez povoda ;)
Vrati 5-6 stranica nazad i pronaces izvinjenje nakon Kipra koje sam uputio a potom i nakon Rumunije. Nemam se ja sta udostojit teska srca jer sam samo jedan u moru istinskih navijaca ove reprezentacije i sve sto sam pisao a cesto stavljao pod "najiskrenije zelim da me demantuje". Koliko znam, i ti si pisao nakon nekih utakmica da Barbarez treba otici :mrgreen:
Ne pisem mjesecima vec nikakve uvrede i jedino mi je to krivo sto sam radio prilikom kritikovanja pa kad sam shvatio klko je debilno prestao sam. Valjda si provalio dosad da navijam za Velez pa ako hoces vrati na prve stranice i vidices klko me dolazak Barbareza obradovao :)
Isto ko da nisi svjestan u kakvom okruzenju zivimo, grob te yebo jednog Dalica koji je Hrvatsku vodio do bronze i srebra ljudi pljuju i tjeraju cim 1 tekmu ne spremi kako treba i sad kao cudno sto se Barbareza koji je od 8 utakmica izgubio 6 tjera, ma hajde molim te. Puno stvari mi se jos uvijek ne svidja ali dok je rezultat dobar sve zataska i zato puna podrska jer na kraju dana repka je najbitnija a sve ostalo ce proci.
U mojoj vjero su idoli zabranjeni. ❤️😁

I ja sam se obradovao Barbarezu, ali i kritikovao lose poteze. Medjutim, uvijek sam vjerovao i vjerovat cu u ovi mladost, zeliti im svi srecu i napredak, nikad se radovati neuspjehu, a tek nakon ovog ciklusa kvalifikacija cemo vidjeti koliko se napredovalo i vrijedi li ici dalje sa ovim trenerom i SŠ. Zasad vise koristi, nego stete, sto je sasvim dovoljno za podrsku, ali i kritiku onoga loseg, sve dok je u duhu sporta i mormalne konverzacije.

Tebe sam spomenuo cisto jer pises i prije i poslije ovih utakmica, a nisi vjerovao u ovaj rezultat i konstantno si kritikovao i osporavao mogucnost dobrog rezultata.
One degenerike svakako ne dozivljavam i na FOE su mi, Mogli, Kempes, Semper i jos par njih. Oni svakako ni ne znaju sta je obraz jer to mozda i rezona nema ni ko cemo ispod nokta.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 29 mar 2025, 01:08

Beduin je napisao/la:
29 mar 2025, 00:59
fanatik19 je napisao/la:
29 mar 2025, 00:04
Beduin je napisao/la:
28 mar 2025, 23:52

Ma to je nesorta. Obraz đon.

Jel se Fanatik javno izvinuo zbog silnog baljezganja i pljuvanja? Onako cisto iz kurtoazije da ispuni obecanje, teska srca. 😁
Znam da sam ti idol pa cu se udostojit da ti odgovorim jer evo 2. Dan me spominjes bez povoda ;)
Vrati 5-6 stranica nazad i pronaces izvinjenje nakon Kipra koje sam uputio a potom i nakon Rumunije. Nemam se ja sta udostojit teska srca jer sam samo jedan u moru istinskih navijaca ove reprezentacije i sve sto sam pisao a cesto stavljao pod "najiskrenije zelim da me demantuje". Koliko znam, i ti si pisao nakon nekih utakmica da Barbarez treba otici :mrgreen:
Ne pisem mjesecima vec nikakve uvrede i jedino mi je to krivo sto sam radio prilikom kritikovanja pa kad sam shvatio klko je debilno prestao sam. Valjda si provalio dosad da navijam za Velez pa ako hoces vrati na prve stranice i vidices klko me dolazak Barbareza obradovao :)
Isto ko da nisi svjestan u kakvom okruzenju zivimo, grob te yebo jednog Dalica koji je Hrvatsku vodio do bronze i srebra ljudi pljuju i tjeraju cim 1 tekmu ne spremi kako treba i sad kao cudno sto se Barbareza koji je od 8 utakmica izgubio 6 tjera, ma hajde molim te. Puno stvari mi se jos uvijek ne svidja ali dok je rezultat dobar sve zataska i zato puna podrska jer na kraju dana repka je najbitnija a sve ostalo ce proci.
Tebe sam spomenuo cisto jer pises i prije i poslije ovih utakmica, a nisi vjerovao u ovaj rezultat i konstantno si kritikovao i osporavao mogucnost dobrog rezultata.
One degenerike svakako ne dozivljavam i na FOE su mi, Mogli, Kempes, Semper i jos par njih. Oni svakako ni ne znaju sta je obraz jer to mozda i rezona nema ni ko cemo ispod nokta.
Ima ovdje likova koji su rigali vatru puno zesce nego neki kojima se namece da to rade konstantno i stavlja ih se u isti kos s ovima a ustvari nije ni priblizno isto. Dosta ih se izvinulo za ovo sto su pisali ukljucujuci i mene i to svakako treba postovati. Gori su ovi sto se nasladjuju i spinuju da se navija kontra repke a unaprijed pravili nekakve alibije za potencijalnu katastrofu uz floskule da nismo favoriti ni protiv Lihtenstajna.
Ja nisam vjerovao u ovaj rezultat?
Pa ja sam napisao cim su izasle grupe da nikad veca ocekivanja nisam imao od reprezentacije i da bi mi sve ispod 2. Mjesta bilo jedno veliko razocarenje(mozda u tom trenutku neobjektivno ali sam se nadao i vjerovao da mozemo biti ono sto je Rumunija bila u kvalama za euro2024 nakon sto se izblamirala u LN 2022 s nama u grupi) :)
Meni je pesimizam ulijevao Barbarez sa svojim nepromisljenim izjavama, neshvatljivim spiskom i odlukama oko odabira prvih 11 ali eto drago mi je da sam pogrijesio i tjt. (Barem dosad, vidjet cemo uostalom gdje cemo zavrsiti na kraju jer ja jos uvijek stojim iza toga da su tanki po pitanju terena/taktike a niko sretniji od mne da me demantuju opet pobjedama) :bih:
Najgore mi je sto su neki umislili da imam nesto protiv Barbareza licno i da ga mrzim grob te yebo ne znam da sam 10 puta u zivotu covjeka sreo u gradu i to je sve zajednicko sto imam s njim i sad sam mu ja kao dusmanin :rol:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 29 mar 2025, 01:13

Pa u Budimpesti nismo nista kreairali ali itekako je bilo zelje i masovnog trcanja naprijed kad se osvoji lopta. Vasilj je izvadio koji zicer manje nego protiv Rumunije. Za taj koji Zicer je i Madjarska kvalitetnija od Rumunije. Vise-manje nam je tako mogla izgledati i ova utakmica u Bukurestu. Zato i jeste nerealni i ne razumijete se - prodje jedna akcija protiv Rumunije i sve je top osim par stvari, ako ne prodje tjeraj sve veze nemaju ovi.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 29 mar 2025, 01:20

Bilo ih je par koji su prozivali Beduina, Madala, Hurema, mene (i još neke) kao mi smo ti koji nisu vjerovali u reprezentaciju jer smo mrtvi pesimisti (Hurem je možda i najpozitivniji i na cijelom forumu), tražimo alibije unaprijed i sl. Svima je jasno šta bi ovdje bilo da se osvojilo 3 boda ili manje.

Eh taj spin i bezobrazluk je baš onako dno dna :mrgreen:

Svi ovi navedeni pokušavaju da imaju smislen razgovor i više puta sam ih vidio kako iznose kritiku, ali najveća razlika je što pokušavaju da to drže u nekim normalnim granicama.

@Fanatik, prije nego što misliš da te prozivam, ne prozivam :mrgreen: , ali nije nikakva diskusija kada se vrijeđa selektor, stručni štab, pominju se djeca njihova, majke, očevi, porodice igrača itd itd.

Gubili ili ne gubili, kritikovati je okej, ali kao što je iznad mene @Beduin rekao, sve u duhu sporta i normalne diskusije.
Sve selektore smo tjerali, to radimo i sa ovim. Apsolutno nemamo to u sebi da sačekamo pobogu da neko proba nešto da izgradi, a vrlo smo pogani na jeziku.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 29 mar 2025, 01:30

HariTz je napisao/la:
29 mar 2025, 01:20
Bilo ih je par koji su prozivali Beduina, Madala, Hurema, mene (i još neke) kao mi smo ti koji nisu vjerovali u reprezentaciju jer smo mrtvi pesimisti (Hurem je možda i najpozitivniji i na cijelom forumu), tražimo alibije unaprijed i sl. Svima je jasno šta bi ovdje bilo da se osvojilo 3 boda ili manje.

Eh taj spin i bezobrazluk je baš onako dno dna :mrgreen:

Svi ovi navedeni pokušavaju da imaju smislen razgovor i više puta sam ih vidio kako iznose kritiku, ali najveća razlika je što pokušavaju da to drže u nekim normalnim granicama.

@Fanatik, prije nego što misliš da te prozivam, ne prozivam :mrgreen: , ali nije nikakva diskusija kada se vrijeđa selektor, stručni štab, pominju se djeca njihova, majke, očevi, porodice igrača itd itd.

Gubili ili ne gubili, kritikovati je okej, ali kao što je iznad mene @Beduin rekao, sve u duhu sporta i normalne diskusije.
Sve selektore smo tjerali, to radimo i sa ovim. Apsolutno nemamo to u sebi da sačekamo pobogu da neko proba nešto da izgradi, a vrlo smo pogani na jeziku.
Cekaj malo druze, kome sam ja djecu spominjao, majke oceve i sl. prilikom diskusije? Pisao sam jedno vrijeme debil, pokeras i sl. Ali ocito da si me s nekim zamijenio..
Mislim vidim da si rekao da me ne prozivas direktno ali kada si me tagovao osjecam neku dozu potrebe da se ogradim od toga.
Druga stvar, koliko god da smo kriticni prema Barbarezu mjesecima bili svi smo pisali da je skroz realno ocekivat i da ce veliko razocarenje biti ako ne uzme minimum 4 boda ukoliko budemo kompletni na ovaj broj izostanaka bitnih igraca kod Rumunije. Uzeo je 6 bodova, zacepio nam usta svima i dobio je izvinjenje. Evo ja cu mu ga popusit ako treba samo nek se pobjedjuje i da se konacno dignemo iz ovog mrtvila, ne znam majke mi sta hocete jer nemam apsolutno problem da priznam gresku iako jos uvijek ne vjerujem u ove ljude dugorocno kad je u pitanju teren/taktika jer me prvenstveno ta finalna izvedba reprezentacije zanima. Komentare pisem prema trenutnoj situaciji a trenutna situacija je takva da imamo izgledne sanse i da se plasiramo direktno na prvenstvo ali cu ostat doslijedan i reci kako je 2. Mjesto skroz dobra uvertira pred kvale za euro2028. Koje su eto postavljene kao konacan cilj. Mislim, najavio sam vise puta da ocekujem 2. Mjesto i da je isto skroz realno pa sad kenjati o necemu vise kao cilju je dvolicno :mrgreen:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 29 mar 2025, 01:41

Pa to i jeste stvar, nesto vi kao zahtjevate neke sigurne bodove a dobili smo 50-50 utakmicu. Mogli smo ovo zavrsiti sa 3 boda i ti kao neki kriticki nastrojen strucnjak tjeras sve nakon jednog okupljanja. Nidje veze s mozgom.
Nesto kao zahtjevate 2. mjesto a da je bila obrnuta situacija s povredama - oni kompletni ili im fali 1 a mi osakaceni ljudi bi nas rutinirali vjerovatno i to ne bi imalo veze sa gradjenjem tima i reprezentacije od ovog strucnog staba.
-Beogradski sindikat

Unknown13
Kontakt:

Post Postao/la Unknown13 » 29 mar 2025, 01:57

Da nismo imali sreće, mogli smo lagano izgubiti protiv Rumuna, a sa Kiprom odigrati X ili čak izgubiti, da su znali iskoristiti prilike na početku meča koje bi poljuljale psihu naših igrača. Zamislite 2 utakmice, a samo 1 ili 0 osvojenih bodova. Pa otjerali bismo odmah Barbareza, a sve je to bilo moguće. Imali smo sportske sreće.
bošnjanin

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 29 mar 2025, 02:01

fanatik19 je napisao/la:
29 mar 2025, 01:30

Cekaj malo druze, kome sam ja djecu spominjao, majke oceve i sl. prilikom diskusije? Pisao sam jedno vrijeme debil, pokeras i sl. Ali ocito da si me s nekim zamijenio..
Mislim vidim da si rekao da me ne prozivas direktno ali kada si me tagovao osjecam neku dozu potrebe da se ogradim od toga.
Druga stvar, koliko god da smo kriticni prema Barbarezu mjesecima bili svi smo pisali da je skroz realno ocekivat i da ce veliko razocarenje biti ako ne uzme minimum 4 boda ukoliko budemo kompletni na ovaj broj izostanaka bitnih igraca kod Rumunije. Uzeo je 6 bodova, zacepio nam usta svima i dobio je izvinjenje. Evo ja cu mu ga popusit ako treba samo nek se pobjedjuje i da se konacno dignemo iz ovog mrtvila, ne znam majke mi sta hocete jer nemam apsolutno problem da priznam gresku iako jos uvijek ne vjerujem u ove ljude dugorocno kad je u pitanju teren/taktika jer me prvenstveno ta finalna izvedba reprezentacije zanima. Komentare pisem prema trenutnoj situaciji a trenutna situacija je takva da imamo izgledne sanse i da se plasiramo direktno na prvenstvo ali cu ostat doslijedan i reci kako je 2. Mjesto skroz dobra uvertira pred kvale za euro2028. Koje su eto postavljene kao konacan cilj. Mislim, najavio sam vise puta da ocekujem 2. Mjesto i da je isto skroz realno pa sad kenjati o necemu vise kao cilju je dvolicno :mrgreen:
Doslovno napisah da te ne prozivam direktno :mrgreen:

Ne traži od tebe niti od bilo koga iko išta. Uglavnom se to svodi da ovaj forum služi za ono što je i namjenjen, normalnu diskusiju.

Nije stvar je li nam začepio usta, ne vjerujem da je ikome, nego su se svi ušutili dok ne dođe prvi negativan rezultat :mrgreen: :mrgreen:
Govorim o tvojoj rečenici "Sve ispod 2og mjesta je za otkaz". Tu se suštinski ne slažemo, ti imaš svoje argumente, ja svoje i to je to.

Ono gdje ću ja dati neki svoju ličnu ocjenu na sve je nakon utakmice protiv Austrije. Nisu Njemačka, ali su iznad nas, i živo me zanima kako će to sve izgledati. (Mnoštvo faktora imaš, povrede, forma bla bla) i sve to treba uzeti u opticaj prije nego se krene hvaliti ili kritikovati.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 29 mar 2025, 02:03

vedranbadjun je napisao/la:
29 mar 2025, 01:57
Da nismo imali sreće, mogli smo lagano izgubiti protiv Rumuna, a sa Kiprom odigrati X ili čak izgubiti, da su znali iskoristiti prilike na početku meča koje bi poljuljale psihu naših igrača. Zamislite 2 utakmice, a samo 1 ili 0 osvojenih bodova. Pa otjerali bismo odmah Barbareza, a sve je to bilo moguće. Imali smo sportske sreće.
Imali su Rumuni 2 prilike (hajmo reći velike, nisu po meni barem 100%) gdje je moglo otići na drugu stranu, ali ja sam stekao dojam da smo igrali još 90 minuta, oni nam gola ne bi dali, a ovi naši i dalje trčali ko navijeni.

Što se tiče Kipra, u pravu si, moglo je na bilo koju stranu, ali smo i mi mogli ubjedljivije pobjediti. prečka, ofsajd i poništen gol za centimetre, stativa, promašaj Baždara..

Kako god, sreću treba zaslužiti, a mislim da mi jesmo.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 29 mar 2025, 02:18

Madal je napisao/la:
29 mar 2025, 01:41
Pa to i jeste stvar, nesto vi kao zahtjevate neke sigurne bodove a dobili smo 50-50 utakmicu. Mogli smo ovo zavrsiti sa 3 boda i ti kao neki kriticki nastrojen strucnjak tjeras sve nakon jednog okupljanja. Nidje veze s mozgom.
Nesto kao zahtjevate 2. mjesto a da je bila obrnuta situacija s povredama - oni kompletni ili im fali 1 a mi osakaceni ljudi bi nas rutinirali vjerovatno i to ne bi imalo veze sa gradjenjem tima i reprezentacije od ovog strucnog staba.
Da ne duzim jer ocito oko jedne stvari nemamo ni slicne poglede na reprezentaciju.
Ovo je za mene od odlaska na mundijal daleko najlaksa grupa kada su u pitanju kvalifikacije kako za euro tako za svjetsko prvenstvo. Prva stvar, grupa ima 5 reprezentacija dok za euro uvijek imas 6 sto je u startu 2 tekme manje. Pored 2 glavna konkurenta za prva 2 mjesta koja donose plasman/baraz ovdje imamo samo 1 nagaznu minu Cipar dok u kvalama za Euro uvijek imas 2.
Protiv San Marina bas kao i protiv Lihtenstajna upisujes 6 bodova unaprijed.
Da ne idem sad grupu po grupu od 2014. ali tesko ces me razuvjeriti da smo ijednom imali slabiju repku iz 1. Pota od Austrije koliko god da je ista jaka(Belgija, Portugal, Francuzi Italija sve je to svemirski brod za njih). Trenutna Rumunija je slabija znatno od Ukrajine 2022., ispostavilo se na kraju u 5 deka sa Slovackom 2024., s Finskom 2020. Koja je bila na vrhuncu sigurno tu negdje, 2016. Wales da ne pricam i 2018.Grcka.
Shvatam da je smjena generacija, slobodan pad, novi igraci novi selektor nemamo vise kvalitetne igrace kao prije sve ja to shvatam ali isto tako ih nema ni Rumunija i pogotovo u slucaju kada smo kompletni ne mozemo sebe toliko ravnat s nulom.
Zato ocekujem 2. Mjesto minimum jer mi ono daje neku dobru uvertiru pred kvale za euro2028 dok 3. Mjesto pogotovo nakon ovakvog starta ukoliko se desi ne daj boze je samo razlog za dodatnu frustraciju. Toliko.
I da, ovakav pristup ako bude kao protiv Rumunije ja necu nista reci taman svaku izgubili. To je isto kao da krenem rigat vatru na nekoga za poraz protiv Ukrajine gdje se jedino mogu Bogu zamjeriti sto su se povrijedili Ahmedhodzic i Dedic radi cega smo ispali.

@Haritz- ma znam da nisi mene direktno ali me nisi trebao ni tagovat, osjecam se kao da sam dio takvih likova pa sam zato morao odgovoriti. :salut:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 mar 2025, 03:42

Sve i da nam je ovo najlaksa grupa od 2014. godine, isto tako ovo nam je najslabija selekcija reprezentacije od 2014. godine. Pa ako trazimo alibi za jedno (kazes sve ispod 2. mjesta je neuspjeh i za otkaza, sto je neistina jer nije glavni akcenat na ove kvalifikacije i to je u startu dato do znanja), onda budimo fer i objektivni pa dajmo alibi i za drugu stranu.
Mi imamo tako mladu reprezentaciju, neiskusnu, igrace koji imaju talenat i potencijal ali im treba i vrijeme da pocnu igrati na vecem nivou i tek za nekoliko godina cemo znati na cemu smo (Malic, Muharemovic, Bajraktarevic, Bazdar i jos par njih), nama je jedan Gigovic medju bitnijim igracima u sredini i generalno u timu, zalimo zasto nije pozvan Husejnbasic iz Cvajte kao i plakanje za Dennisom u odbrani, a povrijedjeni Kulenovic nam je vjerovatno prva zamjena za Dzeku, i tako dalje.
Dakle, itekako postoji alibi opravdan i realan zasto neprolazak i ovako lagane grupe ne bi bio neuspjeh u trenutnoj situaciji gdje smo se oslonili na potpuni remont reprezentacije, na mladost i talenat i tek u narednim godinama ocekujemo plodove ove smjene generacije. Hoce li tako i biti ne znamo, ali trenutno nemamo taj pritisak rezultata, vec uigranosti, upoznavanja, selekcije i skautinga igraca, a uveliko zavisimo od klupskih ambicija i pametnih transfera u buducnosti te samoh ambicija igraca da napreduju i pravilno se razvijaju.

Ovo sve nije cak ni alibi, nego fakt. Opravdan i realan.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 29 mar 2025, 04:04

Beduin je napisao/la:
29 mar 2025, 03:42
Sve i da nam je ovo najlaksa grupa od 2014. godine, isto tako ovo nam je najslabija selekcija reprezentacije od 2014. godine. Pa ako trazimo alibi za jedno (kazes sve ispod 2. mjesta je neuspjeh i za otkaza, sto je neistina jer nije glavni akcenat na ove kvalifikacije i to je u startu dato do znanja), onda budimo fer i objektivni pa dajmo alibi i za drugu stranu.
Mi imamo tako mladu reprezentaciju, neiskusnu, igrace koji imaju talenat i potencijal ali im treba i vrijeme da pocnu igrati na vecem nivou i tek za nekoliko godina cemo znati na cemu smo (Malic, Muharemovic, Bajraktarevic, Bazdar i jos par njih), nama je jedan Gigovic medju bitnijim igracima u sredini i generalno u timu, zalimo zasto nije pozvan Husejnbasic iz Cvajte kao i plakanje za Dennisom u odbrani, a povrijedjeni Kulenovic nam je vjerovatno prva zamjena za Dzeku, i tako dalje.
Dakle, itekako postoji alibi opravdan i realan zasto neprolazak i ovako lagane grupe ne bi bio neuspjeh u trenutnoj situaciji gdje smo se oslonili na potpuni remont reprezentacije, na mladost i talenat i tek u narednim godinama ocekujemo plodove ove smjene generacije. Hoce li tako i biti ne znamo, ali trenutno nemamo taj pritisak rezultata, vec uigranosti, upoznavanja, selekcije i skautinga igraca, a uveliko zavisimo od klupskih ambicija i pametnih transfera u buducnosti te samoh ambicija igraca da napreduju i pravilno se razvijaju.

Moguce je da nam je ovo laksa grupa za Mundijal nego sto ce biti za Euro :)

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 29 mar 2025, 04:43

Beduin je napisao/la:
29 mar 2025, 03:42

Alibi Moze postojati samo ako se koristi najbolje sto SE ima na raspolaganju I na kraju se ne uspijemo plasirati zbog nedostatka kvaliteta. Gurati poluamatere Kojima je max domet HNL I kiparska liga prije igraca Koji SU na pragu ili u ligama petice onda traziti alibi je cisti bezobrazluk.

Isto tako Nije istina da je ovo jedna od losijih generacija, cak naprotiv. Nikad u historiji Nismo imali ovoliku sirinu I ovoliko igraca na raspolaganju Koji igraju na nekom osrednjem evropskih nivou ili vecem. Kad je Ciro bio selektor, desnog beka Nije Bilo ni za lijeka( zapravo bio je mujdza Ali ga Ciro Nije zvao jer SE nadao da CE ga Hrvatska zvati). Ni lulica Nije zvao iako je bio odlican u svicarskoj ligi, lik jednostavno Nije pratio igrace. Krilni igrac tj klasicno krilo do hajrovica je bio misaona imenica za nasu repku od osnivanja a Sada imamo 5 6 igraca na Tim pozicijama Koji SU mladzi od 25 godina a nisu ni blizu vrhunca. Memic Markovic bajraktarevic rozic hasic alajbegovic je sirina na krilima kakvu nikad nijedan selektor Nije imao. Bekovi ista stvar. Stoperi, da je uigravan trio barisic-hadzikadunic-muharemovic, za austriju I rumuniju bi imali uigranu odbranu sastavljenu od igraca iz liga petice. Jedino gdje smo fakat losiji je sredina terena ali I tu cemo u septembru imati 2 startera u Bundesligi I jednog u premiershipu.

Alibija I opravdanja nema Niti smije biti. Bog nam se smilovao u zrijebu, ostalo je sve na nama.

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 29 mar 2025, 05:02

Beduin je napisao/la:
28 mar 2025, 13:01
Diadora je napisao/la:
28 mar 2025, 05:49
Beduin je napisao/la:
28 mar 2025, 03:42

Evo samo zbog ovoga te niko vise ne moze smatrati ozbiljnim. Da ne kazem kako pojma nemas o fudbalu jer tebi klasicni dmf destruktivac "nema pojma" zato sto mu je tehnika i lopta prema naprijed losa.
Batali ti sine ovu tematiku.
Decko neozbiljan si. Klasicnih destruktivaca u ozbiljnom fudbalu nema vec 15 godina. Svaki zadnji vezni igrac Danas pored skoka, destrukcije protivnicke igre, pametnih faulova itd mora imati dobru kontrolu lopte tj Mora biti u stanju prenijeti loptu na protivnicku polovinu. Drugo, Mora imati dobar pregled igre, dobru dugu loptu I bar prosjecnu pas igru. Pas na prvu je jedna od kljucnih stvari, tzv situational awareness, zadnji vezni u svakom momentu unaprijed Mora znati sta ce s loptom prije nego sto je dobije. Ako to nedostaje, onda dodzes u situaciju da ti smjesni kipar ocita lekciju na sredini terena. Sunjicu je karijera u konstantnom padu jer Nema ove stvari koje Sam nabrojao. Kako god, Ako dodze janelt da igra nadam se da je to to sto se Tice sunjica.
Dobro ja rekoh, pojma ti nemas.
Upravo zato mu se i dodaje suigrac (u nasem slucaju Benjo, a ovdje svi znamo da treba kvalitetniji vezni od njega kako bi nadomjestio Sunjiceve nedostatke i potrebe tima) koji ce povuci loptu i iznijeti je na protivnicku polovinu, gurnuti dugu loptu u prostor, igrati neku kombinatoriku i pass igru sa ofanzivnim igracima i sl.
A ti ocekujes od j3benog Sunjica u ovakvoj reprezentaciji poput nase da ima sve kvalifikacije veznjaka svjetske klase, znas li ti sta pricas covjece dragi?
U najmanju ruku bi kao takav igrao u prvih 11 Hrvatske reprezentacije i u nekom od vrhunskih klubova lige 5.
Lupas druze. Kakav ba veznjak svjetske klase sa tim atributima, pogledaj ove osrednje evropske klubove I njihove zadnje vezne igrace. Delaney( Copenhagen), gorenc-stankovic( Sturm), berg( bodo/glimt), Lauper( young boys) , svi ovi igraci, za razliku od sunjica imaju solidnu I tehniku i pas igru I dugu loptu i Dobri su u defanzivi. Nijedan nije ni blizu svjetske klase niti ce ikad biti ali su svemirski brod za sunjica. Igrac Koji je trkacka kokos bez barem osrednje tehnike I pasa ti je igrac manje na terenu svaki put kad imas loptu. Takav nemoze vise ni u prosjecnoj evropskoj ligi da igra.
Sama cinjenica da barba misli da benjo Moze nadomjestiti sunjiceve nedostatke je vrijedzanje zdrave pameti. Ajd zivio

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 29 mar 2025, 08:08

Sheyi je napisao/la:
29 mar 2025, 04:04
[/quote]

Poenta cijele price. Tamo nas prije svega iz 1. Pota ceka repka protiv koje unaprijed 2 poraza upisujes dok se za Austriju to i ne moze reci. Isto tako, Rumunija je znatno slabija nego repke poput Srbije, Turske, Walesa od kojih ce nas neko sacekati iz 2. Pota.
@Beduin - napisao sam da shvatam sve okolnosti ali moras jednom pokazat petlju, izac na teren i dokazat da vrijedis. Vrijedja me kad govore ljudi da nemamo kvaliteta jer je to jedna velika neistina. Tim je u izgradnji, vidim to savrseno ali uprkos svemu imas u 1. Postavi 6-7 igraca sa vec dovoljnim brojem nastupa za repku da se prica o uigranosti i bar 5-6 igraca u ozbiljnim klubovima ili ligama.
Ma helem nejse, samo nek se pobjedjuje i svi rahat, zamijenio si mi s nekim jer jedino sto sam ja lose je pljuvanje za vrijeme novembarskih tekma al u globalu uvijek komentarisem trenutnu situaciju i tako kritikujem/hvalim a nije da nisam imao povod i prije kada je u pitanju igra. Drzalo me to 10ak dana al uvidi covjek kad krene citat svoje upise da je debilizam :bih:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 mar 2025, 11:20

403 stranice o Sergeju Barbarezu,a jedan Dzeko ima 306
Vozdra
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 29 mar 2025, 11:25

Dobro je Zivi su 😎
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 mar 2025, 11:37

NoDi80 je napisao/la:
29 mar 2025, 11:20
403 stranice o Sergeju Barbarezu,a jedan Dzeko ima 306
Vozdra
Od tih 403, makar 150 su ova debilna prepucavanja.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 29 mar 2025, 12:18

Normalno da nemamo igracki kvalitet potreban za rezultate kakve je neko zamislio u svojoj glavi.
I kad smo ga imali pravili smo rezultate u skladu sa istim, ali nikad iznad tog, a bogme cesce smo rezultatski podbacivali u odnosu na kvalitet koji smo posjedovali.
Ovo se moze izreci za cijelokupnu historiju reprezentacije BiH.

Primjer, nasa najkvalitetnija mlada nada Amar Dedic ne uspjeva da se izbori za startno mjesto i svoju poziciju u Marseju jos uvijek, a neobjektivni forumasi pisali su da je igrac vrijedan Bayerna i sl., dok su mediji iznosili svoje insajderske naslove i selili ga u jace lige od francuske.
Stvarnost i skorija historija nam je pokazala da nam je Amar u reprezentaciji bio vazniji dok je igrao redovno u Salzburgu kao jedan od najvaznijih igraca i pun samopouzdanja.

Slicno stvar se desavala i traje i sa drugim nasim vaznim igracem Demirovicem.

Realnost je da nemamo reprezentativca koji je među top 3 igraca po vaznosti u svom maticnom iole vecem klubu osim onog u liku See i cetrdesetogodisnjeg Edina.
Prvi takav sljedeci reprezentativac je vjerovatno golman Vasilj.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 29 mar 2025, 12:50

Sheyi je napisao/la:
29 mar 2025, 04:04

Pa to se svi slazu, onaj esej napisa da objasni da je lagana grupa a dijete od 5god to vidi. Samo smo mi u izgradnji i nesigurni jesmo li u stanju iskoristiti tu najlaksu grupu. I suludo i smijesno je nesto kao zahtjevati 2. mjesto oni eto nekakvi strucnjaci pa zahtjevaju.

A ovaj Diadora tek veze o fudbalu nema, ne vrijedi ga ni citati a ne odgovarati.
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.