Kvalitetu trebas dokazati, prvo na klupskom nivou, a onda i na reprezentativnom. A mi smo jos daleko od kvalitete.fanatik19 je napisao/la: ↑29 mar 2025, 08:08Poenta cijele price. Tamo nas prije svega iz 1. Pota ceka repka protiv koje unaprijed 2 poraza upisujes dok se za Austriju to i ne moze reci. Isto tako, Rumunija je znatno slabija nego repke poput Srbije, Turske, Walesa od kojih ce nas neko sacekati iz 2. Pota.
@Beduin - napisao sam da shvatam sve okolnosti ali moras jednom pokazat petlju, izac na teren i dokazat da vrijedis. Vrijedja me kad govore ljudi da nemamo kvaliteta jer je to jedna velika neistina. Tim je u izgradnji, vidim to savrseno ali uprkos svemu imas u 1. Postavi 6-7 igraca sa vec dovoljnim brojem nastupa za repku da se prica o uigranosti i bar 5-6 igraca u ozbiljnim klubovima ili ligama.
Ma helem nejse, samo nek se pobjedjuje i svi rahat, zamijenio si mi s nekim jer jedino sto sam ja lose je pljuvanje za vrijeme novembarskih tekma al u globalu uvijek komentarisem trenutnu situaciju i tako kritikujem/hvalim a nije da nisam imao povod i prije kada je u pitanju igra. Drzalo me to 10ak dana al uvidi covjek kad krene citat svoje upise da je debilizam![]()
Potencijal je tu, ima talenta, itekako mlada reprezentacija, ali ne znam o kakvoj jos uvijek kvaliteti mozemo pricati gledajuci igrace, u kakvom klubovima igraju i sa kakvim ulogama tamo. To je realnost.
Kazes imaju dovoljan broj nastupa igraci iz 1. postave da bi pricali o uigranosti?
Mi prvo nemamo jos uvijek jasnu prvu postavu, ili eto recimo da imamo nekih 15 igraca koji su tu u prvih 11. Od njih imas Dzeku, Kolasinca i Demirovica sa znacajnim brojem nastupa, pored njih imas Dedica i Hajradinovica sa 20ak nastupa a znamo da on nije u prvih 11, osim ponekad (kao proslu tekmu, a prije toga tek rotacioni igrac) te Tahirovica sa blizu 20 nastupa (a znamo kakvo vlada misljenje o njemu ovdje, a realno i kakve partije je pruzao za reprezentaciju).
Sve ostalo je minorno, sa manje od 10 nastupa ili jedva 10. Dakle, daleko od uigranosti i kvalitete, sto ne znaci da se nece uskoro to promijeniti jer su u zadnje vrijeme na okupu isti igraci i tek ocekujem od njih bolje stvari u narednih godinu-dvije.