Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Beduin
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Beduin » 29 mar 2025, 15:29

fanatik19 je napisao/la:
29 mar 2025, 08:08
Sheyi je napisao/la:
29 mar 2025, 04:04

Moguce je da nam je ovo laksa grupa za Mundijal nego sto ce biti za Euro :)
Poenta cijele price. Tamo nas prije svega iz 1. Pota ceka repka protiv koje unaprijed 2 poraza upisujes dok se za Austriju to i ne moze reci. Isto tako, Rumunija je znatno slabija nego repke poput Srbije, Turske, Walesa od kojih ce nas neko sacekati iz 2. Pota.
@Beduin - napisao sam da shvatam sve okolnosti ali moras jednom pokazat petlju, izac na teren i dokazat da vrijedis. Vrijedja me kad govore ljudi da nemamo kvaliteta jer je to jedna velika neistina. Tim je u izgradnji, vidim to savrseno ali uprkos svemu imas u 1. Postavi 6-7 igraca sa vec dovoljnim brojem nastupa za repku da se prica o uigranosti i bar 5-6 igraca u ozbiljnim klubovima ili ligama.
Ma helem nejse, samo nek se pobjedjuje i svi rahat, zamijenio si mi s nekim jer jedino sto sam ja lose je pljuvanje za vrijeme novembarskih tekma al u globalu uvijek komentarisem trenutnu situaciju i tako kritikujem/hvalim a nije da nisam imao povod i prije kada je u pitanju igra. Drzalo me to 10ak dana al uvidi covjek kad krene citat svoje upise da je debilizam :bih:
Kvalitetu trebas dokazati, prvo na klupskom nivou, a onda i na reprezentativnom. A mi smo jos daleko od kvalitete.
Potencijal je tu, ima talenta, itekako mlada reprezentacija, ali ne znam o kakvoj jos uvijek kvaliteti mozemo pricati gledajuci igrace, u kakvom klubovima igraju i sa kakvim ulogama tamo. To je realnost.

Kazes imaju dovoljan broj nastupa igraci iz 1. postave da bi pricali o uigranosti?
Mi prvo nemamo jos uvijek jasnu prvu postavu, ili eto recimo da imamo nekih 15 igraca koji su tu u prvih 11. Od njih imas Dzeku, Kolasinca i Demirovica sa znacajnim brojem nastupa, pored njih imas Dedica i Hajradinovica sa 20ak nastupa a znamo da on nije u prvih 11, osim ponekad (kao proslu tekmu, a prije toga tek rotacioni igrac) te Tahirovica sa blizu 20 nastupa (a znamo kakvo vlada misljenje o njemu ovdje, a realno i kakve partije je pruzao za reprezentaciju).

Sve ostalo je minorno, sa manje od 10 nastupa ili jedva 10. Dakle, daleko od uigranosti i kvalitete, sto ne znaci da se nece uskoro to promijeniti jer su u zadnje vrijeme na okupu isti igraci i tek ocekujem od njih bolje stvari u narednih godinu-dvije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 29 mar 2025, 15:57

Beduin je napisao/la:
29 mar 2025, 15:29
fanatik19 je napisao/la:
29 mar 2025, 08:08
Sheyi je napisao/la:
29 mar 2025, 04:04

Moguce je da nam je ovo laksa grupa za Mundijal nego sto ce biti za Euro :)
Poenta cijele price. Tamo nas prije svega iz 1. Pota ceka repka protiv koje unaprijed 2 poraza upisujes dok se za Austriju to i ne moze reci. Isto tako, Rumunija je znatno slabija nego repke poput Srbije, Turske, Walesa od kojih ce nas neko sacekati iz 2. Pota.
@Beduin - napisao sam da shvatam sve okolnosti ali moras jednom pokazat petlju, izac na teren i dokazat da vrijedis. Vrijedja me kad govore ljudi da nemamo kvaliteta jer je to jedna velika neistina. Tim je u izgradnji, vidim to savrseno ali uprkos svemu imas u 1. Postavi 6-7 igraca sa vec dovoljnim brojem nastupa za repku da se prica o uigranosti i bar 5-6 igraca u ozbiljnim klubovima ili ligama.
Ma helem nejse, samo nek se pobjedjuje i svi rahat, zamijenio si mi s nekim jer jedino sto sam ja lose je pljuvanje za vrijeme novembarskih tekma al u globalu uvijek komentarisem trenutnu situaciju i tako kritikujem/hvalim a nije da nisam imao povod i prije kada je u pitanju igra. Drzalo me to 10ak dana al uvidi covjek kad krene citat svoje upise da je debilizam :bih:
Kvalitetu trebas dokazati, prvo na klupskom nivou, a onda i na reprezentativnom. A mi smo jos daleko od kvalitete.
Potencijal je tu, ima talenta, itekako mlada reprezentacija, ali ne znam o kakvoj jos uvijek kvaliteti mozemo pricati gledajuci igrace, u kakvom klubovima igraju i sa kakvim ulogama tamo. To je realnost.

Kazes imaju dovoljan broj nastupa igraci iz 1. postave da bi pricali o uigranosti?
Mi prvo nemamo jos uvijek jasnu prvu postavu, ili eto recimo da imamo nekih 15 igraca koji su tu u prvih 11. Od njih imas Dzeku, Kolasinca i Demirovica sa znacajnim brojem nastupa, pored njih imas Dedica i Hajradinovica sa 20ak nastupa a znamo da on nije u prvih 11, osim ponekad (kao proslu tekmu, a prije toga tek rotacioni igrac) te Tahirovica sa blizu 20 nastupa (a znamo kakvo vlada misljenje o njemu ovdje, a realno i kakve partije je pruzao za reprezentaciju).

Sve ostalo je minorno, sa manje od 10 nastupa ili jedva 10. Dakle, daleko od uigranosti i kvalitete, sto ne znaci da se nece uskoro to promijeniti jer su u zadnje vrijeme na okupu isti igraci i tek ocekujem od njih bolje stvari u narednih godinu-dvije.
Imas Gazibegovica koji je takodjer jako blizu prve postave kad je zdrav a ima 20ak utakmica, Gigovic ima vec 10 utakmica od cega 9 puta kao starter, ne znam koliko im treba vremena da se uigraju po toj prici onda + uzmi u obzir cinjenicu da su na svakom okupljanju s Barbarezom dosad imali cijelu sedmicu za pripremu 1. Utakmice sto je po meni skroz dovoljno da se igraci uhodaju.
Neke cudne odluke je tu i Barbarez napravio jer ne znam cemu potreba za tolikim brojem novih stopera kad si imao Dennisa sa 20+ utakmica u najboljim igrackim godinama + Amir i Rade koji se neshvatljivo zapostavljaju cijelo vrijeme a mogu dati ruke u veznom redu.
A ovo oko kvalitete se slazem jer su svi ovi mladi igraci skroz neisprofilisani ali govorim ti u globalu kad smo kompletni da se ne smijemo ovako ravnat s nulom kako neki pokusavaju predstaviti i stavljat osakacenu Rumuniju toliko ispred nas jer ljudi nisu nista nego obicni prosjek. Kad smo kompletni igracki kadrovi su nam u 5 deka i to je realnost a ove price oko toga kako oni uvijek mogu nac nekog igraca iz domace lige da odradi korektno posao nek ostave za malu djecu. Za takve stvari se i placa strucni stab, yebote zivot jedan Mateo Susic je izgledao kod Peteva kao korektan desni bek i mogu slobodno reci i bolje nego Amar u nekim utakmicama a 10000 puta je losiji igrac. Struka igra veliku ulogu, to je ono sto godinama cini te neke repke koje su s igrackim kadrom u 5 deka s nama boljima od nas a da li ce ovi ljudi uspjet to promijeniti u nasu korist vidjet cemo u narednih godinu/dvije.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 30 mar 2025, 21:07

kempes je napisao/la:
28 mar 2025, 19:05
NoDi80 je napisao/la:
28 mar 2025, 18:28
Karic opet u prvih 11 Veleza
Vrijeme je za Muftica Barba
Jebbo ti mater sizofrenu.
Onaj primljeni pogodak protiv Posušja dokazuje definitivno da golman koji jedva dohvati prečku nema šta da traži u reprezentaciji ni kao četvrti golman dok ne naraste.
Sergej, veliki si :bih:
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 mar 2025, 21:39

perun je napisao/la:
30 mar 2025, 21:07
kempes je napisao/la:
28 mar 2025, 19:05
NoDi80 je napisao/la:
28 mar 2025, 18:28
Karic opet u prvih 11 Veleza
Vrijeme je za Muftica Barba
Jebbo ti mater sizofrenu.
Onaj primljeni pogodak protiv Posušja dokazuje definitivno da golman koji jedva dohvati prečku nema šta da traži u reprezentaciji ni kao četvrti golman dok ne naraste.
Sergej, veliki si :bih:
I Cassilas je znao pogrijesiti

slika

slika

slika

Željezničar - Velež 25.05
Željezničar-Velež 2:1
Velež-Željezničar 1:2

Taman pred Europu da ih preslusamo ponovo

Muftic ove sezone samo cetiri puta je primio dva gola ili vise
U posljednjih 31 tekmu Zeljeznicar ima 20 pobjeda, 6 remija, 5 poraza
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 30 mar 2025, 21:57, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 30 mar 2025, 21:57

A možda su obojica amaterski poluigrači koji neće nikada imati ozbiljnu fudbalsku karijeru, i nije potrebno ispisati stranice i stranice o njima? Da vidimo kako možemo završiti Hamzića, umjesto stalnog spama o ovim amaterima. Muftić je protiv Posušja dokazao koliko je limitiran, a Hadžikić da valja ne bi u najboljim godinama završio u Veležu.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 mar 2025, 22:40

Piric izmislio fudbal za obojicu, ako mu se utisa menadzer on je opcija mozda cak i za drugog golmana. Svakako treba ganjati Hamzica kao buducnost.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 30 mar 2025, 22:47

Madal je napisao/la:
30 mar 2025, 22:40
Piric izmislio fudbal za obojicu, ako mu se utisa menadzer on je opcija mozda cak i za drugog golmana. Svakako treba ganjati Hamzica kao buducnost.
+1
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 30 mar 2025, 23:25

Samo preletih par postova.
Da jos jednom podvucemo.
Ova kvalifikaciona grupa za SP je uz onu za SP2014 najlakša u povijesti, ali samo kada pričamo o kvalifikacijama za SP.

Kada pričamo o kvalifikacijama za EP, svaka od posljednje 3 kvalifikacione grupe za EP(2016., 2020., 2024.) je bila lakša od ove kvalifikacione za SP, ako govorimo o direktnom plasmanu na završni turnir.
To ko ne vidi i ne konta, stvarno nemam riječi.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 31 mar 2025, 19:34

Ghuraba je napisao/la:
31 mar 2025, 19:25
Bocka ga Medeni malo. :mrgreen:

https://www.facebook.com/share/v/18s43gyKeh/
Jesu ga nauljili 😅
Upravu je Haris.
Koliko će samo vide Savom proći dok ne dobijemo onakvu ljevicu opet...

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 31 mar 2025, 19:51

Kad to uvide profesionalci koji su prosli svijeta i trenera i trenera i kazu ovako otvoreno malo ko moze reci da nije u pravu. Opet je to gospodski Hare iznio. :salut:

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 31 mar 2025, 20:09

231983 je napisao/la:
31 mar 2025, 19:34
Jesu ga nauljili 😅
Upravu je Haris.
Koliko će samo vide Savom proći dok ne dobijemo onakvu ljevicu opet...
Jedan od razloga zasto smo tad imali uspjeha jesu i veznjaci koji su znali dati gol (Medunjanin, Pjanic, Misimovic, Salihovic, pa i Lulic je u neku ruku veznjak). Nakon njih su dosli oni koji ni na treningu kad igraju 4na4 ne zabijaju golove. Zato se sad radujem Gigovicu, iako opcenito nisam zadovoljan kako se snalazi na terenu. Trka i osjecaj pred golom su na nivou, ali sve ostalo je zasad dosta tanko.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 31 mar 2025, 23:17

Popljuvao fino svakog selektora koji ga je trenirao. :urnebes:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 31 mar 2025, 23:50

Ghuraba je napisao/la:

Ne sjecam se da sam ga prije slusao, vrlo fino i odmjereno napljuva i sve je upravu. Bravo, Harise. Mozda se malo ne slazem da je bilo zaista glupih pitanja novinara nevezano za neka provokativna oko rezultata pa mi je i logicno da na to pozeleni kad se postavi.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 31 mar 2025, 23:56

Madal je napisao/la:
31 mar 2025, 23:50
Ghuraba je napisao/la:

Ne sjecam se da sam ga prije slusao, vrlo fino i odmjereno napljuva i sve je upravu. Bravo, Harise. Mozda se malo ne slazem da je bilo zaista glupih pitanja novinara nevezano za neka provokativna oko rezultata pa mi je i logicno da na to pozeleni kad se postavi.
Realno je u pravu. Prvi je znao da sere po twitteru i kritikuje neke rezultate i poteze, tako da kada dođe pitanje koje mu se ne sviđa, nema se šta ljutiti, dio posla su mu press konferencije, intervjui, izjave za medije i sl.

Mada, kao što si i rekao, fakat glupih pitanja ima i pitam se kakav CV moraš imati (ili barem nešto) da bi bio sportski novinar. 20 godina ista pitanja, nepismeni ili koriste poštapalice "ovaj, onaj, kako da kažem, znači", izgleda kao da su na pijaci nekoj. Neprofesionalno.
Zar je teško pripremiti pitanja i pročitati majku mu hebem da to liči na nešto. :oops:

Imamkarbarum
Kontakt:

Post Postao/la Imamkarbarum » 01 apr 2025, 00:27

Sad sam slusao Hareta Medenog i kapa do poda samo sto je ispricao sve iskreno o reprezentaciji i kvazi selektorima i strucnjacima koji su je vodili do sad i samo se moze sada jos vise podebljati ono sto je vecina nas forumasa pisalo da je npr Susic nikakav strucnjak ali je imao generaciju igraca koja je bila vanserijska koja je cak i na SP mogla mnogo vise,onda isto tako potvrdio je da je Prosinecki teska ****,a Bazdarevic nepravedan takodjer gdje ga nakon sto nas odveo u baraz ne stavi da igra protiv Irske,sve mi to znamo ali je fino da neko od ove garde stare od igraca izadje i ovako javno kaze svaka mu cast jos jednom.Nataknem te Roberte Prosinecki na svoj karbarum nek ti he igrao Civic karinas...

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 01 apr 2025, 02:57

Medunjanin nije rekao ništa novo,samo sto kad to isto neko kaže od nas,kako ces pljuvati legendu Sušića,Baždarevića.. A uz Prosinečkog i jos onog Hadžibegića sve isti kapacitet.. 2 liga Turske i 2 liga Francuske...

Kod Barbareza se znalo da cemo biti tanki..jer nemamo štofa i to je tako...
Žao mi je samo što je Petev otišao i bilo bi zanimljivo bar meni se tako čini da su Spahić i Barbarez bili dio njegovog stručnog štaba i da su išli pregovarati sa potencijalnim igračima...
Petev je kako god izvlacio maksimum iz njih i ličili smo na tim i kad gubimo i kad pobijedimo...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 01 apr 2025, 09:20

A koja je kompetencija medunjanina da on ocijena da li je neko trener ili nije, zar se to ne kosi sa subjektivnim misljenjem, ako ga je neko ostavio na klupi ili iskritikovao on moze u medije izaci i pricati kako taj nema pojma.

hoce da mi kaze da o fudbalu barbarez zna vise od prosineckog ili susica.

Jedini kojeg postujem sto se tice tih stvari su Lulic i Begovic,kad su bili u najboljim godinama javno su govorili kako stvari stoje,a ovi sto napuste pa nakon nekoliko godina pricaju sta je bilo ,stipu to

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 10 gostiju.