Tip je u Torro rosu konkurirao za podije.aqarius je napisao/la: ↑19 apr 2025, 20:34Max je klasa naravno..ali ima makinu koja mu pomaže da bude klasa...pustite priče da je bolid kanta bolid je jednak sa McLarenom i potpuno prilagođen Maxu..bar njegov..naravno ne umanjujem Maxov majstorluk ....
Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Sta mislis sta nam je sa Lewisom?AshburtonG je napisao/la: ↑19 apr 2025, 20:26Na vrijeme sam se ukljucio, taman kod redflaga. Norris samo potvrdio moju tvrdnju od danas. Lik je psihicki u qrcu. Samara ga Piastri kako stigne. Oscar je izgubio u drugom sektoru pole poziciju.
Leclerc opet ostavio Hamiltona na pola sekunde.
Max jedini izvukao 100% iz bolida i kao nagrada pole.![]()
Prilagodjava se,trazi idealne setupove ili je to nazalost to.
Jeste konkurirao ali nije osvajao..to ti je kao kad momak curi kaže u mene je mali ali sam ja zato tehničar..a ona njemu..možeš ti biti i inženjer on je tebi i dalje mali....Max je vozačina ..nema šta ali bez vrhunskog stroja nema ništa..i bezveze se napravio hajp o Red Bulu kao timu koji zaostaje u performansama..ne zaostaje jednak je ali Max svojim umijećem ga diže stepenicu višeReds1234 je napisao/la: ↑20 apr 2025, 13:19Tip je u Torro rosu konkurirao za podije.
Bolid nije dominantan kao RB 2023 ili Merc 2020/2014, ali na sve 4 dosadašnje trke je bio najbolji i dovoljno dominantan da se bez većih zajeba osvajaju trke.
Prvu trku su pobjegli Maxu 15ak sekundi do SC, Piastri je prošlu trku isto završio 15s ispred iako je bio SC na pola trke. Kinu je Piastri završio 11s ispred Russela.
U Japanu su vozili čitavu trku u prljavom zraku i nisu ispali iz dvije sekunde zaostatka.
A nijedan od njih trenutno nije na nivou Maxa i starog Hamiltona. (to i dalje ne znači da su nivo Bottasa/Pereza)
Po kom osnovu? Nije među 3 jos.
Po titulama nije, po pobjedama nije, po pole-ovima nije. Imao sam srecu da gledam Schumachera, Hamiltona u prime-u. Schumi broj 1, od mentaliteta, harizme, a na kraju krajeva i titula. Odmah do njega Hamilton. Senna uz njih, po mnogima i najbolji, ali za mene licno cini top 3. Do kraja njegove karijere dakako se moze to promijeniti, ali Goat danas apsolutno nije.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 20 apr 2025, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- superFrankie
- Kontakt:
Recency bias je cudoPogba je napisao/la: ↑20 apr 2025, 15:58Po kom osnovu? Nije među 3 jos.
Po titulama nije, po pobjedama nije, po pole-ovima nije. Imao sam srecu da gledam Schumachera, Hamiltona u prime-u. Schumi broj 1, od mentaliteta, harizme, a na kraju krajeva i titula. Odmah do njega Hamilton. Senna uz njih, po mnogima i najbolji, ali za mene licno cini top 3.
Ovo ti je kontradiktornoPogba je napisao/la: ↑20 apr 2025, 15:58Po kom osnovu? Nije među 3 jos.
Po titulama nije, po pobjedama nije, po pole-ovima nije. Imao sam srecu da gledam Schumachera, Hamiltona u prime-u. Schumi broj 1, od mentaliteta, harizme, a na kraju krajeva i titula. Odmah do njega Hamilton. Senna uz njih, po mnogima i najbolji, ali za mene licno cini top 3. Do kraja njegove karijere dakako se moze to promijeniti, ali Goat danas apsolutno nije.
Objektivni parametri idu na prvo mjesto pa onda subjektivni.
To je isto ono sto je bilo tema u tenisu, je li Federer najbolji iako je treci po titulama, s tim da je u tenisu ta linija mutnija za razliku od F1. Ne možemo svakako pobjeci od subjektivnog. Max ne kazem da ne može biti treci, Senna je specifična figura, covjek "samo" 10 g vozio i imao 3 titule, pogibija je dodala na tom faktoru sbb kbb te je po starijim generacijama jednostavno br 1.
Ali da se ispravim, ako cemo samo statistički, Max je treci.
Ali blize je moja konstatacija istini jer su blizu po titulama nego da kazemo da je prvi.
To je isto ono sto je bilo tema u tenisu, je li Federer najbolji iako je treci po titulama, s tim da je u tenisu ta linija mutnija za razliku od F1. Ne možemo svakako pobjeci od subjektivnog. Max ne kazem da ne može biti treci, Senna je specifična figura, covjek "samo" 10 g vozio i imao 3 titule, pogibija je dodala na tom faktoru sbb kbb te je po starijim generacijama jednostavno br 1.
Ali da se ispravim, ako cemo samo statistički, Max je treci.
Ali blize je moja konstatacija istini jer su blizu po titulama nego da kazemo da je prvi.
#MaxOUT
#MaxOUT
Najgluplja rasprava je ko je najbolji. Ne postoji parametar po kojem ih se moze usporedjivati, osim statistika a i to nije najrelevantnije. Na kraju se sve svodi na to, onaj za koga navijam, taj je najbolji.
Mozemo samo pricati o najboljih vozacima odredjrnog vremenskog perioda. Najbolji vozac ove dekade je Max, prije toga Hamilton, prije toga Shumaher, prije toga Sena i Prost, pa unazad Lauda, Fangio...
Ko smije tvrditi da je recimo Max bolji od Laude, ili obratno?
Mozemo samo pricati o najboljih vozacima odredjrnog vremenskog perioda. Najbolji vozac ove dekade je Max, prije toga Hamilton, prije toga Shumaher, prije toga Sena i Prost, pa unazad Lauda, Fangio...
Evander je napisao/la: ↑20 apr 2025, 16:51Najgluplja rasprava je ko je najbolji. Ne postoji parametar po kojem ih se moze usporedjivati, osim statistika a i to nije najrelevantnije. Na kraju se sve svodi na to, onaj za koga navijam, taj je najbolji.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa nije nista s Lewisom. On nikad nije bio neki aman-zaman vozac na jedan krug. Imao je problema i s Bottasom koji je odlican quali vozac. Ono sto je njega uvijek krasilo je strasan racepace, pogotovo kad je ispred. Vjerovatno najbolji vozac u historiji sto se tice tog segmenta trkanja. On da je u ovom McLarenu (naravno ne kao debitant) prosetao bi se do titule.Reds1234 je napisao/la: ↑20 apr 2025, 13:21Sta mislis sta nam je sa Lewisom?AshburtonG je napisao/la: ↑19 apr 2025, 20:26Na vrijeme sam se ukljucio, taman kod redflaga. Norris samo potvrdio moju tvrdnju od danas. Lik je psihicki u qrcu. Samara ga Piastri kako stigne. Oscar je izgubio u drugom sektoru pole poziciju.
Leclerc opet ostavio Hamiltona na pola sekunde.
Max jedini izvukao 100% iz bolida i kao nagrada pole.![]()
Prilagodjava se,trazi idealne setupove ili je to nazalost to.
U ovoj sezoni ima dva problema. Prvi je Ferrari pogonska jedinica koja je drugacija od Mercedesove, a drugi je Leclerc kao jedan od boljih vozaca na jedan krug u modernoj historiji F1. Osim toga, citav crew prica talijanski i primorani su pricat engleski zbog prijenosa i novinara. Mislim da i Charles s njima prica talijanski. Hamilton je tu kao crna ovca. No pun intended.
Ljudi imaju ogromne probleme kad zamijene privatni automobil s prilagodbom, a sad zamisli kako je to na tom nivou. Pogotovo kad skoro 20 godina vozis slicne masine.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Lewis je u Mclarenu i prvu sezonu-dvije u Mercu bio poznat kao specijalista za kvale, samo što je sa dizanjem nivoa u Mercu po pitanju racecrafta to palo u drugi plan a i tad je protiv Bottasa bio brži na 3 od 4 vikenda
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Faktički nema razlike na pravcu. Verstappen prenosi vise brzine u ulasku u zavoje.
4/4 pobjede ove sezone ima prvi u kvalama, a u SA 3/4 je dosadašnji skor.
#MaxOUT
#MaxOUT
-
- Kontakt:
Ako želite da slušate Srđana i Paju a nemate Arena 3 Premium Srbija kucajte u tražilicu " Arena 3 Premium SR TV Žepče", izbacit će vam stranicu Wix.com i na njoj imate sve Arene.
Nakon prvog kruga, Max P1, Russel P2, Piastri P3. Kraj utrke, Piastri P1, Max P2, Russel P3.
Ajde da se igramo malo
Ajde da se igramo malo

- AshburtonG
- Kontakt:
Pa svakom rookiju je mnogo lakse uhvatit pace na jedan krug. Ono sto te razlikuje od prve lige i prolaznika u F1 je racepace. Bottas je brutalan u kvalama, dok je u trci bio prosjek.BosniaBoston je napisao/la: ↑20 apr 2025, 17:47Lewis je u Mclarenu i prvu sezonu-dvije u Mercu bio poznat kao specijalista za kvale, samo što je sa dizanjem nivoa u Mercu po pitanju racecrafta to palo u drugi plan a i tad je protiv Bottasa bio brži na 3 od 4 vikenda
Doduse, otkako je prljavi zrak postao bitniji nego ikad, mozda ulazimo u period kad ce se vise cijenit quali pace.

Ovo je spektakl u Arabiji, kad se sjetim 1 sezone, ljudska prava i sl. nebuloze, niko im nije do koljena. Staza fenomenalna, utrka top 3 u sezoni bude ali ne' je Monako spektakl, smećarska utrka i staza.
Dobra je staza kao staza, mene onaj zadnji zavoj pa onda pravac i prva krivina ulijevo malo podsjecaju na stazu u Bakuu, Azerbejdzan. Doduse u Bakuu je duzi pravac, ali kakogod mislim da ce vrlo vazan biti prolazak kroz onaj zadnji zavoj da se sto vise brzine prenese
Ovdje Max mora pustiti Piastria. Apsulutno ileglana odbrana i voznja van staze.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.