Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nije se protiv Islanda imalo šta tražiti, ne čupaš se na najboljima.EP je izgubljeno u dvomeču sa Gruzijom i realno za neodlazak na prvenstvo najviše je kriv Benjamin Burić koji je propustio te utakmice, da smo niega imali na golu bar jednu ako ne i obje utakmice sa Gruzijom bi dobili.Golmani, Čordalija i Ahmetašević nisu ništa odbranili u zadnjim utkmicama a bez golmana nema pobjede.Znam da je povrjeđen Dino Hodžić al momak je klasa za obojicu, iz nekog razloga i kad nije bio povrjeđen slali su ga na tribine i Smajlagić i Doborac.Možda je i dobro da ne idemo na prvenstvo, to je prilika da se savez resetuje/trenutno ie pitanje da li uopšte postoji/ i da reprezentacija krene iznova.Nije to tako ni loša osnova, golmani Hodžić,Čordalija,Radić, Alihodžić, krila Haseljić, Perić, Mahmutčehajić i Hadžiavdić, pivot Faljić, lijevi bekovi Grgić,Hadžimuhamedović i Avdić, srednji bekovi Alilović,Alem Hadžić, pozicija desnog beka je baš tanka al i tu se može krpati sa Petrovićem,Klisom i Halilovićem/najbolje rješenje je naturalizacija desnog beka/.Kad bi imali pravo rukovodstvo Saveza i bolju podršku države/sponzora moglo bi se ući u razgovore sa Velimirom Petkovićem da uzme reprezentaciju.Vrhunski stručnjak na zalasku karijere, normalan čovjek koji voli Bosnu i njene narode ne djeli po krvnim zrncima i vjeri, napravio bi konkurentnu reprezentaciju.
Jad i bjeda niti selektor,stručni tim niti mi na forumu nemamo rijesenje pišu se gluposti treba dovest jednog ovog beka jednog onog.Ovaj Pestic je iz Srbije niko ovdje ovdje je piše kako rezerva Vranje iz Srbije ima mjesta u našoj selekciji već 4 5 utaknicA dobiva minutažu Damir ga gura silom.To su naši problemi sto svaka Odpad može doc kod nas preko neke veze i pokušati naći klub Pestic najbolji primjer.Damir neda nikom blizu prije njega Kolko mu dao 150 ili 200 eura po nastupu Avdića je mogo davno gurat mjesto ovog
potpis!ovisnik je napisao/la: ↑07 maj 2025, 22:20Nije se protiv Islanda imalo šta tražiti, ne čupaš se na najboljima.EP je izgubljeno u dvomeču sa Gruzijom i realno za neodlazak na prvenstvo najviše je kriv Benjamin Burić koji je propustio te utakmice, da smo niega imali na golu bar jednu ako ne i obje utakmice sa Gruzijom bi dobili.Golmani, Čordalija i Ahmetašević nisu ništa odbranili u zadnjim utkmicama a bez golmana nema pobjede.Znam da je povrjeđen Dino Hodžić al momak je klasa za obojicu, iz nekog razloga i kad nije bio povrjeđen slali su ga na tribine i Smajlagić i Doborac.Možda je i dobro da ne idemo na prvenstvo, to je prilika da se savez resetuje/trenutno ie pitanje da li uopšte postoji/ i da reprezentacija krene iznova.Nije to tako ni loša osnova, golmani Hodžić,Čordalija,Radić, Alihodžić, krila Haseljić, Perić, Mahmutčehajić i Hadžiavdić, pivot Faljić, lijevi bekovi Grgić,Hadžimuhamedović i Avdić, srednji bekovi Alilović,Alem Hadžić, pozicija desnog beka je baš tanka al i tu se može krpati sa Petrovićem,Klisom i Halilovićem/najbolje rješenje je naturalizacija desnog beka/.Kad bi imali pravo rukovodstvo Saveza i bolju podršku države/sponzora moglo bi se ući u razgovore sa Velimirom Petkovićem da uzme reprezentaciju.Vrhunski stručnjak na zalasku karijere, normalan čovjek koji voli Bosnu i njene narode ne djeli po krvnim zrncima i vjeri, napravio bi konkurentnu reprezentaciju.
- ASD
- Kontakt:
Od igrača na spisku, samo 1 iz Izviđača. Toliko o treneru.
Pa dzaba kad nece da igraju za BiH. Jedino koga bi dodao iz Izvidjaca, golmana Alihodzica. Ne znam sta je sa Dzelilovicem. Ovo ostalo, svi glume velike Hrvatine.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- ASD
- Kontakt:
Bilo ih je na širem spisku, ali nisu dobijali šanse.
Što se tiče Alihodžića. On mora da bude na spisku. On, Čordalija i Hodžić da dijele minutažu, uz naravno Burića.
Jbg, moze on staviti citav Izvidjac na siri spisak. Jednostavno nece, a nije da bi toliku razliku napravili. Dosad bi ih neki selektor pozvao da zele, nije da su poceli igrati prosle sezone. Jedino mi je zao Ceske, strasan igrac ali eto, sve sto valja ide u Hrvatsku. Zato kazem, da ovi valjaju toliko, uzela bi njih Hrvatska davno. Naravno mislim na Hrvate iz Izvidjaca.ASD je napisao/la: ↑08 maj 2025, 11:42Bilo ih je na širem spisku, ali nisu dobijali šanse.
Što se tiče Alihodžića. On mora da bude na spisku. On, Čordalija i Hodžić da dijele minutažu, uz naravno Burića.
Isto tako, Alihodzicu se mora naci mjesta na spisku. Polako Ahmetasevica krizati.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne može vala ozbiljan plat biti s Doborcem, ali hajde. U pravu je neko ko kaže da je bolje ne ići na Euro, nego tamo gubiti kako gubimo. I na posljednjem Euru, poraz od Gruzije je bio razočaravajući. Sada ovo još više. Nije se Gruzija uopšte podigla da bismo govorili da je ok da nas dobiju, stvar je u našem propadanju. Gruzija nije trebala igrati kvalifikacije za prošli Euro, upali su zbog rata u Ukrajini i suspenzije Rusije i Bjelorusije. Apsolutno u svojoj historiji nemaju ozbiljan skalp, osim eto te pobjede protiv Mađarske prošle kvalifikacije, kada su Mađari pustili (kao i nas Slovenci). Ljudi u historiji reprezentacije imaju 10-ak pobjeda, ako se ne računaju miki maus preliminarne runde kvalifikacija. Pobijediti tri puta Bosnu i Hercegovinu im je bio nezamisliv uspjeh do prije 2 godine, sigurno. Tako da, smiješno je tu porediti bilo šta, Gruzija je ekipa koju bi svako iole normalan morao razvaliti. To je samo jedan pokazatelj koliko smo nisko pali (opet ponavljam, puno je manji ili nije nikako problem gubiti od ekipa koje su nekad bile tanke, ali su strašno napredovale, poput Italije, Farskih Ostrva).
I daj Bože da ćemo mi ovo vrijeme iskoristiti da napravimo ekipu. Kod nas je ovo sve životarenje, bez ikakvog plana. Osnova bi bilo napraviti kvalitetan stručni štab, uložiti tu, pa onda mlađe selekcije. Treća stvar je angažman da se iskopaju momci koji mogu igrati za BiH svuda, da im se predstavi taj projekat koji treba biti kvalitetan i da se gradi. Šta ćeš ti kome predstaviti kad Doborac kroji sudbinu, kad ti tu moraš gledati na spisku igrače koji imaju po 10kg viška, koji ni u našoj ligi nisu dominantni i sl. Ne možeš time privući nikoga niti ima smisla zvati takve likove, koji nikad neće napraviti karijeru.
I daj Bože da ćemo mi ovo vrijeme iskoristiti da napravimo ekipu. Kod nas je ovo sve životarenje, bez ikakvog plana. Osnova bi bilo napraviti kvalitetan stručni štab, uložiti tu, pa onda mlađe selekcije. Treća stvar je angažman da se iskopaju momci koji mogu igrati za BiH svuda, da im se predstavi taj projekat koji treba biti kvalitetan i da se gradi. Šta ćeš ti kome predstaviti kad Doborac kroji sudbinu, kad ti tu moraš gledati na spisku igrače koji imaju po 10kg viška, koji ni u našoj ligi nisu dominantni i sl. Ne možeš time privući nikoga niti ima smisla zvati takve likove, koji nikad neće napraviti karijeru.
zaostrog je napisao/la: ↑08 maj 2025, 14:33Ne može vala ozbiljan plat biti s Doborcem, ali hajde. U pravu je neko ko kaže da je bolje ne ići na Euro, nego tamo gubiti kako gubimo. I na posljednjem Euru, poraz od Gruzije je bio razočaravajući. Sada ovo još više. Nije se Gruzija uopšte podigla da bismo govorili da je ok da nas dobiju, stvar je u našem propadanju. Gruzija nije trebala igrati kvalifikacije za prošli Euro, upali su zbog rata u Ukrajini i suspenzije Rusije i Bjelorusije. Apsolutno u svojoj historiji nemaju ozbiljan skalp, osim eto te pobjede protiv Mađarske prošle kvalifikacije, kada su Mađari pustili (kao i nas Slovenci). Ljudi u historiji reprezentacije imaju 10-ak pobjeda, ako se ne računaju miki maus preliminarne runde kvalifikacija. Pobijediti tri puta Bosnu i Hercegovinu im je bio nezamisliv uspjeh do prije 2 godine, sigurno. Tako da, smiješno je tu porediti bilo šta, Gruzija je ekipa koju bi svako iole normalan morao razvaliti. To je samo jedan pokazatelj koliko smo nisko pali (opet ponavljam, puno je manji ili nije nikako problem gubiti od ekipa koje su nekad bile tanke, ali su strašno napredovale, poput Italije, Farskih Ostrva).

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- relativizam
- Kontakt:
Rukomet je negdje 4,5. sport u ovoj drzavi I tako treba ostati.
Onavezno prestati misliti da smo tu neka sila.
jedini sport uz izbor mis bih gdje se sampion ili onaj kup sredjuje po nacionalnom kljucu
jedini sport uz izbor mis bih gdje se sampion ili onaj kup sredjuje po nacionalnom kljucu
Kako se sredjuje kad je Izvidjac uvijek prvak...
Ne znam koji je sport popularniji od rukometa kod nas, ako izuzmemo fudbal i kosarku.relativizam je napisao/la: ↑08 maj 2025, 14:49Rukomet je negdje 4,5. sport u ovoj drzavi I tako treba ostati.
Nismo sila, ali bi morali makar redovno ici na prvenstva, pogotovo jer ide pola Evrope na EP. SP je ipak teze uloviti.
Druga stvar sto kod nas ko god dodje na celo bilo kojeg saveza kuka kako je teska situacija. Pa sto si onda dosao u savez ako ne mozes namaknuti nesto novca i slicno? Svako od nas moze biti glavni kad je sve idealno.
Vezano za drugi dio posta, pa u citavoj drzavi sve ide preko kljuca. Evo ti fudbal najsvjeziji primjer.
Ne znam sta se sredilo u rukometu prema kljucu, Izvidjac je najjaci bez premca. Nije niko kriv nama sto nemamo neki klub gdje koji bi okupljao sve mlade igrace sa potencijalom, pa da svake sezone po jedan, dva najboljih udju u reprezentaciju. Sto se slabo ulaze u mladje kategorije, losi treninzi i sve ostalo. Za to smo sami sebi krivi.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- relativizam
- Kontakt:
Pa ide redom zavrsnica ali se ne odredjuje pobjednik. Vjerovatno ti je drug iz Konjuha iz ekipe koja je prodala zadnjih pet utakmica sve u cilju da Bosnu izbaci i tako pomogne srpskim klubovima. To ti nije rekao....
- relativizam
- Kontakt:
Tako je igra odnedavno tamo
Sad gledam tabelu,po tvom ljudi prodali 5 utakmica i opet drugi svaka im čast kako igraju.
Pa eto te završnice su po nacionalnom kljucu znam da je neka završnica, mislio sam da se i u ligi igra kao neki f4.
Reče mi da su Živinice poslale najbolju ponudu za taj kup i savez odbio rekao red je na H komponentu
I onda da ocekujes neku reprezentaciju i iskorak...
Dvorana u Živinicama je sve samo ne dvorana...
Živinice imaju novu dvoranu. Ti traži krivca za Bosnine rezultate u ljudima koji su potrošili 600000 maraka ove sezone. Konjuh da je prodo utakmice ne bi im kasnile plate. I meni neki ljudi iz konjuha znaju javiti neke stvari. Kako će zadržati igrače to je pitanje
Igraci iz Izvidjaca, pa i taj shkart sto zapadne nas ponekad, su bar skolovani rukometasi od kojih mozes u sistemu imati neke koristi ... od jednog Nedima Hadzica neces nikad imati nikakve koristi jer frajer nije nit' skolovan nit' rukometas ...

Ali, ti si pravi, ovu zemlju znat ces voljet' jer za nama, hajvanima, osta samo zlocin, rat i golet. Bravo Ali, ti si pravi, ti znas kol'ko Bosna vrijedi. Nama nista zato smo tudjih guzova peraci.
To što su prodali utakmice, neznaći da pare idu za plate, nego njima u đep.A2D2 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 12:21Živinice imaju novu dvoranu. Ti traži krivca za Bosnine rezultate u ljudima koji su potrošili 600000 maraka ove sezone. Konjuh da je prodo utakmice ne bi im kasnile plate. I meni neki ljudi iz konjuha znaju javiti neke stvari. Kako će zadržati igrače to je pitanje
Što se tiče reprezentacije državi je jeftinije da ulaže pare u rukomet i košarku nego u fudbal, a isto rezultat: plasman na veliko takmičenje i promocija države.
Stvarno ne pamtim losiju generaciju od ove. Za nadati se da ce nesto biti od par ovih mladjih momaka uz ove sto ce tek doci u reprezentaciju.
Tek sad vidimo da su Panic i Buric 50% ove ekipe.
Ne znam da smo imali ikad slabiju grupu od ove, a mi bez ispaljenog metka pali.
Tek sad vidimo da su Panic i Buric 50% ove ekipe.
Ne znam da smo imali ikad slabiju grupu od ove, a mi bez ispaljenog metka pali.
Zadnja izmjena: DamirT, dana/u 11 maj 2025, 19:52, ukupno mijenjano 1 put.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.