Svi ti suplementi osim Kreatina, Wheya, Kazeina, magnezijuma (sto se tice minerala i vitamina najbolja apsorbcija ti je iz namirnica). Uzimaj MG bioglicinat ili kako se vec zove jer ovi na citrusnoj bazi znaju protjerati.FoSte95 je napisao/la: ↑19 mar 2025, 16:06Ishranu sam skroz sredio, sada se vrtim na oko 180g proteina dnevno, hidrate ću smanjiti na 200-230 g i polako ubacivati kardio (traka i uzbrdo brzo hodanje). Nego svake godine mi ostane problem donjeg stomaka i ovu hoću baš agresivno da ga napadnem jer znam da je to višak vode koji nikako da izbacim. Zato sad malo proučavam koji suplement ubaciti dal L-karnitin, Animal Cut (malo vjerovatno), Lipo 6 (najvjerovatnije)
Dalje nikakav suplement ti ne moze pomoci da ti dobijes six pack. To ti je cisto ishrana(kalorijski deficit), trening , genetika i puno strpljenja. Dalje 6 pack se najbolje vidi na 10% i ispod i to je bas tesko postici. Recimo ja sam izmedju 12-14% a u deficitu 9 mjeseci. Doduse ja sam krenuo sa 115 kg

Sto se tice kalorijskog deficita pazi da ne gubis vise od 1% tjelesne tezine sedmicno jer to znaci da gubis misice, a naravno imas i opciju da se fokusiras da nabijes misica jer 1 kg misica trosi 80 kalorija.
Imas vise razlicitih strategija, ali ne pravi kompromis na UH. Ako hoces 6 pack tj trbusne za godisnji bolja ti je strategija da odes na keto sedmicu prije (nemoj biti na tome vise od 2 sedmice).
Keto je super za kratkorocne stvari jer manje UH znaci manje vode 1 gram UH veze 3 grama vode. I jos jedna stvar pij puno vode. Oni bodybuilderi sto se takmice povecaju unos vode prije takmicenja sto im u neku ruku pomaze kod figure.
Sve ostalo oko ovih fat burning suplemenata je sranje. Da i da ne zaboravim. Vjezbaj trbusnjake, ali tretiraj ih kao i svaku drugu misicnu grupu. Nemoj svaki dan i kad radis ostale vjezbe fokusiraj se da ti je core stabilan.