stokastoka23 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 11:08
Kod nas se neke stvari ne gledaju na pravi način, to je problem svega ovoga. Čitam komentare kažu borac pustio radniku a mi zapeli protiv veleza. Pa logicno je sve ovo jer naredne sezone radnik ako ostane dat ce 12 bodova borcu ko iz pi*ke, kad bi se nama velez sklonio da smo ih pustili jucer ? NIKAD! I nije to problem nacionalnosti ili velikosrpstva ovamo, problem je što u B komponenti imaš sve velikane EX JU fudbala. Sarajevo, velež, željo, nekada sloboda i čelik (koje su ugasili ovi što sada pokušavaju nama isto), sve te ekipe su se borile za nešto više, zbog tradicije, renomea i svega što imaju. Evo sada - mi, velež i željo, uvijek su pretendenti za europu ili titulu, ali kod H i S komponente za to imaš samo borac i zrinjski, i sasvim je logično da će se samo njih gurat i da se mogu ovako dogovoriti - ja nemam sanse za titulu, evo tebi za opstanak al iduce godine mi je 12 bodova + kup ako potrefi zagarantovan.
Plus da navedem, da utakmica izmedju dva finala nije bila protiv listice, i da je ZZ odmarao protiv bilo kojeg drugog protivnika sve bi bilo OK, i nista se od ovoga ne bi desilo. Dusmani navukli pojedince na tanak led, ovi uradili sta su uradili, masa povukla - kud svi turci tud i mali mujo i tjt. Zoran shvatio da je pogrijesio i izveo jucer najboljih 11, ostalo se sve zna.
I da se ogradim od prvog pasusa - Sarajevo i ne treba ni sa kim da se dogovara, taman i nama trebalo za opstanak, sa svima u buduce na vi i do zadnje kapi krvi kao jucer zadnjih 10 min u vrapcicima!!
Samo Saraj'vo
Od kako citam i tipkam na ovom pdf nisam procitao pametniji i sadrzaniji post. Posebno bordo/bold. Ako si novi na forumu,
kontam po br.postova ili si bas blizak Klubu, mozda ima i trece. Nebitno. Mozda nikad necemo biti C.Z. ili Dinamo u svojim
drzavama, alije b/b pravi put. Ne kazem da nam ne trebaju zayebani momci (tzv.batinasi), ali samo kao prijetnja. Nisam
ni ja bas naivko. Tim mozes sklopiti preko noci, ali Klub se stvara gotovo pa deceniju. Mislim i uvjeren sam da je ovo pravi
put, ovo u Vrapcicima. Malim klubovima ostaviti da se guse u qovnima i stelama.
Do skoro mi je smetalo da u prvih 11 ima 2-3

, ali i u velikanima Engleske, desavalo se da nema Otocanina.
Ps. Nikom, ali nikom ne poklanjati, makar igrali , a i igramo protiv svih. Ako zelimo dobro bh fudbalu i nasem Sarajevu, samo
jako i profesionalno. Mislim da smo na dobrom putu, aBd. Nikakav "bosnjo", nego Bosnjak(Bosanac), ako vec uvlacimo naciom.
Dobar ti post ZZ.

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.