FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
86
50%
Prolazak u Play off
36
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 171

stokastoka23
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la stokastoka23 » 19 maj 2025, 11:08

Kod nas se neke stvari ne gledaju na pravi način, to je problem svega ovoga. Čitam komentare kažu borac pustio radniku a mi zapeli protiv veleza. Pa logicno je sve ovo jer naredne sezone radnik ako ostane dat ce 12 bodova borcu ko iz pi*ke, kad bi se nama velez sklonio da smo ih pustili jucer ? NIKAD! I nije to problem nacionalnosti ili velikosrpstva ovamo, problem je što u B komponenti imaš sve velikane EX JU fudbala. Sarajevo, velež, željo, nekada sloboda i čelik (koje su ugasili ovi što sada pokušavaju nama isto), sve te ekipe su se borile za nešto više, zbog tradicije, renomea i svega što imaju. Evo sada - mi, velež i željo, uvijek su pretendenti za europu ili titulu, ali kod H i S komponente za to imaš samo borac i zrinjski, i sasvim je logično da će se samo njih gurat i da se mogu ovako dogovoriti - ja nemam sanse za titulu, evo tebi za opstanak al iduce godine mi je 12 bodova + kup ako potrefi zagarantovan.

Plus da navedem, da utakmica izmedju dva finala nije bila protiv listice, i da je ZZ odmarao protiv bilo kojeg drugog protivnika sve bi bilo OK, i nista se od ovoga ne bi desilo. Dusmani navukli pojedince na tanak led, ovi uradili sta su uradili, masa povukla - kud svi turci tud i mali mujo i tjt. Zoran shvatio da je pogrijesio i izveo jucer najboljih 11, ostalo se sve zna.

I da se ogradim od prvog pasusa - Sarajevo i ne treba ni sa kim da se dogovara, taman i nama trebalo za opstanak, sa svima u buduce na vi i do zadnje kapi krvi kao jucer zadnjih 10 min u vrapcicima!!

Samo Saraj'vo :ljepota:

VanDijk
Kontakt:

Post Postao/la VanDijk » 19 maj 2025, 11:09

EastMadness je napisao/la:
19 maj 2025, 11:05
VanDijk je napisao/la:
19 maj 2025, 11:03
Mlinaric zavrsen! Jos par pojacanja i ima da grmimo kad dodje evropa aBd
i tu evropu cemo u Zenici igrati :D :D
to je prica za sebe...

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 maj 2025, 11:10

Dao bi sve Mlinarice i potencijalna pojacanja samo da se pare uloze u batinase.
Da se poslije svake utakmice safataju ovi Halkici Topuzovici i ostale djukele poslusne. Zapaliti auto, izbiti sve zube i mjesec dana bolnice. Poslije svake lakrdije kao juce.
Sve drugo nema smisla igrati. Možeš ti dovesti Mbappea.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 19 maj 2025, 11:12

Galantni je napisao/la:
19 maj 2025, 08:28
EastMadness je napisao/la:
19 maj 2025, 08:24
Galantni je napisao/la:
19 maj 2025, 08:11
Sad cu vam reci jednu psiholosku cinjenicu ljudi koji mrze Sarajevo kao grad i pojam. Kada se upoznajete sa njima i pitaju vas odakle ste i vi kazete iz Sarajeva. Njihovo prvo pitanje je, a jesi li baš iz Sarajeva. Automatski znajte da je taj mrzilac ovog grada. Po svijetu sam putovao i upoznao sam puno ljudi iz TK i Krajine. To su nevjerovatnje mrznje prema ovom gradu
Ljudi iz krajine vise mrze Sarajevo ( kao grad ) nego Banja Luku, Bijeljinu, Beograd. To je najgora stoka u ovoj drzavi. Ako ikad bude rat toj bagri zelim najgore
Istog sam misljenja. Puno sam sa njima radio vani i jeli su me pogledima samo zato sto nikad nece osjetit sta je biti Sarajlija. Ljudi imaju kompleks niže vrijednosti..
Halo papci neuzimajte Krajinu u usta, jer je nemozete sazvakati.

Boli nas qrac odakle je ko, niko nema ljutnju niti mržnju prema Sarajlijama kao ljudima. Vec protiv politike i svega sto se samo nosi u Sarajevo kao grad, a ostale djelove BiH ko yebe. Sami se snalazite.
Krajina, da nema ljudi vani koji rade, cekajuci na Sarajevo (opet kazem kao politiku) ostali bi gladnih usta.

A mi Sarajevo volimo i ponosimo se njime. I ne želimo im sve najgore u ratu...

VanDijk
Kontakt:

Post Postao/la VanDijk » 19 maj 2025, 11:18

nokee je napisao/la:
19 maj 2025, 11:10
Da se poslije svake utakmice safataju ovi Halkici Topuzovici i ostale djukele poslusne. Zapaliti auto, izbiti sve zube i mjesec dana bolnice. Poslije svake lakrdije kao juce.
Ma nije Mirvic levat, druga ce prica biti sljedece sezone. Zivi bili pa vidjeli

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 19 maj 2025, 11:25

H8Z7 je napisao/la:
19 maj 2025, 10:43
plisek je napisao/la:
19 maj 2025, 10:39
edgarallanpoe04 je napisao/la:
19 maj 2025, 08:59

Evo bez psovki prijatelju, nema vise nista od toga da radis posteno i da radis jace i guras dalje. Ja ne mogu vjerovat da to ne vidite.

👇
Samo da se nadovezem na bracu gore sto kaze da ne vidi rjesenje iz ovog; pasa moj kad ti je najgore i kad mislis da nemas gdje dalje vrijeme je za drasticne poteze, kako u fudbalu tako i u zivotu. Od institucija i Mirvica to ne ocekuj, samo mi mozemo povuci takav potez. Kad nas budu klali protiv radnika sad za vikend, od starta tekme skandirat dobit cete batine i onda ako stvarno krenu klat, uletit na teren i ubit ga dobro onako. Nije meni stari pogino u ratu da bi sad dolazili cetnici da mi se pisaju usta u sred grada koji smo branili. Ja cu prvi uletit na teren i zaletit se ako treba, al ako znam da ce nas jos 20 uletit. Dosta je bilo ba, niste nas pokorili 92e necete ni danas smrde cetnicke!
Kakvo ulaženje u teren, ne pričajte gluposti, vidjeli smo kako je Velež prošao, mi bi još gore. Žao mi je zbog gubitka, ali nas kolju balije prodane. Ako hoćemo ovo nekako uraditi ne smijemo biti glupi i tako štetu klubi nanijeti. Što kažeš skandiranje i to maksimum da bude na stadionu.
Ma ja treba ih pustit jos 8 godina da orgijaju nad nama, da nam se pisaju usta u sred grada. Tako je bosnjo, podanicki mentalitet, suti i radi sta ti se kaze. Ja sam izgubio i zdravlja i zivce zbog njih, vrijeme je da neko od njih izgubi nesto. A ako Mirvicu ne smeta da placa svako kolo 5/10 milja za trozubce se sjevera, nece mu ni ovo smetat
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 maj 2025, 11:44

nokee je napisao/la:
Vidim opet sugavi mediji dan poslije ni rijeci,evo.im materijala da se raspisu,dobiju klikove pa ono juce sta se desilo na nasoj teki je raritet u svijetu fudbala. Da se nama onako sudilo ilinsudi digla bi se kuka i motika.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 19 maj 2025, 12:02

Ma treba sto vise raje animirati da dodju protiv radnika jer je zadnja domaca utakmica, da pozdravimo osvajace kupa i podrska ekipi poslije ovako mukotrpne sezone. I da ubijemo radnika iz inata.
Zato svi na kosevo, nema umro mi ovaj, umro mi onaj :D

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 19 maj 2025, 12:12

Mlinaric je dobar igrac, mislim da smo napravili dobar potez. Bolji od gruzijca koji je na posudbi.
Treba nastaviti sa dovođenjem dobrih pojacanja, trener ima jasniji uvid u samu ligu i sigurno zna sta mu treba za iskorak u prvenstvu i u evropi..

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 maj 2025, 12:14

Hocemo da dovedemo Dangubica , da nam radi u Fan Shopu na Aerodromu kažu poliglota.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 maj 2025, 12:51

VanDijk je napisao/la:
19 maj 2025, 11:18
nokee je napisao/la:
Postavlja se pitanje sta moze taj Mirvic, peti deseti.? Imaju sve poluge u svojim rukama S i H.. Mozes samo vrc pomenuto, svaku lakrdiju nagraditi sa sljivama. Ne vidim način da on tu nesto promjeni naredne sezone..

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 19 maj 2025, 12:55

Jel moguce da neko pise zelim ljudima iz krajine sve najgore u zivotu (ratu itd). Jel moguce ljudi ovo??

I mi se pitamo sto nam Beus i Vico kroje sudbinu ko ce koje godine biti prvak. Ne treba nama veci neprijatelj od nas samih.

Halkic je sda kujica, licimier koji ce za paru rodjenog prodati. Od malena je takav i nista cudno nema tu, on je tu gdje jest jer ga je stranka postavila, isti taj bakir koji sjedi u sarajevu i kroji sudbine mnogima

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 19 maj 2025, 13:02

VanDijk je napisao/la:
19 maj 2025, 11:18
nokee je napisao/la:
i prosle godine smo tako govorili

VanDijk
Kontakt:

Post Postao/la VanDijk » 19 maj 2025, 13:15

Rockov izgleda isto bivši

Unknown13
Kontakt:

Post Postao/la Unknown13 » 19 maj 2025, 13:19

ronaldo99 je napisao/la:
19 maj 2025, 12:55
Jel moguce da neko pise zelim ljudima iz krajine sve najgore u zivotu (ratu itd). Jel moguce ljudi ovo??

I mi se pitamo sto nam Beus i Vico kroje sudbinu ko ce koje godine biti prvak. Ne treba nama veci neprijatelj od nas samih.

Halkic je sda kujica, licimier koji ce za paru rodjenog prodati. Od malena je takav i nista cudno nema tu, on je tu gdje jest jer ga je stranka postavila, isti taj bakir koji sjedi u sarajevu i kroji sudbine mnogima
Ma nek žele šta hoće. Mogu se nama Krajišnicima svi redom koji nas prozivaju napušiti k. Ne bi Federacija postojala da nije našeg 5. korpusa, a i u srednjoj Bosni smo vodili manje-više glavnu riječ. Pa i Talijan je Banjalučanin i Krajišnik. O čemu više da pričamo?

Sarajlije su nesposobne da i pored svih para koje imaju, državnih institucija i same populacijske moći da pritisnu Srbe i Hrvate i da kreiraju normalan ambijent za bošnjačke klubove.

Razlika između nas i drugih je što ne šutimo i direktno ćemo se pobuniti na nepravdu, a nepravedno je zbog par sudijskih govana iz Bos. Krajine cijeli narod isprozivati, ali kao da smo navikli na šta drugo? Pa mi smo sami odbranili ovu regiju, bez pomoći Sarajeva.
bošnjanin

Uvijeknapravojstrani
Kontakt:

Post Postao/la Uvijeknapravojstrani » 19 maj 2025, 13:34

Nakon sto se prespavala noc mogu donijeti sud o onom jucer.
Svaka čast RA jer su za razliku od mnostva papaka pokazali da su zreliji i pametniji. Takodjer da se zahvalim i svim normalnim navijacima Veleža koji su vidjeli da nije problem u nama i poneki od njih se suprostavili ovim debilima kojih nema ni kod nas na Istoku.
Sve ovo jucer se izdesavalo zbog naše grupe ili podrupe sa Sjevera. I desavat ce se i ubuduće jer su nam stavili zvono iako svako vidi i zna da se nad nama vrsi genocid, bukvalno žele da nas uniste kao klub.
Svaka cast braci koja su jucer navijala kao da smo na Koševu. Policija isto korektna mada nije morala biti.
Igraci kolektivno pokazali ono što im uvijek trazimo. Srce na terenu. Zekic trener kojeg ne zasluzujemo. Otisao je da nekom yebe majku prije intervjua ali nisam skontao kome.
Ne treba psovati nikada generalno a pogotovo ne herojsku Krajinu. Par majmuna mi nikada nece unistiti emociju prema braci iz Krajine.
Ne treba ovo sada vezati politicki sa nekom strankom a pogotovo ne sa SDA jer je debil bio na njihovoj listi. To je bas zlonamjerno jer isto tako je i Duric u parlamentu ispred NES stranke. To su kriminalci koji nisu predstavnici stranaka niti regija. Mada je cinjenica da su ljudi iz Krajine rak rana naseg fudbala jer su u sluzbi Vice.
Ne treba niti mozemo protiv sudija voditi bitke na terenu. To se vodi nakon ili pred utakmicu. Docekas ga na putu ili mu odeš do rodnog mjesta pa mu posjetis porodicu. Z a Mirvic kako se to radi u Kolumbiji. Samo prenese te dobre prakse kod nas.
Unaprijed treba biti svjestan toga i neka ne pomisle sutra HZ da ga osude saopštenjem radi toga a vjerujem da bi i toga bilo.
Ne treba nikada zaboraviti onu raspalu kuravu Dariju Softic Kadenic koja je odradila posao za Vicu tako da kanton Sarajevo nema sada svoje predstavnike i da se nas ne pita nista. Kurava je bila ključ koji je nama zatvorio bilo kakav uticaj. Njoj se treba svaki put sjetiti svih živih i mrtvih.
Naš fudbal je na izdisaju i moglo bi se desiti da nas suspenduju iz svih takmičenja zbog nezapamcenog kriminala.
Zadnja izmjena: Uvijeknapravojstrani, dana/u 19 maj 2025, 13:36, ukupno mijenjano 2 puta.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 19 maj 2025, 13:34

Hvala 5. Korpusu ali sa smrću velikog Nanica umro je i moral u krajini! Vi od tada nemate moralanu osobu, sve go kriminalac kao da ih je babo pravio!
Max Allegri

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 19 maj 2025, 13:54

PeppermintSA je napisao/la:
18 maj 2025, 20:41
FKSDoGroba je napisao/la:
18 maj 2025, 20:26
Sazg je napisao/la:
18 maj 2025, 20:14
Dobri su Rođeni, top 💪💪💪, braća ❤️❤️❤️ pogotovo onaj sa sjedom bradom i onaj čelavi što su Mujketu yebali majku i pljuvali ga, onaj u crnoj trenerci što se priljkučio pomenutom dvojcu kad su pljuvali Baltu i yebali mu svu familiju, oni što se flašama i ko zna čime gađala Eldara na drugoj strani uz aut. Prava BRAĆA nema šta.
Bratstvo postoji samo na relaciji HZ-RA i tu se sva prica zavrsava.
Misliš na onaj RA sto skandirao picke pitarske? I ne, nije igrajte picke, već picke pitarske.

Mi u ovoj ligi imamo samo dušmane i vece dušmane.
Pjevali su igrajte pi, a ne pitarske, 0:58 na klipu.
Halkić je promašio profesiju ali nije jedini cijela liga nam je puna amatera i varalica koji "dijele pravdu" na našim stadionima.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 19 maj 2025, 14:01

TheShed je napisao/la:
19 maj 2025, 13:54
PeppermintSA je napisao/la:
18 maj 2025, 20:41
FKSDoGroba je napisao/la:
18 maj 2025, 20:26

Bratstvo postoji samo na relaciji HZ-RA i tu se sva prica zavrsava.
Misliš na onaj RA sto skandirao picke pitarske? I ne, nije igrajte picke, već picke pitarske.

Mi u ovoj ligi imamo samo dušmane i vece dušmane.
Pjevali su igrajte pi, a ne pitarske, 0:58 na klipu.
Halkić je promašio profesiju ali nije jedini cijela liga nam je puna amatera i varalica koji "dijele pravdu" na našim stadionima.
Evo na klipu se fino cuje stta misle o nama, svako malo mater sarajevsku psuju. Od one tekme kad nisu htjeli odgodit nama za evropu stojim iza rijeci, dabogda ispali i ne vratili se u prvu ligu nikad! Seljacki klub sa seljackim navijacima u seljackom gradu. Stoji jucer frajer pored mene od prve minute i dere se "vi ste ustase sarajevske ebo vas siroki", tekma jos nije ni pocela kako treba. Dabogda izgubili obje do kraja i ispali u petu federalnu
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 19 maj 2025, 14:06

stokastoka23 je napisao/la:
19 maj 2025, 11:08
Kod nas se neke stvari ne gledaju na pravi način, to je problem svega ovoga. Čitam komentare kažu borac pustio radniku a mi zapeli protiv veleza. Pa logicno je sve ovo jer naredne sezone radnik ako ostane dat ce 12 bodova borcu ko iz pi*ke, kad bi se nama velez sklonio da smo ih pustili jucer ? NIKAD! I nije to problem nacionalnosti ili velikosrpstva ovamo, problem je što u B komponenti imaš sve velikane EX JU fudbala. Sarajevo, velež, željo, nekada sloboda i čelik (koje su ugasili ovi što sada pokušavaju nama isto), sve te ekipe su se borile za nešto više, zbog tradicije, renomea i svega što imaju. Evo sada - mi, velež i željo, uvijek su pretendenti za europu ili titulu, ali kod H i S komponente za to imaš samo borac i zrinjski, i sasvim je logično da će se samo njih gurat i da se mogu ovako dogovoriti - ja nemam sanse za titulu, evo tebi za opstanak al iduce godine mi je 12 bodova + kup ako potrefi zagarantovan.

Plus da navedem, da utakmica izmedju dva finala nije bila protiv listice, i da je ZZ odmarao protiv bilo kojeg drugog protivnika sve bi bilo OK, i nista se od ovoga ne bi desilo. Dusmani navukli pojedince na tanak led, ovi uradili sta su uradili, masa povukla - kud svi turci tud i mali mujo i tjt. Zoran shvatio da je pogrijesio i izveo jucer najboljih 11, ostalo se sve zna.

I da se ogradim od prvog pasusa - Sarajevo i ne treba ni sa kim da se dogovara, taman i nama trebalo za opstanak, sa svima u buduce na vi i do zadnje kapi krvi kao jucer zadnjih 10 min u vrapcicima!!

Samo Saraj'vo :ljepota:
Od kako citam i tipkam na ovom pdf nisam procitao pametniji i sadrzaniji post. Posebno bordo/bold. Ako si novi na forumu,
kontam po br.postova ili si bas blizak Klubu, mozda ima i trece. Nebitno. Mozda nikad necemo biti C.Z. ili Dinamo u svojim
drzavama, alije b/b pravi put. Ne kazem da nam ne trebaju zayebani momci (tzv.batinasi), ali samo kao prijetnja. Nisam
ni ja bas naivko. Tim mozes sklopiti preko noci, ali Klub se stvara gotovo pa deceniju. Mislim i uvjeren sam da je ovo pravi
put, ovo u Vrapcicima. Malim klubovima ostaviti da se guse u qovnima i stelama.
Do skoro mi je smetalo da u prvih 11 ima 2-3 :bih: , ali i u velikanima Engleske, desavalo se da nema Otocanina.

Ps. Nikom, ali nikom ne poklanjati, makar igrali , a i igramo protiv svih. Ako zelimo dobro bh fudbalu i nasem Sarajevu, samo
jako i profesionalno. Mislim da smo na dobrom putu, aBd. Nikakav "bosnjo", nego Bosnjak(Bosanac), ako vec uvlacimo naciom.
Dobar ti post ZZ. :kafa: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Benko123, plisek, Tarapi i 34 gosta.