Premijer liga BiH - aktuelno

F1921B
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la F1921B » 02 jun 2025, 10:42

Borac pokrade ligu a uhljupi Hordasi i Manijaci se biju izmedju sebe u rodjenom gradu, ma mi smo nacija za genocida 10000% . Najbolesnija liga u historiji sporta, Dodikov sestrić predsjednik saveza a moj bijedni narod bez kicme suti i trpi. Kakav ba forum kakvi transferi sta je vama svima

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 jun 2025, 10:44

Volio bih da mi neko objasni kako da preko fudbalskog kluba operem pare , imam nekih viška para crnih pa da properem :D
Ja sam istraživao ali vrlo teško u našim zakonskim okvirima, nit ti možeš isplaćivat dobit, nit da dam igračima po 30 da oni meni daju 10 nazad, odakle mi tih 30 da dam ako perem moraju proći kroz papire, nit da dam pozajmicu jer mi i za to treba porijeklo.

Pranje para bi podrazumijevalo stavljanje ilegalnog novca u legalne tokove, čisto da unaprijed kažem ako ko ima neku sugestiju da mi crne pare ostaju crne da ne odgovara bezveze jer sve što sam do sad čuo je na tom glasu, ili da me uhapse pri pokušaju transakcije veće od 30k , i to da me zaobiđu takvi s odgovorima ?

Dakle kako ?
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 02 jun 2025, 10:53

Stani u red.

Ja čekam odgovor evo sad će mjesec dana.
luckystrike je napisao/la:
09 maj 2025, 16:33
Zamolio bih da mi neko (od teoretičara zavjere po mogućnosti) objasni kako to funkcioniše s platama u koverti kao i plaćanjima putem servisa Payoneer.

Sve i da igrači dobijaju plate u kovertama, a većina su stranci, kako oni dalje prenose taj novac? Sumnjam da troše sve na život u Sarajevu - BiH. Iznos veći od 10 hiljada Eura si dužan prijaviti carinskom organu. Prijava carinskom organu zahtjeva informaciju o porijeklu i namjeni. Neprijavljivanje je rizično i sa sobom nosi drakonske kazne kao i mogućnost konfiskacije. Moguće je da novac prenose po nekoliko puta i sa nekoliko osoba, ali šta i kako dalje? Da ubaciš pare u platni promet tj. da ih položiš na banku, da kupiš nekretninu ili novo auto, opet ti je potreban dokaz o porijeklu imovine.

Što se tiče Payoneer-a, razumijem da možeš držati sredstva na računu i plaćati tom karticom pa čak i podizati gotovinu na pojedinim bankomatima, ali u Bosni i Hercegovini i to je rijetko moguće. Kada bi sa tog računa prebacio sredstva na devizni račun u lokalnoj banci, u zakonskoj si obavezi da prijaviš dohodak i platiš porez. Sve i da pokušaš izbjeći isto, banke u BiH su dužne da čim se pređe prag od 30 hiljada KM, da proslijede informaciju PU i Finansijsko-objevštajnom sektoru SIPA-e. Vjerovatno je isto i u zemljama regiona ako ne i restriktivnije u EU.

Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti i radnje koje se provode u skladu s istim su baš rigorozni i na manjim iznosima.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 jun 2025, 10:56

Dobro brate to je tema utaje poreza, mene zanima kako pare oprat. Imam para hoću da ih operem cujem Mirvic pere milione preko kluba zanima me kako ? Kako na kraju one postanu legalne i kako ih uopste ubaci u klub ilegalne. Ako ih daje preko tih kartica kako one kad se njemu vrate postanu legalne ? Kako ih stavi na te kartice ilegalne. Jer nema crnih para na banci. Mislim logično jel.

Ako ne bude odgovora otvorit cu kafic i kucat racuna 5 hiljada dnevno i oprat. Nekako mi to bolje zvuci nego ovo a i sigurnije. Ili cu zgradu pocet pravit.Ili dat nekoj firmi da provuce kroz papire prodaju.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

DadoElazar
Kontakt:

Post Postao/la DadoElazar » 02 jun 2025, 11:34

02 jun 2025, 10:53
Stani u red.

Ja čekam odgovor evo sad će mjesec dana.
09 maj 2025, 16:33
Zamolio bih da mi neko (od teoretičara zavjere po mogućnosti) objasni kako to funkcioniše s platama u koverti kao i plaćanjima putem servisa Payoneer.

Sve i da igrači dobijaju plate u kovertama, a većina su stranci, kako oni dalje prenose taj novac? Sumnjam da troše sve na život u Sarajevu - BiH. Iznos veći od 10 hiljada Eura si dužan prijaviti carinskom organu. Prijava carinskom organu zahtjeva informaciju o porijeklu i namjeni. Neprijavljivanje je rizično i sa sobom nosi drakonske kazne kao i mogućnost konfiskacije. Moguće je da novac prenose po nekoliko puta i sa nekoliko osoba, ali šta i kako dalje? Da ubaciš pare u platni promet tj. da ih položiš na banku, da kupiš nekretninu ili novo auto, opet ti je potreban dokaz o porijeklu imovine.

Što se tiče Payoneer-a, razumijem da možeš držati sredstva na računu i plaćati tom karticom pa čak i podizati gotovinu na pojedinim bankomatima, ali u Bosni i Hercegovini i to je rijetko moguće. Kada bi sa tog računa prebacio sredstva na devizni račun u lokalnoj banci, u zakonskoj si obavezi da prijaviš dohodak i platiš porez. Sve i da pokušaš izbjeći isto, banke u BiH su dužne da čim se pređe prag od 30 hiljada KM, da proslijede informaciju PU i Finansijsko-objevštajnom sektoru SIPA-e. Vjerovatno je isto i u zemljama regiona ako ne i restriktivnije u EU.

Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti i radnje koje se provode u skladu s istim su baš rigorozni i na manjim iznosima.
ne znam koga si pito ali cu ti ja odgovoriti da je to nemoguce
tvrdnje o isplatama "u koverti" i pranju novca putem payoneera zvuce kao da su prepisane iz jeftinog trilera a ne realnog pravnog i bankarskog sistema u bih
bih ima stroge zakone o sprjecavanju pranja novca i finansiranja bilo kakvih udruga firmi organiizacija koje nisu u poreznom sistemu kao i jasno definisane obaveze prijave prihoda domacih i stranih
svaki iznos preko 10000 mora se prijaviti prilikom unosa u zemlju a banke automatski prijavljuju transakcije koje prelaze 30000 ili koje su sumnjive po svojoj strukturi bez obzira na iznos
uvodjenje vece kolicine novca rucno ili preko nekolicine ljudi automatski podlijeze visestrukim zakonskim provjerama i nemoguce je bez posljedica
payoneer nije ilegalan ali svaki prihod mora biti oporezovan
ovo je informacija iz sisa bara gdje strucLJak cuje za payoneer i onda izvali da bi ispo pametan medju slicnim akademicima
uglavnom ovake transakcije su zabranjene i vrlo lako se otkrivaju
price o parama u kovertama i rucnim transferima su bajka za one koji ne kontaju kako finansijski sistem funkcionise
ovde jos samo treba ubaciti da se pare prebacuju dronom iz kolumbije pa da teorija bude kompletna
ovo je scenarij za karleusin turbo folk hit a onaj ko je piso ovaku teoriju ima vezu sa bankom jedino kad ceka u redu da uplati racune

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 02 jun 2025, 11:45

jurisicduska je napisao/la:
02 jun 2025, 10:44
Volio bih da mi neko objasni kako da preko fudbalskog kluba operem pare , imam nekih viška para crnih pa da properem :D
Ja sam istraživao ali vrlo teško u našim zakonskim okvirima, nit ti možeš isplaćivat dobit, nit da dam igračima po 30 da oni meni daju 10 nazad, odakle mi tih 30 da dam ako perem moraju proći kroz papire, nit da dam pozajmicu jer mi i za to treba porijeklo.

Pranje para bi podrazumijevalo stavljanje ilegalnog novca u legalne tokove, čisto da unaprijed kažem ako ko ima neku sugestiju da mi crne pare ostaju crne da ne odgovara bezveze jer sve što sam do sad čuo je na tom glasu, ili da me uhapse pri pokušaju transakcije veće od 30k , i to da me zaobiđu takvi s odgovorima ?

Dakle kako ?

ne može se to radit preko udruženja građana
šta vam je više

al uvijek imajte ovo na umu što kaže gazda Sejo
i neće glava da boli

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 02 jun 2025, 11:47

E jesu bezobrazni,odvedes ih da malo vide europe,oni se slomise oko nasih transfera :rol:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 02 jun 2025, 11:48

Lokomotifa je napisao/la:
02 jun 2025, 10:12
Upravo sam pročitao podatak da u 33 kola Premijer lige netom završene sezone protiv Borca nije sviran NIJEDAN penal. Dva puta sam morao pročitati da vidim je li dobro vidim, kad fkt NIJEDAN penal Borcu nije sviran u 33 utakmice. Zrinjskom je sviran samo 1 penal što je također sramotan podatak, sramotan.

Ako je neko imao sumnju u kredibilitet sudijske organizacije ovo je najbolji argument kakvi su to ljudi. Po zakonima nogometne fizike nije moguće da u 33 utakmice, u skoro 3 hiljade minuta nije bio niti jedan kontakt, niti jedna ruka da bi se svirao penal Borcu.

Gledajući Borac, pa i Zrinjski čovjek bi rekao da je fudbal beskontaktni sport, nešto kao odbojka. Sram da vas bude.
Borac je ekipa koja igra fair play, nista cudan taj podatak nije.
Dovoljno je vidjeti da Zoran Kvrzic nijedan zuti karton ove sezone nije dobio, to sve govori koliko fer i korektno igra odbrana Borca...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 02 jun 2025, 12:21

19vendetta87 je napisao/la:
02 jun 2025, 11:48
Lokomotifa je napisao/la:
02 jun 2025, 10:12
Upravo sam pročitao podatak da u 33 kola Premijer lige netom završene sezone protiv Borca nije sviran NIJEDAN penal. Dva puta sam morao pročitati da vidim je li dobro vidim, kad fkt NIJEDAN penal Borcu nije sviran u 33 utakmice. Zrinjskom je sviran samo 1 penal što je također sramotan podatak, sramotan.

Ako je neko imao sumnju u kredibilitet sudijske organizacije ovo je najbolji argument kakvi su to ljudi. Po zakonima nogometne fizike nije moguće da u 33 utakmice, u skoro 3 hiljade minuta nije bio niti jedan kontakt, niti jedna ruka da bi se svirao penal Borcu.

Gledajući Borac, pa i Zrinjski čovjek bi rekao da je fudbal beskontaktni sport, nešto kao odbojka. Sram da vas bude.
Borac je ekipa koja igra fair play, nista cudan taj podatak nije.
Dovoljno je vidjeti da Zoran Kvrzic nijedan zuti karton ove sezone nije dobio, to sve govori koliko fer i korektno igra odbrana Borca...
Procitao sam komentar da je vama 8 penala, od ukupnih deset, svirano nakon pobjede protiv Borca, jel to istina? :wtf:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 02 jun 2025, 12:27

FKSDoGroba je napisao/la:
02 jun 2025, 12:21

Procitao sam komentar da je vama 8 penala, od ukupnih deset, svirano nakon pobjede protiv Borca, jel to istina? :wtf:
6 utakmica je bilo nakon Borca, i u svakoj je protivnik imao penal protiv nas, osim Radnika sad u zadnjem kolu.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 02 jun 2025, 12:29

02 jun 2025, 12:27

6 utakmica je bilo nakon Borca, i u svakoj je protivnik imao penal protiv nas, osim Radnika sad u zadnjem kolu.
A možemo reći i da 2 meča prije Borca su protivnici dobili penale. Dakle to je penal za protivnika u 8 utakmica u tih 9. Radnik zadnje kolo ne računam jer je utakmica bila revijalnog karaktera, dobili bi penal da im je trebao.
Grupa iznad svakog pojedinca.

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 02 jun 2025, 12:32

Riquelme1921 je napisao/la:
02 jun 2025, 12:29

A možemo reći i da 2 meča prije Borca su protivnici dobili penale. Dakle to je penal za protivnika u 8 utakmica u tih 9. Radnik zadnje kolo ne računam jer je utakmica bila revijalnog karaktera, dobili bi penal da im je trebao.
Sta ljudi rade je.bo te zivot

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 02 jun 2025, 12:35

02 jun 2025, 12:32
Riquelme1921 je napisao/la:
02 jun 2025, 12:29

Sta ljudi rade je.bo te zivot
Ili ako hoćeš da idemo još dalje u zadnjih 11 utakmica protiv Želje je bilo 10 penala. :opaopa:

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 02 jun 2025, 12:35

fks74 je napisao/la:
01 jun 2025, 22:01
jurisicduska je napisao/la:
01 jun 2025, 21:41
Jedno je sigurno ako ga sad ne prodate ode on za 0 KM, ugovor do 2026. Tim prije su neke cifre sulude, ostave ga još godinu i uzmu ga besplatno, jer koliko sam ja vas skontao neko drugi odlučuje hoce li se prodavati ili neće.
Ako misliš na laganog, on nije njihov igrač. Oni ga ne plaćaju i oni ne odlučuju o njegovoj prodaji, ako se proda imat će neku lovu zato što tu igra.
Jok eto tvoj je igrač !
Dobar dan svima, osim utajivacima poreza. :bih:
Romeo Jozak : Željezničar je vlasnik igrača, Al Jaber ima ugovor i klub će dati definitivnu odluku. Ono što sigurno mogu reći jeste da će to biti najveći transfer u historiji Željezničara. Radi se o dva kluba iz vrha fudbala u Saudijskoj Arabiji, čuo sam da je Željezničar na ime obeštećenja najviše do sada dobio 700.000, ovaj iznos koji će dobiti u ponudi će to itekako premašiti. Sve je onda na klubu.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 jun 2025, 12:40

Kako će nam Gigovic ,Njegomirovic ,Jelic,Kazlagic, hebat mamas za stogodisnjicu Borca :mrgreen: :oops: .

osam
Kontakt:

Post Postao/la osam » 02 jun 2025, 13:17

Zna li neko jel zeljo vlasnik igraca 1/1 i imaju li vlasnicki listic ili ti ga potvrdu o vlasnistvu?

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 02 jun 2025, 13:17

slika

Zmajevi se u Sarajevu spremaju za predstojeće utakmice. Sutra će trenirati na Grbavici, a na trening su pozvani i navijači kojima će biti dopušten ulaz i boravak tokom cijelog treninga.

"Zmajevi će sutra odraditi trening na stadionu Grbavica, a vrata za navijače će biti otvorena!

Pozivamo sve navijače da dođu, podrže reprezentaciju i zajedno stvaramo pozitivnu atmosferu pred utakmicu protiv San Marina", objavljeno je na stranici N/FSBiH.

Trening počinje u 18 sati, a biti će otvorena istočna tribina doma FK Željezničar.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 02 jun 2025, 13:19

osam je napisao/la:
02 jun 2025, 13:17
Zna li neko jel zeljo vlasnik igraca 1/1 i imaju li vlasnicki listic ili ti ga potvrdu o vlasnistvu?
Nemamo ništa samo nemoj više bit naporan.

GrbavicaHram1921
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHram1921 » 02 jun 2025, 13:21

osam je napisao/la:
02 jun 2025, 13:17
Pojacaj terapiju, valjda bude efikasnija u pm

osam
Kontakt:

Post Postao/la osam » 02 jun 2025, 13:31

:urnebes: :urnebes:

slika

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337, zeljovolimte i 17 gostiju.