AS Roma
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- Cassano2024
- Kontakt:
Re: AS Roma
Ode Tammy u Bešiktaš. Vidjet ćete da smo pogriješili. Samo ako dobije pravu minutažu, pokazat će koliko zna. I godit će mu tamo, ima on taj temperament. Hvala burazeru na lijepim golovima i odličnoj sinergiji sa navijačima. Povreda te je spriječila da budeš prvi napadač kluba, a mi nemamo strpljenja ni za koga. Isto toliko mi je žao i Le Feea i Dahla.
- Cassano2024
- Kontakt:
Zašto još nismo još predstavili nove dresove?
Ako su kao interovi ili juventusovi onda bolje nek ostane u ovima
.

Ako su kao interovi ili juventusovi onda bolje nek ostane u ovima

Prvo baš mi je žao što nam se rasipa i ova malo družina navijača ovdje, jer nekako fejsbuk grupe su odavno umrle, reddit je jednostavno previše toksično mjesto, ovdje je baš bilo lijepo pročitati postove i mišljenja - naročito poslije utakmica.
Abraham je meni inicijalno bio jako drag igrač, njegova prva sezona je bila odlična, ali nakon onako jadnih izjava nakon prelaska u Milan, neka ide. Pripreme počinju 13.7, ukoliko žele pokazati da su ovaj put ozbiljni, do tog datuma trebamo dovesti bar tri igrača, što brže kompletirati sastav, baš je neko od vas spominjao urnebesno loše pripreme prošle sezone, te užasno odrađeni last-minute transfer rok. Što se tiče odlazaka, čudno, ali Paredes je i dalje tu, malo mi je dosadilo više to njegovo koketiranje sa Bocom, a ljudi nisu u stanju da plate 2 - 3 miliona za njegov transfer. Da li je još rano za spekulacije o odlasku Dybale? Iskreno bit ću iznenađen ako ostane pod Gaspom, ali hajde da vidimo.
Što se tiče dolazaka, doslovno svaki dan iskaču neka imena, ali neka su konstantno prisutna. Među njima je O'Riley, mnogo mi se sviđa, vidjeli smo da se taj engleski tip veznjaka može odlično pokazati u Italiji. Veliki plus je to što je igrač bio želja Gasperinija dok je bio u Atalanti, tako da će sigurno imati spremnu ulogu za njega. Iako mi je Wesley djelovao preskupo za nas, ne bih se bunio da dođe. Mogao bi biti prava ofanzivna napast. Spominje se i naša stara želja Mikautadze, to je realan transfer, ali mislim da će ipak konkurencija biti ozbiljna.
Vidjet ćemo, ali ova tri igrača bi stvarno popravila našu ekipu. Utihnula je potpuno priča za Gournu Doatha, tako da mislim da od njega nema ništa, šteta pokazivao je neki potencijal.
Abraham je meni inicijalno bio jako drag igrač, njegova prva sezona je bila odlična, ali nakon onako jadnih izjava nakon prelaska u Milan, neka ide. Pripreme počinju 13.7, ukoliko žele pokazati da su ovaj put ozbiljni, do tog datuma trebamo dovesti bar tri igrača, što brže kompletirati sastav, baš je neko od vas spominjao urnebesno loše pripreme prošle sezone, te užasno odrađeni last-minute transfer rok. Što se tiče odlazaka, čudno, ali Paredes je i dalje tu, malo mi je dosadilo više to njegovo koketiranje sa Bocom, a ljudi nisu u stanju da plate 2 - 3 miliona za njegov transfer. Da li je još rano za spekulacije o odlasku Dybale? Iskreno bit ću iznenađen ako ostane pod Gaspom, ali hajde da vidimo.
Što se tiče dolazaka, doslovno svaki dan iskaču neka imena, ali neka su konstantno prisutna. Među njima je O'Riley, mnogo mi se sviđa, vidjeli smo da se taj engleski tip veznjaka može odlično pokazati u Italiji. Veliki plus je to što je igrač bio želja Gasperinija dok je bio u Atalanti, tako da će sigurno imati spremnu ulogu za njega. Iako mi je Wesley djelovao preskupo za nas, ne bih se bunio da dođe. Mogao bi biti prava ofanzivna napast. Spominje se i naša stara želja Mikautadze, to je realan transfer, ali mislim da će ipak konkurencija biti ozbiljna.
Vidjet ćemo, ali ova tri igrača bi stvarno popravila našu ekipu. Utihnula je potpuno priča za Gournu Doatha, tako da mislim da od njega nema ništa, šteta pokazivao je neki potencijal.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
- Cassano2024
- Kontakt:
Navodno je Shomurodov, jako blizu odlaska. Realno, trebala bi nam onda dva napadača.
Traži se novi sponzor, Toyota bi bila jaka.
Traži se novi sponzor, Toyota bi bila jaka.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
- Cassano2024
- Kontakt:
Njega je trebalo prodati, a ne Tammya. Dobro, nisu to iste pare, ali svakako ćemo ih potrošit na nekoga. Dovbyk, Abraham i Dybala kao lažna devetka.
Ali eto, ostaće nam opet Shomurodov i dovest ćemo nekog belgijanca koji će igrati svake prestupne.
Ali eto, ostaće nam opet Shomurodov i dovest ćemo nekog belgijanca koji će igrati svake prestupne.
Klasično ponašanje Rome, kao neki penzioner koji samo gleda u izloge, hoće li konačno pokrenuti makar ozbiljnije pregovore sa nekim? Znaš da ti nedostaje napadač, čovječe probaj dovesti nekoga, ne ono naše uhvate se za jednog igrača
Pregovori traju mjesec dana
Pokušavaš spustiti cijenu mjesecima
Čovjek ode u drugi klub koji da konkretnu ponudu.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Odmorite momci do pocetka sezone
.Svakako cemo dovesti one igrace ko niko od jacih ne zeli jer tesko da ce Roma dati neke pare i dovesti neka kvalitetna pojacanja.
Morat ce Gasperini raditi sa onim sto ima i ne vjerujem da je sretan zbog toga.

Morat ce Gasperini raditi sa onim sto ima i ne vjerujem da je sretan zbog toga.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Post je objavljen facebook stranici "AS Roma Club Budva", apsolutno najkvalitetniji sadržaj koji se tiče Rome, znači ne prenose vijesti koje se mogu pročitati svuda, već se pišu ovako kratke kolumne i tekstovi. Vrhunski.S tim u vezi, evo nas opet s Morikoneom- danas je pet godina od smrti najvećeg među najvećim kompozitorima, a klub je godišnjicu iskoristio kako bi njegovog sina, Marka, ugostio u Trigoriji, time i podsjetio na pasiju koja ova porodica umjetnika gaji prema Romi.
„Za tatu je Roma bila – Rim.“
To je govorio i javno, u više navrata: „Ko živi u Rimu, trebalo bi da navija za Romu.“ Za mene je to neka vrsta kontinuiteta, lijepe prakse. Nalazim se na mjestu – ovdje u Trigoriji – koje je tata volio i poštovao, iako te navijanje nerijetko zna izbaciti iz takta. Ali to je lijepo na svoj način – dio je instinkta koji nosimo u sebi.
Mogao bih ispričati razne anegdote, i to prilično simpatične. Kad smo bili negdje na putu, tata bi dirigovao, a ja sam uvijek bio negdje iza bine ili u zaklonjenom dijelu – postala je to već porodična tradicija. Kad bi Roma dala gol tokom utakmice, ja bih mu to signalizirao. A on bi, usred koncerta, htio da zna i ko je dao gol! I to je bio problem – pred sobom imaš 120–130 ljudi koje treba da uskladiš i usmjeriš da sviraju. Ali to je bio zabavan trenutak – davao mi je razne čudne znakove rukom.
Sjećanja na utakmice na stadionu sa porodicama Morikone i Leone, jedni uz druge:
„Sa Serđom i njegovom djecom često smo išli na Olimpiko, kroz razne istorijske periode. Čak i u vrijeme štednje, tokom 1973. godine, kad u Rimu nedjeljom nije bilo dozvoljeno koristiti automobil. A on bi i tada izlazio – vozio se u Rols Rojsu... Serđo je bio takav – kažem to s osmijehom i velikom simpatijom. Bilo je posebno i emotivno ići na stadion, dijeliti tu strast, svi zajedno.“
— Marko Morikone
Forza Roma maestro!
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Italijanski forum je još i dobro kako stoje neki drugi.Surreal je napisao/la: ↑02 jul 2025, 00:29Prvo baš mi je žao što nam se rasipa i ova malo družina navijača ovdje, jer nekako fejsbuk grupe su odavno umrle, reddit je jednostavno previše toksično mjesto, ovdje je baš bilo lijepo pročitati postove i mišljenja - naročito poslije utakmica.
Nevjerojatno je kako su forumi propali, baš ono da se upitas gdje ode sav taj narod?
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Žao mi je Paredesa, ovaj drugi mandat kod nas mu je bio jako dobar. Morao sam pogledati opet onaj slobodnjak protiv Milana - golčina. Imao je on taj južnoamerički duh, uvijek spreman da isprovocira, da podmetne svoja leđa, da podigne moral ekipi. Baš šteta što odlazi, ali ovo je očigledno bila njegova želja, drago mi je što ga je klub maksimalno ispoštovao. Ali eto, povežeš se godinama sa nekim igračima, a njega se sjećam još od onog prvog puta kada je nosio naš dres.
Moguća zamjena je dečko iz Kolumbije - Richard Rios, eh to bi bilo pojačanje, ali znajući nas... Doći će neko iz Empolija

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Sretno uzbekistanskom bratu Šomiju u nastavku karijere. Ozbiljan ratnik, ruku na srce nikada nije imao kvalitet da igra za Romu, ali je uvijek davao svoj maksimum. I zbog toga veliko poštovanje.
Inače, apsolutno yebeno ne shvatam ovaj klub i Massaru, Neil El Aynaoui je na korak da pređe u Romu, siguran sam da niko ovdje ne zna ko je ovaj igrač - apsolutno ni ja. Ipak dovoljna informacija mi je da je čovjek elegantno propustio deset utakmica prošle sezone i da je svako malo povrijeđen. Nepoznati igrač iz francuske lige, sklon povredama i bez nekog izraženog kvaliteta kao da me malo podsjeća na prošlogodišnje veliko pojačanje koje je nakon šest mjeseci otišlo u Sunderland. Sa ovim tipom će ishod biti isti. Uz to je i Afrikanac, tako da ga neće biti čitavih mjesec dana, jer AFCON. Neshvatljivo zaista, mogu da shvatim da je Rios preskup za nas i da je kocka, ali zašto onda ne dovedeš Frendrupa ili nekog veznjaka iz low-tier italijanskog kluba gdje tačno znaš šta dobijaš. Doduše, i ovdje dobijaš test za medicinsko osoblje.
Otišla dva napadača, jedan na pragu dolaska - Evan Ferguson. Postoje te neke stvari koje su jednostavno suplementarne, ne možeš ih zamisliti jednu bez druge; kafa i cigare, burek i jogurt, kokice i film... Roma i igrači sa pokidanim ukrštenim ligamentima. Eh takav nam je ovaj Irac, koji je od wonderkida vrijednog sto miliona došao do toga da ga ni prosječni Englezi ne žele. Ne znam, nadam se makar da ćemo ostaviti mogućnost otkupa, da ne bi završio kao Saelemaekers.
Jedina dobra stvar jeste vjerovatni dolazak Wesleya, desnog beka koji ima sve predispozicije da bude odličan fudbaler. Uz Gasperinija sam siguran da ćemo profitirati sa njim.
Inače, apsolutno yebeno ne shvatam ovaj klub i Massaru, Neil El Aynaoui je na korak da pređe u Romu, siguran sam da niko ovdje ne zna ko je ovaj igrač - apsolutno ni ja. Ipak dovoljna informacija mi je da je čovjek elegantno propustio deset utakmica prošle sezone i da je svako malo povrijeđen. Nepoznati igrač iz francuske lige, sklon povredama i bez nekog izraženog kvaliteta kao da me malo podsjeća na prošlogodišnje veliko pojačanje koje je nakon šest mjeseci otišlo u Sunderland. Sa ovim tipom će ishod biti isti. Uz to je i Afrikanac, tako da ga neće biti čitavih mjesec dana, jer AFCON. Neshvatljivo zaista, mogu da shvatim da je Rios preskup za nas i da je kocka, ali zašto onda ne dovedeš Frendrupa ili nekog veznjaka iz low-tier italijanskog kluba gdje tačno znaš šta dobijaš. Doduše, i ovdje dobijaš test za medicinsko osoblje.
Otišla dva napadača, jedan na pragu dolaska - Evan Ferguson. Postoje te neke stvari koje su jednostavno suplementarne, ne možeš ih zamisliti jednu bez druge; kafa i cigare, burek i jogurt, kokice i film... Roma i igrači sa pokidanim ukrštenim ligamentima. Eh takav nam je ovaj Irac, koji je od wonderkida vrijednog sto miliona došao do toga da ga ni prosječni Englezi ne žele. Ne znam, nadam se makar da ćemo ostaviti mogućnost otkupa, da ne bi završio kao Saelemaekers.
Jedina dobra stvar jeste vjerovatni dolazak Wesleya, desnog beka koji ima sve predispozicije da bude odličan fudbaler. Uz Gasperinija sam siguran da ćemo profitirati sa njim.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Ne znam jel istina ali citam da ste dogovorili sve sa Riosom a ostaje jos za dogovorit uvjete sa Palmeirasom. Nisam ga gleda ali kako se povezivao sa Interom prije 2-3 tjedna bacio sam malo oko i procita sta pisu za njega i po svemu sudeci trebao bi biti pravo pojacanje.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Izgleda da je zavrsen taj bek iz Palmeirasa.Kakvih smo sve imali vrijedi probati sa ovim.
Meni je Shomu bio bas gotivan igrac ali eto nek mu je sa srecom.Za ovog Neila nikad cuo.
Meni je Shomu bio bas gotivan igrac ali eto nek mu je sa srecom.Za ovog Neila nikad cuo.
Djeluje da će biti naš novi igrač, mislim da je bilo boljih rješenja. Ipak, što kaže @Manuel, mnogi su dobijali priliku, pa hajde da vidimo i ovog momka. Samo ne vidim kako on može popraviti stvari.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Dobre su nam pare uzeli sto jest jest.Pisu da je imao tri povrede prosle sezone sto mi se nikako ne svidja.Ocekujemo tog beka iz Palmeirasa ako ga ne uzme Notingem.Nadam se da ce doci neki dobar napadac inace sem Dovbyka ostadosmo sa 10 nekih krila.
Jedva cekam pocetak sezone.Ako nista igrat cemo bas napadacki fudbal
Jedva cekam pocetak sezone.Ako nista igrat cemo bas napadacki fudbal

Odužilo se ovo poprilično, ali djeluje da će sutra biti potvrđena dva transfera. Iznenađenja tu nema, to su El Aynaoui i Ferguson. Ferguson je bez obzira na sve bolji napadač od Shomurodova, tako da za nijansu smo se popravili. O Marokancu sam rekao svoje mišljenje, nadam se da će dokazati suprotno.
Nisam pisao o Riosu, jer sam i očekivao da će transfer propasti. Palmeiras je jedan od bogatijih brazilskih klubova i znalo se da neće pristati samo-tako da prodaju svog najbolje igrača. Ipak, malo mi je bezveze što nisu odlučili da ispune Gasperinijevu želju zbog par miliona. Neozbiljno.
Za Wesleya samo poslali novu ponudu 25 miliona + bonusi (okej, to je stvarno jak transfer). Njega hoće i Milan, ali izgleda da igrač preferira nas.
Daniele Ghilardi također moguće naš novi igrač. Puna podrška za ovaj potez, mladi italijanski stoper. Gasperini zna za stoperima.
Nisam pisao o Riosu, jer sam i očekivao da će transfer propasti. Palmeiras je jedan od bogatijih brazilskih klubova i znalo se da neće pristati samo-tako da prodaju svog najbolje igrača. Ipak, malo mi je bezveze što nisu odlučili da ispune Gasperinijevu želju zbog par miliona. Neozbiljno.
Za Wesleya samo poslali novu ponudu 25 miliona + bonusi (okej, to je stvarno jak transfer). Njega hoće i Milan, ali izgleda da igrač preferira nas.
Daniele Ghilardi također moguće naš novi igrač. Puna podrška za ovaj potez, mladi italijanski stoper. Gasperini zna za stoperima.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.