Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Bundesliga
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Bundesliga » 04 jul 2025, 22:13

milanist je napisao/la:
04 jul 2025, 22:07
:rol: niti 3 posta nisu napisana, on vec zaboravio sta je napisao :D
Ko je zaboravio levatu, lik mi govorio da sam napisao kako je imao dominantan bolid 4 sezone što nisam nigdje napisao. Rekao sam NAJBOLJI, što je imao 3 sezone od 4, a ovu zadnju je imao najbolji prvi dio sezone. Eto nek je imao 3 sezone, malo nešto krene naopako odmah krene plakanje. Kao da drugi timovi u F1 ne pokušavaju da budu najbolji. Bolje da je rekao starom da se fokusira na rezultate a ne da tjera Hornera pred početak sezone. Dva mjeseca je javno prozivao Red Bull da otjeraju Hornera jer se i on spanđao s tom ženskom. Pa onda Marko konstantno pričao po medijima kako ako Verstappen bude želio otići iz RB-a da će me on pomoći i pokrenuti klauzulu. Pa Verstappen sam prijetio Red Bullu da on odlazi ako otjeraju Marka. Ne kontam šta vam je teško shvatiti da Verstappen i njegov tim unose nemir i prave probleme timu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 jul 2025, 22:16

Bundesliga je napisao/la:
04 jul 2025, 21:27
Simi je napisao/la:
04 jul 2025, 21:13
Eh jest 4 sezone. Ni blizu da je imao najbolji bolid 4 sezone.
2021.- Ako ti je ono dominantan i "najbolji" bolid gledao si 4 trke te sezone
2022.- Ferrari je do sredine sezone imao najbolji bolid, ali je to Ferrari naravno pa na kraju dana nije nista ni znacilo
2023.- najveca dominacija bez premca
2024.- Do Kanade najbolji bolid, nakon Kanade je Mcl imao najbolju masinu, pa cak i Ferrari je imao bolji bolid

A na kraju dana i Norris je savsrsen primjer da najbolji bolid nista ne znaci ako vozac toj masini nije dorastao. Max je ubjedljivo najbolji vozac ove generacije i svako drugo misljenje mogu protumaciti jedino mrzitelji Maxa i RB.

I samo jos jedno pitanje. Kako to najbolji bolid u 4 sezone 4 vozacka i 2 konstruktorska naslova?
Ko je igdje spominjao dominantan bolid u 4 sezone?

2021 je imao najbolji bolid, zadnjih 6 utrka je Mercedes imao bolji.
2022 smijesno i pricati, ono malo utrkica na početku Ferrari bio bolji, pa ih onda RB uništio, daleko najbolji bolid u sezoni.
2023 daleko najbolji bolid i jedan od najboljih bolida u historiji sporta, sto im je omogućilo da poruse sve rekorde.
2024 jedino ih je u drugom dijelu sezone presisao McLaren.

A ovo zasto su imali samo 2 konstruktorske sam vec objasnio, bolid se svake sezone potpuno podredjivao Verstappenu, posljednje 2 sezone naročito. Pa ovi drugi vozači ne znaju jadnici ni kako da voze ni sta da rade. Tsunoda na ivici nervnog sloma bgt.
Druze moj, cetiri sezone je imao najbolji bolid, cim malo ne ide kako treba odmah prica o klauzulama, kako on moze otici ako bude plasiran slabije od treceg.
Bukvalno si napisao to u postu iznad. Ako je najbolji bolid, onda je valjda i dominantan? :hmmmmm:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 jul 2025, 22:21

DamirT je napisao/la:
04 jul 2025, 22:16
Bukvalno si napisao to u postu iznad. Ako je najbolji bolid, onda je valjda i dominantan? :hmmmmm:
Termini najbolji i dominantan nisu jednaki. Ako imaš bolid bolji više od pola sezone u odnosu na konkurenciju onda si imao najbolji bolid u sezoni. Ne znam šta je tu teško za shvatiti. Verstappen je imao dominantan bolid 2022 i 2023, naročito 2023. Ono malo na početku 2022 što pričaju o Ferrariju je smiješno, pobijedili nekoliko utrka, pa ih i prije ljetne pauze Red Bull samljeo. Kada se borio s Hamiltonom nije imao dominantan bolid, ali je imao u globalu u čitavoj sezoni najbolji. Zadnjih 6 utrka je Mercedes bio bolji. Prošle godine eto jedino nije imao najbolji bolid. I šta sad treba plakati po medijima kao dijete malo umjesto da cijeni 4 titule zaredom? Šta da je kao Alonso 90% karijere vozio kante.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 jul 2025, 22:28

04 jul 2025, 22:13
milanist je napisao/la:
04 jul 2025, 22:07
:rol: niti 3 posta nisu napisana, on vec zaboravio sta je napisao :D
Ko je zaboravio levatu, lik mi govorio da sam napisao kako je imao dominantan bolid 4 sezone što nisam nigdje napisao. Rekao sam NAJBOLJI, što je imao 3 sezone od 4, a ovu zadnju je imao najbolji prvi dio sezone. Eto nek je imao 3 sezone, malo nešto krene naopako odmah krene plakanje. Kao da drugi timovi u F1 ne pokušavaju da budu najbolji. Bolje da je rekao starom da se fokusira na rezultate a ne da tjera Hornera pred početak sezone. Dva mjeseca je javno prozivao Red Bull da otjeraju Hornera jer se i on spanđao s tom ženskom. Pa onda Marko konstantno pričao po medijima kako ako Verstappen bude želio otići iz RB-a da će me on pomoći i pokrenuti klauzulu. Pa Verstappen sam prijetio Red Bullu da on odlazi ako otjeraju Marka. Ne kontam šta vam je teško shvatiti da Verstappen i njegov tim unose nemir i prave probleme timu.
Kultura na nivou, nema sta. Zaboli me vala iskreno za to najdominantniji bolid, ovo ono. Svako ce neke izvovore za sebe traziti.
Smijesno mi je jedino sto si par postova iznad demantovao sam sebe bukvalno, samo upotrijebivsi drugaciji izraz. Najbolji ili najdomonantniji, svejedno vala kad se tice bolida. Ali eto, nekima ipak ima razlike, ili nema, jel'da "levatu".
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 jul 2025, 22:30

Ti ako ne znaš razliku između najbolji i najdominantniji treba prvo da ponovo odeš u školu. Pa onda komentariši F1.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 jul 2025, 22:32

Doduse ja. Mi ne znamo pa smo svi u krivu. Gori ja sto ista replicira..trebao sam se smijati u 'sebi'.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 04 jul 2025, 22:42

evandere vrati bundesligi profil

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 04 jul 2025, 22:49

04 jul 2025, 22:21
DamirT je napisao/la:
04 jul 2025, 22:16
Termini najbolji i dominantan nisu jednaki. Ako imaš bolid bolji više od pola sezone u odnosu na konkurenciju onda si imao najbolji bolid u sezoni. Ne znam šta je tu teško za shvatiti. Verstappen je imao dominantan bolid 2022 i 2023, naročito 2023. Ono malo na početku 2022 što pričaju o Ferrariju je smiješno, pobijedili nekoliko utrka, pa ih i prije ljetne pauze Red Bull samljeo. Kada se borio s Hamiltonom nije imao dominantan bolid, ali je imao u globalu u čitavoj sezoni najbolji. Zadnjih 6 utrka je Mercedes bio bolji. Prošle godine eto jedino nije imao najbolji bolid. I šta sad treba plakati po medijima kao dijete malo umjesto da cijeni 4 titule zaredom? Šta da je kao Alonso 90% karijere vozio kante.
Jesi li realan. Pola 2022 je Ferrari bio najbolja mašina. To sto je Ferrari pobjedio na par trka to je iskljucivo Ferrarieva i Binottova krivica. Koliko se sjecam Sainz je u Silverstonu taj dan pobjedio da je cak trebalo biti 1 2 da se nisu klaunovi na pit wallu ukljucili. Leclerc je po meni strasan vozac i mozda jedini u ovoj generaciji koji moze Maxu primirisati u trkanju ga je obisao 3 puta u Austriji, sumnjam da bolid tu nije odigrao veliku ulogu. To je najveca sansa Ferraria bila od 2018te i dobro se sjecam tog fijaska kao navijac Ferraria. Ove 4 sampionske sezone Maxa su sve razlicite, a prica koja se povlaci da je u svakoj sezoni imao bolid kao 2023.
Za Vettela i Hamiltona se moze reci da su im bolidi donijeli bar 2 3 naslova vise zbog bolida, za Maxa nikako.
Pogledaj sa strane i budi realan, najbolji vozac ovog stoljeca
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 jul 2025, 23:11

Neka Max ostane i 2026. u Red Bullu i neka uzme titulu u bolidu koji nece biti najbolji :kafa:

A to kako osvaja titulu u bolidu koji nije najbolji, ne samo on nego bilo ko bilo kad, vidimo i ove sezone :kafa:

Inace, titulu 2021. Max nije osvojio sto je imao dominantan ili losiji bolid, osvojio je jer su sudije napravile gresku i poklonili mu titulu.

Ali to je svakako nebitna tema, svako ima svoje vidjenje.
Istorijska staza pred nama i super trka u najavi.
Race pace, nakon treninga 2:

slika

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 jul 2025, 10:14

Vec juce na P2, Noris je imao bolje vrijeme nego Rusel prosle godine u kvalifikacijama (sa stepen meksim gumam istina). Za pol danas, ici ce se 1:25, mozda cak i ispod.
Svi (najbilje 4 ekipe) cine se dosta izjednaceni. Uz hladnije vrijeme, mislim da nas ludnica sutra ceka.

Chip
Kontakt:

Post Postao/la Chip » 05 jul 2025, 11:36

04 jul 2025, 20:57
Druze moj, cetiri sezone je imao najbolji bolid, cim malo ne ide kako treba odmah prica o klauzulama,
to mediji pumpaju a vi se palite. pročitaj izjave maxa šta kaže. želi ostati u red bulu do kraja karijere.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 05 jul 2025, 13:02

Dobar Ferrari vec 2 vikenda, definitivno poboljsanja podnice daju neke rezultate.

Kao da gledam Max pole, jedan McLaren i Leclerc na prva 3.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Chip
Kontakt:

Post Postao/la Chip » 05 jul 2025, 13:21

Pogba je napisao/la:
05 jul 2025, 13:02
Dobar Ferrari vec 2 vikenda, definitivno poboljsanja podnice daju neke rezultate.
pa imali su sreće što je max izbačen prošlu trku. nismo još dobili čistu trku da vidimo da li je ferari prestigao red bul. možda vidimo sutra.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 05 jul 2025, 13:25

Chip je napisao/la:
05 jul 2025, 13:21
Pogba je napisao/la:
05 jul 2025, 13:02
pa imali su sreće što je max izbačen prošlu trku. nismo još dobili čistu trku da vidimo da li je ferari prestigao red bul. možda vidimo sutra.
Prestigao je Ferrari Red Bull davno a Max je taj koji se jos i nekako bori sa njima

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 jul 2025, 13:27

Jbt crvena zastava zbog malog komadica...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 05 jul 2025, 13:27

Prema ovim rezultatima, ocekuju nas neizvjesne kvalifikacije, a i dobra trka. Kamo srece jos za kisom nekad od polovice trke.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 05 jul 2025, 13:39

Steta crvene zastave za vrijeme Hamiltonovog brzog kruga. Trebale bi biti zanimljive kvalifikacije

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 jul 2025, 14:17

Dino qurate srece. Zavrsi treci za sprint i ne moze se pokrenuti...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 05 jul 2025, 14:42

Imam osjećaj da Russel ima daleko najmanje fanova među vozačima top timova

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 05 jul 2025, 14:46

Jabroni je napisao/la:
05 jul 2025, 14:42
Imam osjećaj da Russel ima daleko najmanje fanova među vozačima top timova
Pa kad mu je karakter ko sobne tapete
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.