Luka Garza
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Luka Garza
Ne bi to otac objavio bezveze. Nek se tjese u savezu da nije jos odluceno...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma znam, njima će izgleda zadnjim javiti

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Sprcim im keve. Al bas.
Nego, haj sto Garza mora biti stranac. Al sto mi harnog pleja nemamo, pa da momka ispostujemo ...
Nego, haj sto Garza mora biti stranac. Al sto mi harnog pleja nemamo, pa da momka ispostujemo ...
Frank je malo promijenio ploču nakon potpisa. Nije više sigurno da bi se uopšte odazvao. Izjava od četvrtka:
"Bili smo u kontaktu sa selektorom Adisom Bećiragićem.
Mislili smo da će se Luka moći odazvati, ali Boston može imati drugačije ideje.
Dok je Luka bio u Minnesoti, oni nisu pravili probleme, ali još ne znamo šta se sada može desiti. Nismo u poziciji da postavljamo bilo kakve uvjete.
Luka je tek potpisao, vidjet ćemo šta oni žele", objašnjava Frank.
"Bili smo u kontaktu sa selektorom Adisom Bećiragićem.
Mislili smo da će se Luka moći odazvati, ali Boston može imati drugačije ideje.
Dok je Luka bio u Minnesoti, oni nisu pravili probleme, ali još ne znamo šta se sada može desiti. Nismo u poziciji da postavljamo bilo kakve uvjete.
Luka je tek potpisao, vidjet ćemo šta oni žele", objašnjava Frank.
Za ovaj propust je kriv iskljucivo savez i niko drugi
Cisti amaterizam ne odgovoriti za dopunu dokumentacije
U samom smo vrhu najlosijih sportskih nacija u evropi
Cisti amaterizam ne odgovoriti za dopunu dokumentacije
U samom smo vrhu najlosijih sportskih nacija u evropi
-
- Kontakt:
Savez je, bez dileme, ispodprosječno efikasan u svom radu, ali kriviti isključivo samo savez za cijeli slučaj oko Garze je neupućenost.
Ma nije nista zvanicno doslo, niti ce doci do pocetka prvenstva. Poenta je da je Garza u medjuvremenu potpisao s Bostonom i zbog toga sad ne zeli provesti mjesec dana s reprezentacijom jer zna da ce biti prekrizen. Ovako ce ostati u Seltiksima i trenirati s njihovim trenerima, kako bi se sto bolje pripremio i izborio se za minutazu u novom timu.
Da li moze vise informacija?ukoliko nije problemTripleThreat je napisao/la: ↑09 jul 2025, 21:17Savez je, bez dileme, ispodprosječno efikasan u svom radu, ali kriviti isključivo samo savez za cijeli slučaj oko Garze je neupućenost.
Amer je svakako povrijedjen i upitan za prvenstvo. Povesti Garzu kao stranca i rijesen problem. Svakako se treba ugledati na Srbe i Litvance i igrati sa bez crnca. 

-
- Kontakt:
Adis jučer reče na intervju za BHRT1 da je sa Castanedom sve uredu i da je krajnji pregled krajem mjeseca samo formalnost.
Daleko od riješenog problema nedostatka organizacije napada. A inače smo država sa bazenom kvalitetnih košarkaša pa se možemo ugledati na Srbe i Litvance.Povesti Garzu kao stranca i rijesen problem. Svakako se treba ugledati na Srbe i Litvance i igrati sa bez crnca.
A ima i možda do toga što je osoba u FIBA-i koja je zadužena za uklanjanje zvjezdica kod igrača (ispravite me ako griješim) Grk.
Iskreno me ne bi cudilo s obzirom da su miki maus organizacija. Ali vjerujem da su i nasi nesto sjebali, ako ne sad onda prije. Nadam se da postoji mogucnost novog pokusaja nakon EB.
A i vjerujem da ce mu biti primarno da ostane u klubu u ovakvoj okolnosti promjene sredine, sto je realno i dobra odluka za njega.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
- Kontakt:
Može naravno. FIBIno pravilo da igrač koji želi nastupati za neku reprezentaciju kao domaći igrač zahtijeva da taj igrač izvadi pasoš te zemlje do šesnaeste godine. Za Luku se odmah tu pogriješilo, navodno zbog neadekvatnog rada MUP-a i neefikasne administracije oko ličnih dokumenata pa je pasoš dobio tek nekad iza 16. godine, iako je za isti predano navodno dok mu je bilo 8 godina, ako se dobro sjećam. Dakle odmah tu možeš kriviti administraciju u državi, vjerovatno u Kantonu Sarajevo (ili gdje je već vađen). Također, neki manji dio krivice snose i Lukini roditelji koji nisu razmišljali o tim stvarima na vrijeme i što nisu ranije urgirali na vađenje pasoša prije nastupanja te šesnaeste godine, ako su već uvidjeli da postoje problemi i peripetije nakon što su već predali zahtjev. Mada ne možeš kriviti ni roditelje toliko, vjerovatno nisu ni znali za to pravilo, niti su im Lukini nastupi za reprezentaciju uopće bili na pameti u to vrijeme. Dalje, veliki komad krivice snosi i FIBA koja se sada za slučaj Luke uhvatila toliko striktno i suho za to njihovo pravilo oko pasoša i godina, a tolike godine prave ustupke većim zemljama/reprezentacijama, ustupke koji su mnogo, mnogo veći kada se uporede sa eventualnim ustupkom za Luku. Uredu, oni se uvijek mogu pozvati na to svoje pravilo kao razlog odbijenice, ali to je blatantno licemjerno kada se pogleda šta su drugim tolerisali i kakvim igračima su ih častili. Doista je previše primjera da ti uopće to nabrajam sada.lobiranje je napisao/la: ↑09 jul 2025, 21:22Da li moze vise informacija?ukoliko nije problemTripleThreat je napisao/la: ↑09 jul 2025, 21:17Savez je, bez dileme, ispodprosječno efikasan u svom radu, ali kriviti isključivo samo savez za cijeli slučaj oko Garze je neupućenost.
I sad tu na red dolazi i savez, koji također vjerovatno snosi dio krivice što se nije urgentnije, efikasnije, borbenije, odlučnije i ranije potenciralo i djelovalo na cijelom slučaju, ali daleko je to od istine da su isključivo oni samo krivi. Uostalom, eto, upotpunjena je dokumentacija sad, koja je razlika FIBI je li upotpunjena sada ili 2023? Nikakva. Pasoš na koji se oni žale i oko kojeg zasnivaju odbijenicu je i dalje isti sad kao i prije dvije godine što je bio.
Sve ovo moje rečeno je na osnovu onog što je dostupno u medijima, tako da se ograđujem ako sam nešto pogrešno napisao u slučaju ako je nešto netačno prenešeno bilo.
Hvala za detaljne informacije... Vidim sad da savez nije jedini krivac... Ubice nas birokratijaTripleThreat je napisao/la: ↑10 jul 2025, 01:14Može naravno. FIBIno pravilo da igrač koji želi nastupati za neku reprezentaciju kao domaći igrač zahtijeva da taj igrač izvadi pasoš te zemlje do šesnaeste godine. Za Luku se odmah tu pogriješilo, navodno zbog neadekvatnog rada MUP-a i neefikasne administracije oko ličnih dokumenata pa je pasoš dobio tek nekad iza 16. godine, iako je za isti predano navodno dok mu je bilo 8 godina, ako se dobro sjećam. Dakle odmah tu možeš kriviti administraciju u državi, vjerovatno u Kantonu Sarajevo (ili gdje je već vađen). Također, neki manji dio krivice snose i Lukini roditelji koji nisu razmišljali o tim stvarima na vrijeme i što nisu ranije urgirali na vađenje pasoša prije nastupanja te šesnaeste godine, ako su već uvidjeli da postoje problemi i peripetije nakon što su već predali zahtjev. Mada ne možeš kriviti ni roditelje toliko, vjerovatno nisu ni znali za to pravilo, niti su im Lukini nastupi za reprezentaciju uopće bili na pameti u to vrijeme. Dalje, veliki komad krivice snosi i FIBA koja se sada za slučaj Luke uhvatila toliko striktno i suho za to njihovo pravilo oko pasoša i godina, a tolike godine prave ustupke većim zemljama/reprezentacijama, ustupke koji su mnogo, mnogo veći kada se uporede sa eventualnim ustupkom za Luku. Uredu, oni se uvijek mogu pozvati na to svoje pravilo kao razlog odbijenice, ali to je blatantno licemjerno kada se pogleda šta su drugim tolerisali i kakvim igračima su ih častili. Doista je previše primjera da ti uopće to nabrajam sada.lobiranje je napisao/la: ↑09 jul 2025, 21:22Da li moze vise informacija?ukoliko nije problemTripleThreat je napisao/la: ↑09 jul 2025, 21:17
Savez je, bez dileme, ispodprosječno efikasan u svom radu, ali kriviti isključivo samo savez za cijeli slučaj oko Garze je neupućenost.
I sad tu na red dolazi i savez, koji također vjerovatno snosi dio krivice što se nije urgentnije, efikasnije, borbenije, odlučnije i ranije potenciralo i djelovalo na cijelom slučaju, ali daleko je to od istine da su isključivo oni samo krivi. Uostalom, eto, upotpunjena je dokumentacija sad, koja je razlika FIBI je li upotpunjena sada ili 2023? Nikakva. Pasoš na koji se oni žale i oko kojeg zasnivaju odbijenicu je i dalje isti sad kao i prije dvije godine što je bio.
Sve ovo moje rečeno je na osnovu onog što je dostupno u medijima, tako da se ograđujem ako sam nešto pogrešno napisao u slučaju ako je nešto netačno prenešeno bilo.
Ne treba se vise zamarati oko Garze. Nije mu skinuta zvjezdica i tu se prica zavrsava. Potrebniji nam je razigravac i tu prednost ima Castaneda. Vidjeli smo sakatost i limitiranost protiv Poljske u onom prozoru za SP bez pleja sa silnom centarskom linijom. Drugo, da mu je i skinuta zvjezdica, upitan bi mu dolazak bio jer je promjenio tim koji mu otvara prostora za minute al se mora nametnuti kroz ljetnu ligu, pripreme i pocetak sezone. Ne vjerujem da bi ga Celticsi pustili bez uslovljavanja koje bi ga kostalo statusa. On ne dolazi u novi tim kao dokazan igrac, vec kao potencijal za rotacije pod uslovom da prodje testove i izazove tj ljetnu ligu i pripremne pred sezonu.
Puno je potrebniji Castaneda, nego Garza. Imamo na centru Juku, Kamenjasa, pa i Halilovica u nekim varijantama. Na playu nemas nikoga. Jedino Atic i Musa, ali je pitanje kakav je ovaj prvi mentalno nakon svega.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Luka ne igra ljetnu ligu. Rijetko koji veteran igra, bez obzira ako je neko ko nije redovan rotacijski igrač. Mislim da bi se odazvao da su mu skinuli zvjezdicu.hz1987 je napisao/la: ↑12 jul 2025, 13:50Ne treba se vise zamarati oko Garze. Nije mu skinuta zvjezdica i tu se prica zavrsava. Potrebniji nam je razigravac i tu prednost ima Castaneda. Vidjeli smo sakatost i limitiranost protiv Poljske u onom prozoru za SP bez pleja sa silnom centarskom linijom. Drugo, da mu je i skinuta zvjezdica, upitan bi mu dolazak bio jer je promjenio tim koji mu otvara prostora za minute al se mora nametnuti kroz ljetnu ligu, pripreme i pocetak sezone. Ne vjerujem da bi ga Celticsi pustili bez uslovljavanja koje bi ga kostalo statusa. On ne dolazi u novi tim kao dokazan igrac, vec kao potencijal za rotacije pod uslovom da prodje testove i izazove tj ljetnu ligu i pripremne pred sezonu.
Siguran sam da bi dao sve od sebe da se odazove ali realno je razmisljanje da Bostonu ne bi bilo drago i da bi mu narusilo status u klubu s obzirom da dolazi kao nedokazan rotacijski igrac.TripleThreat je napisao/la: ↑12 jul 2025, 14:26Luka ne igra ljetnu ligu. Rijetko koji veteran igra, bez obzira ako je neko ko nije redovan rotacijski igrač. Mislim da bi se odazvao da su mu skinuli zvjezdicu.hz1987 je napisao/la: ↑12 jul 2025, 13:50Ne treba se vise zamarati oko Garze. Nije mu skinuta zvjezdica i tu se prica zavrsava. Potrebniji nam je razigravac i tu prednost ima Castaneda. Vidjeli smo sakatost i limitiranost protiv Poljske u onom prozoru za SP bez pleja sa silnom centarskom linijom. Drugo, da mu je i skinuta zvjezdica, upitan bi mu dolazak bio jer je promjenio tim koji mu otvara prostora za minute al se mora nametnuti kroz ljetnu ligu, pripreme i pocetak sezone. Ne vjerujem da bi ga Celticsi pustili bez uslovljavanja koje bi ga kostalo statusa. On ne dolazi u novi tim kao dokazan igrac, vec kao potencijal za rotacije pod uslovom da prodje testove i izazove tj ljetnu ligu i pripremne pred sezonu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.