Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

harry_90
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la harry_90 » 10 jul 2025, 11:21

RollingPaper je napisao/la:
10 jul 2025, 10:46
harry_90 je napisao/la:
10 jul 2025, 10:16
Nisi razumio sta sam htio reci al hajd.. Mene samo nervira to sto nas narod ne moze podnijeti neciji uspjeh kao sto vec imaju Baka,JalaBuba,Speed.. ljudi su na svoj nacin okrenuli pare,a to sto kad nas vecina ceka da za njega uradi neko drugi,to nije nista ili cekaj pocetak mjeseca da legne 1500 km,pa se malo gotivi i onda prst u usta i pljuj sve oko sebe sto zaradjuje vise od tebe..a ti sto pljuju pate da imaju makar 10% sto imaju ovi koji zaradjuju bruke para ..

Ovdje ne valjaju Dzeko sto trci za loptom,Merlin plagijator itd..

Ima ona jedna zlatna "nije meni sto ja nemam,vec otkud tebi"!!
Najvise smo otisli u ku*ac jer se samo kod nas pravda sve parama. Ako si debil ili seljak, onda ti dzaba 100 miliona nosit ces taj epitet.

Znaci da sutra dodje taj Baka Prase i pljune ti u facu, ti bi reko ma nije on seljak, on ima puno para, ima pravo da mi pljuje u facu?

Dodje mi neki diler spida, i ja mu trebam reci, ma brate nema veze sto trujes djecu tim sranjem, uzeo si pare imas moje postovanje, zaradjujes vise od mene nemam ti sta reci? I trebam ga postovat, stavljat ga u isti rang sa nekim doktorom, glumcem, umjetnikom itd; zato što zarađuje više para?

Mora se svaki debil nužno poštovat jer ima puno para, wtf?

Svuda ima raznih retardiranih ličnosti koji uspiju, u Americi je Cardi B postala poznata jer je otvarala šampanjac pi*kom, ali tamo ce svi reci milionerka je ali je kurava koje se probila kroz showbiz mašineriju yebat je.

Medjutim kod nas bi rekli "svaka čast uspješna žena, sto ste ljubomorni, ne može to svako". :crazy: Kakav mentalitet imamo to je čudo.

A uostalom, gdje ces poredit Dzeku i Merlina sa nekim tamo Nunijem, Bakom Prase itd.
Niko ovdje ne pravda pare necije,vec ja pricam o tome da se ovdje neciji uspjeh ne oprasta,osoba je seljak sa hiljadom ili milionima u dzepu,..Nas narod uvijek voli tudje dvoriste nego svoje,ne gleda kako sebi da poboljsa,vec je lakse tudje ogovarat i minimizirat..

Ne poredim ja Dzeku i Merlina sa Prasetom i slicnim,vec ti navodim primjer da i njihov uspjeh u fudbalu i muzici narod omalovazava..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 jul 2025, 11:26

Muumii je napisao/la:
10 jul 2025, 11:14
19vendetta87 je napisao/la:
10 jul 2025, 11:06
Muumii je napisao/la:
10 jul 2025, 10:58
Pokušavao sam naći odgovarajuću temu za ovo pitanje,ali i nema bas,pa ću pisati ovdje.
Šta je po vama dobar razlog za razvod braka,preko čega se ne prelazi ?
Sirok pojam.
Ako ti tacno ne mozes naci razlog za razvod, kako da ti drugi nađe?
Ma druže ja sam se već razveo,nego me onako zanima,znaš kako je sa našim narodom,svako zna bolje od tebe,bukvalno mi govore ovo sto je ovaj ispod napisao,ako te kao nije prevarila šta ćeš se razvoditi ,po meni je tu mnogo drugih razloga zbog kojih se čovjek treba razvesti.
Kao prvo povjerenje jedno u drugo ali 101%

Po onom sto sam ja vidio kod raje sto se razvela najveci problem je sto ljudi ne shvataju sta znaci zivjeti s nekim, da to nije isto sto i bit u vezi. Budu zajedno 8/9 gofina vjencaju se pocni zivjet zajedno i skontaju da nemaju nijednu dodirnu tacku...jbg morate zivjet jedan zivot zajedno a ne dva odvojena
=\_1921_/=

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 10 jul 2025, 11:41

Uocio sam jedan dobar komentar na drustvenim mrezama, osobe koja u sustini se i bavi razvojem djecijeg uzrasta
Nama, barem meni, ne znam koliko ima slicnog razmisljanja, dolazak "influensera" u glavni grad nije predstavio problem. Ovaj cak promovise i sport, u odredenom trenutku jednom klincu u masi kaze baci cigaru, nije to za tebe.

Fokus treba da bude na ponasanju djece ( njihovo nekontrolisano ponasanje, provokacije-banana, neke grimase i "lajanje").Dovoljno je uporediti sa djecom koja npr. od nekog sportiste zele autogram ili pozdrav (u cemu niko ne vidi lose), a tu vec mozemo vidjeti razliku.

Sama organizacija je zakazala i bila prepustena nekom liku koji je promovisao placene reklame sebi bliskih
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 10 jul 2025, 11:43

RollingPaper je napisao/la:
10 jul 2025, 10:46
harry_90 je napisao/la:
10 jul 2025, 10:16
Nisi razumio sta sam htio reci al hajd.. Mene samo nervira to sto nas narod ne moze podnijeti neciji uspjeh kao sto vec imaju Baka,JalaBuba,Speed.. ljudi su na svoj nacin okrenuli pare,a to sto kad nas vecina ceka da za njega uradi neko drugi,to nije nista ili cekaj pocetak mjeseca da legne 1500 km,pa se malo gotivi i onda prst u usta i pljuj sve oko sebe sto zaradjuje vise od tebe..a ti sto pljuju pate da imaju makar 10% sto imaju ovi koji zaradjuju bruke para ..

Ovdje ne valjaju Dzeko sto trci za loptom,Merlin plagijator itd..

Ima ona jedna zlatna "nije meni sto ja nemam,vec otkud tebi"!!
Najvise smo otisli u ku*ac jer se samo kod nas pravda sve parama. Ako si debil ili seljak, onda ti dzaba 100 miliona nosit ces taj epitet.

Znaci da sutra dodje taj Baka Prase i pljune ti u facu, ti bi reko ma nije on seljak, on ima puno para, ima pravo da mi pljuje u facu?

Dodje mi neki diler spida, i ja mu trebam reci, ma brate nema veze sto trujes djecu tim sranjem, uzeo si pare imas moje postovanje, zaradjujes vise od mene nemam ti sta reci? I trebam ga postovat, stavljat ga u isti rang sa nekim doktorom, glumcem, umjetnikom itd; zato što zarađuje više para?

Mora se svaki debil nužno poštovat jer ima puno para, wtf?

Svuda ima raznih retardiranih ličnosti koji uspiju, u Americi je Cardi B postala poznata jer je otvarala šampanjac pi*kom, ali tamo ce svi reci milionerka je ali je kurava koje se probila kroz showbiz mašineriju yebat je.

Medjutim kod nas bi rekli "svaka čast uspješna žena, sto ste ljubomorni, ne može to svako". :crazy: Kakav mentalitet imamo to je čudo.

A uostalom, gdje ces poredit Dzeku i Merlina sa nekim tamo Nunijem, Bakom Prase itd.
Pa niko ne kaze da se pravda parama, ne mozes ti neciji seljakluk i primitivizam, ili Nunijevo poltronstvo nicim opravdat. Samo je dosao vakat da se glas takvih budala i seljacina daleko cuje i da ima mnogo drugih idiota koji to gledaju i uzivaju u tom. Jbg, nekad su knjige pisali Mesa Selimovic i Ivo Andric, danas ih pise Aca Lukas. Stand one Olivere Cirkovic na Sajmu knjige najposjeceniji. Al to vise govori o drustvu u kojem danas zivimo. Ne znam, mozda bi drugacije bilo i prije da je bilo interneta, mozda bi Pajtonovci u svijetu ili TLN kod nas bili najpoznatiji influenseri i youtuberi i narod bi se zgrazao da im gleda skeceve svaki dan na streamu. TLN su se prvo skupljali na radiju, pa se uvezali s nekim ljudima da dobiju prostor na TVu da neko cuje za njih. Nekako, veci je trud trebao da se neko takav probije, mozda je bilo i 'ludjih" likova od Neleta i Djure al nisu se cimali oko tog. Danas svaka zgrada u BiH ima 2-3 influensera ili youtubera, svi mogu kupit kameru od 50 KM i snimat. I ko ubode fazon, na osnovu svojih debilizama ce zaradit lovu. Takav vakat, jbg.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 10 jul 2025, 11:46

Muumii je napisao/la:
Muumii je napisao/la:
Pokušavao sam naći odgovarajuću temu za ovo pitanje,ali i nema bas,pa ću pisati ovdje.
Sirok pojam.
Ma druže ja sam se već razveo,nego me onako zanima,znaš kako je sa našim narodom,svako zna bolje od tebe,bukvalno mi govore ovo sto je ovaj ispod napisao,ako te kao nije prevarila šta ćeš se razvoditi ,po meni je tu mnogo drugih razloga zbog kojih se čovjek treba razvesti.
Jesi se to pokajao pa sad preispituješ svoju odluku i tražiš sebi opravdanje?

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 10 jul 2025, 11:56

tabba77 je napisao/la:
10 jul 2025, 11:46
Muumii je napisao/la:

Sirok pojam.
Ma druže ni u kom slučaju, nego mi je samo čudno da ljudi ne razumiju da si shvatio da jednostavno ne možeš i ne želiš sa nekim, bez obzira i na novac i stan i auto i sve materijalno, nema jednostavno hemije. Bukvalno mi okolina govori trebao si naći ljubavnicu,sve bi se popravilo 😂

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 10 jul 2025, 11:59

Muumii je napisao/la:
10 jul 2025, 11:56
tabba77 je napisao/la:
Muumii je napisao/la:

Ma druže ni u kom slučaju, nego mi je samo čudno da ljudi ne razumiju da si shvatio da jednostavno ne možeš i ne želiš sa nekim, bez obzira i na novac i stan i auto i sve materijalno, nema jednostavno hemije. Bukvalno mi okolina govori trebao si naći ljubavnicu,sve bi se popravilo 😂
Šta se imaš kome pravdati? Ako si ti bio nezadovoljan, imaš puno pravo da se razvedeš bez pravdanja ikome. Vjerujem da si pokušao sve što si mogao i ako si vidio da nije išlo, uradio si pravu stvar.

Uživaj i ne pravdaj svoje postupke nikome. :mrgreen:

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 10 jul 2025, 12:05

Muumii je napisao/la:
10 jul 2025, 11:56
tabba77 je napisao/la:
Muumii je napisao/la:

znaš kako, mislim da je prevara ono nešto posljednje što prelazi granicu čak i u brakovima koji super funkcionišu u drugim stvarima, pa zato narod odma poleti na to...ja sam prije braka živio sa suprugom da vidimo kako šta to funkcioniše u našem odnosu, upravo da bih izbjegao, odnosno minimizirao mogućnost donošenja pogrešne odluke tj. stupanja u život s nekompaktibilnom osobom, počevši od dnevnih rutina, higijene, hrane koju jede i sl.

i mislim da je u suštini upravo to jedan od razloga, kad se ti zamisliš da moraš ostatak života provest s nekim s kim nisi uopšte na istoj talasnoj frekvenciji, a čuo sam i da ima razvoda jer jedan od partnera npr. ne želi zasnovati porodicu

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 10 jul 2025, 12:23

Ako nemaš djecu, onda je svaki razlog dovoljno dobar. I bolje da se razvedeš odmah nego da odgajaš djecu u potencijalno nesretnoj porodici.

Ako imaš djecu, onda je pravo pitanje koji razlog je dovoljno dobar da svojoj djeci napraviš najgori horor koji oni mogu zamisliti, napraviš im sranje koje će ih pratiti cijeli život i možda negativno uticati na njihovo sazrijevanje. Meni licno neka hemija ili bilo kakav egoistični razlog ne bi bili dovoljni. Ako je do hemije stvarno nadji ljubavnicu pa hemijaj, a nemoj vlastitu djecu maltretirati jer tebi eto nešto fali.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 jul 2025, 12:31

Muumii je napisao/la:
Muumii je napisao/la:
Sirok pojam.
Pa zato sto se okrene tipa ako niste sretni godinu, mozda slijedecu se okrene. Ako nije bilo prevare, nasilja, narkomanije sve ostslo je ti je sad ovako sad onako, u smislu srece. Brak je ups and downs, ne postoji brak bez nesuglasica, nerviranja i svega toga ko god kaze laze, ali veslate, nema ni muska ni zenska koji nije sebi reklo "sto mi je ovo trebalo" u nekom periodu :rol:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 jul 2025, 12:33

admin je napisao/la:
10 jul 2025, 12:23

Ako imaš djecu, onda je pravo pitanje koji razlog je dovoljno dobar da svojoj djeci napraviš najgori horor koji oni mogu zamisliti, napraviš im sranje koje će ih pratiti cijeli život i možda negativno uticati na njihovo sazrijevanje. Meni licno neka hemija ili bilo kakav egoistični razlog ne bi bili dovoljni. Ako je do hemije stvarno nadji ljubavnicu pa hemijaj, a nemoj vlastitu djecu maltretirati jer tebi eto nešto fali.
Pa istu stvar ce napraviti s ljubavnicom, tj jos goru stvar ce napraviti, jer ce zena kad tad saznati, razvest ce se, a djeca ce ga gledati kao glavnog krivca svega toga.

Bolje i da se razvede, ako je brak toliko nefunkcionalan, nego da djeca svaki dan slusaju svađe roditelja.
Vecu ce im traumu to ostaviti nego da zive kod jednog roditelja, a drugog viđaju vikendom.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 10 jul 2025, 12:35

posmatrajući oko sebe, evo jedan nauk za ove što su pred ženidbu ili se planiraju nekada skrasiti u životu, kod mene je hvala bogu sve dobro, ali neka svi posebno obrate pažnju na roditelje svog partnera ili partnerice, jer to je toliko jedan bitan dio koji se često zanemari posebno je bitno i da su tvoji normalni i da se slažu s prijateljima, nije to kako ljudi kažu da ti ženiš ženu, a ne njene roditelje, a u stvari ako ti ženini ili tvoji nisu normalni lako i vrlo brzo će ti se usrat u život :mrgreen:

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 10 jul 2025, 12:45

admin je napisao/la:
Ako nemaš djecu, onda je svaki razlog dovoljno dobar. I bolje da se razvedeš odmah nego da odgajaš djecu u potencijalno nesretnoj porodici.

Zanimljivo razmišljanje. Znači bolje je da vara ženu, syebe i nju i odnos sa djecom koja će, ako su normalno odgojena, gledat ga kao potpunog smrada koji ne vrijedi bilo čije ljubavi i pažnje nego da sjede s tom ženom i razvedu se u miru?

Koliko sam shvatio, ti bi pristao da ti neko drugi guzi ženu, al da si u braku jer imaš djecu, bez obzira šta će ta djeca kasnije proživljavati zbog toga? Poznajem "bračni" par koji živi tako kao što ti navodiš, da samo znaš u kakvoj sreći i blagodati djeca odrastaju...
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 10 jul 2025, 12:52

coelho41 je napisao/la:
10 jul 2025, 12:35
posmatrajući oko sebe, evo jedan nauk za ove što su pred ženidbu ili se planiraju nekada skrasiti u životu, kod mene je hvala bogu sve dobro, ali neka svi posebno obrate pažnju na roditelje svog partnera ili partnerice, jer to je toliko jedan bitan dio koji se često zanemari posebno je bitno i da su tvoji normalni i da se slažu s prijateljima, nije to kako ljudi kažu da ti ženiš ženu, a ne njene roditelje, a u stvari ako ti ženini ili tvoji nisu normalni lako i vrlo brzo će ti se usrat u život :mrgreen:
Gdje si bio prije sa ovim savjetom😂. 100% tačno

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 10 jul 2025, 13:01

Svaki razlog je dovoljno dobar da se razvedeš, sve je bolje od lošeg braka. Ovo oko djece ne bih puno komentarisao, sam sam dijete sretnog razvoda, u životu mi nije falilo ljubavi (pa makar je davali djed, nena, amidza i ostala familija)..roditelji su za jedno dijete skoro pa sporedna stvar u zivotu, djetetu treba ljubav i učitelj kao Džedaju, sve ostalo je..bolja dobra nena nego loša mati..

Objektivni razlozi za razvod brata su svakako prevara što je najlogičnija stvar, ali i prevelik uticaj roditelja sa bilo koje strane pa ti brak postane naporan, zajednicki zivot i navike znaju biti razlog razvoda, alkohol, kocka, droga koja se nije vidjela u vezi a u braku i svakodnevno zivotu se vidi..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 10 jul 2025, 13:06

admin je napisao/la:

Zbog takvih stavova kao tvoj se i desavaju ovi femicidi i zlostavljanja u porodici, to kakav si otac i kakav suprug nema veze jedno sa drugim, ljubav prema vlastitom djetetu se ne može porediti ni sa čim. A sigurno će manje uticati razvod na dijete nego stalne svadje il ne daj boze tuče, jer koliko god otrcano zvučalo svi smo mi kopije svojih roditelja,rijetko ko uspije napraviti nešto drugačije,nego je gledao čitav život. Al opet mislim da je bolje normalan razvod,nego los brak.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 10 jul 2025, 13:10

Mislim da je za ovu budalastinu admin zasluzio da mu se uzme ta titula i da se banuje za sva vremena sa ovog foruma :kafa:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 10 jul 2025, 13:22

Kod nas Nuni a u Grckoj sa Giannisom :bow:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 jul 2025, 13:24

enobarca je napisao/la:
10 jul 2025, 13:10
Mislim da je za ovu budalastinu admin zasluzio da mu se uzme ta titula i da se banuje za sva vremena sa ovog foruma :kafa:
Bas me interesuje kako bi djeci objasnio zasto mama svaku trecu noc ne spava kod kuce, s obzirom da je bolje heftati se sa strane, nego razvesti se u dobrim odnosima :yawn:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 10 jul 2025, 13:25

Muumii je napisao/la:
10 jul 2025, 13:06
admin je napisao/la:

Zbog takvih stavova kao tvoj se i desavaju ovi femicidi i zlostavljanja u porodici, to kakav si otac i kakav suprug nema veze jedno sa drugim, ljubav prema vlastitom djetetu se ne može porediti ni sa čim. A sigurno će manje uticati razvod na dijete nego stalne svadje il ne daj boze tuče, jer koliko god otrcano zvučalo svi smo mi kopije svojih roditelja,rijetko ko uspije napraviti nešto drugačije,nego je gledao čitav život. Al opet mislim da je bolje normalan razvod,nego los brak.
Svako je krojač svoje sreće, ako ti se ne svadjaju savjeti koji se ne uklapaju u tvoje stavove nisi ih trebao tražiti.

Ne znam kako dodjosmo do price o tuči, zlostavljanju i ubistvu. Ako su ti to bile varijante o kojim si razmišljao, onda imaš sasvim dovoljan razlog za razvod, dobro si uradio 100%.

Ja u svojoj okolini vidim sve vise ljudi koji se razvode jer su sebični, gledaju kako je samo njima, ‘ne daju na sebe’, nisu spremni da se prilagode i ne shvataju da u svakom odnosu moraš štošta izgubiti da bi ga održao i misle da mogu biti dobri roditelji bez da se malo žrtvuju da osiguraju djetetu ono najbitnije - stabilnu i cijelu porodicu. Generalno se ne slažem sa to kakav si otac i kakav si suprug nije povezano. Možeš li imati jako dobrog prijatelja koji se užasno ponaša prema tvojoj majci? Pa teško, zar ne?

Nemam pojma koji je tvoj slučaj. Ali svako bi trebao prvo razmisliti s kim pravi djecu pa ih onda donijeti na ovaj svijet. Nije pošteno prema njima da naknadno se predomisliti i možda je korektnije kada svu štetu za vlastite pogrešne odluke svako nosi sam a ne da to prebaciš nekom drugom.

Naravno, možda ja griješim, to je samo moj stav.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 8 gostiju.