KarlMarx je napisao/la: ↑29 jul 2025, 00:16
H8Z7 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 00:12
NisamInSajder je napisao/la: ↑28 jul 2025, 23:44
Prvo Cluj ih nije pritisnuo ni 20% večeras kao mi u četvrtak, prvih 20 minuta oni nisu znali šta sa loptom, kako izaći. I tu je ključ, ukoliko bi naši ponovo na isti način otvorili utakmicu ubijeđen sam da bi opet isti scenario bio, gdje bi mi sa datim golom završili dvomeč praktično. Dakle, isti presing odraditi, visoko dignuti ekipu i to je to. Oni za ova 2 dana ne mogu uigrati neki automatizam da preko dugih lopti rade prenos. Jesu nezgodna ekipa, ali daleko od nekog bauka i toga da se mora kalkulisati. Napasti kao na Koševu, presing, po osvojenoj lopti brza tranzicija i što prije postići pogodak da riješiš pitanje. Što više se bude išlo u meč, njima rastu šanse, takva su ekipa, dosta golova zabijaju iz ničeg, to se ne smije dopustiti.
+1
Ja mislim da nema šanse da napadnemo kao na Koševu, nema te energije navijača, a nema ni potrebe, jer treba mudro odigrati napravit dobar blok, i kontrama kazniti svaku grešku. Mislim da fokusiranost, fokus i pažnja igrača mora biti na najvećem mogućem nivou cijelu utakmicu. Nadam se da će se tako pripremiti za nju. Razmijem šta si ti napisao, svi imamo najbolje namjere, neka Zekić odabere najbolju i neka igrači urade najbolje! To nam je bitno.
Prvo ništa Koševo nije utjecalo na igrače na početku utakmice, od prve minute su trčali gore, visoko se postavljali, gdje vidiš naša sva 3 stopera na centru kod njihovog gol-auta ili općenito kada je kretala igra iz njihove zadnje faze, Renan, Guliashvili uz podršku Mlinarića i Kyeremeha su radili fantastičan presing. Ali, isto su radili i u pripremnim utakmicama, preslikano, što znači da nije došlo nekom energijom navijača ili ambijenta, iz "ničega" što bi se reklo, već jasnim planom, koji je potpuno realiziran, što je i sam Zekić potvrdio. Dakle, onakvu predstavu bi se izvela i na hiljadu navijača na Koševu, a vjerovatno i na gostujućem terenu.
Kasnije Craiova nije ni pokušavala iznijeti loptu preko štopera nego su odmah išli na dugu, pa je tu vagalo, Turda je izlazio i osvojio dosta duela, Jatta, Kyeremeh i Mlinarić su kupili dosta drugih lopti. A upravo smo iz bloka primili gol, kad smo pustili malo njih da igraju, da bi sebi otvorili kontru, pa se desilo to da oni pronađu stopera na drugoj strani i autoput do našeg 16m, pa je Guiliashvili bio daleko, vezni red se nije uspio pomjerit, a Jović zaboravio izaći i puf gol. Što bi onda riskirao, drži ih daleko od gola, zabi što prije jedan da si miran i drži visok tempo igre, naši su "odmarali" 7 dana, a evo i večeras njihov trener govori kako je dio ekipe umoran od Sarajeva, a i večeras su istrčali dosta.