FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
48
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 200

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 29 jul 2025, 00:22

NisamInSajder je napisao/la:
28 jul 2025, 23:44
Prvo Cluj ih nije pritisnuo ni 20% večeras kao mi u četvrtak, prvih 20 minuta oni nisu znali šta sa loptom, kako izaći. I tu je ključ, ukoliko bi naši ponovo na isti način otvorili utakmicu ubijeđen sam da bi opet isti scenario bio, gdje bi mi sa datim golom završili dvomeč praktično. Dakle, isti presing odraditi, visoko dignuti ekipu i to je to. Oni za ova 2 dana ne mogu uigrati neki automatizam da preko dugih lopti rade prenos. Jesu nezgodna ekipa, ali daleko od nekog bauka i toga da se mora kalkulisati. Napasti kao na Koševu, presing, po osvojenoj lopti brza tranzicija i što prije postići pogodak da riješiš pitanje. Što više se bude išlo u meč, njima rastu šanse, takva su ekipa, dosta golova zabijaju iz ničeg, to se ne smije dopustiti.
:salut: :salut:
Jedan od najbolji forumasa

Da nam je bilo ko na klupi bio bi skeptican ali sa Zoranom imam tu neku sigurnost da u svakom momentu zna sta radi
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 29 jul 2025, 00:36

KarlMarx je napisao/la:
29 jul 2025, 00:16
H8Z7 je napisao/la:
29 jul 2025, 00:12
28 jul 2025, 23:44
Prvo Cluj ih nije pritisnuo ni 20% večeras kao mi u četvrtak, prvih 20 minuta oni nisu znali šta sa loptom, kako izaći. I tu je ključ, ukoliko bi naši ponovo na isti način otvorili utakmicu ubijeđen sam da bi opet isti scenario bio, gdje bi mi sa datim golom završili dvomeč praktično. Dakle, isti presing odraditi, visoko dignuti ekipu i to je to. Oni za ova 2 dana ne mogu uigrati neki automatizam da preko dugih lopti rade prenos. Jesu nezgodna ekipa, ali daleko od nekog bauka i toga da se mora kalkulisati. Napasti kao na Koševu, presing, po osvojenoj lopti brza tranzicija i što prije postići pogodak da riješiš pitanje. Što više se bude išlo u meč, njima rastu šanse, takva su ekipa, dosta golova zabijaju iz ničeg, to se ne smije dopustiti.
+1
Ja mislim da nema šanse da napadnemo kao na Koševu, nema te energije navijača, a nema ni potrebe, jer treba mudro odigrati napravit dobar blok, i kontrama kazniti svaku grešku. Mislim da fokusiranost, fokus i pažnja igrača mora biti na najvećem mogućem nivou cijelu utakmicu. Nadam se da će se tako pripremiti za nju. Razmijem šta si ti napisao, svi imamo najbolje namjere, neka Zekić odabere najbolju i neka igrači urade najbolje! To nam je bitno. :D :bih:
Prvo ništa Koševo nije utjecalo na igrače na početku utakmice, od prve minute su trčali gore, visoko se postavljali, gdje vidiš naša sva 3 stopera na centru kod njihovog gol-auta ili općenito kada je kretala igra iz njihove zadnje faze, Renan, Guliashvili uz podršku Mlinarića i Kyeremeha su radili fantastičan presing. Ali, isto su radili i u pripremnim utakmicama, preslikano, što znači da nije došlo nekom energijom navijača ili ambijenta, iz "ničega" što bi se reklo, već jasnim planom, koji je potpuno realiziran, što je i sam Zekić potvrdio. Dakle, onakvu predstavu bi se izvela i na hiljadu navijača na Koševu, a vjerovatno i na gostujućem terenu.

Kasnije Craiova nije ni pokušavala iznijeti loptu preko štopera nego su odmah išli na dugu, pa je tu vagalo, Turda je izlazio i osvojio dosta duela, Jatta, Kyeremeh i Mlinarić su kupili dosta drugih lopti. A upravo smo iz bloka primili gol, kad smo pustili malo njih da igraju, da bi sebi otvorili kontru, pa se desilo to da oni pronađu stopera na drugoj strani i autoput do našeg 16m, pa je Guiliashvili bio daleko, vezni red se nije uspio pomjerit, a Jović zaboravio izaći i puf gol. Što bi onda riskirao, drži ih daleko od gola, zabi što prije jedan da si miran i drži visok tempo igre, naši su "odmarali" 7 dana, a evo i večeras njihov trener govori kako je dio ekipe umoran od Sarajeva, a i večeras su istrčali dosta.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 29 jul 2025, 00:40

Ovo što je @NisamInSajder napisao u vezi kupljenja "drugih lopti", to je po meni bio ključ uspjeha.

S druge strane, ne slažem se da je Guli bio daleko već se rano odrekao pressinga, čemu se Jović nadao, tako da mi njih 2 dijele krivicu za primljeni gol.

Također, U. Cluj nije znao šta i kako u prvih 20 minuta, ali kad su se oslobodili pritiska i stali na loptu, zabili su gol i imali još 3 jako dobre prilike u 1. poluvremenu. Centaršut kao što je nama prošao u 92. - lik umjesto u gol s 3 m posla u nebo, u nastavku akcije drugi igrač puca ravno u golmana iz dobre šanse. Osim toga, imali su kasnije još jedan opasan korner, plavo-bijeli s linije vadili.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 29 jul 2025, 00:53

luckystrike je napisao/la:
29 jul 2025, 00:40
Ovo što je @NisamInSajder napisao u vezi kupljenja "drugih lopti", to je po meni bio ključ uspjeha.

S druge strane, ne slažem se da je Guli bio daleko već se rano odrekao pressinga, čemu se Jović nadao, tako da mi njih 2 dijele krivicu za primljeni gol.
Nije se odrekao presinga, nego se čitava ekipa povukla u ajmo reći srednji blok, upravo da sebi stvore prostor za kontru, pa se stvorila situacija ova sa slike, momenat nakon što je njihov lijevi vezni uputio loptu Romanchuku, vidiš koji autoput ima ispred sebe, Guliashvili je u sprintu prilazio, ali nije stigao na vrijeme, no nije ni dobio adekvatnu podršku od Jovića koji je pravovremeno mogao iskočiti i spriječiti šut. Realno, ovakav gol se dešava jednom u stotine utakmica, pogotovo onako efektno. Čitavu utakmicu su svi iz odbrane imali vrlo dobra iskakanja, ali eto, jednom nisi odradio i desio se gol. Ponovo kažem, i dosta sreće je Ukrajinac imao da onako zabio, onaj šut i sve, ali moglo se spriječiti.
slika
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 29 jul 2025, 00:58

29 jul 2025, 00:53
luckystrike je napisao/la:
29 jul 2025, 00:40

Nije se odrekao presinga, nego se čitava ekipa povukla u ajmo reći srednji blok, upravo da sebi stvore prostor za kontru, pa se stvorila situacija ova sa slike, momenat nakon što je njihov lijevi vezni uputio loptu Romanchuku, vidiš koji autoput ima ispred sebe, Guliashvili je u sprintu prilazio, ali nije stigao na vrijeme, no nije ni dobio adekvatnu podršku od Jovića koji je pravovremeno mogao iskočiti i spriječiti šut. Realno, ovakav gol se dešava jednom u stotine utakmica, pogotovo onako efektno. Čitavu utakmicu su svi iz odbrane imali vrlo dobra iskakanja, ali eto, jednom nisi odradio i desio se gol. Ponovo kažem, i dosta sreće je Ukrajinac imao da onako zabio, onaj šut i sve, ali moglo se spriječiti.
slika
Ja kako sam upratio njihov najveci problem je ova postavka kao u nas sto se zadesila pri ovom golu.
Svaki nas napad i Cluja veceras oni imaju ovu postavku, znaci okrenes na drugu pola stadiona je prazno. Mi smo im bas puno problema pravili s tim, ocigledno da ce opet imati tu manu + umor + vec losi bekovi koji ne mogu da prate igru

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 29 jul 2025, 00:59

Dobro si rekao "u sprintu prilazio" i onda odjednom popustio i to na metar od protivnika, evo tog momenta;

slika

Da je nastavio za njim, možda i ne bismo... al' šta bi bilo kad bi bilo...

TarpiTarpi
Kontakt:

Post Postao/la TarpiTarpi » 29 jul 2025, 01:34

Banić
Began Ristovski Turda Jović Kuprešak
Mamas/Elezi Jatta Mlinarić
Kyeremeh Guli

Nije baš moja želja al eto ovako očekujem.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 29 jul 2025, 01:41

Mamas i Butić nisu bili prijavljeni za 1. utakmicu. Mislim da se ne može mjenjati roster za revanš već samo za slj. kolo.

n0dix
Kontakt:

Post Postao/la n0dix » 29 jul 2025, 06:38

Kako god završi utakmica u četvrtak. Ja ću iskreno biti ponosan na ekipu i na klub. Jer konačno smo u vrhu kada je u pitanju sportski segment. Odličan posao klub radi sa ostavljanjem stručnog štaba i pametnog prodavanja igrača i također dovođenjem kvalitetnih zamjena. Idemo na najveće ciljeve! ❤️🤍
A papak s juga uvijek plakat' će jer je bordo Saraj'vo!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 29 jul 2025, 08:11

Po meni ako izbacimo Rumune to bi jedan od najvecih poleratnih uspjeha u Evropi.
Siguran sam da bi nabili tako samopouzdanje da bi Spartak razbili.

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 29 jul 2025, 08:20

amypitar je napisao/la:
29 jul 2025, 08:11
Po meni ako izbacimo Rumune to bi jedan od najvecih poleratnih uspjeha u Evropi.
Siguran sam da bi nabili tako samopouzdanje da bi Spartak razbili.
Pa i jeste, Genk, Levski, Atromitos i ovi rumuni bi bili u istom rangu otprilike. Doduše kad smo izbacili Genka baš smo bili totalni autsajdera.
Uz Božiju pomoć biće to dobro.
MNON

19FKS46
Kontakt:

Post Postao/la 19FKS46 » 29 jul 2025, 08:27

Bice da od slovaka Kovacika nema nista, oteglo se nesto....

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 29 jul 2025, 08:41

Samo nek bude pristup utakmici i zalaganje kao u prvoj i vjerujem da prolazimo. Mozda ZZ da sta malo zarotira cisto da ih zbuni :mrgreen:
U novi boj ...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 29 jul 2025, 08:45

Bez obzira na rezultat u revansu mora se odati priznanje igracima, strucnom stabu.
Prva utakmica je bila bas dobra, za nase prilike fenomenalna, ciljana pojacanja koja su došla su se pokazala i vise nego dobrim, sad zavisi sta ce biti sa Gulyem, ako on ostane do zime to bi bilo extra, nakupiti sto vise bodova u ligi do tada pa ga prodati, mada i ako ode do kraja prelaznog roka vjerujem da cemo naci adekvatnu zamjenu. Kad se uigra oporavljeni Đorđević sa Mamasom i ostalim pojacanjima, imat cemo strasnu ekipu.
Zadnja izmjena: bosnas_, dana/u 29 jul 2025, 08:46, ukupno mijenjano 1 put.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 29 jul 2025, 08:45

Nisam se fkaat nadao da cemo onako dobro odigrati, e sada ne mogu da skontam jesmo li bili toliko dobri ili oni bas losi. Revans ce biti skroz drugacija utakmica, ne vjerujem da cemo mi izaci onako visoko u presing i sigurno ce uz jatu igrati jos neko na sestici, vjerovatno mamas.
Nasa najbolja sansa su njihovi nevjerovatno spori stoperi, kad god smo imali lopte u prostor, do njih smo dolazili prije rumuna. Imati cemo vise prostora za kontre, ocekujem od njih da krenu ofanzivnije od starta.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 29 jul 2025, 08:53

Pavicic završi u Gorici. To je znaci bilo da nije htio vise u ovu cemer kriminalnu ligu ili ga mi nismo htjeli..? Jer ne vjerujem da je u Gorici zbog para.. A evo vidim raskinuo s Arisom.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 29 jul 2025, 09:00

nokee je napisao/la:
29 jul 2025, 08:53
Pavicic završi u Gorici. To je znaci bilo da nije htio vise u ovu cemer kriminalnu ligu ili ga mi nismo htjeli..? Jer ne vjerujem da je u Gorici zbog para.. A evo vidim raskinuo s Arisom.
Realno nije nam potreban. Na njegovo mjesto su dovedeni mladji i brzi igrači..plus se oporavio Đorđević.

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 29 jul 2025, 09:16

nokee je napisao/la:
29 jul 2025, 08:53
.
Zadnja izmjena: Pena, dana/u 29 jul 2025, 10:11, ukupno mijenjano 1 put.

samoFKS
Kontakt:

Post Postao/la samoFKS » 29 jul 2025, 09:18

Ado_77 je napisao/la:
29 jul 2025, 00:15
mosarajvosa83 je napisao/la:
29 jul 2025, 00:04
nedimmmm1337 je napisao/la:
28 jul 2025, 22:34
Pavicic u Gorici
Jedina istina je da se covjeka zgadila liga,radje ce u Gorici da se bori za opstanak nego da ga nekakav Kvrzic udara 90 min bez da mu smijes rijec reci,cudo ovdje bilo ko dodje.
Nije jedini Rogic,Soldo,i jos Lulic i da nije posudjen nebi ostali jos kod nas, : Kosevo im bila samo prolazna stanica. :roll:
Ne znam sta si mislio pod ovim "Kosevo im prolazna stanica" ali za Soldu mogu iz prve ruke rec da mu se zgadila liga, upravo ovo sto mosarajvosa pise.

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 29 jul 2025, 09:20

I više nego sigurno da im se zgadila liga, teško je motivisati igrača nakon onih krađa
SARAJEVO SIAMO NOI <3

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], mnon46, nedimmmm1337 i 85 gostiju.