FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Kako ocjenjujete Kompanyja

1) odličan
12
63%
2) prosječan
6
32%
3) loš
1
5%

Ukupno glasova: 19

armando
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la armando » 16 avg 2025, 23:00

Dilah je napisao/la:
16 avg 2025, 21:23
Neutral je napisao/la:
16 avg 2025, 20:55
Diaz libero, kakva trka, kakav igrac.

Vec se pita sigurno sa kakvim panjevima igra :rol:

Leimer :rol:

Igra nikakva, doslovno nikakav napredak, odbrana suplja VFB vec 2-3 zicera :opaopa:

In Vincent we trust.
Glupljeg forumsša od tebe nisam vidio a bio sam na 2,3 foruma. Ono što je meni čudno ponekad napišeš veoma dobar, duži post… i onda 50 idiotskih, kao da vas ima 5-6 na tom profilu i jedan je prosječno pametan, a svi drugi glipi ko k.
Nema dobrog posta, jbš ga mahnita :urnebes:
Kad ohladi od igrica i najede se čokolada pregleda šta drugi pišu i onda sastavi tekst.

Dobra utakmica, smiren iznos lopte iz odbrane pod pritiskom. Štimung jako dobar, što je isto bitno.
U pitanju je trofej i prvi meč u sezoni, ne treba baliti za mlađarijom, doći će i njihovo vrijeme.
Postavlja se pitanje da li današnjeg igrača utakmice vratiti u Elf. :D
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 16 avg 2025, 23:05

Čuj ohladi od igrica i najede čokolada. :lol:

Nisam gledao tekmu, al' kako pišete ništa se nije promijenilo. Nekako ćemo ovu buraniju rješavati al' kad dodje neko malčice ozbiljniji, ide zijan.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 avg 2025, 23:47

Čim tamo u startu otvaranja teme vidiš ko je zadnji post napisao, već znaš sadržaj posta. Kod par se ista ploča vrti.

Ono što mora biti pozitivno to je da je prvi trofej uzet, uzet je Supekup. Najmanje vrijedan trofej od svih koji se mogu uzeti, ali pogotovo da se prošle sezone za njega i nismo mogli boriti ovo je itekako bitno. Ekipa se fino radovala i lijepo je to vidjet.
Kane je uzeo i drugi trofej u karijeri (smiješno je bilo pratit inače budale u svijetu koji stvarno sebe ubijede da postoji neko prokletsvo kojeg određenog igrača prati, pa eto kao tome se naslađuju, zanemarimo zahebancije, stvarno tako primitivnih ljudi ima), a pozitivno je i to što je Diaz zabio prvi gol. Ekipa odigrala požrtvovano i dobro kontrolisala utakmicu.
Zanimljive su bile te dubinske lopte od strane pretežno Kimmicha prema Goretzki, onako fin recept i za neke buduće utakmice.
Tražila se ta dubina tim dubinskim pasovima i ulijetanjem naših igrača - ona situacija sa Laimerom kada ulijeće i kreće prema golu pa biva fauliran.
E ako bi šta zamjerao Kompanyju, to onda jesu ove kasne izmjene ovih mladih nada. Ali opet ako se stavim u njegovu kožu, onda je jasno da on kao mlad trener prije svega želiti upakovati ovaj trofej. A rekao sam i ranije, ziheraški pristup ga neće dugo održati na klupi, morat će on gurati neke od ovih mladih igrača. Bit će za to prilike u prvenstvenim utakmicama.

Pošto se često kudi i proziva penzionerom (ponekad i ja neke stvari kod njega gledam kritički), ali treba ga večeras pohvaliti za sjajne odbrane i parade - Neuera naravno.
Pored gola Kane pokazuje i dalje svoju inteligenciju, pregled igre i da zna s loptom, sudjelovao je i kod drugog gola, a i u par drugih akcija pametno proigravao saigrače.
Večeras sjajna partija Kimmicha u vezi, a i Goretzka kojeg donekle gore spomenuh bio je jako dobar. Upamecanu da je svaka utakmica ko ova večeras, odmah bi mu pod posebnim uslovima produžio ugovor.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 17 avg 2025, 01:28

Čim tamo u startu otvaranja teme vidiš ko je zadnji post napisao, već znaš sadržaj posta. Kod par se ista ploča vrti.
Istina, jedni se igraci napadaju bez obzira kako igraju, medjutim kad vidis da je Bundesliga onda znaj da nevalja nista :rol:
Ono što mora biti pozitivno to je da je prvi trofej uzet, uzet je Supekup. Najmanje vrijedan trofej od svih koji se mogu uzeti, ali pogotovo da se prošle sezone za njega i nismo mogli boriti ovo je itekako bitno. Ekipa se fino radovala i lijepo je to vidjet.
Kane je uzeo i drugi trofej u karijeri (smiješno je bilo pratit inače budale u svijetu koji stvarno sebe ubijede da postoji neko prokletsvo kojeg određenog igrača prati, pa eto kao tome se naslađuju, zanemarimo zahebancije, stvarno tako primitivnih ljudi ima), a pozitivno je i to što je Diaz zabio prvi gol. Ekipa odigrala požrtvovano i dobro kontrolisala utakmicu.
Zanimljive su bile te dubinske lopte od strane pretežno Kimmicha prema Goretzki, onako fin recept i za neke buduće utakmice.
Tražila se ta dubina tim dubinskim pasovima i ulijetanjem naših igrača - ona situacija sa Laimerom kada ulijeće i kreće prema golu pa biva fauliran
.

Vidi se da imas vise od pukog gledanja utakmica, razumijes igru, nebi imao puno dodati.
E ako bi šta zamjerao Kompanyju, to onda jesu ove kasne izmjene ovih mladih nada. Ali opet ako se stavim u njegovu kožu, onda je jasno da on kao mlad trener prije svega želiti upakovati ovaj trofej. A rekao sam i ranije, ziheraški pristup ga neće dugo održati na klupi, morat će on gurati neke od ovih mladih igrača. Bit će za to prilike u prvenstvenim utakmicama.
Bas sam i ja slicno napisao...ebiga drugi trofej ti na domaku, kakav takav, pika se negdje...bezbeli da ces ici na sigurno. U prvenstvu mora malo vise mjenjati jer ne mozes igraca ubaciti onda kad moras (povreda) nepripremljenog, trebas imati neki krug 16-17 igraca koji ce imati utakmica u nogama.
ošto se često kudi i proziva penzionerom (ponekad i ja neke stvari kod njega gledam kritički), ali treba ga večeras pohvaliti za sjajne odbrane i parade - Neuera naravno.
Pored gola Kane pokazuje i dalje svoju inteligenciju, pregled igre i da zna s loptom, sudjelovao je i kod drugog gola, a i u par drugih akcija pametno proigravao saigrače.
Nojer je imao onu sjajnu odbrani kada je Levering pucao izvan 16 a lopta pogodila Upu i promjenila pravac. Dvije odbrane u istom napadu u prvom kada je dugonja na kraju amaterski sutirao svakako su dobre, ali se gol nebi racunao jer je bio offside. u pocetku akcije kada golman izbacuje. Mene je malo iziritirao kod onog besportrebnog driblanja kada je izgubio loptu. Nisam siguran, ali cini mi se da smo bas tada posle kornera i primili gol. Ali sta ces, to mu je u krvi i gotovo.
Večeras sjajna partija Kimmicha u vezi, a i Goretzka kojeg donekle gore spomenuh bio je jako dobar. Upamecanu da je svaka utakmica ko ova večeras, odmah bi mu pod posebnim uslovima produžio ugovor.
Upamekana stavljam medju 5-6 centarhalfova u svijetu, nego su oni kiksevi kod ljudi jos u glavi, niko npr ne vidi koliko je cistih golova spasio, iako da budemo realni jedino je protiv MC kiksao i primismo gol, a da je bila bas vazna utakmica. Vjerovatno bi nas City dobio i bez toga jer tada nismo bili konkurenti, ali se pamti. Kako vec napisah morao bi imati najvisu platu od stopera, ali ne kao Kane npr. U protivnom ga staviti u situaciji ili-ili, produzi ili hajde Englezima da se jedno 40 M izvuce. Sledece godine ces platiti mnogo vise ako ga hoces zadrzati, posebno ako bude imao dobru sezonu, a mislim da hoce. Ako igrac nece da potpisu za vise nego razumnu platu jer ceka da mu ugovor istekne pa doa pohapa i bonuse, ja bi ga bez dileme to zadnju godinu stavio u drugi tim. i rekao treneru toga tima da ima za njega poseban rezim te da igra bas kad mora. Izgubices 12 M koliko ima platu, ali ces dati primjer drugima da se ne natezemo i pravimo trakavice svake godine, dosta je vise...Coman, Gnabry, Goretzka, Kimich, Davis pa i Klauzula iako je on imao cini mi se jos dvije godine...

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 17 avg 2025, 11:32

Nek su konacno odustali od ovog Woltemadea **** ih on, lik odigrao jednu dobru polusezonu, Svabe traze 75 miliona za njega :lol:. Dobro neko napisa neki dan, da nije Nijemac **** bi se borili ovoliko za njega.

Daj Nkunkua odmah. Strasan igrac, samo je zdravlje upitno ali za neku smijesnu cifru od 30-35 miliona koja se spominje moras rizikovati. I za Arjena su svojevremeno govorili da dovodimo hronicnog pacijenta pa...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 avg 2025, 12:05

Balon je napisao/la:
17 avg 2025, 11:32
Nek su konacno odustali od ovog Woltemadea **** ih on, lik odigrao jednu dobru polusezonu, Svabe traze 75 miliona za njega :lol:. Dobro neko napisa neki dan, da nije Nijemac **** bi se borili ovoliko za njega.

Daj Nkunkua odmah. Strasan igrac, samo je zdravlje upitno ali za neku smijesnu cifru od 30-35 miliona koja se spominje moras rizikovati. I za Arjena su svojevremeno govorili da dovodimo hronicnog pacijenta pa...
Jesi li ikada gledao Woltemadea, računajući i sinoćnji meč?
Mi u ekipi nemamo onakvog igrača.
Skok, snaga, tehnika su neke od karakteristika koje krase njegovu igru, mana je realizacija koja dolazi sa iskustvom.
Sinoć su se gorostasi Upamecano i Tah polomili da ga zaustave.
Dobar igrač ali ne vrijedi 75 miliona.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 17 avg 2025, 12:33

Da, dobar igrač. Cijenu jesu napumpali, em je tržište podivljalo zahvaljujući raskošnim vlasnicima engleskih klubova, em što znaju da Bayern ima love i da je jako zagrizao.

Koliko se godina i godina čeka na nekog njemačkog golgetera. Jednostavno ih nema, a imaju preko 2 miliona registrovanih igrača.
Jeste se pojavio niotkud, jer je u Bramenu bio nezapažen. Opet ovi koji više prate U21 vele da je bio dobar.
Nijemcima je simpatičan, jer je sličan Mülleru sa svojim načinom komunikacije i humorom. Što bi Švabe rekle ein geiler Kerl.
Facom me neodoljivo podsjeća na mlađahnog Völlera. :D
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 avg 2025, 13:20

Woltemade ima kvalitet u to nema sumnje ali u ovom trenutku 75 mil je previše.Razumijem i ljude iz Stuttgarta zašto bi prodali za manju cifru kad jedan Ekitike ode za 95 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

lobiranje
Kontakt:

Post Postao/la lobiranje » 17 avg 2025, 13:38

Saurman je napisao/la:
17 avg 2025, 13:20
Woltemade ima kvalitet u to nema sumnje ali u ovom trenutku 75 mil je previše.Razumijem i ljude iz Stuttgarta zašto bi prodali za manju cifru kad jedan Ekitike ode za 95 mil.
Slazem se….licno bih volio jos jedno krilo i nkunku ako vec mora…Treba nam jos jedno prodorno krilo

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 avg 2025, 13:48

Kod Woltemadea se opet vraćam na ono što sam pisao prije dva dana: Šta zapravo uprava želi, cjelokupno rukovodstvo kluba? Jesu li baš želili Woltemadea zbog koncepta, strategije ili talenta, trenutno vruća njemačka roba itd? I opet dolazimo do toga što sam spominjao: nema jedinstvenog stava u rukovodstvu, opet frakcije, struje...
Momak može naravno sada imati groznu sezonu, ali je pokazao da je talenat i posjeduje ovo što se gore i spomenulo: tehnika, snaga, visina, a uz to je jako uporan i ima taj mentalitet da želi po svaku cijenu uspjeh. Borben je, požrtvovan.
Možda nama trenutno Nkunku može više ušminkat igru, ono malo ono nešto što fali iza špica i nešto kreacije popunit, unijeti, ali Woltemade bi bio sjajna investicija za budućnost, a uz to što može igrati polušpica povremeno bi mijenjao i Kanea. I naravno već narednog ljeta on možda više neće htjeti samo kod nas i drugi će se jače uključiti, cijena će skočiti. Ima naravno i ta dilema da je ovo trenutno što se postavilo kao cijena ipak par miliona više nego što bi trebalo ali eto..

A koliko je sve relativno vrlo se lako može desiti da npr Diaz ima bolju sezonu kod nas, nego što će je Wirtz imati u Leverkusenu. Ovo nije što Wirtzu želim neko zlo, neka on puca svoje (tako izabrao i neka ide sve svojim putem) i neka u repki rasturi, ali govorim više iz razloga što se nekad stvori tu štimung kao otišao u Liverpool super veliki Wirtz, dok je eto nama došao neki kolumbijski suhi opanak... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 17 avg 2025, 14:15

Omerbavarac je napisao/la:
17 avg 2025, 12:05
Balon je napisao/la:
17 avg 2025, 11:32

Jesi li ikada gledao Woltemadea, računajući i sinoćnji meč?
Mi u ekipi nemamo onakvog igrača.
Skok, snaga, tehnika su neke od karakteristika koje krase njegovu igru, mana je realizacija koja dolazi sa iskustvom.
Sinoć su se gorostasi Upamecano i Tah polomili da ga zaustave.
Dobar igrač ali ne vrijedi 75 miliona.
Gledao sam ga nekoliko puta, vrlo nezgodan igrac, mene jako podsjeca na africku legendu Kanua iz Arsenala.

Niko ne kaze da nece postati klasa ali dati 75 miliona za igraca koji je nedokazan na najvecoj sceni i koji ima jednu dobru polusezonu iza sebe je ludo kockanje, pogotovo kad se zna kako Bayern inace posluje. Za te pare mozes uzeti gotov proizvod kao sto mi sad uzeli Diaza koji nije WC igrac ali je odmah kategorija ispod, top igrac kod kojeg znas sta dobijas...

lobiranje
Kontakt:

Post Postao/la lobiranje » 17 avg 2025, 14:18

Poenta je da smo izvisili za Wirtza koji je trenutno najveci talent njemackog fudbala i mislim da uprava ne zeli da im ss to opet dogodi s Wolteom potencijalno

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 avg 2025, 14:54

„Die Qualität ist da, aber wir haben nicht die Breite“, stellte Kompany nüchtern vor dem 2:1-Erfolg fest. Besonders bemerkenswert war sein Zusatz: „Noch nicht.“ Für viele Beobachter ein klares Signal, dass die Bayern bis zum Ende des Transferfensters aktiv bleiben.

Hajde, makar nešto.

Nkunku će 99% doći, tu nema pametovanja.
Pavard se spominje.
Obavezan još jedan krilni igrač.

HerrMarkusen
Kontakt:

Post Postao/la HerrMarkusen » 17 avg 2025, 15:11

Neutral je napisao/la:
17 avg 2025, 14:54
„Die Qualität ist da, aber wir haben nicht die Breite“, stellte Kompany nüchtern vor dem 2:1-Erfolg fest. Besonders bemerkenswert war sein Zusatz: „Noch nicht.“ Für viele Beobachter ein klares Signal, dass die Bayern bis zum Ende des Transferfensters aktiv bleiben.

Hajde, makar nešto.

Nkunku će 99% doći, tu nema pametovanja.
Pavard se spominje.
Obavezan još jedan krilni igrač.
Upravo ova izjava Kompanija je tacka oko koje nema polemike. Znaju to svi, Uprava, mi navijaci...ali sta trziste nudi i sta mi mozemo poklopiti je nesto drugo. Razumijem ja i Upravu, kako dovesti kvalitetnog igraca ako znas da Musiala kad se vrati taj nema mjesta, isto tako i za Davisa...znaci nama.ostaje borba za nekog ko je kvalitetan u rotaciji a ocigledno ne skup. Svake godine smo osudjeni da zadnjih 10 dana prelaznog roka izmisljamo rjesenja...definitivno ili je do skautinga ili menadzmenta.
Mia San Mia

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 avg 2025, 15:36

Zašto ne pokušaju dovesti Porra iz Tottenhama desni bek a riješiti se Boeya sinoć je opet ispao kao iz voza.Galata se interesovao da ga vrate na posudbu uz mogućnost otkupa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 avg 2025, 16:39

Saurman je napisao/la:
17 avg 2025, 15:36
Zašto ne pokušaju dovesti Porra iz Tottenhama desni bek a riješiti se Boeya sinoć je opet ispao kao iz voza.Galata se interesovao da ga vrate na posudbu uz mogućnost otkupa.
Ima ugovor do 2028. godine a plaćen je 40 mil. Ne bi ga Tottenham prodao bez min 80. nema šanse, znaš i sam kakvi su to, neću reći židovi :mrgreen:

Kad su tog igrača otkrili iz Citya, još 2019. ga platili 12 mil.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 17 avg 2025, 16:51

Oko Woltemadea, mislim da je ideja biti spreman na scenarij sljedeće ljeto gdje Kane ulazi u posljednju godinu ugovora i potencijalni exit, imati već startnu 9-ku, u isto vrijeme posljednji trenutak za unovčiti Harrya.

Iz njegove perspektive je možda i najbolje što ostaje zbog SP-a sljedeće ljeto, u Stuttgartu će obezbijediti mjesto špica Elfa.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 17 avg 2025, 17:01

slika

U vrijeme kad broj utakmica nikad nije bio veći i samo će se još povećavati. Dok je trend da imaš 25 igrača na manje više istom nivou.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 avg 2025, 17:17

Oslobodili su se plata od Sanea i Comana. To je ogromna usteda i isti novac se moze preusmjeriti u igrace za rotacije ili cak neka posudba kao onda Perisica, Coutinha i sl.

Sa ovakvim napadom se ne smije uci u sezonu. Ovaj Boey je nevidjen promasaj, veznjak ga izgurao iz prve ekipe.

Sa Daviesom i Musialom bit ce to top tim. Krilni igrac je prijeko potreban. Zaragoza da nije medijski opravdano istupao, bio bi sigurno to, dobar igrac.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 17 avg 2025, 17:56

Filozofija slaganja manje ekipe je završni dokaz da je upravu vrijeme pregazilo.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 4 gosta.