Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

General505
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la General505 » 01 dec 2025, 00:30

Pickice izgubise ovakvu utakmicu protiv ovih gasista **** ih evropsko i sve pobjede za ovaj ppraz halala nema

Luzeri

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 01 dec 2025, 00:31

071 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:15
https://www.bhbasket.ba/maja-cengic-kak ... navijanja/ Zbog ovakvih qravela treba Facko…
Sport i politika NIKADA zajedno!
:rol: :rol: :rol: :rol:

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 00:31

071 je napisao/la:
https://www.bhbasket.ba/maja-cengic-kak ... navijanja/ Zbog ovakvih qravela treba Facko…
Zato su i maknuli Faćka ekspresno i preko noći vratili "verbalni delikt" lafo zbog njegovog psovanja, a ustvari su ga spengali jer im se nije sviđalo ono što je govorio o kriminalnoj eliti na vlasti. Faći psovaču dvomjesečni pritvor, a Dodik 5 mjeseci bio bjegunac s potjernice zbog državnog udara i niko nije smio ni da mu priđe, a kamoli da ga uhapsi. :mrgreen:

Ovakve "moralne vertikale" poput ove Maje Čengić, Dine Mustafića (koji je ponosno navijao za Srbiju protiv Njemačke u finalu Svjetskog prvenstva) ili Danijala Hadžovića su slika i prilika današnjeg "FGR" Sarajeva koji boluje od štokholmskog sindroma i neobjašnjive potrebe da se dodvorava agresoru koji nas je 4 godine držao pod opsadom.

Strašno je u šta se pretvorilo današnje mainstream Sarajevo, ali večerašnje navijanje u Skenderiji ipak ulijeva neku nadu da se ovaj narod polako budi iz dubokog zimskog sna. :bih:
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 01 dec 2025, 00:37, ukupno mijenjano 3 puta.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 dec 2025, 00:32

Samo Dario mi izgleda kao neko ko zna sta radi i da ce napraviti dobre stvari s reprezentacijom BIH .

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 01 dec 2025, 00:33

galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:20
Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 00:13
galia95 je napisao/la:
30 nov 2025, 23:59

Šta kaže psovanje igračima i forumašima nije to lijepo hahahaha. To ti kaže lik koji je meni napisao Napušiš se ti qrca vazda Sarajevu SDA botino!

Samo zato što sam reagovao na komentare "ko nas bre zavadi" FGR salonaca koji su "zgroženi, uvrijeđeni i povrijeđeni" zbog večerašnjeg navijanja i zviždanja njihovim voljenim komšijama iz Srbije. Oni su nas i doveli u stanje da se ne pitamo nizašta, kao da smo manjina u državi gdje smo većina.

I takav papak ovdje drugima pametuje i drži moralne pridike. 😅🤣 FGR salonci a ustvari veći primitivci od 90% ljudi kojima oni pametuju svisoka.
Ma mi smo narod lobotomisan totalno, koji ima nevjetovatan nivo kompleksa nize vrijednosti od svojih komsija da to ne moze ni jedan nivo sociologije kao drustvene nauke objasniti...

Fenomeni...ali zato i redovno ponavljamo greske...nikakve ibrete ne uzimamo...
Slažem se. Njihov je cilj da potpuno otupe i anesteziraju narod i omladinu, pa će se za 10-20 godina učiti u školama da je bio "građanski rat", da smo se svi ubijali i da smo svi krivi za rat, a najviše "muslimanski radikali". Upravo ta priča "ko nas bre zavadi", čiji primjer je i ovo večerašnje moralisanje i "osuđivanje" zviždanja himni neprijateljske države, to je relativizacija, revizija prošlosti i karaktera rata i tome se moramo suprotstaviti svim silama. Zato uvijek burno reagujem kao što si i ti burno reagovao zbog nečeg drugog, a u suštini je isto. :bih:
Zbog svega sto su bili, sto jesu i sto zele da budu..izvuku najgore iz covjeka..jer drugacije ne mozes.

Da stavim sa strane skandiranja evo npr da li je lijepo zvizdati himni? Naravno da nije

Da li mi je zao sto jesam njihovoj? Apsolutno nije, cak sta vise nek shvati kako ko hoce osjecam obavezu da to uradim...apsolutno ni mrvu postovanja nemam ni prema toj drzavi niti bilo cemu vezanim za nju.

Prije nego sta bilo ko bi reko supeotno, samo cu napisati da je to iskljucivo..ali iskljucivo radi njih, a ne radi mene.
=\_1921_/=

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 00:34

bordobijeli je napisao/la:
01 dec 2025, 00:32
Samo Dario mi izgleda kao neko ko zna sta radi i da ce napraviti dobre stvari s reprezentacijom BIH .
I meni se svidio selektor, osim nekoliko konfuznih odluka. Možda je posljednji napad mogao biti bolje pripremljen jer je bilo vremena da ga postavimo, ali sve u svemu sviđa mi se njegova energija i mogao bi biti pun pogodak.
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 01 dec 2025, 00:39, ukupno mijenjano 2 puta.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 00:38

invincible1921 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:33
galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:20
Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 00:13

Ma mi smo narod lobotomisan totalno, koji ima nevjetovatan nivo kompleksa nize vrijednosti od svojih komsija da to ne moze ni jedan nivo sociologije kao drustvene nauke objasniti...

Fenomeni...ali zato i redovno ponavljamo greske...nikakve ibrete ne uzimamo...
Slažem se. Njihov je cilj da potpuno otupe i anesteziraju narod i omladinu, pa će se za 10-20 godina učiti u školama da je bio "građanski rat", da smo se svi ubijali i da smo svi krivi za rat, a najviše "muslimanski radikali". Upravo ta priča "ko nas bre zavadi", čiji primjer je i ovo večerašnje moralisanje i "osuđivanje" zviždanja himni neprijateljske države, to je relativizacija, revizija prošlosti i karaktera rata i tome se moramo suprotstaviti svim silama. Zato uvijek burno reagujem kao što si i ti burno reagovao zbog nečeg drugog, a u suštini je isto. :bih:
Zbog svega sto su bili, sto jesu i sto zele da budu..izvuku najgore iz covjeka..jer drugacije ne mozes.

Da stavim sa strane skandiranja evo npr da li je lijepo zvizdati himni? Naravno da nije

Da li mi je zao sto jesam njihovoj? Apsolutno nije, cak sta vise nek shvati kako ko hoce osjecam obavezu da to uradim...apsolutno ni mrvu postovanja nemam ni prema toj drzavi niti bilo cemu vezanim za nju.

Prije nego sta bilo ko bi reko supeotno, samo cu napisati da je to iskljucivo..ali iskljucivo radi njih, a ne radi mene.
Kao i uvijek, jasan i precizan komentar. 👍

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 01 dec 2025, 00:38

Nadam se da će do jula Zrno doći u Evropu i potpisati barem za neku BCL ekipu pa da nam bude na raspolaganju u julu i ostalim prozorima uz napredak koji će siguran sam ostvariti na collegu iako bi najbolje bilo da dođe sljedeću sezonu igrati u Bosni. Sigurno da bi nam pružio neku širinu dodatnu u ekipi.

Samo da pitam još jednom zašto niko od navijača nije ništa skandirao protiv Bevbe i kompanije koji su se uhljebili u savezu i ne pomišljaju da napuste isti.

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 01 dec 2025, 00:39

galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:31
071 je napisao/la:
Zato su i maknuli Faćka ekspresno i preko noći vratili "verbalni delikt" lafo zbog njegovog psovanja, a ustvari su ga spengali jer im se nije sviđalo ono što je govorio o kriminalnoj eliti na vlasti. Faći psovaču dvomjesečni pritvor, a Dodik 5 mjeseci bio bjegunac s potjernice zbog državnog udara i niko nije smio ni da mu priđe, a kamoli da ga uhapsi. :mrgreen:

Ovakve "moralne vertikale" poput ove Maje Čengić, Dine Mustafića (koji je ponosno navijao za Srbiju protiv Njemačke u finalu Svjetskog prvenstva) ili Danijala Hadžovića su slika i prilika današnjeg "FGR" Sarajeva koji boluje od štokholmskog sindroma i neobjašnjive potrebe da se dodvorava agresoru koji nas je 4 godine držao pod opsadom.

Strašno je u šta se pretvorilo današnje mainstream Sarajevo, ali večerašnje navijanje u Skenderiji ipak ulijeva neku nadu da se ovaj narod polako budi iz dubokog zimskog sna. :bih:
Sve si dobro napisao, daj Boze da u ovom gradu ima vise takvih, bilo bi nam puno bolje, a ovamo moramo gledati qravele poput Cengicke i prodane trojanerske balijandere poput Hadzovica.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 01 dec 2025, 00:41

mirsad993 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:25
Stvarno treba istaći Penavu ne samo zbog ove utakmice nego generalno, bolji šut izvana ima i od Alibegovića i od Sulejmanovića samo što nikad nije naučio da se mane "glupih" faulova kao večeras kad je napravio 4.ti i sam sebe izbacio sa terena dok je bio "hot" napadački
Mislio sam da su ga prosle te djecije bolesti s prekrsajima, jer vec odavno nije usao u problem koji ga je godinama 'krasio', ali veceras preglup i drugi i cetvrti faul. Taj drugi ga je udaljio s parketa cijelo prvo poluvrijeme, a ovaj cetvrti ga je udaljio s parketa kad je imao momentum kao niko drugi tad. Prizivao sam ga u Bosnu cijelo ljeto, ali su oni ostavili 5x losije visoke igrace (Salic, Kovacevic, Zubac). Ubijedjen sam da bi on jos vise nadosao da igra aba ligu s nasim klubom, ali otom potom.

Ova Srbija je bila bas kilava i kako sam i pisao prije meca, u rosteru nisu imali igraca koji na ovom nivou moze i zna nositi ekipu. Dobric, Andjusic, Miljenovic, Dangubic, Ristic, Koprivica, nigdje ih nije bilo. Na kraju su nasi retardiranim prekrsajima poslali Tanaskovica 6-7x na liniju slobodnih bacanja i frajer umislio da je igracina. Sulejmanovic me bas pozitivno iznenadio kako je na low postu 3-4x rutinski rijesio Ristica i Koprivicu. Ok, oni nisu neki defanzivci, ali 10 cm razlike nije malo.

Nego, trebaju sad nasi mediji odraditi par intervjua s Kamenjasevicem, cisto da vide sta taj veliki strucnjak kaze na sve ovo. :yawn:

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 00:42

Pa zar nije Maja Cengic nedavno neki patriotizam prosipala kada je vodila neku utakmicu nase reprezentacije? 🤔

A Danijal Hadzovic i Ivana Maric su text book primjeri hronicne nejebice, posebno Danijal... Glumi da je on neki urbani vox populi, neshvaceni umjetnik - a u sustini mali pajac koju Fahro Radoncic drzi povocu... 3 godine u kontinuitetu pljuje Bakira i Sebiji i svakog ko ima ikakvog dodira sa njima i prije mjesec dana u podcas mu dolazi Zahiragic...haman sto ga nije predstavio k'o rodjenog brata...pljuju po Trojci i po Dini ko ne znam ti sta....i to su kvaziintelektualci koji kreiraju narativ u nasem drustvu...

Lobotomija...

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 00:44

071 je napisao/la:
Neka joj neko odgovori da je sramota to što državna televizija BHRT nije prenosila večerašnju utakmicu državne selekcije u Skenderiji. E to je prava sramota i Maja Čengić je zadnja osoba koja bi trebala da nekome soli pamet i drži moralne lekcije. Bolje da pozove vlasti da njihovi koalicioni partneri iz Banjaluke vrate dug BHRT-u od 100 miliona i da njihovi koalicioni partneri iz Širokog Brijega i Posušja konačno počnu plaćati pretplatu. 👍

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 01 dec 2025, 00:45

Ghuraba je napisao/la:
01 dec 2025, 00:41
mirsad993 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:25
Stvarno treba istaći Penavu ne samo zbog ove utakmice nego generalno, bolji šut izvana ima i od Alibegovića i od Sulejmanovića samo što nikad nije naučio da se mane "glupih" faulova kao večeras kad je napravio 4.ti i sam sebe izbacio sa terena dok je bio "hot" napadački
Mislio sam da su ga prosle te djecije bolesti s prekrsajima, jer vec odavno nije usao u problem koji ga je godinama 'krasio', ali veceras preglup i drugi i cetvrti faul. Taj drugi ga je udaljio s parketa cijelo prvo poluvrijeme, a ovaj cetvrti ga je udaljio s parketa kad je imao momentum kao niko drugi tad. Prizivao sam ga u Bosnu cijelo ljeto, ali su oni ostavili 5x losije visoke igrace (Salic, Kovacevic, Zubac). Ubijedjen sam da bi on jos vise nadosao da igra aba ligu s nasim klubom, ali otom potom.

Ova Srbija je bila bas kilava i kako sam i pisao prije meca, u rosteru nisu imali igraca koji na ovom nivou moze i zna nositi ekipu. Dobric, Andjusic, Miljenovic, Dangubic, Ristic, Koprivica, nigdje ih nije bilo. Na kraju su nasi retardiranim prekrsajima poslali Tanaskovica 6-7x na liniju slobodnih bacanja i frajer umislio da je igracina. Sulejmanovic me bas pozitivno iznenadio kako je na low postu 3-4x rutinski rijesio Ristica i Koprivicu. Ok, oni nisu neki defanzivci, ali 10 cm razlike nije malo.

Nego, trebaju sad nasi mediji odraditi par intervjua s Kamenjasevicem, cisto da vide sta taj veliki strucnjak kaze na sve ovo. :yawn:
Reći će kako je navijao za nas u obje utakmice i da mu je jako žao kako smo ih izgubili te da igrači koje je Dubai pustio Turskoj i Srbiji nisu napravili neku preveliku razliku i da nam Kamenjaš ili Kondić ne bi puno pomogli.
Klasični demagog i "patriota".

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 01 dec 2025, 00:47

071 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:39
galia95 je napisao/la:
071 je napisao/la:

Sve si dobro napisao, daj Boze da u ovom gradu ima vise takvih, bilo bi nam puno bolje, a ovamo moramo gledati qravele poput Cengicke i prodane trojanerske balijandere poput Hadzovica.
Joj zelene price. Pa Alija iz zatvora ranije izasao na intervenciju Dobrise Cosica, je li znaci da je njegov i SANU covjek radi toga? Alija potpisao RS kao entitet, je li zato njihov covjek?

Ti svrstas novinarku da je trojkin covjek, ako jeste po toj logici je i ovo iznad Alija.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 00:48

071 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:39
galia95 je napisao/la:
071 je napisao/la:

:thumbup: :salut:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 01 dec 2025, 00:49

galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:34
bordobijeli je napisao/la:
01 dec 2025, 00:32
I meni se svidio selektor, osim nekoliko konfuznih odluka. Možda je posljednji napad mogao biti bolje pripremljen jer je bilo vremena da ga postavimo, ali sve u svemu sviđa mi se njegova energija i mogao bi biti pun pogodak.
Pricao je o zadnjem napadu. Castaneda je trebao odvuci paznju protivnika, a Alibegovic sutati za 3, ali se spetljao kad je primio loptu i dodao nazad Vrabcu, tako da je tad propala zamisljena akcija.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 00:50

Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 00:42
Pa zar nije Maja Cengic nedavno neki patriotizam prosipala kada je vodila neku utakmicu nase reprezentacije? 🤔

A Danijal Hadzovic i Ivana Maric su text book primjeri hronicne nejebice, posebno Danijal... Glumi da je on neki urbani vox populi, neshvaceni umjetnik - a u sustini mali pajac koju Fahro Radoncic drzi povocu... 3 godine u kontinuitetu pljuje Bakira i Sebiji i svakog ko ima ikakvog dodira sa njima i prije mjesec dana u podcas mu dolazi Zahiragic...haman sto ga nije predstavio k'o rodjenog brata...pljuju po Trojci i po Dini ko ne znam ti sta....i to su kvaziintelektualci koji kreiraju narativ u nasem drustvu...

Lobotomija...
Moralne olupine i prevrtljivci koji pišu onako kako im narede i ko im više ponudi para. Nije to vidjelo profesionalnog novinarstva.
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 01 dec 2025, 00:52, ukupno mijenjano 1 put.

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 01 dec 2025, 00:50

Delegacija iz Srbije je redovna na obilježavanju 9. januara, iako je to Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

I to ne dolaze neki nebitni članovi vlade, vec najvažniji ljudi u toj vladi.
"U Banjaluci, u prepunoj Sportskoj dvorani Borik, počela je Svečana akademija povodom obeležavanja 9.januara, Dana Republike na kojoj prisustvuju premijer Srbije Miloš Vučević, predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić i brojna delegacija Vlade Srbije."

Da zanemarivo sve druge stvari, samo ovo bi bilo dovoljno da se zvizdi njihovoj himni i generalno da imaju buran docek.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 01 dec 2025, 00:53

Zutti je napisao/la:
30 nov 2025, 23:08
QUARTERBACK je napisao/la:
30 nov 2025, 22:53
GG3 je napisao/la:
30 nov 2025, 22:51
Veceras nije bilo navijanja Vec izlijevanja bjesa i frustracija
ja nisam skontao jesul ovo bili BH Fanaticosi na tribini ili BH Hooligansi ova nova grupa od smrka i zule? :urnebes:
BHF na tribini bio, BHH bili na sjever teleskopu.

Ps. Da se sjetim najmilijih onima kome je večerašnje navijanje smetalo jer smo se zamjerili komšijama.
Evo meni je smetalo. Ne zbog komsija jer me za njih boli izmedju prepona. Ne postoji vece ponizenje za himnu jedne drzave nego kada publika sjedi i nikako ne reaguje. To bih uradio sa sam bio u dvorani,ne bih zvizdao i pjevao mrzim te smrdijo dok njihova himna pjeva,samo sjedio i gledao Instagram. U trenutcima u kojima se tekma lomi,nasi igraci se ukenjali u gace sa tribina na ide podrska nego prozivanje cetalja i time dajes protivniku dodatnu snagu da igra.
To bih pjevao da smo ih vodili 6-7 razlike na minutu do kraja. Recimo protiv croasana je odradjeno kako treba,ekipa se nosila pjesmom i onda kada smo ih poveli 20 + razlike cijela dvorana pjevala o starom mostu.
Tako je trebalo i veceras: nositi ekipu u kriticnim momentima pjesmom i onda im j.ebati matere i turke koji su ih doveli na ovaj prostor.
Nema kompleksa nikakvog,davanja nekome na bitnosti,samo navijanje za svoju ekipu.
Ovim idiotima samo mi dajemo na vaznosti a nebitni su.

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 01 dec 2025, 00:56

napapijri1987 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:53
Zutti je napisao/la:
30 nov 2025, 23:08
QUARTERBACK je napisao/la:
30 nov 2025, 22:53

ja nisam skontao jesul ovo bili BH Fanaticosi na tribini ili BH Hooligansi ova nova grupa od smrka i zule? :urnebes:
BHF na tribini bio, BHH bili na sjever teleskopu.

Ps. Da se sjetim najmilijih onima kome je večerašnje navijanje smetalo jer smo se zamjerili komšijama.
Evo meni je smetalo. Ne zbog komsija jer me za njih boli izmedju prepona. Ne postoji vece ponizenje za himnu jedne drzave nego kada publika sjedi i nikako ne reaguje. To bih uradio sa sam bio u dvorani,ne bih zvizdao i pjevao mrzim te smrdijo dok njihova himna pjeva,samo sjedio i gledao Instagram. U trenutcima u kojima se tekma lomi,nasi igraci se ukenjali u gace sa tribina na ide podrska nego prozivanje cetalja i time dajes protivniku dodatnu snagu da igra.
To bih pjevao da smo ih vodili 6-7 razlike na minutu do kraja. Recimo protiv croasana je odradjeno kako treba,ekipa se nosila pjesmom i onda kada smo ih poveli 20 + razlike cijela dvorana pjevala o starom mostu.
Tako je trebalo i veceras: nositi ekipu u kriticnim momentima pjesmom i onda im j.ebati matere i turke koji su ih doveli na ovaj prostor.
Nema kompleksa nikakvog,davanja nekome na bitnosti,samo navijanje za svoju ekipu.
Ovim idiotima samo mi dajemo na vaznosti a nebitni su.
Potpis. Samo navijati za svoje i ne spustati se do dna septicke jame.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919, BIHpatriota, galia95, L-Train, legendarnadruga i 32 gosta.