Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
Re: Jusuf Nurkić
"Neće ona niđe!"
Boli ga tuki, milioni kapaju
Boli ga tuki, milioni kapaju
Ovaj Ricards je malo bolja verzija Jubenksa. Nema niskog posta, nema visokog posta, nema suta, nema slobodnih bacanja i jedino sto moze je zabiti kroz pnr igru. Doduse, ima duge ruke i zna to iskoristiti da uhvati ofanzivni skok i zavrsi polaganjem ili zakucavanjem. Nurkic je ovakve jeo za dorucak nakon tri neprospavane noci i nema segmenta u kojem je losiji od njega. Medjutim, cinjenica je da je brat grohnuo i da je sam sebi kriv za to.
Po meni, tri su glavna razloga:
- Podanicki mentalitet koji je u genetskom kodu vecine Bosnjaka. Covjek se 10 godina ganja po Americi i jos uvijek nije prestao da se uvlaci Amerima, da glumi jarancine Dejmu, Sidzeju, Kejdiju itd. To se reflektovalo i na parket, pa je prestao da gleda sebe i kako zabiti kos vise, vec je poceo glumiti Jokica i dijeliti asistencije cak i kad ima mismec s 20 cm nizim protivnikom pod kosem. Nema veze sto ce uzeti 3 suta na mecu, samo da saigraci kazu da ih on dobro razigrava, da pravi dobre blokove itd. Nisi Jokic, takvi se pojave jednom u 10 godina i nikad neces biti prepoznatljiv po tome. Nekad ce ici solidno to sto pokusavas da radis, ali je samo pitanje vremena kad ce zakovati i kad ce svi prestati da cijene ono sto si prije za njih radio.
- Nerad za vrijeme ljetne pauze. Tacnije, radi on nesto, ali ocigledno pogresne stvari. Nijedna sezona nije pocela, a da njemu nisu trebala dva mjeseca da udje u ritam. Cesto je znao uci i s osjetno manjom kilazom, cak je i kondicija bila tu, ali se nije znao sastaviti s loptom. Covjek preko ljeta izbacuje seriju snimaka kako sutira trojke, a nikad nece postati centar koji je prepoznatljiv po tome. Mozes zabiti jednu ili max dvije, ali ces profulati pet. Jednostavno nemas to u sebi. Dzaba relativno mekana ruka, kad ti za sut treba par sekundi da se namjestis, uz potpuni balans nogu i kompletnog tijela. To nba ne trpi i zato batali to na vrijeme. S druge strane, Bog ti je dao da si jak ko bizon, da svi pricaju kako si medju 3 najjaca lika u ligi, a ti ni ne pokusavas igrati niski post. Ne znas poloziti lijevom rukom, ne znas voditi loptu lijevom rukom, ne znas izvesti poluhorog lijevom rukom, a i desnom je sve to nerijetko traljavo, nezgrapno i neprirodno. S marsa se vidi da to nedovoljno ili nikako ne treniras. Dzaba ti snaga da onakve zivotinje mozes unijeti u kos, kad nisi u stanju poloziti s pola metra.
- Nepospremanje zicera, sto mu je boljka od dolaska u nba, a sto je pogotovo katastrofalno izgledalo u ovoj sezoni. Covjece, za to ti ne treba nikakav trener, povedi sa sobom dijete u dvoranu da ti dodaje lopte i po milion puta ponovi zicer situacija iz kojih ne zabijas na mecevima.
Od nekad top10 centra lige (s realnom sansom da postane i top5), koji je imao potencijal da igra odlicno na obje strane parketa, on je dosao do toga da ga nekakvi anonimusi izdominiraju u direktnom sudaru i da na kraju zbog istih tih anonimusa zavrsi na tribinama. I povreda nema veze s tim, to znaju oni koji ga prate cijelu karijeru, a ne samo zadnje 2-3 godine. On je najbolju kosarku igrao u balonu nakon povrede. Covjek je jednostavno prestao gledati na kos, pa je s nekih 12-13 suteva po mecu spao na 7-8. S tim neminovno dodje da fulas i ono sto si nekad nasrecu pogadjao, jer ti je samopouzdanje u minusu.
U nba uvijek trebaju kvalitetni centri, a on u sebi jos uvijek ima 'goriva' da bude starter u nekim ekipama, ali je poenta da je to previse surova liga i da je realnije da ce ga izbrisati kao gumicom, nego da ce negdje ponovo postati starter. Niko ne vidi tvoj trud, treniranje i sve ostalo, jednostavno si zakucan za klupu i onda ti jedino ostane da pocnes razmisljati o Evropi. Kakvu monstruoznu kosarku je Kazins igrao jedno vrijeme, pa mu nakon povrede niko ziv ne htjede pruziti priliku da bude bar na 30% od tog nivoa. Doduse, ni on sam se nije previse trudio.
Po meni, tri su glavna razloga:
- Podanicki mentalitet koji je u genetskom kodu vecine Bosnjaka. Covjek se 10 godina ganja po Americi i jos uvijek nije prestao da se uvlaci Amerima, da glumi jarancine Dejmu, Sidzeju, Kejdiju itd. To se reflektovalo i na parket, pa je prestao da gleda sebe i kako zabiti kos vise, vec je poceo glumiti Jokica i dijeliti asistencije cak i kad ima mismec s 20 cm nizim protivnikom pod kosem. Nema veze sto ce uzeti 3 suta na mecu, samo da saigraci kazu da ih on dobro razigrava, da pravi dobre blokove itd. Nisi Jokic, takvi se pojave jednom u 10 godina i nikad neces biti prepoznatljiv po tome. Nekad ce ici solidno to sto pokusavas da radis, ali je samo pitanje vremena kad ce zakovati i kad ce svi prestati da cijene ono sto si prije za njih radio.
- Nerad za vrijeme ljetne pauze. Tacnije, radi on nesto, ali ocigledno pogresne stvari. Nijedna sezona nije pocela, a da njemu nisu trebala dva mjeseca da udje u ritam. Cesto je znao uci i s osjetno manjom kilazom, cak je i kondicija bila tu, ali se nije znao sastaviti s loptom. Covjek preko ljeta izbacuje seriju snimaka kako sutira trojke, a nikad nece postati centar koji je prepoznatljiv po tome. Mozes zabiti jednu ili max dvije, ali ces profulati pet. Jednostavno nemas to u sebi. Dzaba relativno mekana ruka, kad ti za sut treba par sekundi da se namjestis, uz potpuni balans nogu i kompletnog tijela. To nba ne trpi i zato batali to na vrijeme. S druge strane, Bog ti je dao da si jak ko bizon, da svi pricaju kako si medju 3 najjaca lika u ligi, a ti ni ne pokusavas igrati niski post. Ne znas poloziti lijevom rukom, ne znas voditi loptu lijevom rukom, ne znas izvesti poluhorog lijevom rukom, a i desnom je sve to nerijetko traljavo, nezgrapno i neprirodno. S marsa se vidi da to nedovoljno ili nikako ne treniras. Dzaba ti snaga da onakve zivotinje mozes unijeti u kos, kad nisi u stanju poloziti s pola metra.
- Nepospremanje zicera, sto mu je boljka od dolaska u nba, a sto je pogotovo katastrofalno izgledalo u ovoj sezoni. Covjece, za to ti ne treba nikakav trener, povedi sa sobom dijete u dvoranu da ti dodaje lopte i po milion puta ponovi zicer situacija iz kojih ne zabijas na mecevima.
Od nekad top10 centra lige (s realnom sansom da postane i top5), koji je imao potencijal da igra odlicno na obje strane parketa, on je dosao do toga da ga nekakvi anonimusi izdominiraju u direktnom sudaru i da na kraju zbog istih tih anonimusa zavrsi na tribinama. I povreda nema veze s tim, to znaju oni koji ga prate cijelu karijeru, a ne samo zadnje 2-3 godine. On je najbolju kosarku igrao u balonu nakon povrede. Covjek je jednostavno prestao gledati na kos, pa je s nekih 12-13 suteva po mecu spao na 7-8. S tim neminovno dodje da fulas i ono sto si nekad nasrecu pogadjao, jer ti je samopouzdanje u minusu.
U nba uvijek trebaju kvalitetni centri, a on u sebi jos uvijek ima 'goriva' da bude starter u nekim ekipama, ali je poenta da je to previse surova liga i da je realnije da ce ga izbrisati kao gumicom, nego da ce negdje ponovo postati starter. Niko ne vidi tvoj trud, treniranje i sve ostalo, jednostavno si zakucan za klupu i onda ti jedino ostane da pocnes razmisljati o Evropi. Kakvu monstruoznu kosarku je Kazins igrao jedno vrijeme, pa mu nakon povrede niko ziv ne htjede pruziti priliku da bude bar na 30% od tog nivoa. Doduse, ni on sam se nije previse trudio.
Odličan post
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Ocigledno losi rezultati nisu zbog njega ali treneru ponos Neda da ga vrati u ekipu
Eh upravo sam to htio napisati, nisam znao da je Budenholzer takav ljudski odron, okej - probao si, rekao bih ja da oni sada imaju neki niz pobjeda, ali ljudi su postali vreća za udaranje. I u takvoj ekipi Jusuf nema nikakvog prostora za igru, ko zna šta je tu u pitanju.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Ma samo nek igra da moze da se opet dokaze, inace mu je noga iz lige brzo.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Hornetsi bi bili top izbor. Pogotovo jer pretezno igraju utakmice u 12 ili 1 po ponoći, pa bi se cesto mogla ispratiti utakmica 
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- baboedindzeko09
- Kontakt:
U Hornetsima bukvalno, ali bukvalno nema konkurencije, bio bi jedini centar u rosteru uopšte. Idealna opcija za nakuckati brojeve i statistiku do kraja ove sezone i iduće, pa onda gdje dobiti ugovor na osnovu toga novi.
Centra igraju Diabate - koji to nije i Taj Gibson - čovjek s mojim ocem išao u školu i također nije centar.
Ako tu ne bi nabijao brojke sa LaMelom kao plejmejkerom, nek završi karijeru.
Centra igraju Diabate - koji to nije i Taj Gibson - čovjek s mojim ocem išao u školu i također nije centar.
Ako tu ne bi nabijao brojke sa LaMelom kao plejmejkerom, nek završi karijeru.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
eto ode u CHA
Sretno Jusufe!
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Hvala Bogu pa ode iz one toksicne sredine. Laganini ce i ovdje biti prvi centar ekipe.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ljudi nakacili prvi pik da ode. Stvarno je tamo porusio sve mostove. Sad nek igra gdje nema puno medijske paznje i nek pokusa povratiti svoj status u NBA
Uvijek sam simpatisao Charlotte 
Istocna obala, mozda se nekad nesto i pogleda
Istocna obala, mozda se nekad nesto i pogleda
Zadnja izmjena: Velizar, dana/u 06 feb 2025, 19:29, ukupno mijenjano 1 put.
Last chance 
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Prelijep grad, fanstasticna klima. Sve ono sto Phoenix nema.
Par sati blize Bosni .Jusufu ne moze biti bolje.
Par sati blize Bosni .Jusufu ne moze biti bolje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.