Moj idealan kadar je uvijek bio mali kadar no samo ako on ima glavu i rep, jer nije dovoljno samo da bude mali. Taj kadar se sastoji od 16 igrača koji su ajmo reč svi kandidati za prvih 11+ 2 back up-a na određenim pozicijama+2klinca na određenim pozicijama te jedan kvalitetan golman i njegova zamjena.
U teoriji taj bi kadar izgledao ovako:
šest kvalitetnih obrambenih igrača koji bi se podjelili na slijedeći način.
DL
DR
DC
DC
DR/L
DC
što znači maš 3 kvalitetna beka, s tim da jedan može igrati na obje strane. Kad to imaš onda ako ti jedan bek ispadne, nebitno koji ti imaš pričuvu koja uletava i "kvaliteta" ekipe ti ne pada. U našem nekom slučaju bilo bi to: Conentrao - DL, Lahm - DR/L, VDW - DR. ovo je samo primjer imajte to na umu.
Onda imaš tri kvalitetna štopera koji su podjednake kvalitete, tako da kad jedan nemre igrati imaš odličnu zamejnu na klupi, a i ako hoćeš, možeš rotirati. Recimo kod nas bi to bili Howedes, Boateng, Badstuber - to sam napiso tak tek toliko da razumijete o ćem se radi. Nemojte sad srat da Badstuber ne valja jer to je sad nebitno, mogo sam napisati Mertesacker.
Onda prelazimo na vezu:
Pošto mi igramo sa 2 zadnja vezna, to nalaže da bi mi za te pozicije trebali imati tri vrhunska igrača. Na taj način koji god od njih da nemože igrati neće se previše osjetiti, te opet možeš rotirati. Primjera radi to bi bili Schweini, Luis Gustavo i Vidal.
Onda prelazimo na naše ofenzivne vezne + krila. Pošto su to 3 pozicije za to ti treba 5 igrača koji mogu igrati u prvih 11.
AML
AMC
AMR
AMRL
AMRLC
5 igrača su ti za te pozicije čist dosta ako su baš raspoređeni na ovaj način. Kod nas to bi bili Ribery i Robben kao prva krila, Hazard kao zamjena za krila te on može valjda igrati i polušpicu, Kroos kao zamjena za AMC-a, te Muller kao igrač koji pokriva te pozicije. Sad možda tu Kroos Smudi, ali pošto ga imamo napiso sam ga tak da znate u ćem se radi. U prevodu on ima ulogu zamjene Mullera...
Kaj se tiće napada trebaju ti dvije špice. Neko tipa Gomez, kao prva špica, te kvalitetna zamjena, što sigurno u ovom trenutku nisu niti, Klose niti Olić. Sad ko bi to bio točno ne znam. Naravno to nije igrač tipa Tevez il neki 25+ milja igrač nego neko ko stvarno vrijedi 10-15 miljona eura, tipa Cisse iz Freiburga. Uglavnom da može Gomeza bezbolno zamijeniti.
Sada imaš tih 16 igrača od njih 6 obrambenih, 3 zadnja vezna, 5 prednjih veznih te 2 špice= 16. Sada ti preostaje da dvije pozicije pokriješ sa "iskusnijim" igračima, te dva talenta. Pošto je pametnije imati iskusne igrače u obrambenom djelu ekipe dodaš jednog štopera tipa Buyten našoj obrambenoj liniji kao četvrtog štopera. Pošto imaš "samo" 3 beka koji su jako dobri i dosta je mala šansa da neko tamo previše igra kao 4. bek, za tu poziciju uzmeš nekog talenta tipa Contento. On da se i buni nikoga to previše neće dirati. Sada imaš obranu - GRANITNU ja bi rekao, koja se sastoji od 8 igrača te je svaka pozicija duplo pokrivena.
Onda prelaziš na svoje zadnje vezne, di imaš 3 igrača koji se bore za prvu ekipu. Znači 4. zadnji vezni je igrač koji igra samo u slučaju nužde, a pošto je to dosta osjetljiva pozicija, trebo bi imati iskusnijeg igrača. E sad u našem slučaju to bi bio Ottl, ne Tymo jer on kao 4. zadnji vezni radi probleme u ekipi, ako me razumijete. Ne mora tu nužno čak niti biti Ottl, ali vam sa Ottlom oću reč, koju kvalitetu bi taj igrač morao posjedovati, te mu ta uloga ne bi trebala smetati. Recimo igrač kao Trasch u tom slučaju nikako ne dolazi u obzir. Sad imaš 4 zadnja vezna i opet si duplo pokriven.
Sada prelazimo na naše isturene igrače. Preostao vam je samo još jedan igrač da popuni kadar. Pošto su ovih prvih 5 ŠPEK i pošto te pozicije nisu rizične ideš se osloniti na talenta koji se još nije afirmirao, ali u slučaju nužde more pokriti sve te pozicije. Imajte na umu da taj igrač možda skupi 10 tekmi tokom sezone i to kao igrač koji ulazi sa klupe. To bi bio neki igrač tipa onaj Son iz HSV-a...
Špice imaš dvije + Mullera u ekipi...
Eto to vam je mali kadar. Kak vam se sad čini?

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"