Ono što se najavljivalo svakog leta poslednjih desetak godina, danas bi trebalo da se ostvari. Na današnjoj Skupštini košarkaškog kluba Crvena zvezda (18 časova) trebalo bi da dođe do spajanja tog kluba i FMP-a i da predsednik novog kluba, pod imenom Crvena zvezda Beograd, bude Nebojša Čović. Iz razgovora sa nekoliko od 35 članova skupštine „crveno-belih”, saznali smo da postoji konsenzus oko ovakvog prestrojavanja, kao i da na mesto predsednika skupštine dođe nekada prvi čovek kluba Živorad Anđelković.
Cilj je, kako je najavljivao Čović, vlasnik KK FMP iz Železnika, da Zvezda od davljenika postane klub s najvišim ambicijama. Ne tako davno stečajni upravnik je marširao Malim Kalemegdanom a bivši igrači sekli i odnosili konstrukcije koševa, a od današnje skupštine njeni članovi očekuju da prekine višegodišnju agoniju i da otvori vrata ka lepšoj budućnosti.
Klub iz Železnika bi faktički prestao da postoji, a Crvena zvezda bi od beskućnika mogla da bira gde će da igra i da trenira pošto FMP ima tri hale (i gradi četvrtu). Odnedavno, kada je brak Zvezde i velikog zvezdaša (Čović) postao izvestan, igrači oba kluba su počeli da treniraju zajedno. Ostaje još da se vidi ko će da ih trenira, a Čovićev prvi kandidat je Svetislav Pešić. Njih dvojica već dugo pregovaraju o tome. Pešić, koji je u sezoni 2009/2010 odveo „crveno-bele” do finala prvenstva, traži čvrste garancije da ovo neće biti projekat za jedno leto i da neće opet morati, zbog neispunjenih obećanja, da odjuri s Malog Kalemegdana glavom bez obzira.
KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
- svrakino1921
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Kaže Barbarić da su moguća nova partnerstva za ulaganje u klub. Sve bi se trebalo znati do 1. 3.

Centar je neophodan prije finala kupa, te planirane poraze, lako ćemo asimilirati sa pobijedama nad Igokeom i titulamaCAZIN je napisao/la: ↑05 feb 2026, 09:40Potpis!Jadnimi je napisao/la: ↑05 feb 2026, 07:35Gledao sam ih sinoć(lijepi You Tube), ni jedni ni drugi me nisu impresionirali, sa dobrim pristupom trebamo ih u obje uzeti.
U obje utakmice treba ići na pobijedu, jer ako kreneš sa razmišljanjem da ideš da budeš poražen, ide potop, a gleda se koš razlika.![]()
No prije toga treba pobijediti italijane.
Samo me strah kada krenu jače utakmice, ABA liga Top 8 gdje se mi realno od 8 utakmica možemo u 3 nadati nekoj pobjedi, i krenu porazi a bit će ih da narod prestane biti zainteresovan.
Sem onih koji su tu zalutali, nitko nije plakao nakon poraza od prva 3 u ABA grupi.
Zoran Radulovic sinoc bio na utakmici
Halilović u odbrani je okej ali u napadu katastrofa, volio bih da smo doveli nekog baš jakog centra ali hajde neka se poboljšaju za sljedeću sezonu na toj poziciji i na ostalim deficitarnim. Kada sve pogledamo Halilović je najveći promašaj ove sezone kod nas svi ostali igraju u skladu sa svojim mogućnostima ili na granici maksimuma.Jadnimi je napisao/la: ↑05 feb 2026, 10:16Centar je neophodan prije finala kupa, te planirane poraze, lako ćemo asimilirati sa pobijedama nad Igokeom i titulamaCAZIN je napisao/la: ↑05 feb 2026, 09:40Potpis!Jadnimi je napisao/la: ↑05 feb 2026, 07:35
Gledao sam ih sinoć(lijepi You Tube), ni jedni ni drugi me nisu impresionirali, sa dobrim pristupom trebamo ih u obje uzeti.
U obje utakmice treba ići na pobijedu, jer ako kreneš sa razmišljanjem da ideš da budeš poražen, ide potop, a gleda se koš razlika.![]()
No prije toga treba pobijediti italijane.
Samo me strah kada krenu jače utakmice, ABA liga Top 8 gdje se mi realno od 8 utakmica možemo u 3 nadati nekoj pobjedi, i krenu porazi a bit će ih da narod prestane biti zainteresovan.![]()
Sem onih koji su tu zalutali, nitko nije plakao nakon poraza od prva 3 u ABA grupi.
Probati pobjediti Igokeu dva puta re pokušati iznenaditi Cluj u Sarajevu (kad je mogla Igokea kod kuće što ne bi mogli i mi).
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.