FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
71
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
61
16%
4. Borbu za opstanak
68
18%

Ukupno glasova: 374

GavranBeli
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GavranBeli » 16 feb 2026, 21:33

Kod nas Španci da dodju ispali bi iz lige momentalno.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 16 feb 2026, 21:35

Treba probati s Pekicem da bude trener, a Alihodzic zbog licence.

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 16 feb 2026, 21:40

Promasaj prije svega uprave sto se nije sve nabilo nogom osim pet sest igraca plus ova pojacanja i juniori mislim da ne bi bilo gore od ovog.
Muftic katastrofa odavno vec. Jednostavno ima dobre odbrane, ali sve ostalo steka. Izlasci na lopte, igra nogom, visina i najgore od svega sto je umislio da je neuer pa nesto glumi na golu neka dodavanja…
Troupe odron teski, spor, los i nikakav.
Sedorf uopste nema fizicke predispozicije da bude stoper, nema brzinu ni tehniku da bude bek.
Dva lika koji iz takve zemlje, jedan nekad veliki talenat drugi slavno prezime dodju u nasu ligu jasno je da su teski amateri.
Erik ne znam koju dobru stranu lik ima u svojoj igri. Bas sam pratio u prvom poluvremenu Prokop mu da loptu ode desno gdje se pomjeri cijela ekipa Rudara i sve sto treba je da okrene stranu i doda loptu Milosevicu koji ce otvoriti dalje lijevi bok, on to ne zna i ne moze da skonta nego vraca loptu koju ce stoperi nabiti u bunar. Niti jednu kontru ne uspije zaustaviti, uzeti loptu, bar faul napraviti. Nista. Odatle i gol iz kontre.
Cvetanoski neko napisa tesko ekipi u kojoj je on ponajbolji igrac i zaista jeste tako. On je koristan kad ima pored sebe pet boljih igraca i moze iskoristiti navalu na njih da istrci neku kontru. Sut nikakav, razmisljanje katastrofa.
Vini igrac kojeg ces ubaciti kad zatvaras utakmicu da malo trci glupira se ili bas kad si u kanalu pa nemas nista drugo.
Onaj ko se oslonio na njih dvojicu kao startna krila je napravio veliku gresku. Mislim ubjedljivo najlosija krila imamo i tu pocinju nasi problemi. Mogu stoperi odigrati do veznog reda ali sta onda? Kome dati loptu? Jedino da su nam veznjaci pirlo kaka i sedorf pa da sami guraju naprijed sevcenku i crespu. Ovako nemaju kome dati loptu.

Prokop se se meni solidno pokazao ali opet gore spomenuto nema kome dati loptu jos Erik tu i dobijes sterilnu ekipu.

Meni odbrana kao odbrana i nije toliko kriva za prvi gol, jednostavo kontra autoput kroz sredinu i kapak.

Bojim se i novi igraci koje smo doveli nisu rjesenje nasih problema. Hitno nam treba krilo koje ce napraviti visak, predriblati nekog ubaciti loptu nesto bilo sta.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 16 feb 2026, 21:42

Kajkutenjoyer je napisao/la:
16 feb 2026, 21:19
AhmedNurudin je napisao/la:
16 feb 2026, 21:15
zeljovolimte je napisao/la:
16 feb 2026, 20:43

I to Zrinski sa Jankovicem, Sucicem i Jakirovicem.
Ma HO-RUK ba, hoćemo build up od golmana...Nekada je kvalitet prilagoditi se onom što imaš. Iza njega je stajala i jedna od najnesposobnijih uprava pa se usudio nešto i reći nekada o suđenju i svemu ostalom. Ne zazivam njegov povratak, još uvijek želim vjerovati da u Slaviši ima znjanja i snage da preokrene ali kako se stvari odvijaju ne obećava.
Igru brisi bodove pisi(tad mi je smetalo,sad mi ne bi smetalo)...
ili brko ili igor duljaj
Ma nije mi ni tada smetalo rezultat je jedino važan, nismo Barcelona ili Španija iz perioda 2008-2014 da se moramo ušetati u gol, generalno nismo mi ni taj mentalitet, sjećam se da je jedan Santosov trk znao izazvati veći huk nego 100 dodavanja beskorisnih kao danas po sredini terena. Sjećam se kad raspali Allyson naniza par igrača širokog u onoj pobjedi 2-1 pa raju diže na noge. Malo nama i toga fali. A što se tiče tih novih što svi spominju ne želim biti pesimista ali siguran sam da je fina otpremnina u ugovoru Slaviši zbog toga moramo Boga moliti da ovo proradi...
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 16 feb 2026, 21:42

Tri utakmice na klupi, sasvim dovoljne, da se vidi da Slaviša nažalost nije rješenje. Poraz od dvije ekipe koje se bore za opstanak, sa tim da nas je Rudar odučio od fudbala. Totalni promašaj u obje utakmice. Bez ideje, akcije, bez udarca na gol, blago reći katastrofa. Ne znam ko je radio izbor trenera ali očigledno je promašio, bojim se samo da i sa igračima ne budu promašaji.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 feb 2026, 21:48

Ja stvarno ne kontam. Nas fakat neka je*ena karma dobro karra.

Otjerali smo Bašića zbog "loših rezultata" a sudije su nas klale kako su stigle. O ekipi kakvu je imao ne treba ni govoriti. Poslije toga smo doživjeli jedan od najvećih srazova u novijoj historiji sa Arapom i Brunom.

Otjerali smo Denisa zbog "nefudbalskih razloga" i sa Adžemom opet kolaps. Adžemu se zviždalo i skandiralo ODLAZI nakon remija sa Rudarom. Treća utakmica ako se ne varam.

Šošiću se zviždalo i je*avala mu se mater sa tribina a kako se povrijedio mi nemamo pobjede i ne možemo da se sastavimo.

Evo doveli smo vjerovatno najveće trenersko ime koje nema željinu DNK u zadnjih 20 godina i više i mi ne možemo da napravimo priliku pred golom.

Debelo smo se negdje ogriješili čini mi se...
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 16 feb 2026, 21:53

Slavisi biti ili nebiti u Subotu po svemu sudeci..

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 16 feb 2026, 21:54

Nek dovedu Peteva ako imamo para
Curva Sud

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 16 feb 2026, 21:54

Ekipu ne slaže trener, zapravo negde slaže, ali u ovom slučaju trener nije i ne može biti odgovoran. Imate na internetu kako Mamić objašnjava zašto Dinamo godinama dominira u hrvatskoj a Hajduk ne može da se približi, zato što za to treba imati znanje z n a n j e. Zrinski ima Šulentu koji je tata mata, to se vidi nožem možeš rezati dok je on tu nema brige za taj klub, Sarajevo sa Mamićima totalno druga igra drugi tim nevjerovatno, tačno se vidi taj potpis, Borac je odlična ekipa ma koliko ga svi vezali za Vicu, Borac ima dobre igrače ima dobru igru trku dinamiku ima sve, zato što ima Misimovića koji ima znanje. A ovdje Nijaz lovac u mutnom, klub mu ima 40 igrača na platnom spisku, a ne mogu da pogledaju na go i sad kao to će se promijeniti hoće, ali u cvajti izgleda

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 16 feb 2026, 21:56

Levin je napisao/la:
16 feb 2026, 21:28
irfo je napisao/la:
16 feb 2026, 21:20
Samo jedan covjek moze donijeti rezultate
Neće ni on. Mora neko stvoriti priliku. Mi ne možemo da dobacimo do gola.
Edis Mulalic sa Hodzicem u napadu sjetite se razbio Sarajevo kada smo bili u **** on nas je spasio. Sablja vrijeme jer!

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 16 feb 2026, 21:57

Jadno. Realno Rudar nas je nadigrao sve tri utakmice, al večeras im se baš otvorilo. Još smo dobro i prošli. Pišem rijetko, sli bi se opet ponavljao. Ko jeste, ko nije za Želje.. sve je jasno. Ko god misli da su ovi poluamateri (velika većina njih) igrači za Želje ne želi nam dobro. Jednostavno neke se stvari ne mogu promijeniti preko noći.
Muftić nije isti golman otkako je Hasagoć ohošao u repku. Jednostavno mu nedostsje 15 cm za prodaju. (Trebsli smo dovesti golmana kako znamo i umijemo).
Desni bekovi gluho bilo, ne znsš koji je gori. Trenutna šroperska rješenja su odron teški, bez kretnje, bez ikakve tehnike... Lijevi bekovi inekako (vjerovatno ima tu materijala). Vezni, svak igra za sebe, bez ikakve želje za presingom, i svaki igra za sebe. Vjerovatno žele da se izbore za mjesto, pa izbjegavvaju saradnju. O krilima i napadačima ne bih trošio tastaturu. U21su nam očajni igrači. Ovo što smo nadovodili je vrlo, vrlo ipinog kvaliteta i motiva. Trener nigdje veze.. borba za opstanak. Sretno nxm

KrajinaTm87
Kontakt:

Post Postao/la KrajinaTm87 » 16 feb 2026, 21:57

Sve mogu da shvatim ali da tako iskusnom treneru bek igra krilo stoperi ti i poslije priprema bude Sukilovic Sedorf da nije vidio koje su to neznalice da nije vidio da je Krpic gotov u svakom smislu, da i dalje vjeruje Rakicu koji ne indirektno nego DIREKTNO se smije u facu svima nama i boli ga briga za sve i plus ga nagradjuje sa prvom postavom e to NE MOGU da shvatim! Dok Deket igra i zabija Zrinjskom nasa djeca su na klupi ili na tribinama. aferim svima

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 16 feb 2026, 21:59

Treba biti pametan, možda je bolje ostavit čovjeka još, svakako je gostovanje u Vrapčićima zahtjevno, sve i da smo u mnogo boljoj formi.
Neka mu to bude posljednje šansa, pa onda je lako tražit nove opcije ako zijanimo.

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 16 feb 2026, 21:59

Bio sam protiv dolaska slaviše i potajno sam se nadao da ću pojesti ****, ali nažalost sada mislim da ovo nije liga za njega, ne zato sto je loš trener nego jednostavno jer ne shvata ovu ligu. Dva puta je fulao formaciju, dakle on je krivac za oba ova poraza. Pojačanja su mi tanka iskreno. Mislim i nadam se da mu je ova utakmica u subotu prekretnica. Ako ne bude pobjeda vjerovatno noga, jer će sigurno izgubiti svlačionicu. Također nadam se da će gospodin Predsjednik odbiti 50% od plate svima koji su igrali jer apsolutno nisu marke zaslužili!

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 feb 2026, 21:59

Evo Maksimović slobodan...
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 16 feb 2026, 22:00

Nas ponizavaju Rudar,Radnik,Sloga,Posusje...citavu sezonu,ne samo od kad je Slavisa. Neko gore napisa nije odbrana kriva za 1 gol. Kako nije,pa Seedorf ode da pokriva krilo i napusti svoju poziciju i ostavi igraca samog. Netrebamo ni govoriti da nisu znali gdje udaraju i kako da se postave citavu tekmu.
Ko imalo ima fudbalskog znanja,moze da vidim kakav je igrac Prokop,a nekoliko puta je na sebi imao po 3 igraca,davao odlicne lopte,mangupski se oslobadjao igraca na ledjima,ali sta ostatak panjeva radi. NiSTA....
Imali smo velikih problema ,od vremena kada smo se za opstanak borili. Denisu se nista dovelo kako treba nije,ubolo se sa Cvetanovskim. A falilo i tada i napadac i krilo i bekovi....
Slag na tortu je Adzem i njegova super selekcija.
Cetriri Amara Osima ,od ove skupine idiota ne moze napraviti nista.
Kazu covjek izgubio svlacionicu. Evo ovu svlacionicu vec nekoliko puta gube mnogi. Od Basica,Mulalica,Corica,Adzema. Jel vakat da mi izgubimo igrace iz te svlacionice vise.
Ja zaista ne ocekujem nista ni od lige ni od kupa. Ocekujem da ove sto smo doveli i te koje cemo dovesti konacno vidim da pocinju liciti na tim.
Da vidim brzu,igru,brzo krilo,dobar zadnji pas.
Gospodo igraci,zaglupili smo uz vas. Trener je najmanji problem. Zaglupi i on kad vam vjeruje.

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 16 feb 2026, 22:01

Levin je napisao/la:
16 feb 2026, 21:48

Otjerali smo Bašića zbog "loših rezultata" a sudije su nas klale kako su stigle. O ekipi kakvu je imao ne treba ni govoriti. Poslije toga smo doživjeli jedan od najvećih srazova u novijoj historiji sa Arapom i Brunom.

Otjerali smo Denisa zbog "nefudbalskih razloga" i sa Adžemom opet kolaps. Adžemu se zviždalo i skandiralo ODLAZI nakon remija sa Rudarom. Treća utakmica ako se ne varam.

Šošiću se zviždalo i je*avala mu se mater sa tribina a kako se povrijedio mi nemamo pobjede i ne možemo da se sastavimo.

Evo doveli smo vjerovatno najveće trenersko ime koje nema željinu DNK u zadnjih 20 godina i više i mi ne možemo da napravimo priliku pred golom.

Ima jedna slika kao odgovor na to pitanje. Jedan ciko mase dok odlazi preko kapije. Veliki Milomir Odovic. Sve sto je Zeljo bio otislo je tada s njim. Napadacki fudbal, Zeljina djeca na terenu, muda do poda.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 16 feb 2026, 22:02

perodeformero je napisao/la:
16 feb 2026, 21:54
Ekipu ne slaže trener, zapravo negde slaže, ali u ovom slučaju trener nije i ne može biti odgovoran. Imate na internetu kako Mamić objašnjava zašto Dinamo godinama dominira u hrvatskoj a Hajduk ne može da se približi, zato što za to treba imati znanje z n a n j e. Zrinski ima Šulentu koji je tata mata, to se vidi nožem možeš rezati dok je on tu nema brige za taj klub, Sarajevo sa Mamićima totalno druga igra drugi tim nevjerovatno, tačno se vidi taj potpis, Borac je odlična ekipa ma koliko ga svi vezali za Vicu, Borac ima dobre igrače ima dobru igru trku dinamiku ima sve, zato što ima Misimovića koji ima znanje. A ovdje Nijaz lovac u mutnom, klub mu ima 40 igrača na platnom spisku, a ne mogu da pogledaju na go i sad kao to će se promijeniti hoće, ali u cvajti izgleda
Sve i da ispadnemo vi u klub vise necete.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 16 feb 2026, 22:02

Levin je napisao/la:
16 feb 2026, 21:48

Kroz godine smo se mi mnogo ogriješili, evo kako ja to vidim, prvo o Dinu kada je sezonu 13/14 završio sa jesenjom pa je onda uslijedilo ovaj sudijski cirkus kakav i danas imamo koji je kulminirao u vrapčićima porazom 4-2 i oproštajem od te titule. Nakon toga smo se ogriješili o sve naše trenere kada je nakon titule izgubljene na jedan derbi sa Nedom u napadu sve bačeno pod noge i krenulo se po srpske polovnjake tj kostića za kojeg znamo kako je završilo. Nakon toga se realno o Adžema ogriješilo u drugom mandatu i to je posljednji trenerski angažman koji je obavljao zdrave glave. Znali smo kakav mu narcis bolesnik i kriminalac obavlja ulogu predsjednika. Tu nas je odma šamar udario jer smo završili sa -20 u odnosu na rivale. Nakon toga smo sami sebi skakali u stomak izjavama nakon Amarovog zadnjeg mandata a znamo u kakvoj je besparici završen taj mandat, počelo mu se sve osporavati i nazivati raznim imenima. O Mulaliću sam napisao da se ne ponavljam, neko ko bi se ubio da mu se ovo desi ali eto željeli smo atraktivniju igru i uvezao je dva poraza. Još jednom kažem da je ono njegova Evropa. Iza Bašića se nije stalo, sjećam se one statistike da smo dobili daleko najviše žutih kartona i od trećeg kola nismo imali kompletnu ekipu, svako kolo je neko kartoniran, a o svim "greškama" na našu štetu tada je glupo i pričati. Od gige u vrapčićima preko gige na derbiju do finala svih finala halkana u konjicu. Ćorić Rahimić i Tuna su za mene bili osvježenje nakon svega ali eto kako si napisao nesportski razlozi i pitanje je šta se tu sve desilo.

Mi smo svašta pokušavali i stvarno više nisam pametan, molim dragog Allaha samo da ovo izdobri.
Zadnja izmjena: AhmedNurudin, dana/u 16 feb 2026, 22:04, ukupno mijenjano 1 put.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 feb 2026, 22:03

perodeformero je napisao/la:
16 feb 2026, 21:54
Stvarno si naporan. Uzmi Arfa i trljaj po magacinu.
Samo čekam da manijaci dignu parolu i saboteru, ego manijaku i dušmanu kluba.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ejnur i 17 gostiju.