Tamo ko god ode, propadne. Luzerski klub.kraljttbvb je napisao/la: ↑28 mar 2026, 04:46Wirtz dva gola i dvije asistencije![]()
Očito ga ne znaju koristiti u Liverpulu...
Reprezentacija Njemačke - Elf
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Reprezentacija Njemačke - Elf
E moj Zubizareta
Šta kaže, nije uvijek igrao u klubu i ispao iz ritma
U ponedjeljak dobija novu šansu....
Nijemci neće da pale tv kada vide da on startuje. Ako išta kod njih ne prolazi onda je ta qrcobolja koja ovog igrača oslikava tokom cijele karijere.
Naggy sa ovom tvrdoglavosti provocira treći fijasko u nizu, što će napraviti ogromnu štetu na ionako poljuljanu vrijednost najveće fudbalske nacije u Evropi.
Goretzka i još neki (sinoć Stieler) da ti drži vezni red. Ne ide Pavlović uz njega, a vidi se da ga planira u prvih 11. Teško vratiti Kimmicha u vezni red, ionako se trpa tu i ostavlja se praznina na desnoj strani.
Ne može ti prednost imati Havertz ili Woltemade, kada imaš Undava kao najboljeg (D) strelca Bundeslige.
I dalje sam mišljenja da ova ekipa može dosta toga, ako se dobro postave, budu svi ključni igrač spremni i u formi.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
"Leistungsprinzip" svakako ne postoji kod ovog klauna na klupi.
Undav koji igra u zivotnoj formi 90 min. na klupi ali zato mu Woltemade i dalje igra, lik zadnji gol u ligi dao u decembru prosle godine
Undav koji igra u zivotnoj formi 90 min. na klupi ali zato mu Woltemade i dalje igra, lik zadnji gol u ligi dao u decembru prosle godine
Sad igra na kartu psihologa, veli lik da se vagao da li da puše u leđa igraču kome dobro ide (Undav) ili da osposobi drugu "klasu" koja je u lošijoj formi.
Šta'š, prerano se vinuo u visine, u nevrijeme došao u najveći klub, brutalno otjeran iz istog i umjesto da prihvati normalan angažman u nekom drugom klubu ako je već imao ponuda, on se prihvati vruće stolice selektora u tim godinama.
Šta'š, prerano se vinuo u visine, u nevrijeme došao u najveći klub, brutalno otjeran iz istog i umjesto da prihvati normalan angažman u nekom drugom klubu ako je već imao ponuda, on se prihvati vruće stolice selektora u tim godinama.
Da je Njemačka u kroničnom manjku dobrih bekova je već otrcana priča, ali ja mislim da tu ne treba biti maksimalista već pragmatik. Ako Kimmich već sezonama igra u vezi i to odlično, zašto ga onda gurati na desnog beka, gdje ionako pokazuje više ofanzivnih sklonosti nego defanzivne čvrstoće. Vagnomann je solidan defanzivac, nije vrhunski ali može dobro zatvorit i napravit proboj iz zadnje linije. Isto tako, nije mi jasno da Raum ima prednost ispred Browna koji je i perspektivniji i napadački bolji.
Karl bi i meni bio ispred Sanea, pa čak bi i Schadea stavio prije Sanea.
Ali, zubalo je izbornik i njegova je zadnja. Ima trenera koji slažu momčad prema formi igrača, i trenera koji biraju igrače kojima vjeruju, bilo po starim zaslugama ili jer im se bolje uklapaju u sistem. Takav je npr. bio i Vogts, znam da je neumorno gurao Ziegea koji je meni bio nikakav igrač. Naggy je očito sličan tip, vidjećemo kamo će to dovesti a na kraju će se podnosit račun.
Karl bi i meni bio ispred Sanea, pa čak bi i Schadea stavio prije Sanea.
Ali, zubalo je izbornik i njegova je zadnja. Ima trenera koji slažu momčad prema formi igrača, i trenera koji biraju igrače kojima vjeruju, bilo po starim zaslugama ili jer im se bolje uklapaju u sistem. Takav je npr. bio i Vogts, znam da je neumorno gurao Ziegea koji je meni bio nikakav igrač. Naggy je očito sličan tip, vidjećemo kamo će to dovesti a na kraju će se podnosit račun.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 28 mar 2026, 22:34, ukupno mijenjano 1 put.
Ko je većinski bio konkurent tom "slabom" Ziegeu u reprezentaciji?
Jörg Heinrich možda, ili još neko. Ne sjećam se nekog većeg imena u to vrijeme kome je bubuljičavi uzimao mjesto.
Jörg Heinrich možda, ili još neko. Ne sjećam se nekog većeg imena u to vrijeme kome je bubuljičavi uzimao mjesto.
Bode, Möller i Scholl su bile alternative ali je bubuljičavi bio miljenik. A nije nikog mogo proć po toj svojoj lijevoj strani, isprva je pokušavao a onda odustao i samo vraćao natrag.
Ta dvojica su bili više ofanzivni, takoreći krila. Broj golova govori tome u prilog.
Znao je Cigo zavrnuti dobar centaršut, izvoditi fino prekide i bio je neumoran.
Znao je Cigo zavrnuti dobar centaršut, izvoditi fino prekide i bio je neumoran.
Pa igrao se većinom 352 (eventualno 3412), ne vidim u čemu je problem da u ovih 5 igra ofanzivac tipa Scholl ili Bode. Jer u ova 2 špica sigurno neće igrat pokraj Klinsmanna, Riedlea, Kirstena, Kuntza, Bierhoffa... Dobro, Scholl je znao igrat onog jednog u 3412. Zapravo smo u srednjoj liniji imali hvala bogu izuzetnih igrača - Reuter, Basler, Möller, Scholl, Hässler... kasnije Effenberg, Ballack... tako da nije bilo stvarne potrebe za Cigom. Kad je lopta išla do Cige nije bilo šanse da on s njom nešto napravi, samo brate natrag. Ali Vogts je u njemu nešto vidio, valjda mu je trebao za neke taktičke varijante, who knows.
1994 ili 5e bio najbolji strelac Bayerna i to kao lijevi bek
Možda u Elfu nije pružao ono nešto kao u Bayernu, ali ostaće upamćen kao bek koji je pokrivao cijelu stranu i bio voljen kod navijača uprkos izgledu naciste.
Je li ono njega Bilić krvoločno napade na Euru 96?.
Meni je recimo taj Reuter bio bezveze igrač, kad ga već spomenu i nikad mi neće biti jasno kako takav antitalenat napravi takvu karijeru.
Možda u Elfu nije pružao ono nešto kao u Bayernu, ali ostaće upamćen kao bek koji je pokrivao cijelu stranu i bio voljen kod navijača uprkos izgledu naciste.
Je li ono njega Bilić krvoločno napade na Euru 96?.
Meni je recimo taj Reuter bio bezveze igrač, kad ga već spomenu i nikad mi neće biti jasno kako takav antitalenat napravi takvu karijeru.
Heh, ovo što ti napisa za Reutera se ja pitam za Cigu. Kad vam je Cigo bio najbolji strijelac nije ni čudno da ste te sezone bili 6-ti (dobro, imali ste peh da vam je Papen bio ozlijeđen skoro cijelu sezonu).
Reprezentativni put dva ubjedljivo najbolja njemačka igraca u ovom trenutku, samo da ih povrede zaobiđu pred SP
Musiala 40 utakmica, 2408 minuta , 8 golova , 8 asistencija
Velike utakmice:
2022 v Engleska 3:3 , 1 asist
2022 v Španija 1:1 (WM) 1 asist
2025 v Italija 3:3 1 gol
Osim tog dao je 3 gola na Euru 2024
Wirtz 38 utakmica , 2347 minuta , 10 golova , 11 asistencija
Velike utakmice
2024 v Francuska 2:0 , 1 gol
2024 v Spanija 1:2, 1 gol
2025 v Portugal 1:2 , 1 gol
Musiala 40 utakmica, 2408 minuta , 8 golova , 8 asistencija
Velike utakmice:
2022 v Engleska 3:3 , 1 asist
2022 v Španija 1:1 (WM) 1 asist
2025 v Italija 3:3 1 gol
Osim tog dao je 3 gola na Euru 2024
Wirtz 38 utakmica , 2347 minuta , 10 golova , 11 asistencija
Velike utakmice
2024 v Francuska 2:0 , 1 gol
2024 v Spanija 1:2, 1 gol
2025 v Portugal 1:2 , 1 gol
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.