BenjooJutub je napisao/la: ↑28 mar 2026, 11:49-Demirović šut glavom.Beduin je napisao/la: ↑28 mar 2026, 11:13Kad ponovo sagledas stvari i odgledas tekmu mi smo se provukli kroz iglene usi, napokon smo imali i nafake, sportske srece, kako god to nazvali. Ona precka Welsa kad su vodili, prije vodstva raslje pogode, i slag na tortu Muharemovic uspije glavom odbraniti onaj sut u produzetku.
Na stranu sto smo i mi imali svojih prilika, ali ne mijenja cinjenicu ovog gore napisanog. Nakom svega toga smo morali proci dalje, jer je sve bilo na nasoj strani, predodredjeno da pobijedimo.
-Demirović maša loptu sa 2 metra
-Demirović maša loptu sa metar
-Tabaković puca sa metar u golmana (dobili korner nakon kojeg smo dali gol, čini mi se)
-Alajbegović probija po lijevoj strani i šutira, golman jedva brani i ide u korner
-Bajraktarević hvata volej i šutira preko gola sa 10 metara, neometan na početku produžetaka
Vels:
-postignut gol, rekao bih sretno, James je pucao (nije gađao) jer nije imao druge opcije, plus Vasilj se okliznuo
-Wilson prečka u prvom pol
-Prečka u drugom pol
-Cišcenje Muharemovica glavom
Izgleda da smo nadigrani jer su kontrolisali posjed u prvom poluvremenu i tokom produzetaka. Većinom sa lošim i beskorisnim ubacivanjima.
Ali naša poredstava od 65 minute pa i na početku produžetaka je atomski fudbal. Bukvalno svaki napad je bila prilika.
Tako da, mi smo prošli jer smo zaslužili a ne što nas je sreća poslužila i konačno imamo ekipu kona može svakome zabiti gol. Imamo okomite igrače, a to u današnjem fudbalu i od prosječnih ekipa pravi jako konkurentne ekipe (Bodo, Lens, Brentford, Leverkusen, Como..)![]()
Gruzija je najbolji primjer reprezentacije poput nas. Imaju Kvaratshkeliu, koji je 1 kroz 1 isti igrac kao Alajbegovic, tacnije Kerim kao on.
Mislim jaci smo od Gruzije mi po imenima, ali ljudi imaju tri sasvim dobra igraca koja prave razliku, i onda nadomjestavaju manjkavnosti nekih drugih igraca.
Pisao sam x puta o tome, da kad imas Ronalda Rooneya i Vidica, dobar je i Brown, Fletcher i Alan Smith pored njih. Raste samopouzdanje.
Mi imamo realno trenutno 4 top igraca: Dedic, Muharemovic, Kerim i Dzeko. Moze se jos 2,3 imena dodat, ali oni odskacu.
Kad imas takva 4 igraca na terenu to daje samopouzdanje i sigurnost drugima. Zamislite tek ako dodje Jannelt, ili onaj Busuladzic ako postane zvijezda i zaigra za nas.
Ono sto sam primjetio jest da ova ekipa nema onaj gubitnicki mentalitet, vidi se da ova djeca sto su tamo odrasla nemaju onog straha ko prijasnje genreacije.