Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Roki50
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la Roki50 » 11 apr 2026, 21:05

CAGarfia je napisao/la:
11 apr 2026, 20:26
Frajer zlostavljao Dimarca i ćelavi mu ne da da igra ni u garbage timeu.
Zlostavljao Dimarca?Koja je to utakmica ili si ti to sanjao?Protiv Italije odigrao nista posebno,meni samo nije jasno koga lazes?,sebe ili ove koji nisu gledali tu utakmicu,ili cekas da se neko sa tobom slozi sto dizete decka u nebesa a on nema mjesta u posranom PSV,naravno kriv je trener a ne on,a kada je u pitanju Tahirovic onda nije kriv trener,e koja ste vi vanago,pisite realno,pa i kada je najgore,ali samo realno,meni je danas pokazao da je upravu celavi trener da on treba da igra 10,on nije za krila to samo vi fanatici ne vidite,moze da odigra solidno ali njemu po svim fizickim predispozicijama a i tehnikom najidealnije je da igra na 10,ofanzivni vezni i tu bi mogao nesto pokazat i mozda da je to odmah prihvatio do sada bio standardan u usranom PSV,a to mu je i celavi trener preporucio i da ga vidi na toj poziciji

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 11 apr 2026, 21:07

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 11 apr 2026, 21:18

Beduin je napisao/la:
11 apr 2026, 21:04
izdzezveubrazil je napisao/la:
11 apr 2026, 20:46
Ova generacija holandskih retardiranih trenerskih ćelavaca svakako nije mjerodavna nizašta. Ni Bosz, ni Ten Hag, ni Arne Slot. Više vjerujem u sposobnost Husrefa Musemića i Amara Osima da igrača primijete i usmjere, nego ovih govana koja su upala u nekakav procjep između totalnog fudbala i modernijih stilova pa su pokupili najgore i od jednog i od drugog.
Mogul se valjati gluposti? 😢
U pravu je. Holandski treneri su vec od generacije Van Gaala prepotentni, puni sebe, ufurani, furaju neki stil kvazi total foetbal varijanta Cruyffa. Ovi Van Gaal, Martin Jol, Hiddink su karakterom jos gori bili cak, poslje su imali par bivsih igraca koji su uglavnom na nivou Mehe Kodre ako i to. Koeman je boze sacuvaj, vracaju ga na poziciju selektora svaku drugu godinu jer bas i nema alternativa, Seedorf se pokusao, jedan od ovih De Boer itd.

Arne Slot onu prvu sezonu imao gotovu ekipu i sistem Kloppa, sad vec mrtva borba za ligu prvaka.

Kad uzmes ostale ove vece nacije, svi imaju nove, mlade, ne istrosene trenere, recimo Njemacka ima ih bruku "laptop treneri" ih zovu, Nagelsmann, pa ovaj iz Brightona, pa Sebastian Hoeness itd. Spanci polako pocinju tu smjenu generacije bas kao i Englezi, tu su vec ovaj mladi sto trenira Chelsea, Carrick itd. Holandjanima slijedi totalni kolaps i reset kao Italij, mozda vec ovo SP.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 11 apr 2026, 21:24

Pretjeruješ, kakav reset na nivou Italije, imaju finu generaciju mladih igrača sa solidno iskusnim temeljima. Neće osvajati prvenstva, ali se neće ni provaljivati ko Italija.

Koeman na prošlom Europskom u sudijskoj izgubio u polufinalu. Pa eto.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 11 apr 2026, 21:32

Roki50 je napisao/la:
11 apr 2026, 21:05
CAGarfia je napisao/la:
Zlostavljao Dimarca?Koja je to utakmica ili si ti to sanjao?Protiv Italije odigrao nista posebno,meni samo nije jasno koga lazes?,sebe ili ove koji nisu gledali tu utakmicu,ili cekas da se neko sa tobom slozi sto dizete decka u nebesa a on nema mjesta u posranom PSV,naravno kriv je trener a ne on,a kada je u pitanju Tahirovic onda nije kriv trener,e koja ste vi vanago,pisite realno,pa i kada je najgore,ali samo realno,meni je danas pokazao da je upravu celavi trener da on treba da igra 10,on nije za krila to samo vi fanatici ne vidite,moze da odigra solidno ali njemu po svim fizickim predispozicijama a i tehnikom najidealnije je da igra na 10,ofanzivni vezni i tu bi mogao nesto pokazat i mozda da je to odmah prihvatio do sada bio standardan u usranom PSV,a to mu je i celavi trener preporucio i da ga vidi na toj poziciji
Idi liječi se više smradino ljudska.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 11 apr 2026, 21:35

Pa ako su gluposti, onda argumentuješ što su gluposti, dao ti je Bog moć govora i rasuđivanja.

Slotovi, Boszovi i sličan otpad su smiješni treneri.

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 11 apr 2026, 21:37

Bosz je ozbiljan trener, nije Allegri ali je ozbiljan trener.
Ne mozes biti neznalica a trenirati u karijeri Ajax,Dortmund,Leverkuzen,Lyon i sad PSV.
Osvojio je 3 titule lige zaredom sa PSV.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 11 apr 2026, 21:41

Pa osvojio je i De Boer, ne znači to ništa. Ništa on ozbiljno nije napravio nigdje gdje je radio, i u Dortmundu je imao iste probleme kao i ten Hag u Unitedu i Slot u Liverpoolu. Strukturalno su bili užas.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 11 apr 2026, 21:42

Roki50 je napisao/la:
CAGarfia je napisao/la:
Ma ja klasicni bosnjo. To smo mi. Dok Hrvati i Srbi dizu u nebesa neke tamo debile mi svoje blatimo koji su 100x talentovani. Srbi malo malo nekog lika izmisle iz Zvezde koji je novi Ribery, obicno neko generalno ime ima kao da je regen na igrici tipa Aleksej Maksimovic.

Esmir je odigrao 250min u 4 dana. Italija je u drugom poluvremenu slala konstantno pomoc na Esmirovu stranu u obliku Tonalija, nisu mu dali da dise a on ipak im radio sta zeli. Ubacio je sa svoje strane 40x u te dvije utakmice, mislim recimo na onu sansu Katica gdje je sam samcat u 5 metara, ili onaj pokusaj Demirovica sto skida Donnaruma. U po frke poceo da se igra snjim onaj potez ko na igricu prolazi dva igraca hoce da nabaci onom Rabonom ko da je Quaresma.

Pa covjece to radi nesto s protivnikom. I Di Marco i Califiori i sta ja znam ce reci... cekaj sta je ovo... odkud mu muda.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 11 apr 2026, 21:54

DonRamiz je napisao/la:
11 apr 2026, 21:37
Bosz je ozbiljan trener, nije Allegri ali je ozbiljan trener.
Ne mozes biti neznalica a trenirati u karijeri Ajax,Dortmund,Leverkuzen,Lyon i sad PSV.
Osvojio je 3 titule lige zaredom sa PSV.
Nogiran iz Bundeslige otjeran ko cuko. Vratio se u svoju avliju i zonu komforta. Mogao proci u LP bukvalno prespavao i nije imao muda. Bio zadovoljan minimalnim porazom od Bayerna (a Bayernu nista nije znacilo igrali im par ovih djecaka)

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 11 apr 2026, 22:20

Da nije Holandez Boszu bi plafon bio Maribor

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 apr 2026, 22:24

Da li je Bosz dobar trener ili nije teško je reći ali gledajući po tome kako se odnosi prema Esmiru onda jest. Ozbiljan trener ne bi ignorisao ovo što je Esmir napravio, mali se plasirao na SP, odigrao dvije brutalne utakmice a pogotovo drugu gdje je jedan Dimarco imao ozbiljnih problema da ga zaustavi i to sve trener pomnozi sa nulom. I plus ovo da ga ograniči da ne smije driblati, da mu broji greške, itd i to ne radi ozbiljan trener već izvuče maksimum iz tog igrača, jedno je naučiti igrača disciplini a drugo je limitirati.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 apr 2026, 22:33

Esmir je imao dobre nastupe sa reprezentacijom, ali isto tako u klubu nije pruzao dobre partije zadnjih sedmica, pogotovo u onom periodu kad su imali hrpu povreda, i to treba isto uzeti u ozbir. Meni se on ovdje jednostavno ne uklapa, nemam utisak da se ugodno osjeca u PSV-u, odlazak bi bio najbolja opcija, ponuda ne bi trebalo manjkati.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 11 apr 2026, 22:47

Amarinho je napisao/la:
11 apr 2026, 21:42
Roki50 je napisao/la:
CAGarfia je napisao/la:
Ma ja klasicni bosnjo. To smo mi. Dok Hrvati i Srbi dizu u nebesa neke tamo debile mi svoje blatimo koji su 100x talentovani. Srbi malo malo nekog lika izmisle iz Zvezde koji je novi Ribery, obicno neko generalno ime ima kao da je regen na igrici tipa Aleksej Maksimovic.

Esmir je odigrao 250min u 4 dana. Italija je u drugom poluvremenu slala konstantno pomoc na Esmirovu stranu u obliku Tonalija, nisu mu dali da dise a on ipak im radio sta zeli. Ubacio je sa svoje strane 40x u te dvije utakmice, mislim recimo na onu sansu Katica gdje je sam samcat u 5 metara, ili onaj pokusaj Demirovica sto skida Donnaruma. U po frke poceo da se igra snjim onaj potez ko na igricu prolazi dva igraca hoce da nabaci onom Rabonom ko da je Quaresma.

Pa covjece to radi nesto s protivnikom. I Di Marco i Califiori i sta ja znam ce reci... cekaj sta je ovo... odkud mu muda.
Nije dragi amare ovaj bosnjo. Ovaj je pripadnika naroda kojem svecenici na dnevnoj bazi sire analne otvore.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 apr 2026, 23:08

Amarinho je napisao/la:
11 apr 2026, 21:18
Beduin je napisao/la:
11 apr 2026, 21:04
izdzezveubrazil je napisao/la:
11 apr 2026, 20:46
Ova generacija holandskih retardiranih trenerskih ćelavaca svakako nije mjerodavna nizašta. Ni Bosz, ni Ten Hag, ni Arne Slot. Više vjerujem u sposobnost Husrefa Musemića i Amara Osima da igrača primijete i usmjere, nego ovih govana koja su upala u nekakav procjep između totalnog fudbala i modernijih stilova pa su pokupili najgore i od jednog i od drugog.
Mogul se valjati gluposti? 😢
U pravu je. Holandski treneri su vec od generacije Van Gaala prepotentni, puni sebe, ufurani, furaju neki stil kvazi total foetbal varijanta Cruyffa. Ovi Van Gaal, Martin Jol, Hiddink su karakterom jos gori bili cak, poslje su imali par bivsih igraca koji su uglavnom na nivou Mehe Kodre ako i to. Koeman je boze sacuvaj, vracaju ga na poziciju selektora svaku drugu godinu jer bas i nema alternativa, Seedorf se pokusao, jedan od ovih De Boer itd.

Arne Slot onu prvu sezonu imao gotovu ekipu i sistem Kloppa, sad vec mrtva borba za ligu prvaka.

Kad uzmes ostale ove vece nacije, svi imaju nove, mlade, ne istrosene trenere, recimo Njemacka ima ih bruku "laptop treneri" ih zovu, Nagelsmann, pa ovaj iz Brightona, pa Sebastian Hoeness itd. Spanci polako pocinju tu smjenu generacije bas kao i Englezi, tu su vec ovaj mladi sto trenira Chelsea, Carrick itd. Holandjanima slijedi totalni kolaps i reset kao Italij, mozda vec ovo SP.
To sto se nama ne svidja neciji sistem i vodjenje ekipe je nasa subjektivna stvar, u ovom konkretnom primjeru van svake pameti.

Kaze ovaj gore "retardirani trenerski celavci nisu mjerodavni da primjete i usmjere igraca", a doveli Esmira i dozira mu minutazu kako smatra da treba, a vidimo koliki je Esmirov napredak ove sezone i posebno se odnosi na reprezentativne utakmice. A tu je npr. i van Bommel koji bi razvalio ove sezone da se nije povrijedio, Wanner takodjer, Pepi odlicna sezona i statistika, Gasiorowski takodjer mlad i odlican stoper, da ne spominjem ovih par "malo starijih", npr. Saibari je tu vec 5-6 godina i vidimo gdje je sad i koliko vrijedi, razvalio ove sezone sa 25g cini mi se.
I njima je valjda trener dao sansu, prepoznao kvalitet, usmjerio ih kako treba i izvukao najbolje, i postigli nevjerovatnih 84 gola ove sezone, a jos nije kraj. I eto sad on nema pojma jer ne daje Esmiru minutazu kakvi mi neznalice zelimo, a smatramo se strucnijima od njih?

Treba @izdzezveubrazil preuzeti PSV, on zna kako se treba voditi tim koji je razvalio u Holandiji i imao neke vrhunske utakmice u LP.

Slot takodjer odjednom je nemac pojma, sjeti se sta je uradio sa Feyenordom, i da ne nabrajam. Ne bih ja olako otpisao van Bommela i Nistelrooya. Naravno da ih ne treba komparirati sa njemcima ili spancima prije svih, ali ovdje prvenstveno pisemo o PSV i Boszu koji radi vrhunski posao, igra drugaciji stil od naviknutog u Holandiji gdje se tezilo na vise dodira sa loptom, tehnikom, covjek voli igrati agresivnije i napadacki i to mu uspijeva.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 11 apr 2026, 23:24

Psv je krkanska ekipa, sa isto tako sličnim trenerom, nemaju neku uvjerijivu igru, strategiju ...

Sve se svodi i ide na Saibarija igra se na njega, servira se njemu i on i zabija..doduse on je i najdominantniji.
E sad je li to s ciljem da ga prodaju dobro ili sto stvarno drukcije ne ide i ne znaju to je pitanje.

I rekao bih jos da Perisic nesto uradi.

Ostali su tu da krampaju za njega i tek tako ucestvuju u igri.

Ovaj Bosz je ****, nema mozga ni kreacije trenerske sve mu sve svodi na trku i fiziku i siguricu jer razigrati i uciniti ekipu produktivnijom ne zna

I ovo sto osvaja titule to je, ne zato sto su toliko dobri, vec zahvaljujuci nikad gorim Fejnordu i Ajaxu titula prvaka nema neki prestiz, podrazumijeva see ali zato u evropi ljudi ih trpaju i pokazu pravo njihovo stanje i ekipe i ponajvise stanje i znanje trenera.

Esmir bi zaigrao 100% iduce sezone imaju plan s njim, ali ne treba on u ovakvoj ciganskoj ekipii krampaša jer Esmir ne zna da krampa on je kreativac onaj koji projektira a ne onaj koji krampa.

Kako god, jedna dobra utakmica i ode on u zdraviji klub vec se raspituju previse ih a sp ce ga tek vinuti medju najskuplje mlade igrace osim ako ovi cigani bas ne bi uzinatili se da ga ostave u klubu i postave neku nerealnu cijenu.

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 11 apr 2026, 23:26

Ma kakav Bosz ljudi dragi, pa jel logicnije dat priliku Esmiru kojeg si i platio da dovedes nego ove juniore za koje ima vise vremena.

PSV nije toliko jak, koliko su ostali konkuretni u Nizozemskoj 'grohnuli'

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 11 apr 2026, 23:35

Kume, ne tvrdim ja da sam bolji od Bosza i ten Haga, nego da su oni tarabe. Nisam ja brži ni od fiće ni od Ferrarija, ali to ne znači da samim tim što sam sporiji ne mogu reći da je Ferrari za fiću Ferrari.

Tom logikom ništa komentarisati ne bi mogli. I tačno je to što si napisao, Bosz odstupa od klasike, on je više proponent nečega što liči na Guardiolin fudbal nego ova dvojka čiju je nesposobnost Premiership razotkrio do kraja, ali to i dalje ne znači da se u temelju nije susretao sa jako sličnim problemima prvo u Dortmundu, a poslije i u Leverkusenu.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 apr 2026, 23:55

General505 je napisao/la:
11 apr 2026, 23:24
Psv je krkanska ekipa, sa isto tako sličnim trenerom, nemaju neku uvjerijivu igru, strategiju ...

Sve se svodi i ide na Saibarija igra se na njega, servira se njemu i on i zabija..doduse on je i najdominantniji.
E sad je li to s ciljem da ga prodaju dobro ili sto stvarno drukcije ne ide i ne znaju to je pitanje.

Ovaj Bosz je ****, nema mozga ni kreacije trenerske sve mu sve svodi na trku i fiziku i siguricu jer razigrati i uciniti ekipu produktivnijom ne zna

I ovo sto osvaja titule to je, ne zato sto su toliko dobri, vec zahvaljujuci nikad gorim Fejnordu i Ajaxu titula prvaka nema neki prestiz, podrazumijeva see ali zato u evropi ljudi ih trpaju i pokazu pravo njihovo stanje i ekipe i ponajvise stanje i znanje trenera.

Esmir bi zaigrao 100% iduce sezone imaju plan s njim, ali ne treba on u ovakvoj ciganskoj ekipii krampaša jer Esmir ne zna da krampa on je kreativac onaj koji projektira a ne onaj koji krampa.

Kako god, jedna dobra utakmica i ode on u zdraviji klub vec se raspituju previse ih a sp ce ga tek vinuti medju najskuplje mlade igrace osim ako ovi cigani bas ne bi uzinatili se da ga ostave u klubu i postave neku nerealnu cijenu.
PSV je uspjesniji od Feyenorda u ligi, o cemu pricas ti?
Uvijek je neko bolji jer je neko losiji te sezone od njega. I Napoli je uzeo titulu jer su veci klubovi bili slabiji te sezone, i Arsenal ce mozda uzeti titulu jer su Lpool ili dva Manchestera losija trenutno. Ja ti logike druze, samo neka se umanji neciji uspjeh.
Da li je ovakav PSV za Esmira moglo bi se diskutovati, jer jos uvijek nema te slobode u igri, nema trenera koji gaji stil Esmirove igre, ali govoriti da je zbog toga trener los a redovno igra na velikom takmicenju, razvaljuje u domacem prvenstvu i postigli preko 80 golova, e vala svaka vam cast. 🤣
Nije da nismo imali i imamo pregrst uspjesnih trenera cija igra nije ogledalo ljepote, driblinga, pass igre...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 12 apr 2026, 00:23

Beduin je napisao/la:
11 apr 2026, 23:55
General505 je napisao/la:
11 apr 2026, 23:24

PSV je uspjesniji od Feyenorda u ligi, o cemu pricas ti?
Uvijek je neko bolji jer je neko losiji te sezone od njega. I Napoli je uzeo titulu jer su veci klubovi bili slabiji te sezone, i Arsenal ce mozda uzeti titulu jer su Lpool ili dva Manchestera losija trenutno. Ja ti logike druze, samo neka se umanji neciji uspjeh.
Da li je ovakav PSV za Esmira moglo bi se diskutovati, jer jos uvijek nema te slobode u igri, nema trenera koji gaji stil Esmirove igre, ali govoriti da je zbog toga trener los a redovno igra na velikom takmicenju, razvaljuje u domacem prvenstvu i postigli preko 80 golova, e vala svaka vam cast. 🤣
Nije da nismo imali i imamo pregrst uspjesnih trenera cija igra nije ogledalo ljepote, driblinga, pass igre...

Jojj ti se uporno nameces da budes neki autoritet i znalac i isto tako na temu našeg Milana si nesto neki dan a tanak si druže najiskrenije ti kazem ...ne znaš i ne mozes to sto zelis.

A zasto ne znas i zasto si tanak procitaj ponovo moj post bar jednom a svoj bar dvaputa i bice ti jasno zasto si tanak.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, BajevicCehoSlovacka, Beduin, Bing [Bot], Bordo10, CAGarfia, EdinjoBos, Goalgetter, GoldenLilies, Google [Bot], izdzezveubrazil, random11, Sensei, soccerfan i 57 gostiju.