Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

PeppermintSA
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la PeppermintSA » 24 apr 2026, 01:00

Bazinga12345 je napisao/la:
23 apr 2026, 23:46
Pa bila je solidna i ona sa Gojakom, Demirovićem i Menalom.
Jako dobra generacija. 3-1 dobili Portugala kući, Velsa demolirali 0-4 u gostima i čini mi se 2-0 kući, od Portugala izgubili, čini mi se, 4:3 u Portugalu. Uz pomenuti trojac, bitan šaraf je bio Marijan Ćavar koji će iduće godine preći u Eintracht Frankfurt ali neće tamo ostaviti traga. Takođe i Radeljić. Baš dobra generacija.

To su bile kvalifikacije za Euro 2017. Dakle, igralo se 2016. na 2017. i prošlo je ihihi godina dok neki od tih igrača nisu upali u seniorsku reprezentaciju. To je ono što trunim na ovom forumu 10 godina, a to je da uvijek kasnimo sa uvođenjem mladih talentovanih igrača u A selekciju. Tek smo u ove dvije godine to promijenili i za to skidam Barbarezu, Spahi i savezu kapu. Generacija koja otrese Portugala kao slinu, a u toj ekipi Portugala su igrali Ruben Neves, Ruben Diaz i pokojni Diogo Jota, ima kvalitet. I mi umjesto da najbolje igrače odmah prekomandujemo, žrtvujemo ciljano idućih 12 mjeseci onako kako je Barbarez to uradio, i onda dobijemo neku novu mladu generaciju, mi nastavimo cijediti kojekakve polovnjake od 25-29 godina. Demirović, naprimjer, debituje za A reprezentaciju 2021., PUNIH 5 godina nakon te pobjede nad Portugalom.

Kroz primjere Bajraktarevića i Muharemovića vidimo da pravovremeno uvođenje u A reprezentaciju može takođe pomoći u pokretanju klupske karijere. Zaista sam dojma da je u toj generaciji bilo još nekoliko igrača, pored Demirovića, koji su morali kroz reprezentaciju biti isprofilisani u ozbiljnije igrače. Naprimjer, Radeljić je u to doba igrao za rezerve Stuttgarta, čini mi se da je čak bio i kapiten i zaista igrao dobro. Nije prekomandovan. Onda je preko Osijeka i Širokog završio u tada ozbiljnom Sheriffu gdje je u 24. godini postao kapiten ekipe i igrao Ligu šampiona. Nije nikad pozvan. I tek u 28. godini kao igrač Rijeke dobije poziv. Ne mislim da je on neki vanzemaljac, naravno,, ali mislim da je mogao postati 50% bolji igrač nego što je danas da je naprimjer nagrađen u 20. godini pozivom u A selekciju nakon odlično odigranog U-21 ciklusa, kao projekt - u trenutku kad su nam u odbrani igrali Saničanin, Adnan Kovačević, Ćivić i faking Cipetić. Možda bi danas Radeljić bio igrač Bolonje ili Augsburga. Istovjetno, poprilično sam siguran da Bajraktarević ne bi danas bio u PSV-u da nije pozvan u reprezentaciju baš protiv Holandije, u trenutku dok je bio manje-više rezervni igrač slabog MLS tima. Hoću reći, teza da kvalitet uvijek iznađe put nije tačna. Reprezentacija mora da pomogne, što je na kraju krajeva i Džeko sam rekao nedavno jer zna iz ličnog iskustva.

Sve ovo što pišem se takođe odnosi na ove mlade igrače koji se spominju u kontekstu reprezentacije. Kad neko kaže da Ličina nema šta da se dovodi u vezu sa A selekcijom jer igra za Next Gen u Serie C, taj kao da zaboravlja mnogo štošta. Možda bi mu jedna ili dvije utakmice u A selekciji, onako kako je Muharemović prije 18 mjeseci odigrao, upravo gurnule k ozbiljnijem fudbalu. Nismo mi Španija, Njemačka ili Francuska da čekamo gotove proizvode. Moramo ih sami profilisati i na neki način proizvoditi kroz reprezentaciju. I to ćemo morati raditi čak i kada budemo skockali roster od 20 ozbiljnih igrača. Uvijek mora biti prostora za 2-3 talenta kao zalog za budućnost.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 24 apr 2026, 01:38

231983 je napisao/la:
23 apr 2026, 23:27

Joj đe iskopa Dajica hehe.. na njega sam skroz bio zaboravio, a sjecam se, obecavao je svojevremeno.
Inace, ta U21 generacija je haman najbolja nasa U21 bila, poslije nje ona sa Đurićem kada je trpao Švabama, a osim toga haman ništa više nismo imali.
Bilo je tu dosta zanimljivih igrača. Ja sam tih godina, od recimo neke 2003. počeo religiozno da pratim omladinske selekcije. U to doba su U21 reprezentacije, stariji će se sjećati ovoga, igrale u istim grupama kao i seniori. Naprimjer, kad se izvuče grupa za kvalifikacije za Euro, automatski bi U21 reprezentacije igrale u istoj takvoj grupi, pa su seniori i omladinci putovali zajedno na gostovanja i U21 bi igrala svoj meč protiv istog protivnika dan ranije.

Tih godina naša U21 reprezentacija je sve svoje tekme igrala na Grbavici. UEFA uopšte nije bila rigorozna. I uvijek su to bile neke dnevne tekme. Sjećam se 2005. protiv Španije mladi Iniesta pravio dar-mar. Tada je rahmetli Ibro Zukanović hodao po dijaspori i na svako okupljanje navlačio šleper dijasporskih prevara - ali doslovno prevara, iz kojekakvih trećih i četvrtih liga. Kad kažem šleper, takođe doslovno mislim na šleper. Znalo se dešavati da između dva okupljanja promjeni se 15 igrača. Ne možeš pofatati ko je ko. To je bio užas. I tada kad dođeš na tekmu, dobiješ kao prospekt, kao mali katalog, gdje imaš sve informacije o utakmici, sastave, gdje igraju, blah blah. Uglavnom, bio neki rumenko na beku, nosio broj 4. Dobro se sjećam da sam u prospektu vidio da je negdje iz Amerike došao. Iniesta ga cijelu tekmu bacao na glavu, to nije bilo normalno šta mu je radio. Raja na tribinama padala od šege. Neki lik je sjedio do mene, i u jednom trenutku Iniesta prima loptu i ovaj vrisne, kao, hajmo čvrka, sad, sad ga. I zaleti se dijete ko june, ovaj mu zamahne, proleti dijete u reklame i spuca glavom, kad samo čuješ ovog do mene - joj izvini buraz. :lol:

Uglavnom, poenta je da se tih godina uvelo mešetarenje u omladinske selekcije. Priča o Ibrahimoviću je zapravo bila pokretač, on je naime na Euru 2004. eksplodirao, Žabarima je zabio onaj gol petom i prodao se to ljeto u Juve, kod nas se pokrenula priča o tome da ga je babo nudio Savezu, pojavilo se ono smeće od sportske novine, Avazov sport, koju je uređivao kalesijski rumenko Sinan Sinanović i svaki dan se pisalo o novom bosanskom Tottiju iz Malmea, novom bosanskom Zidanu iz Klagenfurta, novom bosanskom Nedvedu u St Louisa itd - dobro se sjećam naslovnice iz neke 2005. ili 2006. godine o novom bosanskom Janu Kolleru, izvjesnom Sudi Sulejmanoviću iz Švedske (imena se još uvijek sjećam), fotografija gužva pred izvođenje kornera, on bio zaokružen i pisalo ispod "čuvaju ga po dvojica". :tokralju: Nejse, tad su omladinski selektori počeli da hodaju po turnejama po dijaspori i zahvaljujući njima graditi apartmane po Istri i Kvarneru. Ovo sad je mila majka za taj period, jer sad ipak postoji razvijen internet, sve je nekako provjerljivo, pa se ne može baš toliko divljati. Tad dođeš da gledaš U21, pojma nemaš ko je ko. Zato je tad znalo po 60 igrača da prođe kroz jedan kvalifikacioni ciklus. Neke nestvarne brojke.

Svašta se tu radilo.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 24 apr 2026, 01:59

Taj rumenko je sigurno Selmir Cehajic koji je tada igrao za drugi tim Rapida.Dabogda Sinanu presjeo svaki dinar sto je uzeo u kojekakvim talovima.Muka mi dodje kad ga vidim jos s pricom kako je danasnja generacija i zadnja linija jednaka onoj Konjic,Hibic,Music.Budala izgledna nostalgicna za vremenima kada se grebao na konto clanaka o velikim igracima i kapitenima tada drugoligaskih Convertya,Atleticoa itd. :crazy:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 apr 2026, 02:37

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 24 apr 2026, 03:12

Taj Sinan mi je uvijek bio ljigav iz nekog razloga
Don't believe the hype.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 24 apr 2026, 07:30

Kad smo kod mladih igrača. Benjamin Tahirović je mlađi od Tarika Muharemovića :D

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 24 apr 2026, 07:43

PeppermintSA je napisao/la:
24 apr 2026, 01:00
bitan šaraf je bio Marijan Ćavar koji će iduće godine preći u Eintracht Frankfurt ali neće tamo ostaviti traga.
Joj gdje njega izvadi, od ovog sam imao baš velika očekivanja.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 apr 2026, 07:54

231983 je napisao/la:
23 apr 2026, 23:27
23 apr 2026, 23:23
sportfk1 je napisao/la:
23 apr 2026, 23:18

Ako se dobro sjecam, Salihovic je zabio slobodnjak skoro sa centra, ali u Ceskoj.
Da, a zabio je i golčinu na Koševu, prema južnoj tribini. Odlična generacija. Lede Muharemović je, zanimljivo, uz Salihovića bio najbolji igrač u tom ciklusu. Igrali su još Sulejman Smajić i Jusuf Dajić, Marko Maksimović, Damir Memišević.
Joj đe iskopa Dajica hehe.. na njega sam skroz bio zaboravio, a sjecam se, obecavao je svojevremeno.
Inace, ta U21 generacija je haman najbolja nasa U21 bila, poslije nje ona sa Đurićem kada je trpao Švabama, a osim toga haman ništa više nismo imali.
I sad bismo mi imali strasnu generaciju i kladio bih se da mogu napraviti nesto vise da imamo iste vizionare u mladjim selekcijama kao u A timu, pa da se dovede 5-6 mladica koji se ovdje provlace vec godinu i vise, da se to uigralo i da vec za LN imas njih par koji ce upasti u A selekciju.
U takvoj situaciji ti par igraca iz nase lige ni ne primjeris da kaskaju kad je odlicno okruzenje i talenat oko tebe.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 24 apr 2026, 09:15

Beduin je napisao/la:
24 apr 2026, 07:54
I sad bismo mi imali strasnu generaciju i kladio bih se da mogu napraviti nesto vise da imamo iste vizionare u mladjim selekcijama kao u A timu, pa da se dovede 5-6 mladica koji se ovdje provlace vec godinu i vise, da se to uigralo i da vec za LN imas njih par koji ce upasti u A selekciju.
U takvoj situaciji ti par igraca iz nase lige ni ne primjeris da kaskaju kad je odlicno okruzenje i talenat oko tebe.
To mora početi od U15 nivoa. Svaki super talentovan omladinac igra za neku omladinsku selekciju, jer u tim selekcijama ima mnogo veća fluktuacija imena. Ne samo kao nas nego i u jednoj Njemačkoj. Ako igrača počneš ganjati za U19 ili U21 reprezentaciju, a on već igra za nečiju U19 ili U20 selekciju, teško da ćeš ga privoliti, budući da smo mi u omladinskom fudbalu ozbiljna talašika. Takvi eventualno cekaju seniorski poziv.

Ali ako ga iskopaš i zovneš u U15, kao Alajbegovića, to već ima smisla. Ali za to treba mnogo ozbiljniji skauting i mnogo ozbiljnija struka.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 apr 2026, 10:36

Jako dobra generacija. 3-1 dobili Portugala kući, Velsa demolirali 0-4 u gostima i čini mi se 2-0 kući, od Portugala izgubili, čini mi se, 4:3 u Portugalu. Uz pomenuti trojac, bitan šaraf je bio Marijan Ćavar koji će iduće godine preći u Eintracht Frankfurt ali neće tamo ostaviti traga. Takođe i Radeljić. Baš dobra generacija.

To su bile kvalifikacije za Euro 2017. Dakle, igralo se 2016. na 2017. i prošlo je ihihi godina dok neki od tih igrača nisu upali u seniorsku reprezentaciju. To je ono što trunim na ovom forumu 10 godina, a to je da uvijek kasnimo sa uvođenjem mladih talentovanih igrača u A selekciju. Tek smo u ove dvije godine to promijenili i za to skidam Barbarezu, Spahi i savezu kapu. Generacija koja otrese Portugala kao slinu, a u toj ekipi Portugala su igrali Ruben Neves, Ruben Diaz i pokojni Diogo Jota, ima kvalitet. I mi umjesto da najbolje igrače odmah prekomandujemo, žrtvujemo ciljano idućih 12 mjeseci onako kako je Barbarez to uradio, i onda dobijemo neku novu mladu generaciju, mi nastavimo cijediti kojekakve polovnjake od 25-29 godina. Demirović, naprimjer, debituje za A reprezentaciju 2021., PUNIH 5 godina nakon te pobjede nad Portugalom.

Kroz primjere Bajraktarevića i Muharemovića vidimo da pravovremeno uvođenje u A reprezentaciju može takođe pomoći u pokretanju klupske karijere. Zaista sam dojma da je u toj generaciji bilo još nekoliko igrača, pored Demirovića, koji su morali kroz reprezentaciju biti isprofilisani u ozbiljnije igrače. Naprimjer, Radeljić je u to doba igrao za rezerve Stuttgarta, čini mi se da je čak bio i kapiten i zaista igrao dobro. Nije prekomandovan. Onda je preko Osijeka i Širokog završio u tada ozbiljnom Sheriffu gdje je u 24. godini postao kapiten ekipe i igrao Ligu šampiona. Nije nikad pozvan. I tek u 28. godini kao igrač Rijeke dobije poziv. Ne mislim da je on neki vanzemaljac, naravno,, ali mislim da je mogao postati 50% bolji igrač nego što je danas da je naprimjer nagrađen u 20. godini pozivom u A selekciju nakon odlično odigranog U-21 ciklusa, kao projekt - u trenutku kad su nam u odbrani igrali Saničanin, Adnan Kovačević, Ćivić i faking Cipetić. Možda bi danas Radeljić bio igrač Bolonje ili Augsburga. Istovjetno, poprilično sam siguran da Bajraktarević ne bi danas bio u PSV-u da nije pozvan u reprezentaciju baš protiv Holandije, u trenutku dok je bio manje-više rezervni igrač slabog MLS tima. Hoću reći, teza da kvalitet uvijek iznađe put nije tačna. Reprezentacija mora da pomogne, što je na kraju krajeva i Džeko sam rekao nedavno jer zna iz ličnog iskustva.

Sve ovo što pišem se takođe odnosi na ove mlade igrače koji se spominju u kontekstu reprezentacije. Kad neko kaže da Ličina nema šta da se dovodi u vezu sa A selekcijom jer igra za Next Gen u Serie C, taj kao da zaboravlja mnogo štošta. Možda bi mu jedna ili dvije utakmice u A selekciji, onako kako je Muharemović prije 18 mjeseci odigrao, upravo gurnule k ozbiljnijem fudbalu. Nismo mi Španija, Njemačka ili Francuska da čekamo gotove proizvode. Moramo ih sami profilisati i na neki način proizvoditi kroz reprezentaciju. I to ćemo morati raditi čak i kada budemo skockali roster od 20 ozbiljnih igrača. Uvijek mora biti prostora za 2-3 talenta kao zalog za budućnost.
Slažem se sa svim a posebno sa boldiranim. Oni imaju jake lige i jake klubove gdje mogu svoje talente da profilišu i nema potrebe da to rade kroz reprezentaciju a dok mi nemamo ni lige ni klubova, ostaje nam reprezentacija. Naravno, neće reprezentacija sad biti humanitarna organizacija i gurati svakojake polovnjake ali ove koji obećavaju što da ne, treba stalno svježe krvi ubacivati i buildati roster.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 24 apr 2026, 11:16

Jel ovo tema za cijeli SP il samo za Bosnu

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 24 apr 2026, 11:22

Markinhio je napisao/la:
24 apr 2026, 11:16
Ovo drugo. Puno nam je važno kako će igrati Uzbekistan i Haiti.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 24 apr 2026, 11:24

231983 je napisao/la:
24 apr 2026, 11:22
Markinhio je napisao/la:
Ovo drugo. Puno nam je važno kako će igrati Uzbekistan i Haiti.
Hahahah,pa treba bit i to,mora neko to pratit

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 24 apr 2026, 11:25

Markinhio je napisao/la:
Ma za cijeli. Samo opleti.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 24 apr 2026, 11:39

Slične stvari sam pisao, ali ti si to detaljnije objasnio. Salžem se. Dobar post :thumbup:

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 24 apr 2026, 11:42

24 apr 2026, 09:15
Beduin je napisao/la:
To mora početi od U15 nivoa. Svaki super talentovan omladinac igra za neku omladinsku selekciju, jer u tim selekcijama ima mnogo veća fluktuacija imena. Ne samo kao nas nego i u jednoj Njemačkoj. Ako igrača počneš ganjati za U19 ili U21 reprezentaciju, a on već igra za nečiju U19 ili U20 selekciju, teško da ćeš ga privoliti, budući da smo mi u omladinskom fudbalu ozbiljna talašika. Takvi eventualno cekaju seniorski poziv.

Ali ako ga iskopaš i zovneš u U15, kao Alajbegovića, to već ima smisla. Ali za to treba mnogo ozbiljniji skauting i mnogo ozbiljnija struka.
Ja sam o ovome pisao prije nekoliko mjeseci. Vrijeme je da savez organizuje kampove za djecu iz inostranstva do 14 godina. Dosta nasih ljudi bi pustilo svoju djecu da provedu nekoliko dana u domovini medju svojim.
Zbog toga nam trebaju kampovi repke. Onaj u Zenici mora biti zavrsen,jedan u Hercegovini ( Neum ili zaledjina) jedan u Sarajevu i jedan na nekim planinama ( da li Kladanj ili da taj sarajevski bude na Bjelasnici). Troskove dolaska te djece u BiH i njihovog boravka bi preuzeo Savez na sebe.
Samo tako mozes uzimati djecu iz drugih drzava a da te niko ne proziva za kradju. Kakva je kradja ako klinci igraju samo za BiH u svojoj karijeri?

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 24 apr 2026, 11:50

napapijri1987 je napisao/la:
24 apr 2026, 11:42
Beduin je napisao/la:

Ja sam o ovome pisao prije nekoliko mjeseci. Vrijeme je da savez organizuje kampove za djecu iz inostranstva do 14 godina. Dosta nasih ljudi bi pustilo svoju djecu da provedu nekoliko dana u domovini medju svojim.
Zbog toga nam trebaju kampovi repke. Onaj u Zenici mora biti zavrsen,jedan u Hercegovini ( Neum ili zaledjina) jedan u Sarajevu i jedan na nekim planinama ( da li Kladanj ili da taj sarajevski bude na Bjelasnici). Troskove dolaska te djece u BiH i njihovog boravka bi preuzeo Savez na sebe.
Samo tako mozes uzimati djecu iz drugih drzava a da te niko ne proziva za kradju. Kakva je kradja ako klinci igraju samo za BiH u svojoj karijeri?
Savez prvo treba prestati uzimati lovu da bi neko dijete došlo u neku U reprezentaciju. Neki dan gledam dzekin intervju sa Slabenom Bilicem (Neuspieh prvaka) i covjek kaze mislim da je u18 upitanju i rekao igra neku utakmicu ali prije te utakmice finale kupa u toj starosnoj skupini Zeljo Sloboda i kaze ima i iz zelje i iz Slobode po 3-4 igraca na spisku. Došli ti reprezentativni i svi ostali na Koševo da gledaju tekmu. Željo dobije 4-0 Dzeko 4 gola spakovao i pogodi sta on nije na tom spisku niti je nakon te utakmice dobio naknadni poziv (a sto? jer babom nije ili nije imao love da nekom gurne). I nazalost i sad je isti taj princip.

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 24 apr 2026, 11:54

napapijri1987 je napisao/la:
24 apr 2026, 11:42
Beduin je napisao/la:

Zar nije bas sad organizovan kamp od 24. do 28. u trening kampu Zenica? Za mlade igrace sirom svijeta, koji imaju nase korijene. Bas mi je na fejsbuku izasla objava od nekog oca koji je objavio da mu je sin dobio poziv (igra za NY City FC). Znaci pozvali su cak i djecu iz Amerike..osim ako ovo nisu sve placeni pozivi...

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 24 apr 2026, 12:48

Meni se ne sviđa taj princip da bi mi trebali organizovati kamp za djecu iz razvijenih zemalja. Pa oni su svakako unutar zdravijih sistema i obrazovat će se sportski sigurno dobro.
Mi s koje god strane krenemo, da li od Premier lige, da li od najnižih kantonalnih liga, imamo milion problema koje zahtjevaju ozbiljan pristup. A sve ti igra ulogu, sve je bitno na kraju da bi stvorio uopće sportsku kulturu, samim tim i reprezentaciju na kraju. Kako ćeš ti stvoriti novog igrača, ako u njegovom selu ne postoji klub jer su ga razrušili neki debili? Kako će se on razvijati ako nema niže lige gdje ga možeš poslati da igra sa 17-18 godina, ili ako je ima ali nije dovoljno dobra? Ako nema adekvatan teren za igru, ako nema adekvatno mjesto za trenirati?

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 24 apr 2026, 13:02

ArtemisFowl je napisao/la:
24 apr 2026, 12:48
Meni se ne sviđa taj princip da bi mi trebali organizovati kamp za djecu iz razvijenih zemalja. Pa oni su svakako unutar zdravijih sistema i obrazovat će se sportski sigurno dobro.
Mi s koje god strane krenemo, da li od Premier lige, da li od najnižih kantonalnih liga, imamo milion problema koje zahtjevaju ozbiljan pristup. A sve ti igra ulogu, sve je bitno na kraju da bi stvorio uopće sportsku kulturu, samim tim i reprezentaciju na kraju. Kako ćeš ti stvoriti novog igrača, ako u njegovom selu ne postoji klub jer su ga razrušili neki debili? Kako će se on razvijati ako nema niže lige gdje ga možeš poslati da igra sa 17-18 godina, ili ako je ima ali nije dovoljno dobra? Ako nema adekvatan teren za igru, ako nema adekvatno mjesto za trenirati?
Pa neces ih ni stvoriti tako sto ces ih pozvati par puta godisnje na nekakvo druzenje i igranje tako nekih prijateljskih utakmica ( tipa djeca iz Austrije sa djecom iz USA ili skandinavije). Tako ces stvoriti neki uvid ko gdje sta i kako te tim ljudima dati do znanja da se na njihovu djecu racuna. Samim time imati ces jace mlade repke. Ne moze repka nikada stvoriti igraca, to rade klubovi.
A za to drugo je voz davno prosao i ne da mi se elaborirat.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, CAGarfia, Edbh21, edvaE2, kakarut, MaroonBjelave, Napapijri, random11, SanaBosna i 55 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []