Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

CAZIN
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la CAZIN » 08 maj 2026, 18:39

Velizar je napisao/la:
08 maj 2026, 18:31
Tu pricu moze prodavat samo laicima. Istina je da ne zeli rizikovat povredu jer ovo ljeto treba potpisati novi nba ugovor. Sve je to legitimno, ali nemoj mi ljudino prosipat suplju, dovoljni su nam politicari.

Nama ni znacilo da odigra dva meca makar na 60%, ali je odlucio da ne smije rizikovat, da mu propadne 10-15 miliona.
Svakako ako se Kosta odazove nije problem zvati Garzu kao naturalizovanog ali se slažem da bi bili brutalni da je i Juka tu.

Ghuraba

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Ghuraba » 08 maj 2026, 19:25

Velizar je napisao/la:
08 maj 2026, 18:31
Tu pricu moze prodavat samo laicima. Istina je da ne zeli rizikovat povredu jer ovo ljeto treba potpisati novi nba ugovor. Sve je to legitimno, ali nemoj mi ljudino prosipat suplju, dovoljni su nam politicari.

Nama ni znacilo da odigra dva meca makar na 60%, ali je odlucio da ne smije rizikovat, da mu propadne 10-15 miliona.
I meni je sasvim legitimno da ne igra jer se zna sta eventualno rizikuje, ali definitivno ide na zivce prica koja se vec pocela provlaciti da nece igrati zbog povrede. Inace, za svaku pohvalu je dolazak Djerdje u Sarajevo 2 mjeseca prije utakmica. Realno, to 95% drugih selektora na njegovom mjestu ne bi uradilo. Pretpostavljam da je dogovorio susret s Nurkicem, ali i da je dosao da razrijesi situaciju u vezi Kondica. Nek se i to jednom konacno rijesi, pa kakav god ishod bio. Moj neki osjecaj je da ovaj nece htjeti da igra protiv Srbije i da bi mozda veca sansa bila da pristane igrati za nas da nismo s njima u grupi. Kako god, igrao on za nas ili ne, ja bih za ovaj prozor izabrao Garzu ispred Castanede. Nedavno je izasao iz ko zna koje povrede, forma mu je uzasna i trenutno nam ne bi nista posebno donio. Ako je ponovo Roberson u opticaju - to je vec druga prica, ali bih opet vjerovatno izabrao Luku (pod uslovom da i on zeli igrati).

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []